Moj B. ima tri tjedna. Po danu dosta često traži cicu - ponekad i svako sat vremena, a najnervozniji je navečer. Sisa oko 15 minuta jako halapljivo, a onda se uznevjeri i vrišti, ponekad treba podrignuti, a nekad ne pomaže ni dizanje ni maženje nego mi se čini da hoće još sisati, a da ne može izvući. Pritisnem cicu rukama i vidim kapi, što znači da nije prazna.
E sad: patronažna mi rekla da se izdojim pa da mu dam to mlijeko nakon podoja da vidim jel gladan, popio je 80 ml, ali dosta se i izbljuckao - valjda višak. Rekla mi je i da pazim da velika fontanela nije previše uvučena jer to može biti znak dehidratacije i pothranjenosti, pa već paranoiram da slabo jede. Po noći se nakon podoja oko ponoći, probudi obično oko 4, pa oko 8, što valjda znači da je sit kad tako dugo spava.
Ne znam što raditi: izdajati se, pa mu nakon podoja davati i to izdojeno mlijeko ili kad je tako nervozan staviti ga na drugu cicu - probala i stvarno se smirio. Inače rođen je sa 3550 g, otpušten sa 3250, u 5 dana nakon otpuštanja iz bolnice dobio 250 g - vagala ga patronažna.