Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 111 od 111

Tema: Tri pitanja...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

O, petljali mi s flašicama cijeli prosinac...MM, bakterijalkiler, kuhao bočice doslovno po cijele noći (nikad dovoljno čisto i sterilno!), u nas je bilo ko u trećoj smjeni .

Svima !

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U svakom slučaju navijam za bezbočicaštvo, i da neposlušne cice profunkcionišu bez problema, bila sam baš ljuta na svoje

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mali update
    Evo, taman nekako s navršavanjem 3. mjeseca sve se ustalilo. Zastoja nema, cice po danu mekane, po noći su i dalje dosta pune. Ukinula sam jedan od tri noćna podoja, pa sad ritam izgleda (OTPRILIKE) ovako: 20h, 1, 5.30, 8.30, 11, (spavanje) 14.30, 17, 19, bočica 70ml, pa opet u 20h i spavanac. Dakle, oko 8 podoja u 24h, a pomalo ćemo i tu simboličnu bočicu izbaciti. Za ovo noćno dojenje oko 1h i oko 5.30 moram je buditi, a i cice mi jedva izdrže.

Pitanje je (znam, tražim kruha vrh pogače ) kako bih mogla izvesti preskakanje jednog od ta dva termina, da pustim i nju i sebe spavati, a da ne puknem? Da probam pomicati taj termin u 1h prema jutru ili kako? Imaju li zastoji naviku vratiti se?

Drugo pitanje: otkad se dojenje ustalilo M. kaka tek svaki 2. ili 3. dan (sastav kao i prije - rijetko i žuto, a piša normalno). Je li to u redu? Inače raste ko iz vode, uskoro će mi prerasti i br. 68.

Treće pitanje: i dalje dajem obje cice po podoju, to otprilike ispadne po 10 minuta svaka. Da li mogu tako nastaviti ili trebam kemijati kako početi s jednom po podoju?
    U ova 3 dnevna podoja kad NIJE pospana zna sisati prilično nervozno i kraće, izokreće glavu, gleda u svim smijerovima, sve je zanima osim cice, i tada se zna dogoditi da želi dojiti isključivo dok je se nosi .

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

1. nema pomoci, ne mozes kontrolirati kad ce ti beba biti gladna/zedna
    2. normalno, ako i dalje dobro napreduje
    3. mozes nastaviti tako ako ti tako dobro napreduje

za nemir: probaj dojiti u zamracenoj sobi, bez TVa i radija, u miru, kao da idete spavati
    ako ne uspije - doji i setaj

btw, drago mi je da ste dobro

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čokice, ti si mi uzor! Meni dojenje i dalje ide teško tj. malecka voli dojiti jako dugo i neefikasno, a onda plače jer je gladna, pa mi je flašica još uvijek u igri. No drago mi je da si ti uspjela pogotovo nakon svih problema i muka koje si prošla. Triput hura za tebe......

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

tito, bas si mi jucer pala na pamet
    jos uvijek izdajas+dojis+adaptirano?
    kako ide sve skupa?
    uhodala si se?
    mozes napisati i na svom topicu

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nisam mogla prestati čitati ovu temu iako MM zove da je spremio bebu za kupanje. Naime, od početka nam je slično. Borna je na ciki po cijele dane, od toga aktivno siki kratko, a ostatak uživa i mazi se. Jedini problem toga je što sam ja već blago prolupala od stalnog ležanja kraj bebe. Pri tome se u zadnje vrijeme pojavila i bol prilikom dojenja, čini se kao gljivična infekcija ali nema nikakvih vanjskih znakova ni kod mene ni kod bebe. Uz tu bol, bole i bradavice jer je Borna imao grčeve i pri tome se izvijao čvrsto stišćući bradavicu i tako ih strgao. Također odlično spava po noći, ne budi se i po 7-8 sati (napreduje izvrsno pa ga nisam budila zbog dojenja). Moje sike se pri tome napune do pucanja, pa ga dojim samo iz jedne a drugu malo izdojim da si olakšam. Ne smijem mu dati obije u jednom podoju, jer se Borna onda presisa i kod podrigivanja povrati puno viška mlijeka.
    I tako, moj je slučaj sličan (Borni je danas dva mjeseca), a vidim da bi to moglo potrajat još neko vrijeme...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jesi li probala dojiti sjedeci? Bit ces puno mobilnija. Osim toga, lakse ces bebi kontrolirati glavicu i nece se moci toliko trzati.

Procitala si tekst o sooru? Ponekad i samo bol u bradavicama moze biti znak soora. Medjutim kod tebe postoje i ragade i prepunjenost dojki, a simptomi bolova u tom slucaju znaju biti slicni.

Prepunjenost ce ti prestati s vremenom, a najdalje kod sljedeceg skoka u razvoju (s 3 mjeseca). Naravno, ako pazis da se izdajas samo do olaksanja (a cini mi se da to i radis).

Ragade mogu nastati i kada bebi nudis pretvrdu dojku. Reci mi, kad beba prihvati dojku, je li te jako zaboli? Je li bol nestane tijekom podoja? Boli li te izmedju podoja?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo mene iz povijesti 8) .
    Jučer napunila 6 mjeseci. Do sada sve savršeno, jedan krizni period u 5. mj. života premostili smo malom večernjom bočicom, otada opet samo cica.
    Sad smo bili 10 dana zajedno u Zaraznoj, prvih par dana je slabo jela zbog bolesti pa sam se često prepunjavala, ali sam pomalo izdajala. Onda se vratila jedući još žešćim ritmom, zadnjih dana svaki sat i to puno, pretpostavljam da je skok u razvoju. I sad - opet kvrge! Da li je to zbog pojačane proizvodnje? Utješite me .

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Svaka čast čokolada :D .
    Sigurno je skok pa sebi nabildava proizvodnju mlijeka.
    Želim ti još dugo dojenje i puno uživancije

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hej Čoksice, bravo! Nadam se da će se sve normalizirati. Ti barem imaš iskustva. Koja priča....

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •