niste skužile moje pitanje
zanimaju me IVF trudnice, kada i kome su rekle da je to beba nastala potpomognutom oplodnjom?
niste skužile moje pitanje
zanimaju me IVF trudnice, kada i kome su rekle da je to beba nastala potpomognutom oplodnjom?
Oba puta odmah. Sreća je bila tolika da smo htjeli odmah usrećiti i druge. I jesmo. Sreća, kao i ljubav, se umnaža kada se dijeliNažalost, ne za dugo, ali to je druga tema (spontani).
A što se tiče bake…pa k'o da joj s objavom morate reći i kako je došlo do trudnoće. Mislim, nitko ljude kad objave tu sretnu vijest ne pita kako su ostali trudni![]()
Mi nikad nismo naišli na nerazumijevanje, ali ako nećete da vam itko u ovom blaženom stanju poremeti i na trenutak osjećaj sreće, nemojte govoriti.
Imat ćeš poslije vremena prosvijetliti baku i njoj slične.
Sretno!![]()
A gle...kod nas nema tih objava. Ko je znal da idemo u postupke,a znali su starci i frendovi..ti su i pitali kad vadim krv,kakav je rezultat. Sami postupak,činjenica da je beba iz postupka,ni jednom nije bila neka tema razgovora.
Svi drugi,saznaju putem da sam trudna..kak koga sretnemo. Niti ko pita na koji način si zatrudnila,a bome mi ni ne pada na pamet govoriti o tome svakome koga sretnem. A vjerojatno i večina pretpostavlja,pošto svak svakog zna.
Vjerojatno je drukčije na početku,kad još nezna tolko ljudi da ste išli na postupak...
Ali po meni,zakaj bi baki išla objašnjavati na koji način je beba stvorena? Osim ako te pita. Moja baka je stara i njoj je bilo dovoljno da sam trudna. Zna da smo išli u Zg..ali me nije nikad pitala o tome a meni se ne opterečuje ju.
Čak ni mužu nisam isti dan rekla, ali samo zato što je sutradan bio Sveti Nikola a ja nisam znala šta mu staviti u čarapu, pa sam stavila pozitivan test. Moja mama je također saznala sutradan preko telefona i, obzirom da joj je kćer nakon 16 godina braka ostala trudna, završila je na hitnoj zbog visokog tlaka (sve se dobro završilo). I ostali su ubrzo saznali jer nisam htjela skrivati veselje
.
ne znam koliko ste dugo čekali na bebu tj jeste li dugo u postupcima, ali sumnjam da će vas netko tko ne zna već otprije da ste išli na IVF pitati "a kako si ostala trudna?" nakon što objaviš trudnoću. a ovi koji znaju, znat će.
ne spominjanje IVF-a ne gledam kao skrivanje, jer ni ja nisam naglašavala kako je moja beba začeta.
zašto bi ti bila primorana svoju trudnoću objavljivati uz opis postupka? opet, jedino ako netko baš pita.
a čisto sumnjam da će tvoju baku to zanimati. bit će sretna što će postati prabaka
što se tiče zafrkavanja u školi, briješ bezveze
predavala sam posvojenoj djeci i nikad baš to nije bio predmet sprdnje.
pokušavam se sad sjetiti je li ikada bilo naglašeno da je neko dijete dobiveno u postupku, ali nijedno mi ne pada na pamet.
ne znam kako bi to uopće iskočilo u razgovoru među djecom.
ma mi nikome nismo govorili o postupku.. jer nismo htjeli sa pet strana slušati pitanja: kak ide?
al opet, svi znaju da dugo radimo na bebi, neki znaju da sam ja na raznim hormonima bila.. ak me netko pita što je bilo dobitno, mislim iskreno reći. roditeljima isto tako mislimo reći iskreno. a dalje, do koga šta dođe... nije da me je briga. znam odbrusiti ako je netko neugodan
al po tvom odgovoru mi se čini da ja radim od toga veći bauk i pompu, nego što je![]()
ako te netko pita, reći ćeš jer i sama kažeš da nemaš s tim problema.
na tuđe reakcije i glupa podpitanja (kojih bude i u prirodno ostvarenim trudnoćama jer su ljudi jednostavno...ljudi) ne možeš utjecati.
ako te se izričito ne pita, ne vidim razlog da se način ostvarivanja trudnoće naglašava.
bolje smišljaj kako ćeš za božić sve razveseliti![]()
evo, update... rekla prijateljicama i obznanili roditeljima... budemo sad polako svima rekli (za 10ak dana ulazimo u 2.tromjesecje)
prijateljice odmah pitale: kako? :D jer znaju da se dugo trudimo, pa kada sam rekla da je MPO trudnoća, jako ih je zanimalo sve to kako funkcionira, proces, postupak.. itd... uglavnom, jako su slatke bile
a roditeljima smo isto nekako nakon početne sreće, u razgovoru obznanili da je MPO trudnoća, na što je svekrva rekla 'ma znala sam'kao, dok smo tako dugo čekali, već je ona sve u svojoj glavi iskombinirala i računala je da ćemo ići na MPO.
uglavnom, neopisiva sreća i suze i ljubav... ne mogu ni zamisliti što će tek biti kad mrva dođe na svijet![]()
vidis da si bespotrebno brinula
Sent from my A0001 using Tapatalk