-
Kvržica ispod pazuha
Molim ako mi možete pomoći,bila bi Vam jako zahvalna.Imam bebača 4 mjeseca je star, jako je napredan oko 8 kg, 66 cm dug.Sinoć prilikom kupanja napipala sam ispod njegovog pazuhića kvržicu veličine višnje koja je na dodir tvrda.Mališa je prilično veselo dijete,žulja desnima i ne primjećujemo neke promjene ponašanja.U pedijatrice smo bili prije 5-6 dana,cijepljen je protiv hepatitisa i tetanusa.Budući da smo se sinoć malo prestrašili planiramo ponovno na pregled.Ako ste imali slično iskustvo,please help!
[/b]
-
Ja bih rekla da ja to reakcija na cjepivo. Limfni cvorovi cesto natecu kad se tijelo bori protiv necega. Moj sin ih je imao puno iza uha, po vratu i preponama. Ja sam bila vjecno u panici uprkos informacijama od pedijatra da to nije nista. U svakom slucaju provjeri sa doktorom.
-
Bili smo danas kod doktorice i kaze da je vjerojatno "becegitis", tj. reakcija na BCG cjepivo. Ali ipak moramo na kontrolu za par dana.Tonko, kako su se tvom malom povukle te kvrzice i koliko im je trebalo da se povuku? Dr kaze da su mu vjerojatno u bolnici dali malo više tog cjepiva (rodio se sa tezinom od 4050 gr) :? pa da je zato reakcija takva-ima 4 mjeseca a još mu nije otpala krastica od cjepiva! :?
-
Danas je mom sinu 10 godina. Imao je kvrzice non stop pa mislim sve do 7-8 godine. Valjda je njegov organizam tako reagirao na cijepiva, pa onda poslije na sve viroze i ostalo. On je isto rodjen sa 4 kg. U bolnici su ga navodno cijepili protiv TBC, ali on je kuci dosao bez ikakve ranice i znaka da je cijepljen. Tako je sa godinu dana bilo ponovno cijepljen, i u tom periodu sam i nasla prvu kvrzicu iza uha. I bila je tamo jako jako dugo, mozda i nekoliko godina ... Rana mu je isto dosta dugo zacjeljivala.
Poslije sam saznala da puno djece ima to, pa ti savjetujem da ne panicaris, ali da pratis.
-
ej, tonko! ta kvržica iza uha, da li je bila nisko na mekanom tkivu, ili kod kosti?
-
Kod kosti, negdje po sredini visine uha, i onako skroz blizu uha. Nadam se da je opis jasan.
-
hvala- čini se da to moj mališa ima- a ništa, pratit ću, pa ćemo vidjeti
-
Vodili smo malog na ultrazvuk,po nalazu radi se o povećanom limfnom čvoru promjera 12,3 mm, mali ne trpi nikakve bolove i dalje je veselo dijete. Doktori kažu, (naša pedijatrica i kirurg), da bi bilo najbolje da kvržicu (veličine lješnjaka),malo zarežu skalperom i da to izvuku vani.Po nijhovom to se izvodi ambulantno i nije opasno (valjda će samo trebati to previjati i pratiti da dijete ne dobije temperaturu). Inače inzistiraju na tome, jer da ne mogu nastaviti sa redovnim cijepljenjem malog dok se to ne riješi.
Vaše mišljenje?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma