Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Kvržica ispod pazuha

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Kvržica ispod pazuha

Molim ako mi možete pomoći,bila bi Vam jako zahvalna.Imam bebača 4 mjeseca je star, jako je napredan oko 8 kg, 66 cm dug.Sinoć prilikom kupanja napipala sam ispod njegovog pazuhića kvržicu veličine višnje koja je na dodir tvrda.Mališa je prilično veselo dijete,žulja desnima i ne primjećujemo neke promjene ponašanja.U pedijatrice smo bili prije 5-6 dana,cijepljen je protiv hepatitisa i tetanusa.Budući da smo se sinoć malo prestrašili planiramo ponovno na pregled.Ako ste imali slično iskustvo,please help! [/b]

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja bih rekla da ja to reakcija na cjepivo. Limfni cvorovi cesto natecu kad se tijelo bori protiv necega. Moj sin ih je imao puno iza uha, po vratu i preponama. Ja sam bila vjecno u panici uprkos informacijama od pedijatra da to nije nista. U svakom slucaju provjeri sa doktorom.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bili smo danas kod doktorice i kaze da je vjerojatno "becegitis", tj. reakcija na BCG cjepivo. Ali ipak moramo na kontrolu za par dana.Tonko, kako su se tvom malom povukle te kvrzice i koliko im je trebalo da se povuku? Dr kaze da su mu vjerojatno u bolnici dali malo više tog cjepiva (rodio se sa tezinom od 4050 gr) :? pa da je zato reakcija takva-ima 4 mjeseca a još mu nije otpala krastica od cjepiva! :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Danas je mom sinu 10 godina. Imao je kvrzice non stop pa mislim sve do 7-8 godine. Valjda je njegov organizam tako reagirao na cijepiva, pa onda poslije na sve viroze i ostalo. On je isto rodjen sa 4 kg. U bolnici su ga navodno cijepili protiv TBC, ali on je kuci dosao bez ikakve ranice i znaka da je cijepljen. Tako je sa godinu dana bilo ponovno cijepljen, i u tom periodu sam i nasla prvu kvrzicu iza uha. I bila je tamo jako jako dugo, mozda i nekoliko godina ... Rana mu je isto dosta dugo zacjeljivala.
    Poslije sam saznala da puno djece ima to, pa ti savjetujem da ne panicaris, ali da pratis.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ej, tonko! ta kvržica iza uha, da li je bila nisko na mekanom tkivu, ili kod kosti?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kod kosti, negdje po sredini visine uha, i onako skroz blizu uha. Nadam se da je opis jasan.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala- čini se da to moj mališa ima- a ništa, pratit ću, pa ćemo vidjeti

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vodili smo malog na ultrazvuk,po nalazu radi se o povećanom limfnom čvoru promjera 12,3 mm, mali ne trpi nikakve bolove i dalje je veselo dijete. Doktori kažu, (naša pedijatrica i kirurg), da bi bilo najbolje da kvržicu (veličine lješnjaka),malo zarežu skalperom i da to izvuku vani.Po nijhovom to se izvodi ambulantno i nije opasno (valjda će samo trebati to previjati i pratiti da dijete ne dobije temperaturu). Inače inzistiraju na tome, jer da ne mogu nastaviti sa redovnim cijepljenjem malog dok se to ne riješi.
    Vaše mišljenje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •