trese se, nije prevrnuo oči, komunicira
spuštamo temperaturu kupkom ,a dali smo i čepić
što još i kad u bolnicu
trese se, nije prevrnuo oči, komunicira
spuštamo temperaturu kupkom ,a dali smo i čepić
što još i kad u bolnicu
Uh, drzi se!![]()
Prati mu stanje, prati mu temp. Kako se osjeca? Kaslje? Kako dise? Zali li se da ga nesto boli?što još i kad u bolnicu
Ev. nazovi bolnicu pa se s njima konzultiraj.
I obrati paznju da dovoljno pije.
aj ti lijepo nazovi hitnu i pitaj njih tocno sto da radis i kud da ides.
koje cepice dajes? lupocet, voltaren? lupoceta mozda mozes i dva odjednom, vidi po kilazi.
povraćao je šlajm, što može piti ?
vodu ?
konzultirala sam njegovog pedijatra, vel ida ga kupamo i da pratimo stanje
mislim da moze vodu, ali gutljaj po gutljaj, pa cesto. ne odjednom puno.
Uh, draga!
Imaš li koga stručnog kontaktirati telefonom? Spuštaju li oblozi i kupke i malo? Djeluje li čepić. Pozovi hitnu, i oni ti mogu pomoći savjetom. Držite se! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
voltaren čepići su najjači
ako skinu temp. onda ok, a ako ne uspiju , ja bih trčala u hitnu
joj mare![]()
vjerovatno gripa
radiš sve što treba, još da ga dobiješ da pije
ako se trese vjerovatno će temp. još porasti
kupka, oblozi, paracetamol i/ili ibuprofen i naravno pratiti
ako je gripa može par dana biti takva fibra
dobro da se javila a70v.
drzite se, marko i ti.![]()
Moja E. isto pod gripom, povračala šlajm. Daji kašičicom tečnost da ga ne iritira. E draga, drži te se![]()
oblog od kiselih krastavaca, sjeckanih, samljevenih...whatever
pliz probaj!
ili mokri peskiri na noge do koljena
(krastavci su bolji)
cepici za njegov uzrast, voltaren, ne smije vise od 2 u toku 24h
u medjuvremenu daji dalsy sirup po kasikicu ...
i ne brini, F je imao 3 dana 41 i ziv je![]()
samo poslije temp digni ishranu
i drzi se![]()
nemoj baš kombinirati voltaren čepiće i dalsy sirup
dalsy kombiniraj sa paracetamolom (lupocet, panadol baby, eferalgan..)
imamo eferalgan čepiće od 300 g
ako se bude vraćala odite na hitnu, nek izvade krv i ostalo![]()
![]()
![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ja mogu samo zavibrati, a savjete prepuštam stručnima
drži se!
38 ,5
Koliko je star?? Mislim si da mu možda daš Flu Relief, ali što prije. On se daje s prvim simptomima.
19.3. će 4 godine
pije vodu na žličicu
dovoljno je razuman da zna da ne smije na iskap
Hm...pitaj u ljekarni. Ja bih mu dala jer je gripa opaka. U pakiranju je 6 ampulica. Pod jezik se sasipaju sve kuglice iz jedne. E, sad, možda bi njemu trebalo malo korigirati dozu na 2/3 ampule. Pitaj magistru, ali meni je pomoglo: prošle godine gripa mi je trajala 3 dana jer sam zakasnila, a M. je imala temp. samo jedan dan, ali njoj sam dala čim sam vidjela da izgleda bolesno. Pazi da kuglice ostanu pod jezikom dok se ne rastope i da poslije ne jede i ne pije barem pola sata.maria71 prvotno napisa
maria71 prvotno napisa
![]()
~~~~~~~~~~~~~~~ vibram da brzo prode..![]()
http://www.homeopatija.com/proizvodi.php?proizvod=18
Daj mu, i za manju djecu je.
Malo ga promatraj i vidi kako će u sljedećih sat dva reagirati na čepić i hoće li se temp i dalje spuštati.
Jesi ga pregledala dal ima kakvo crvenilo oko vrata, osip ili nešto takvoga?
Iskreno, ja bih već sjedila u čekaonici zarazne....
Tebi i mališi![]()
![]()
Marko je pametno dijete, on će surađivati i to je vaša sreća.
samo ga tuširaj, spuštaj temperaturu (super je što je tako fino spala), dežuraj noću...
piti, piti, piti...
za mojega Markića ~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ako se (dok mu ne skidate temp oblozima i tuširanjem) trese dulje od 10 minuta- odvedi ga doktoru.
![]()
eno broji žlice i pije vodu
za sada je ok temperatura oko 38
idemo dalje
,hvala vam svima od![]()
~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~
![]()
Iš iš boleštine od Marka.
Držte se![]()
~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~![]()
a što da ti velim Mare,...temperatura pada, ide vikend falabogu, do ponedjeljka će biti sve pod kontrolom![]()
sad je bila 39,3 pa smo obavili kupku i opet je pala na 38,4...čekam 7 sati da opet dam eferalgan
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da što prije ozdravite![]()
![]()
vidim da pišem u jednini, mm je sa mnom doma i radimo u timu, jer da sam sama ,ne znam što bih
Što vam je šlajm?![]()
curio mu je nos ,pa je tu slinu, bale gutao i onda pod temperaturom povratio-to je šlajm
Aha, thanks. I moj to radi, zato me i je strah dehidracije. Mi isto pijemo samo vodu na zlicicu, vec 4 dana nije nista jeo.
Draga, bit će da je gripa. Snage i strpljenja, i pratite razvoj situacije. I uključite se i vi u terapiju čajeva, C-vitamina, meda i ostalih čudesa, za nedaj Bože!Misliš li da bi mu mogla dati kašičicu sitnosjeckanog bijelog luka da zalije sa vodom, kad mogne? :/ Znam, ali moji roditelji su se zaklinjali da je to ono što je olakšalo i skratilo njihovu dan-dva gripu u odnosu na našu četverodnevnu.
dat ću mu češnjaka, hvala
~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~za Marka.
btw, nama je super sirup dalsy za skidanje temperature.
[quote="mali karlo"]~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da što prije ozdravi![]()
![]()
dobro to vama ide![]()
i blago tebi na TM ovaj moj se odma uspaniči pa kad ga tuširam je ajme kupaš ga a ima temp. ajme meni ajme![]()
a onda kad on ima temp. i istušira se viče;aaaa ovo je super baš mi je sad lipo
nama je temp 39-40 trajala samo 2dana tako da sumnjam u gripu
vibrrrrrrrram za brzo ozdravljenje![]()
mare, vjerojatno ovo znas ali evo za svaki slucaj:
ako temperatura s eferalganom (paracetamol) i tusiranjem tijekom 4 sata ne padne ispod 39.5 (znaci podigne se opet nakon recimo sat ili dva nakon davanja antipiretika) tada mozes dati ibuprofen (tj. Dalsy sirup). ne trebas cekati 4 sata ako temperatura tako luduje. tijekom dana djetetu mozes dati maximalno 4 doze paracetamola i 4 doze ibuprofena (BIBAI, korigiraj ako je sto krivo ali ovako mi je rekla moja pedica i potvrdili su mi u bolnici kad je kikici 3 dana temp nije pala ispod 39). pravilo je da se razliciti anitipiretici daju unakrsno: paracetamol-ibuprofen-paracetamol-ibuprofen. bitno je da se ista porodica antipiretika ne daje u okviru 4 sata radi opterecenja jetre. znaci ako si dala paracetamol, a za dva sata temperatura opet luduje, tada ces dati ibuprofen.
nama za noc igra ibuprofen, dulje joj obori temperaturu. sretno i pusa kikicu.
Drž'te se!![]()
Tuširanje, paracetamol i/ili ibuprofen
Šmizla imala preko 30°C dva dana, jedino pomogli tuširanje i Brufen i puno tečnosti (doduše ona sisa, ali, ni to joj nije smetalo da nosa vodu za sobom po stanu)
~~~~~~~~~~~~~~~~ da ne traje dugo![]()