-
povišen šećer kod djece
ne pitam za svoju djecu, nego za jedan drugi slučaj:
tijekom kontrole krvi djeteta (12 god) radi viroze je nađen malo povišeni šećer. dijete je bilo natašte.
treba li išta poduzimati? daljnje pretrage? manje slatikiša? ili je to kod djece normalno?
-
Nije normalno, treba imati u granicama kao i za odrasle ali zbog upale u organizmu GUK uvijek poraste pa može to biti uzrok.
-
obavezno ponoviti natašte, ali kad ozdravi
-
mi smo imali isti slučaj, ponovili smo za tjedan dana vađenje krvi natašte, pa poslije doručka i poslije ručka i sve uredu.
ispalo se da se prvi puta prepala jer je mislila da ide na cjepljenje. odsad joj sve objašnjavam kad nekud idemo da nebi bilo panike.
-
Pedijatrica mi je muzu bacila bubu u uho, da malenom ne bi bilo lose prekontrolirati secer.
Nisam bila s njima da ubacim jos dodatnih pitanja...
Uglavnom, mali je upeterostrucio unos tekucine. Sa 2 dcl tekucine na dan odjednom je poceo piti litru. A buduci da ima dvije ipo godine ova dva deca mu je mozda bilo malo, ali ipak je to veliki rast. A bas je bio lijepo dobio na tezini i popeo se na donju crtu, i prije par dana ga izvazem (jer mi je bilo cudno da mu gacice opet spadaju) i ono on izgubio pola kila (a nije bio bolestan ni izmucen).
I sad se brinem... Doktorica nije dala uputnicu. Znaci nije hitno? I jel se moze to vidjeti na obicnim nalazima od krvi, valjda bi se to vec vidjelo, vadio je krvnu sliku ovo ljeto.
Da idemo na bockanje ili ? Zbunjena sam.
-
ne mogu znati što je pedijatrica mislila, ali što se tiče uputnica možda ju je napisala i poslala elektronski u laboratorij
uputnice za lab. se više ne pišu i daju u obliku papira pacijentu već pošalju elektronskim putem
to nekada pacijente zbuni ako im se ne naglasi (mada je to već preko godinu dana pa većina zna)
najbolje da je sutra nazoveš i pitaš je li uputnica u laboratroriju, a ako nije lijepo pitaj što je mislila i kada
ako se sumnja na povišeni šećer kod djeteta onda bi se to trebalo napraviti što prije
-
Tnx na odgovoru, mozda je i to, zvat cu u ponedjeljak. Uvijek se uhvatim mozgat o ovim stvarima preko vikenda kad pedijatrica ne radi.
-
a kak se radi šećer klincima, klasika oogt, ili samo šećer u krvi?
-
Radi se šećer u krvi. Da li je uz povećan unos tekućine i gubitak na težini prisutan još neki od simptoma poput učestalog mokrenja posebno noću i umora?
-
Cesce piski jer vise pije, i znalo se dogoditi da ako ne piski prije spavanja da se popiski u krevet, tako da ga sad budim po noci i stavljam ga da piski. Blijed je i s podocnjacima, al takav je i inace. Ostalo nista nisam zamjetila. Prije mjesec ipo dana su tete rekle da jede duple porcije u vrticu (trajalo dva tjedna), a onda se opet vratio na standardnih pola porcije.
-
Ja bih na tvom mjestu svakako provjerila šećer. Ako znaš nekoga sa dijabetesom tko ima aparatić provjeri tako dok čekaš pedijatra da reagira.
-
Citam jos da su ta djeca i unorma, a ovaj moj je neumoran.
Evo bas sam nasla nalaz od prije 5 mj kad je bio u bolnici, glukoza mu je u granici normale.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma