Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: kuglof

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Pa iz glave... ovako (baš sam to neki dan pekla, doduše u običnom plehu duljine 34 cm, ali ista je smjesa):

    4 jaja (cijela - ja sam ljenčuga, ne da mi se odvajati bjelanjke iako se i to može)
    2-3 žlice vruće vode, iz bojlera
    10 dag šećera (tko voli slađe, može i više - ja ne stavljam)
    prstohvat soli
    1 paketić vanilin šećera
    1 prašak za pecivo (čak ne mora cijeli, stavila jučer 2/3 vrećice)
    To se zamuti da bude pjenasto, a onda se doda još
    1,5 dl mlijeka
    1 dl ulja ili 100 g maslaca omekšanog u mikrovalnoj pećnici
    (U ovo se može dodati jedna naribana jabuka - ne prevelika, to će osigurati sočnost - jučer nisam to stavila jer nisam imala).

    Kad je to gotovo, dodavati žlicu po žlicu suhe sastojke (obično vagnem brašno, pa unutra zafrljim sve ostalo i izmiješam viljuškom)

    15 dag brašna
    1 prašak za puding s mirisom vanilije
    1 žličicu cimeta
    10 dag mljevenog maka

    Pećnicu prethodno treba ugrijati na 180oC.

    Ja imam dva manja kalupa, koje namažem maslacem i pospem mrvicama, pa ovu smjesu podijelim na pola.

    Peče se oko pola sata, uz ventilator. Provjeravam čačkalicom, ali gotovo je kad se počne odvajati od ruba kalupa.

    Kad se ohladi, izvrnem kuglofe na tanjur. Na ovo paše čokoladna glazura, ali i ona od šećera u prahu i limunovog soka.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 24.10.2014. at 11:05

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •