-
Duda ili prst
Ne znam je li ova tema baš spada tu, ali imam pitanje i da li postoji rješenje.
Naime, malac ima dva i pol mjeseca, isključivo ga dojim, bez dude je, a na bočicu je pio samo par puta kad sam ja trebala izbivati iz kuće.
Unazad par tjedana vidim ga kako stavjla rukice u usta, a "skužio" je i čari cuclanja palca. Dojim ga na zahtjev, što znači da je pretežno stalno na cici. Eh, očito je da ima izraženiju potrebu za sisanjem, a ja nisam baš za dudu, a vidim da je njemu palac fin. Kako je stalno na cici nadala sam se da neće trebati duda, a pogotovo ne palac. Ne znam kakva su vaša iskustva i da li je ovo samo početak i može li se cuclanje palca izbjeći (bez davanja dude).
Ili nam je cuclanje nečega ipak suđeno, a ako je tako, ja bih rađe da je to duda, jer se ona nakon nekog vremena može maknuti, a palac je uvijek na ruci
-
Moja cura je isto tako sa negdje 2,5-3mj otkrila svoje rukice i prstiće i pokušavala ih sisati. Primjetila sam da je to radila redovito kad bi joj bilo dosadno pa sam joj nudila igračke, a ako ih nije doživljavala, ponudila bih joj sisu. To se ne odbija
Malo strpljenja, proći će je to brzo kad otkrije šta se sve fino može s rukama osim sisanja.
-
Osoblje foruma
vidi ovaj topik
Palac <-> duda: pro et contra
ili
Sisa prst - da ga pustim, ili..?
ili
Ručice ili duda ?
ja cu ti samo reci da duda moze izazvati probleme kod dojenja- konfuziju bradavica.
-
ja ti samo mogu napisati - BOLJE PRST
Pavao je trpao (i još trpa) sve prste i cijelu šaku u usta ali naviku nije razvio... možeš sama procijeniti jel mu to tek tako ili stvarno "duda" palac... koji put smo znali dati mu svoj prst(e) tako da se nije "navukao" na palac...
-
mislim da je to faza istrazivanja.
gurat ce prste i kad krenu zubici... pricekaj pa ces vidjeti
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma