Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: S bebom u Skandinaviju

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno S bebom u Skandinaviju

Slijedeci tjedan MM ide sluzbeno u Norvesku. Lara i ja mu se mozemo prikrpati, ali me malo strah (hladnoca, promijena klime, hotel i sl.). Ne znam da li da uzmemo kolica ili samo u slingu i baby bjornu....
    Znam da bebaci naveliko idu na skijanje, ali ipak....

Ima li tko slicno iskustvo s putovanja u hladnije krajeve s bebom od 9mj.
    Prednost je sto dojimo pa mi je nekako lakse.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nemam osobno, ali znam dosta kolega s posla koji su u Skandinaviju išli s obiteljima, uključujući i bebe.

Slobodno možeš s bebicom na hladnoću, pa i na -15 - samo se dobro utoplite. To su uglavnom bili savjeti pedijatara mladim zabrinutim roditeljima iz ovih krajeva.

Nisam bila u Norveškoj, ali sam živjela jedno vrijeme u Stockholmu i Helsinkiju. Veliki problem za kretanje po ulicama mi je bio led. Tako da je lagana šetnja više bila kao proklizavanje (trčanje za autobusom je bila prava avantura ). Eto, palo mi je na pamet kao neko upozorenje ako misliš u šetnje s nosiljkom. Iako leda sad ima i ovdje ... :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

E mi s tim imamo puno iskustva. 8)
    Norvežani kažu da nema lošeg vremena, nego je loša odjeća. Dakle, oblačenje višeslojno, po mogućnosti i nepropusno i to je to, nema nikakve druge filozofije. Protiv poledice najviše pomažu gumene navlake koje se stave na cipele, a imaju čavle i mogu se kupiti u svakom dućanu s cipelama. Norvežani bebe voze u kolicima umotane u ovčju kožu, ali mi ju nikad nismo imali nego smo koristili običnu dekicu, kapu, rukavice i to je to.

O je imao tri tjedna kad nam je došla patronažna - kraj siječnja, jeziva zima ( -8 ), oblačno, vlažno, grrrrozno. Žena došla sva promrzla i stisnuta i pitamo mi nju kad možemo s bebom van obzirom na tu hladnoću, a ona gleda kao da nas ne razumije, kak mi to mislimo kad, pa sad! Tamo djeca idu van do temperature od -12, na izlete, igru, čak i spavaju vani u kolicima, to je vrlo uobičajeno. Tek kad je hladnije od toga, ostaju unutra. Kad smo bili u Stockholmu, bilo je -19 (baš smo taj vikend izabrali za izlet), Fran je imao 2 i pol godine i bilo nam je stvarno jako, jako hladno. Zazebe me sveki put kad pomislim na taj grad!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sve su ti cure rekle..al moram ja jos malo pametovat..
    Po ledu ja se nisam usudila nositi bebu..zbilja trebas bit dobro istreniran da i sam ne padnes a kamo li ne s bebom.
    Ako ima puno snijega nece ti ni kolica puno pomoci ako nisu neki tenk da se probijas njima kroz snijeg.. :/
    No dobro je imati nekakva kolica ako mislis ici po shoping centrima pa u njih mozes utrpati svoju i bebinu jaknu, skafandere, torbe..a onda bebu u sling ako se vec nece vozat u kolicima.
    Puno tople odjece..vunene carape puno pomazu..hm..ziher sam nesto zaboravila..
    la-mama, steta sto nisi vise u Helsinkiju..mogle bi se nekad nac na kafi..ja sam naime tocno preko puta..akoides brodom.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ako nemate dobru zimsku opremu (jakne, kape, čizme, itd ...) možete sve gore uzeti. S Gore-Tex-om nema greške

retha, ako me put ponovo nanese gore - nema problema. Volila bih opet vidit Zetor

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obavezno kolica sa vrecom, nista sling niti baby björn.

Ovdje em sto pada snijeg, em sto puse. Ja sam svog malca u ovo doba oblacila jako toplo, znaci skafander, ispod sve sta ide naravno, zatim kolica sa vrecom i zastitom preko.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma zapravo htjedoh reci..pa sta ima veze sto puse i pada snijeg i ledeno je..
    Ja bi isla pa makar camila cijelo vrijeme u hotelu..
    Svaka promijena lokacije je dobrodosla!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cure, hvala vam na odgovorima!
    Mi smo isto tu negdje s razmisljanjima oko odjece (slojevito, vuneno, nepropusno....) osim sto nismo predvidjeli led na ulicama! :/
    Super mi je info da kupimo one navlake za cipele... Vidjela sam to uglavnom kod domorodaca na skijalistima, ali nikad nisam kupila.
    Lara ima kolica s full opremom: debela nepropusna navlaka oblozena flisom i to definitivno nosimo. Kolica nam bas nemaju neke velike kotace, ali se nadam da ne bude bas zatrpano.

E, sad jos nesto. Mozda ispadnem glupa, ali tko pita ne skita. Znam da su "sjevernjaci" poprilicno liberalni, ali ono sto me muci nema bas veze s tim. Da li je dojenje na javnim mjestima "dozvoljeno" tj. uobicajeno? Pretpostavljam da s tim nema problema, ali ipak volim se unaprijed informirati s običajima, pravilima i ostalim obiljezjima zemlje i nacije u koju idem.

Hvala jos jednom!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Za to stvarno nemaš frke! Žao mi je što ti ne mogu poslati nekoliko naših fotki, stvarno smo dojili posvuda! :D Norvežani su odavno zabranili pušenje u kafićima pa ti je i to dobra opcija, na toplom, a ne smrdi...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma isto mislim da nema problema s dojenjem. Samo naprijed

Ako idete ovih dana, taman ćete uletit u polarnu noć. Tako da se spremi na kojih 6-7 sati svjetla i to je to šta ćete vidit od dana. Zna bit dosta depresivno Ali se zato situacija mijenja u travnju, kad se dan drastično produljuje

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj da..dan/noc miline..nema sunca ni za lijek..
    Ma nije to problem kad si turist..to bedira kad tako moras cijelu zimu progurati.
    Mislim da bi na glavnim prometnicama snijeg trebao biti dobro ociscen..pogotovo centar grada.
    Pusenje je zabranjeno u bilo kojem zatvorenom prostoru, a ne samo u bircevima.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Polarna noć... drago mi je da ću i to vidjeti! Iako sam više poklonik polarnog dana!
    Super mi je i ova info za nepušenje tak da bumo papali posvuda! Malo nas je mučila viroza pa zadnjih par dana gotovo isključivo dojimo tak da sam opet nabildala proizvodnju što će mi dobro doći za put (u hotelu ne mogu kuhati za Micu)! :D

Joj curke super ste mi!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A kud točno ideš?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Loli prvotno napisa
    A kud točno ideš?
    U Oslo.
    Sad se bavim surfanjem da otkrijemo sto treba obici (iako u kratkom vremenu)....
    Jako se veselimo jer od moje trudnoce (sad vec 9+9 mj) domet nam je bio Graz ili Jadran.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nema ti u Olsu baš polarne noć, to je ipak skoro pa jug Norveške. Mrak je dugo, ali ne baš cijeli dan. Ako se dobro sjećam, sunce izlazi oko 8, a zalazi oko 4 što nije tako strašno ako je vedro, ali ako je oblačno i tmurno, onda jaaaaoooooo, depresijeeeee....Naravno, ne kad ideš na par dana, to je ipak prekratko.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da nas ni tmurno vrijeme nece obeshrabriti niti pokvariti raspolozenje!

Adrenalin vec radi!

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Koliko se ja sjećam zime u Norveškoj, zna svitati oko 10 a smrkavati se oko 3.
    Što se tiče "polarne" zime, čisto sumnjam da ćeš je u Oslu doživjeti,
    ta će zima biti najviše nalik na ove našeg podneblja, zato što je obala u pitanju.

Grijanje im radi punom parom, imaj to u vidu, tj ponesi i nešto "normalne" robice za dijete, da imaš u šta i da je raskomotiš dok ste u zatvorenom prostoru.

Dobar provod i sretan put i javi kako je bilo.

P.S. samo da znaš da je Norveška skupa, skupa, skupa do bola!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Norvežani kažu da nema lošeg vremena, nego je loša odjeća.

Sorry na OT, ali meni je ova rečenica postala misao vodilja Iz ne znam kojeg razloga od puberteta hodam polugola po zimi i cijelo vrijeme se smrzavam. Sada sam skužila toplu vodu i konačno si pokupovala pravu zimsku obuću i odjeću i uživam na snijegu zahvaljujući i ovom topicu

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    Koliko se ja sjećam zime u Norveškoj, zna svitati oko 10 a smrkavati se oko 3.
    Što se tiče "polarne" zime, čisto sumnjam da ćeš je u Oslu doživjeti,
    ta će zima biti najviše nalik na ove našeg podneblja, zato što je obala u pitanju.
    Ako vrh šestara staviš u krajnju južnu točku Norveške, i otvoriš ga do Nordkapa, pa okreneš na jug, doći ćeš u Rim! Toliko je dugačka! Znači, nema generalizacije, na sjeveru je puno hladnije i zima traje duže i dani su kraći, po par sati. U Oslu je svakako drugačije nego kod nas, ali ne tako radikalno kao što zamišljamo (bar sam ja zamišljala prije nego smo živjeli tamo). Oslo je na jugoistoku, a zapadna obala, kad govorimo o obali, ima posve drugačiju klimu radi golfske struje, s jako puno kiše.

Dorotea, :D

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da bas juce veli MM da Oslo uopce nije tak hladan kak si mi to ocito zamisljamo..a i ako ima tone snijega i leda oni tam su tak organizirani da nema sanse da ima bljuzge, blata i ostalih "radosti" po cestama..
    Nije to ko u Zagrebu da im svake godine fali soli..i cudom se cude svake zime da sasto je vani zima..

Nego..jos jedna preporuka..zastitna krema za lice puno pomaze. Posebno za bebicu.

micika, sretan put i uzivajte!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dorotea . Ti si valjda bila u skupini cura koje sam s cudom gledala. Kak zimi otvorenog dekoltea i jakne, kako gola leđa, a ja cvokocem?
    E, sad si mi otkrila da je vama svima zapravo i bilo hladno, a ja mislila da je mozda nekima toplije!

Retha, ma znam i ja da nije tamo nis hladnije nego kod nas (trenutno, ljeta su drugacija). Ono sto me zabrinulo je to sto me cure upozoravaju na hrpe snijega, a sad je bas u prognozi da bude jako napadao. Ja sam isto mislila da oni tam super to ciste (cak sam mislila da su neki dijelovi ulica grijani, ali sam ocito pomijesala s nekim drugim gradom). Ipak da nam se ne desi da budemo vlak u snijegu s kolicima posudili smo kolica od sestricne od MM koja ima bas takva koja se kroz snijeg probijaju kao ralica!

Da je skupo, znamo pa ce shopinga biti manje!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Da bas juce veli MM da Oslo uopce nije tak hladan kak si mi to ocito zamisljamo..a i ako ima tone snijega i leda oni tam su tak organizirani da nema sanse da ima bljuzge, blata i ostalih "radosti" po cestama..
    Nije to ko u Zagrebu da im svake godine fali soli..i cudom se cude svake zime da sasto je vani zima..

Nego..jos jedna preporuka..zastitna krema za lice puno pomaze. Posebno za bebicu.

micika, sretan put i uzivajte!
    Nemam baš vremena za dugački post, ali vjeruj mi, istina ne može biti dalje. Oni ne čiste snijeg i led, jer će se ionako na proljeće otopiti. Ako kasniš na posao jer ih je snijeg iznenadio u 11 mjesecu, sama si si kriva, sutra se digni ranije pa ćeš stići. Osobno sam zapela na aerodromu, u avionu u Oslu, satima, jer ih je iznenadio snijeg krajem 10 mjeseca i nisu bili spremni. Živjela sam u Oslu tri godine i sigurna sam da je Zagrebačka zimska služba neusporedivo bolja od one u Oslu. Izvan konkurencije!
    Ne mogu ne spomenuti parking Franovog vrtića, ujedno i lokalne bolnice, koji je bio zaleđen 4 mjeseca, okovan u ledu, nemoguć za hodanje bez čavlerica.
    Druga je stvar što bi nas to izludio, a Norvežani su cool, njima to ne smeta. Proljeće im ionako prebrzo dođe pa idu na sjever gdje još ima snijega za skijanje. :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nemam baš vremena za dugački post, ali vjeruj mi, istina ne može biti dalje. Oni ne čiste snijeg i led, jer će se ionako na proljeće otopiti. Ako kasniš na posao jer ih je snijeg iznenadio u 11 mjesecu, sama si si kriva, sutra se digni ranije pa ćeš stići.
    Upravo tako - u Oslu (valjda to vrijedi i za cijelu Norvešku, ali ovo je moja provjerena informacija) nemaju klasično organiziranu zimsku službu jer smatraju da je preveliki trošak. Prema tome, nemoj se iznenaditi ako ceste budu puno lošije očišćene nego u Zagrebu, oni to smatraju čarima zime i ne uzrujavaju se pretjerano zbog snijega i leda.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Loli, Mischica hvala na ovom zadnjem postu!
    Danas smo isprobavali kolica od sestrične od MM (BTW, ostavlja nam ih i za dalje jer joj ne trebaju - jupiii). Ja se zagrijala jer mi se cini ko pravi ledolomac ili ralica za hrpe snijega. MM mi cijelo vrijeme govori da bi on radje s nasima jer su manja i lakse se sklapaju. Ja sam ipak bila za opciju tenk.

One koje su iskusne s Norveskom: Jesu li ova dovoljno dobra?

http://www.torck.com/?page=catalogus&cat=1&detail=11

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mishkica prvotno napisa
    Nemam baš vremena za dugački post, ali vjeruj mi, istina ne može biti dalje. Oni ne čiste snijeg i led, jer će se ionako na proljeće otopiti. Ako kasniš na posao jer ih je snijeg iznenadio u 11 mjesecu, sama si si kriva, sutra se digni ranije pa ćeš stići.
    Upravo tako - u Oslu (valjda to vrijedi i za cijelu Norvešku, ali ovo je moja provjerena informacija) nemaju klasično organiziranu zimsku službu jer smatraju da je preveliki trošak. Prema tome, nemoj se iznenaditi ako ceste budu puno lošije očišćene nego u Zagrebu, oni to smatraju čarima zime i ne uzrujavaju se pretjerano zbog snijega i leda.
    Ozbiljno.. :shock:
    Pojma nisam imala..
    Okej..a jel taj snijeg onda bar bijeli cisti ili su im ulice prije snijega bile blatnjave i prljave i za to ih isto boli dzon?!
    Tu kod mene na Baltiku je tako..kad padne snijeg nesto malko ociste..isto ne sipaju previse soli jerbo to i nije dobro za travu i drvece.. Svu jesensku zmazanocu nisu previse stigli pocistiti pa se taj snijeg pomijesa s blatom..li onda je onak bljutave smeckaste boje..
    Ma sad se ja tu zalim..sori nije tema.

micika, po mom skromnom misljenju tenk mi se cini okej..za snijeg. A sad..s takav tenk zna biti poprilicno zeznut u liftovima (ako predpostavimo da ima lifta pa tenk ne moras tegliti), tesko je sklopljivo..zauzima brdo mjesta..i tak.
    Ti moras odvagat hocete li puno setat vani ili vise biti po muzejima i ostalim zatvorenim prostorima..

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A neee, ne posipaju oni sa soli, to naime nije ekološki, nego kamenčićima koji su dušu dali za rasturanje lima na autu...I naravno, kad i pokupe snijeg i natovare ga na kamion, to ne ide u more, nego na hrpu, tamo gdje manje smeta. Jednom sam gledala kak su frajeru dvorište zatrpali, nije mu se otopilo valjda do svibnja, koje brdo snijega je imao pod prozorom.
    Sve u svemu, ulice se čiste dvaput godišnje, jednom prije snijega i jednom prije Dana Ustavnosti, i to je to. Ralice prođu kroz najprometnije ulice, ostalo kak stignu i koliko love imaju (gotovo nikad po noći jer moraju plaćati jako skupu satnicu).
    Mislim da su ti ta kolica skroz ok, tamo gdje ćete vi pretpostavljam ići ipak neće biti nanosa. Svakako preporučam Frogner park (naše omiljeno mjesto, lijep je i po zimi i po ljeti, a živjeli smo prekoputa 8) )! Najuži centar, naravno, Akker Brygge, Karl Johans, Bygdoy i Holmenkolen (to je na brdu, tamo bi već moglo biti malo više snijega)

Mi smo imali ista kolica kao i u zg, s najmanjim kotačima i nikad nije bilo problematično. Uzmi ona s kojima ti je lakše na putu, mislim da ipak nećeš kolicima osvajati sniježne nanose

I javi kako je bilo!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Loli hvala za info o mjestima za vidjeti.
    Ja sam nesto pronasla na webu, ali mi je super kad dobijem info iz prve ruke.

E, sad jos nesto kad vidim da si upucena. Na webu sam vidjela da postoji nesto sto se zove Oslo pass - karta s kojom je pokriven gradski prijevoz i ulaznice u velik broj muzeja (nisam sigurna da cemo ih bas puno obici jer ja vise volim osjetiti duh grada, ljude na ulici itd, a muzeji su na kraju).
    Zanima me koliko otprilike kosta karta za prijevoz unutar centra grada (ne mislim ici po prigradskim naseljima). Oslo pass kosta oko 410 K za 72h. Pretpostavljam da je to isplativo. Ipak prema onom sto sam vidjela grad ima nesto vise od polovice stanovnika Zg pa i nije tak velik. Mozda necemo puno gradskim prijevozom jer smo smjesteni u centru (hotel Thon Cecil ako ti je poznato).

hvala

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

micika, jeste li se vratili? Kako bijase?

Ja sam totalno znatizeljna..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vratili se, a ja svaki dan planiram dati feedback pa uvijek nesto.
    Sorry, sipam se pepelom jer sam obećala čim se vratimo.

Bilo je supppperrr! Sve je ispalo ok, a vaša pomoć mi je dobro došla.
    Oslo je prekrasan, sve je super uređeno. Sva sreća da nije velik pa smo sve bitno uspjeli vidjeti u tih 5 dana. Vrijeme je bilo bajno... 4 dana sunce, a jedan kišica koja nas nije omela. Baš taj dan smo išli pogledati skakaonicu i ski muzej pa smo gore doživjeli Norvešku u pravom smislu riječi. Za samo par stotina metara u visinu i evo ti snježne mećave! Tu su se kolica tenk pokazala kao pravi odabir jer drugačije ne bi mogli.
    Lara je sve dane bila za 5 (malo cendranja u avionu zbog borbe sna i zanimacija ne računam).
    Oslo je ko bonbončić....taman velik koliko mi se sviđa. Malo je ljudi na cesti i osjećaš se poprilično sigurno (za razliku od ostalih metropola). Sviđa mi se spoj planina i mora, što se prirode tiče. U gradu je fascinantno to sto je sve puno skulptura.
    Bebice skoro nisam ni vidjela vec samo kolica zabundana navlakama, krznima i sl. Ima jako puno kolica i mamica i svi su baby friendly rasplozeni. Temp je bila kao i u Zg, a u to vrijeme bi kod nas hrpa malaca bila samo u skafanderima bez dekica (a da ne kazem samo u hlacicama i jaknama - ja se smrznem kad pogledam u kolica). Kod njih su svi zabundani i zato klinci spavaju ko trube vani - hladan zrak, a njima u kolicima pećica grije (mi smo se super uklopili jer smo mi i ovdje tako).
    Sve, baš sve što sam saznala od curki s foruma ispalao je kao točno. Tako i skupoća. Naš prvi susret s Oslom izgledao je ovako. Kad smo stigli u hotel odmah smo otišli šnjofkati po gradu. Kak je bilo već popodne upikirali smo neki duckas tipa duhan i tamo kupili 2x1.5l vode (da imamo do jutra). Cifra 75kn!!!! U običnim dućanima je drugačije, ali ipak Mc Donalds menu cca 80-95kn.
    Super je sto se u zatvorenim prostorima ne pusi tak da smo jednu vecer proveli u pubu! Lara je zaspala vec dok smo vecerali tak da smo mogli malo i zaruziti.

Sve u svemu, jako lijepi izlet!
    Hvala jos jednom svim sudionicama ove teme na vrijednim informacijama!

p.s. ako netko treba vise info i naseg iskustva, nek mi se javi da ne davim sve dugim pisanjem

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jako mi je drago da su utisci tako pozitivni.
    Meni je Norveška ostala u najljepšem sjećanju.
    I drago mi je tvoje zapažanje da su baby friendly rasploženi, i više, oni su zapravo human friendly rasploženi.
    Nikad u životu nisam osjećala dubinski mir i spokoj kao u Norveškoj.
    Tako bih rado opet išla mada su šanse mizerno male, najviše zbog skupoće.
    I da, prava je uživancija to što je zabranjeno pušenje u zatvorenim prostorima.

Ama, milina jedna od zemlje

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj micika prvotno napisa
    da ne davim sve dugim pisanjem
    Tko kaze da nas davis??
    Meni je ful zanimljivo citati o putovanjima s klincima.
    Mozes ti slobodno jos ponesto napisat..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Onda evo jos jedna crtica koja me raznjezila.
    Usli smo u shoping centar (ne znam mu vise ime, ali oni koji su bili ce znati - na obali u centru s desne strane od Gradske vijećnice). Nađem ja jednu klupicu, a Lara gladna pa sam ju odlučila podojiti. Na klupici do mene sjedi mama i doji puno manju bebicu. Smješak - smješak (ok, full normalno). No ono sto me začudilo. Nakon dojenja uzme mama u naručje bebicu i postavi je uza sebe... meni se čini kao da bebica leži u zraku. Nemoguće! Gledam bolje! Kad ono stolići poput malo spljoštenog slova S. Na njega je mama postavila bebicu, obukla joj skafander i idemo van!
    I onda se sjetim naše crne stvarnosti i ulaska u zatvorene prostore. Nemas gdje odloziti bebu nego je oblacis tako da ti ona levitira u zraku.

Nataša ova tvoja rečenica "Nikad u životu nisam osjećala dubinski mir i spokoj kao u Norveškoj" se osjeća u zraku cijelo vrijeme! Ja sam mislila da sam ja u tom filmu, ali sad vidim da je i drugima tako.
    Nema vreve, nema gužve, ljudi ne jure kao recimo u Londonu gdje je ne daj Bože biti na lijevoj strani pokretnih stuba jer su one rezervirane za one businessmane koji jure ko muhe bez glave. Sve je organizirano, čisto....

Stvarno sam uživala šetajući s kolicima uz more (a u gradu), galebovi lete kroz ulice... idila!!!!! Bas smo MM i ja pričali kao galebovi ne zalaze među ulice u našim obalnim gradovima. Ovdje je skroz fora bilo vidjeti kako krstare kroz ulice.

Eto toliko do Goran Milića i "Putujemo na Sjever"!

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A da ti ne kažem za javne toalete, ne znam jesi li imala potrebe ući u jedan.
    Svaki ko apoteka čist, prostran,
    i u svakom STOL ZA PRESVLAČENJE i u tom smislu.
    Ja sam imala tu sreću da sam živjela u Norveškoj 6 punih mjeseci

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

micika, super te citati!
    I ja bi sad malu u Norvesku.

A sto se galebova tice..od kad sam na Baltiku muka mi je od galebova.. grozni su mi kao i golubovi. :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Usli smo u shoping centar (ne znam mu vise ime, ali oni koji su bili ce znati - na obali u centru s desne strane od Gradske vijećnice). Nađem ja jednu klupicu, a Lara gladna pa sam ju odlučila podojiti. Na klupici do mene sjedi mama i doji puno manju bebicu. Smješak - smješak (ok, full normalno). No ono sto me začudilo. Nakon dojenja uzme mama u naručje bebicu i postavi je uza sebe... meni se čini kao da bebica leži u zraku. Nemoguće! Gledam bolje! Kad ono stolići poput malo spljoštenog slova S. Na njega je mama postavila bebicu, obukla joj skafander i idemo van!
    I onda se sjetim naše crne stvarnosti i ulaska u zatvorene prostore. Nemas gdje odloziti bebu nego je oblacis tako da ti ona levitira u zraku.

Nataša ova tvoja rečenica "Nikad u životu nisam osjećala dubinski mir i spokoj kao u Norveškoj" se osjeća u zraku cijelo vrijeme! Ja sam mislila da sam ja u tom filmu, ali sad vidim da je i drugima tako.
    Nema vreve, nema gužve, ljudi ne jure kao recimo u Londonu gdje je ne daj Bože biti na lijevoj strani pokretnih stuba jer su one rezervirane za one businessmane koji jure ko muhe bez glave. Sve je organizirano, čisto....

Stvarno sam uživala šetajući s kolicima uz more (a u gradu), galebovi lete kroz ulice... idila!!!!! Bas smo MM i ja pričali kao galebovi ne zalaze među ulice u našim obalnim gradovima. Ovdje je skroz fora bilo vidjeti kako krstare kroz ulice.

Zalaze 8)

Inače, uživam te čitat...i vas sve druge...Mi se premišljamo s bebom od 6mj u Švedsku...kako se putuje avionom???Jel gnjavaža

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

makita, ma kakvo premisljanje..pa naravno da bus isla! Pa vis da je miciki bilo super..jedino kaj su mozda bankrotirali zbog te vode..
    Ozbiljno..ja sam jos u soku kolko su vas odrali za te tri litre vode.

Avion..imas puno topica o letu avionom..ukucaj u pretraznik.
    A inace..meni je avionom lakse putovati nego autom, u autu se deset puta vise uzrujavam.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj makita prvotno napisa

Zalaze 8)

Inače, uživam te čitat...i vas sve druge...Mi se premišljamo s bebom od 6mj u Švedsku...kako se putuje avionom???Jel gnjavaža
    Ma nije gnjavaža.... mislim niš puno veća nego s autom. Mislim da sto su bebice manje s njima je lakse. S nama je bilo i puzača pa je to bilo smiješno za gledat. Tata ga uzme na ruke, a on ko da je namazan sapunom sklizne i opet juriš po avionu.
    Možda je mali naganjao stjuardese, a mi misli kak je on lud za puzanjem!

za pohvale postova

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •