Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Treci krajnik

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Treci krajnik

Mihael je u prvom mjesecu imao upalu uha ( prvu za koju smo znali) , inace je alergican na grinje i prasinu.
    Nasa dr sa Srebrnjaka uputila nas je da obavimo ORL pregled gdje mu je utvrdjen povecan treci krajnik.
    Na Salati smo obavljali pretrage sluha ( koji je malo ostecen ) te su nam preporucili vaditi taj treci ali je termin za operaciju tek nakon dva mjeseca ( to bi bilo negdje u 4.mj.)
    Buduci da on nije mogao disati na nos i cesto zbog alergije kise i kaslje te smrca, a nema nikakvu terapiju. presli smo u drugu bolnicu gdje je dobio temin sad za utorak.
    Taj Dr koji ce ga operirati je rekao da treba vaditi treci krajnik , mandule nije spominjao.
    Kad sam isla kod nase pedijatrice po uputnicu za boln. lijecenje, kaze ona da se dogovorimo sa dr za vadjenje sve tri mandule, jer ako se izvadi samo treca onda se ove dvije povecavaju a treca se vrlo cesto opet vraca .

Sad ne znam sta da mislim, da pitam dr ili ne ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Noah je samo dvije godine star i ide na operaciju svih krajnika za dva tjedna. Sluh isto ostecen. Nos stalno problem i nama su preporucili sva tri krajnika i ugradjivanje onih ventilnih cjevcica u usi koje same ispadnu poslije tri mjeseca. Inace one sluze da tekucina koja se stvara iza srednjeg uha moze isticati van.

Nemam pojma pitaj jos nekog doka.

Ja samo znam da od kad su Annabel sve povadili ja imam novo djete koje nikad nije bolesno, jede, spava i sretna je. Iskustva kod svih su razlicita kao i misljenja o tome da li vaditi ili ne. Moje iskustvo je pozitino s prvim djetetom pa se od srca nadam da ce tako biti i s drugim.

filipovamama

Početno

Moj Filip je star tri godine, ima stalne upale krajnika, nos uvijek gnojan... pa nam je pedijatrica dala uputnicu za pregled trećeg krajnika. U petak smo bili u Merkuru, obavili smo pregled grla i sluha( sluh mu je oslabljen) ali za fiberskopiju smo naručeni tek za mjesec dana. Najvjerojatnije će morati operirati treću mandulu, a ove normalne doktor savjetuje da još uvijek ne diramo. To mi je savjetovala i pedijatrica- navodno da je pametno pričekati dok dijete nema bar cca 20 kg. Interesira me u kojim bolnicama ste bili, koje doktore preporučujete i sl. U Merkur smo otišli na pregled po savjetu pedijatrice, pošto oni imaju uređaj za ispitivanje treće mandule, ali nisam sigurna kakvi su za operacije?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kakav je to uredjaj za ispitivanje trece mandule??

sto se tice otorine, ja preporucujem Vinogradsku, moje dijete je tamo operirano i idemo redovito na kontrole sluha

mmila, svakako pitaj doktora sve sto te zanima
    sretno

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Operiran u Merkuru prije točno godinu dana kod primar. Munitića.Najbolji ORL doktor.Imao je uvijek aktivne mandule i vegetaciju, odnosno treću mandulu, oštećenje sluha i stalne upale, puno serozne tekućine u ušima (kanalima).
    Po timpanometriji su se po dr. preporuci trebali bušiti bubnjići i stavljati cjevčice tako da ta tekućina drenira.Da li će se to raditi zna se onda kada se očiste operativno sva tri krajnika, znači tijekom operacije.Nisu mu trebali ugraditi cjevčice jer je samim zahvatom uklonjeno toliko mase sve tri mandule da su se automatski otvorili ušni kanali.Moja je preporuka da se ukoliko su mandule aktivne, odnosno ukoliko dijete često ima upale, da se izvade sve tri jer je nepotrebno dijete izlagati dvama narkozama i stresu koji nosi operativni zahvat.
    Nakon godinu dana nalaz timpanometrije OK, dijete hvala Bogu cijelu godinu nije kurilo i popilo antibiotik, a da napomenem da je počeo jesti ko mala zvijer.Spašeni!!!!
    P.S.Tada je imao 4god. i super je to podnio;oporavak traje kratko 5 dana i sve po starom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nakon godinu dana nalaz timpanometrije OK, dijete hvala Bogu cijelu godinu nije kurilo i popilo antibiotik, a da napomenem da je počeo jesti ko mala zvijer.Spašeni!!!! Grin
    E ovo me se i ja nadam ono iz dna duse moje.Noah ide na operaciju sljedeci tjedan. Drzite fige.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo sto se tice da dijete mora imati 20kg da bi se operiralo prvi put cujem. Moja Annabel je operirana kad je imala 4 godine i samo 15 kg i zbog bolesti je rapidno gubila na kilazi a poslije operacije je bila puno bolje. Noah ima samo 12 kg i ima operaciju sljedeci tjedan a u novembru je imao 13.5 kg ali zbog bolestina je omrsavio kilu i pol od novembra.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Držimo vam fige!!! Bit će sve OK.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi drzimo fige

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I mi držimo fige!
    A i spremamo se na vađenje prve i druge mandule, treću smo izvadili prije 2 godine - pozitivni efekt je kratko trajao jer su ga spopali streptokoki i povećali mandule do groznih razmjera. Jedino što je ostalo da više ne hrče. A uho ga nije ni onda mučilo.

filipovamama

Početno

Ispitivanje mandula koje se radi na Šalati i u Merkuru, sastoji se u tome da se djetetu gurne nekakva gumena sondica kroz nos, kojom se valja posnimi situacija u pozadini nosa( gdje se i nalazi treća mandula). Tako mi je laički doktor objasnio. Sad sam i ja u dilemi oko vađenja treće ili sve tri mandule, jer Filipu su i ove dvije stalno povećane, čak i kad je potpuno zdrav. Vjerojatno je to i razlog zbog kojeg ima jako slab apetit i kad je zdrav, a da ne pričam o tome šta se dešava kad se i najmanje prehladi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj filipovamama prvotno napisa
    Ispitivanje mandula koje se radi na Šalati i u Merkuru, sastoji se u tome da se djetetu gurne nekakva gumena sondica kroz nos, kojom se valja posnimi situacija u pozadini nosa( gdje se i nalazi treća mandula). Tako mi je laički doktor objasnio. Sad sam i ja u dilemi oko vađenja treće ili sve tri mandule, jer Filipu su i ove dvije stalno povećane, čak i kad je potpuno zdrav. Vjerojatno je to i razlog zbog kojeg ima jako slab apetit i kad je zdrav, a da ne pričam o tome šta se dešava kad se i najmanje prehladi.
    Zato mi i vadimo i druge dvije jer su ko ubojice. Ogromne su i kad se i malo grlo zapali spoje se. Mozda i Noah zato slabo jede tj vece komade hrane. Gusi se jadan.A i s Annabel je to rjesilo problem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prošle godine u 12 mj. Luka je izvadio treću mandulu na Šalati!!
    I otada imam novo dijete!!
    10 mj. smo muku mučili sa upalama uha,curenjem nosa,stalnim disanjem na usta,hrkanjem.....
    Otada ozbiljnije zašmrcao nije,a sluh mu je ko u sove!!
    U ono vrijeme toliko je jadan slabo čuo da nam je maltene čitao sa usana!
    Prvo smo u Klaićevoj bili na bušenju bubnjića-paracentezi,a onda je slijedila ta operacija na Šalati!!
    I sada mi je žao što to nisam učinila odmah,na početku njegovih problema nego sam u najboljoj namjeri odgađala nužno!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo moga odgovora tek sad ,bojala sam se Mihaelovog oporavka iza operacije, na kraju je on to sve super podnio, ali sam se ja razbolila, imala sam gripu i jos se nisam skroz oporavila.

dakle, pitali smo dr prije operacije da li je potrebno i ove ostale dvije vaditi, rekao je da nema potrebe.
    Tako je u jednom danu zaprimljen, izvadjena mu mandula i pusten kuci .
    Malo je plakao i to vise prije operacije kad je dobio injekciju i vozen u kinderbetu prema oper.sali, a malo je plakao i poslije operacije ( sve skupa sam ga cekala 45 min). Oko 6 popodne smo bili doma. Taj dan je jako slabo jeo, drugi dan vec malo bolje.
    Odmah je po noci normalno disao, nije hrkao.Nije krvario ni u bolnici ni kod kuce.
    Jucer smo obavili prvu kontrolu, sve je u redu.

Sada se svima hvali kako je on "operirao mandulu" ,a ako on to propusti onda Martina kaze " da je Mihael izvadio VANDULU!"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš mi je drago da je sve dobro prošlo!!!!!

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo naruceni za 26.4.
    već sad mi je muka kako ćemo to podnijeti i on i ja...
    dolazi u bolnicu 26.4. u 17:00, ostavljamo ga u bolnici, ujutro 27.4. je operacija i ne možemo k njemu do 28.4. kad ide doma...
    ne možemo njemu radi epidemije gripe, malog prostora a i da se ne uznemiri jer bi plakao za nama...
    imamo mogućnost apartmana ali on je na dan operacije kad ga nećemo vidjeti pod snom čitav dan, kaže dr. da oni ugl. prespavaju čitav dan i da se uopće ne sjećaju da je išta bilo...
    još ne znam šta da napravimo...
    pokušat ćemo nekako srediti da ga vidimo bar na sekundicu na dan operacije....
    ona vadi sva tri krajnika, imali smo problema sa sluhom i ORL je rekao da je najbolje sva tri vani i to pod hitno....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Brane prvotno napisa
    ne možemo njemu radi epidemije gripe
    27. 04. gripe sigurno više neće biti. To im opravdanje pada u vodu. Inzistirajte na tome da vidite dijete. Sigurno neće biti toliko pospan da se 5 minuta ne bi mogao pomaziti s mamom i tatom. A to će mu značiti više od svega.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

čini mi se da je operacija nužna i spas, međutim ne znam reći jel pametno odmah sve vaditi-raspitaj se kod još nekog specijaliste.
    Moja sestra je mučila muku dugo s tim, na kraju su joj rekli vaditi treći krajnik (ne sve), pa je stalno bila bolesna i nije mogla na operaciju, a danas kad je prošlo jako puno vremena dosta slabo čuje. Nije na kraju ni vadila krajnik, ali je operirala uho (stvorili su se uz brojne perforacije i polipi), a izgleda da će morati i drugo operirati..
    Zato, prikupite puno (pravih) informacija i djelujte..
    svima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi sve upravo prozivljavamo tj oporavak s Noah i sve je uzas. Nadam se da drugima to malo bolje ide.

filipovamama

Početno

Danas smo bili na pretragama sa Filipom i sa mlađom sekom Majom. Operacija dogovorena za 31.03: i jedni i drugo moraju vaditi treću mandulu. Nervoza me već lovi, Maji će za par dana tek jedna godinica! Imate li iskustva sa operacijom ovako male dječice? Od kad sam došla doma stalno razmišljam o tome da li da Majinu operaciju odgodimo dok bude bar malo starija?

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ti je doktor savjetovao operaciju radije je napravi...mi smo svoju odugovlačili dvije godine i utjecalo mu je na sluh...imali smo dosta problema s tim...srećom sve je ok...i 18.4 krećemo na pretrage za operaciju....

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam od onih koji nista ne bi dirali do krajnne granice. Ipak je B. oerisao treci krajnik i stavljene su mu cjevcice za nepunih 2 godine i nekih 11 kg. Slijedeci cetvrtak ide i O. na istu operaciju, ni on nema puno vose od 11 kg.

Operacija protice na slijedeci nacin:
    1. 8:00 registrovanje na hirurgiji, 3 h prije operacije ne smije vise nista piti!!
    2. Onda pozivaju jedno po jedno dijete za operacionu salu.
    3. Jedan roditelj (ja) odvede dijete do operacione sale, polozi ga na stol, gdje mu oni daju laganu/gasnu anesteziju.
    4. Onda sjednes negdje kod vrata i pratis operaciju na monitoru.
    5. Prije nego se dijete probudi, posalju te van, jer nisu sigurni kako ce koji roditelj reagovati na budjenje djeteta!!
    6. Za nekih 5-15 min. izvezu dijete iz operacione sale. Gdje ga ja onda direktno na hodniku pokupine iz krevetica i odnesem u sobu!
    7. Daju im po sladoled ili sok. I kad po pojedu/popiju (i ako se dobro osjecaju) idemo kuci!!!

B je istog dana bio puno bolje, poceo je bio pricati i od tada je samo jednom imao upalu usiju!! Isto se nadamo za O.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i nas sasvim neočekivano u vom društvu. Lukas naime nije uopće boležjiv, vrlo rijetko na antibioticima. Međutim nakon ponavljajućeg curenja iz ušiju otišli smo samoinicijativno na šalatu. Ispada da ima perforaciju na bubnjiću koja ne zacijeljuje kako bi trebala. Slika je kao da ima kroničnu upalu. Doktor je dosta zabrinut sumnja na alergiju. Brisevi sterilni, drugi tjedan ćemo na timpanometriju i kod audiologa. Vjerojatno i alergološke pretrage.

Prvi put je spominjao operaciju zadnji put je bio prezabrinut za next steps sad sam i ja i jedva čekam taj 06.04 da vidimo rezultate

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ću samo spomenuti da klinac od 4 godine jako dobro zna što se zbiva i zapamti da je netko bio s njim cijelo vrijeme u apartmanu.
    Naš Daniel je u toj dobi operirao 3.mandulu i tata je bio s njim u apartmanu (posrećilo nam se da je netko otkazao)- ne da se sjećao toga, nego i crtića koje je gledao na videu.
    Sad bi trebali riješiti obične mandule (1. i 2. ) i on kaže da ne ide ako nema apartmana. Samo mu je to bitno, da li će boliti uopće ne spominje. Sad ima skoro 6 godina.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ala bas mi zao da su i vas spopale ovakve muke.

Javi sta je bilo s rezultatima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u srijedu smo naručeni za preglede pa se javim poslije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Alamama prvotno napisa
    u srijedu smo naručeni za preglede pa se javim poslije
    Sretno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ipak operacija .15.06. bubnjici su se zatvorili ali su jako tanki i prognoza je da ce non stop pucati a da se mozda jednom nece zatvoriti. timpanogram je los pogotovo lijevo, sluh isto ali upitno je koliko je to objektivno.
    ja sam se zabiljezila sa njim tako da sam bar sa te strane mirna

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ala, sto ce mu raditi? samo zarezati bubnjic, ili ce mu staviti i cjevcice?
    super da mozete biti skupa

drzim velike fige da sve prodje sa sto manje traume

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko sam ja skuzila jos do termina ce odluciti po nalazima ali zasad samo trecu mandulu. bubnjic sigurno nece rezati jer puca sam non stop

Početno

Da podignem.

Ceka nas operacija treceg krajnika (samo njega) kroz desetak dana, a mene, osim samog zahvata o kojem sam uglavnom sve doznala, jako muci kako izgleda oporavak, tj. koliko traje, koliko boli i koliko ima krvi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    Da podignem.

Ceka nas operacija treceg krajnika (samo njega) kroz desetak dana, a mene, osim samog zahvata o kojem sam uglavnom sve doznala, jako muci kako izgleda oporavak, tj. koliko traje, koliko boli i koliko ima krvi?
    Meni je Annabel operirana u Nl u Hagu u Bronovu i imam samo sve pohvale o tome kako sve to tamo obave. Sve je jako smireno i brzo i djeca idu kuci par sati poslije operacije. Annabel se oporavila dok si rekao keks i puno je zdravija od tada. Krvi nema skoro nikako. nije ko kod nas pa da bljujes krv u onu metalnu posudicu danima. Pogotovo ako je u pitanju samo treci. Annabel su povadili sva tri. Ides unutra s njima dok ne zaspu i onda izadjes i samo sto sjednes vec je gotovo i ides djetetu opet.

Osamute ih nekim malim napitkom tako da se ne prepadnu sale koja je vise nalik na dnevni boravak nego na operacionu salu. Velicina dva sa dva

Ko ide na operaciju? U koju bolnicu?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nakon operacije imali smo još tri upale uha za redom... u dva mjeseca! sve skupa deset tura antibiotika u 9 mj. Blago onima koji su se preporodili, jer mi nismo. Ima li netko savjet za dalje?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi nakon operacije nismo imali upale uha ali imamo i dalje upale sinusa. nekih 6 mjeseci od operacije je trabalo da kazem e ovo je stvarno malo bolje. Drzi se more i sunce ce pomoci pa ces vidjeti na jesen kakva ce biti situacija.
    I za utjehu godinu dana nakon operacije mogu reci da je malo ocvrsnuo, ali vise nije bolestan toliko cesto. Ove zime smo cak svi bili zdravi gotovo 2 mjeseca, znaci ipak se vidi pomak. Ali nije bio radikalan i nije bio preko noci.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam od svoje 5. godine trebala operirati krajnike (sva 3), ali nikada ih nisam operirala, moji roditelji su nekako bili protiv toga.
    Radi toga nisam osijećala i ne osijećam nikakve veće probleme, OSIM (hm, uvijek ima osim), što svako toliko dobijel alopeciu-areatu. Liječnici ne znaju od čega je, krajnici su jedino "žarište", ali problema sa upalama grla, uha... nemam. Tako da se ni meni ne ide na operaciju...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Luka je operirao 3. mandulu kad je bio mlađi od godinu dana (imao je česte bronhitise). prenoćio je sam u bolnici (merkur), više smo paradirali i paničarili mi nego on. njemu je bilo super, sestre su ga obožavale, mazile i pazile. ja sam mislila da se ničega ne sjeća, ali mi je pred par mjeseci iz čistog mira rekao kak se sjeća kad su mu doktori stavljali masku prije operacije; i još je opisao ljude koji su bili oko njega. mi ono :shock:

sad opet imamo problema; niš ne čuje ima 7,5god. treća mandula mu je opet narasla. doktor je rekao nek prvo idemo na popuhivanje, pa će ga operirati i onda još staviti cjevčice. kaj je potrebno to sve? mislim, čemu propuhivanje ako mora na operaciju? :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •