Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Dnevno spavanje

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Dnevno spavanje

mislila sam da bebe sto su starije manje spavaju, a moj R sve vise i vise spava po danu, oko 3 puta po 1,5-2 sata.
    evo npr. jutros se je probudio u 8 sati, u 10:30 spavanje do 12 sati, i evo ga u 14:30 opet spavanje i sigurno ce jos jednom spavat.
    temperaturu sam mu mjerila i sve je ok, pa si mislim mozda mu idu zubici, pa mozda i zbog toga je izmoren, dali umor moze biti znak neke bolesti? koliko spavaju vase bebe?

ritam mu se skroz poremetio, prije je bilo jedno spavanje do podne i jedno poslijepodne.
    nocu je jako nervozan i stalno se okrece, treba mu jako dugo da se namjesti.

svakako ovaj tjedan idemo kod doktorice, ali bi mi dobro dosao koji savjet prije.

leonisa editirala naslov topika

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita ima sutra 9 mjeseci, spava kako-kad, ovisno o našim aktivnostima, o biometerološkoj prognozi i tako.
    npr. jučer je spavala 2 x po 2 sata tokom dana, prvenstveno zato jer smo jaaaaaako dugo bile vani i valjda je friški zrak pogodovao spavanju.
    a danas smo doma i spavala je 2x po 10 minuta i to je to za sad. vjerojatno do večeri neće više spavati jer sad prvo idemo na božićnu radionicu u vrtić, a onda kod prijatelja u goste...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

L jako malo spava po danu u prosjeku sada oko sat vremena do sat i pol. Kao novorođenče nije spavala više od 14-15 sati ukupno. Izgleda da njoj jednostavno ne treba više sna. Mislim da je to tako različito od bebe do bebe i ne mora biti nikakav loš znak.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moj je juče imao 8 i po mjeseci

probudio se u 9, onda spavao od 12 do 14:30
    zaspao opet u 17:30 pa do 18:30
    i ja sam se zabrinula, mjerila temperaturu ..........

inače spava tri puta dnevno po sat

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Anja je u toj dobi bila na tri spavanja po cca 40 min

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Naš mališa će za koji dan napuniti 9 mjeseci.Ujutro se budi oko 7,7.30 oko 11 ide ponovno spavati,spava sat i pol do dva ,oko 15.00 opet na spavanje oko sat vremena. Ponekad oko 18.00 odspava pola sata.U 19.30 već počinjemo s spremanjem za spavanje.Sve ovisi i o tome dal smo kod kuće.Ako odemo kod bake ili gdje drugdje jako malo spava.Još uvijek se budi 2-3 puta po noći,ciki

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I Nađa sve više spava po danu. Izašla je iz besane faze (3x15 minuta spavanja) negde sa 6 meseci i od tada lagano produžava dnevno spavanje da bismo sad bili isto negde na 3-3.5h dnevno, zavisi. Nekad opet imamo ono kratkometražno, nekad odvali dva sata u komadu... Po ceo dan pokušava da puzi-možda je to izmori.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još uvijek se budi 2-3 puta po noći,ciki
    još uvijek

margita se tek sad počela buditi po noći, minimalno 3x, ali u prosjeku 5x

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo danas je vec bolje, vratilo se sve na staro. opet jedno spavanje dopodne, jedno poslijepodne. valjda mu se samo malo poremetio ritam.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi imamo 5 mjeseci i već neko vrijeme skoro pa isti ritam dana, sa odstupanjima od pola sata. Kad se ujutro probudi, a to jeoko 9,30 ponovo zaspe oko 11,30 na 45 minuta. Onda ponovo spava od 16,30-18,00, pa zadnji put oko 21 h na pola sata. I ide na noćni spavanac u 22,30 h.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sva moja djeca su sa 7,8 mjeseci počela spavati samo jednom dnevno.Totalni nespavači

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kopiram sa topika Beba od 5 mjeseci koja ne spava....

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa
    Ja ću izluditi...
    Uz sve bitke koje smo do sada dobili, ova je najteža...
    On po danu uopće ne spava!!!
    Eto, već tjedan dana budi se oko 5-6 i uopće ne spava do 19-20 navečer! Uspjeh je ako uspijhe zadrijemati na rukama 15 min i to svega jednom u danu oko 13 sati. Noću se budi svako sat i bude budan po pola sata do sat. Katastrofa.... Sva sreća pa Matej spava cijelu noć...
    Ali živci tankiiii da tanji na mogu biti. I plače i cendra i ništa, ali baš ništa ga ne smiri.....I na cicu se ljuti. Mislim, doji on, ali ne pruža mu utjehu u tim trenucima plača. Ništa ne pomaže, a sami smo kod kuća već danima.....
    Citiraj zhabica prvotno napisa
    a joj, ja nemam (jos) takvo iskustvo al evo hug da izdrzis! neznam sta bi rekla, to je bas prebudna beba. mogu mislit kako ti je! drzi se!
    Citiraj pinocchio prvotno napisa
    AndrejaMa, to sigurno nije lako izdržati. jel' ti hoće spavati vani? u kolicima, slingu, marami? mnogi klinci lakše zaspu kad ih se drucka i ne pazi previše na ritam. u protvnom ti se može dogoditi da cijeli raspored napraviš prema dnevnom odmoru kojega zapravo i nema.
    neva ide noćne budne epizode koje znaju potrajati i po dva sata. tad se preselimo u dnevni boravak, igramo se, ja gledam film, kuham ručak za drugi dan i

meni pomaže prebroditi takve trenutke spoznaja da ne mogu ništa promijeniti i da mi je zato najbolje opustiti se i prihvatiti tako kako je.

držim fige da nađeš neki recept koji će i kod vas djelovati
    Citiraj AndrejaMa prvotno napisa
    Ma nekad je pomogla marama i kolica, ali sad je teško napraviti raspored jer je i Matej kod kuće i bolestan je, pa su nam izlasci minimalni. A i zednjih nekoliko puta nije spavao ni u kolicima.
    Eto, sad je odspavao pola sata, a nervozniji je nego prije....nije se odmorio, a valjda se boji da će nešto propustiti....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kopiram sa topika puuuuno spavamo

Citiraj silverinne prvotno napisa
    Ne bih htjela nagazit na žulj mamama koje imaju male nespavače ali evo ipak da vas pitam.

Naš miš sad ima 4mj i spava ovako - zaspe navečer oko 18h, spava do 5ujutro, papa malo se igramo i ponovo od 6, pol 7 do nekad i 10ipol. budan do nekih 12. 13h i onda opet sat, satipol spava, pa opet dva, tri budan, pa opet spavanac od pol sata i u krpe opet oko 18h.
    Inače je super živahan, motorika na vrhuncu, napreduje genijalno - ko od stijene odvaljen, piški kaki normalno, smije se sve super al spava ponekad 17-18h u danu. Radim od buhice slona?
    i nekad ga nađemo kako leži u krevetu budan a uopće se ne buni a u polumraku je i na trbuhu - šta ga zabavlja?!
    i sad dok pišem spava već skoro dva sata a probudio se u 10:45
    I familija mi je uspavana bila (svi ko mali), al on ruši rekorde.
    kad je budan najradije bi trčao al kad zaspe spava ko mali medo. Mišljenja?
    Citiraj malena beba prvotno napisa
    uzivaj dok traje
    ovako je i josip spava, ja se nebi zabrinjavala... sad je vec veliki,11mj, vise ne spava ovako
    Citiraj Roza prvotno napisa
    evo upisujem i ja svog sina među velike spavače. jedva izdrži biti 2 sata budan, i onda mora spavati. nekad spava po sat i pol, dva, nekad samo 20 minuta.
    noću se budi samo za cicanje (svakih 3 sata).
    s obzirom da mi je prvo dijete bilo nespavač, i ja sam bila na 100 muka zbog ovoliko spavanja. pedijatrica kaže da je mali savršen i da se ne trebam brinuti.
    Citiraj silverinne prvotno napisa
    al on i po noći odguli 12h bez budjenja i papanja.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kopiram sa topika Ponovno uspavljivanje tijekom dnevnog spavanja

Citiraj ceca mjesec prvotno napisa
    Ja svoju curicu moram dva-tri puta ponovno uspavljivati i tijekom dnevnog spavanja(noć da ne spominjem).To činim tako da je stavim na cicu.
    Stara je 7,5 mjeseci.Ona se već poslije 30-45 minuta budi plačući.Ja moram biti u blizini,dotrčim kad se rasplače,stavim joj cicu i ona nastavlja spavati.
    Zabrinuta sam,nije mi jasno da ni sat dva ne može bez budjenja i cice spavati.Da ne spominjem da mi je dosadilo što je nikome ne mogu ostaviti jer je niko ne može uspavati dalje,pa ni MM iako bi to želio.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajme, koji patchwork od topica :/

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Inače - mene moj kekec-drekec prokužio i danas krenuo spavati u 20:15. Ja presretna! Već mi je počeo faliti koliko je spavao! Girica moja mala...

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovaj topic nema smisla...
    zove se dnevno spavanje, pa je tu zaljepljen topic "puno spavamo" gdje se govori i o dnevnom i o noćnom spavanju - i to o puno spavanja, pa prije toga imamo cijeli traktat o nespavanju???
    nije mi jasan poriv stickanja svega ovog u jedan topic
    po meni, trebale su ostati zasebne teme, jer su i problemi različiti. mama koja ima malog nespavača neće ni čitati o predugom spavanju.
    taman smo se riješili beskrajnih i nesuvislih topica na raznim ziminićima, ljetnicama, proljetnicama, gdje se nije moglo naći ništa suvislog, a sad opet kupus
    predlažem otključati spomenute topice, jer kao što je vidljivo, ovdje skoro nitko nije niti nastavio pisati (i jasno mi je zašto)

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Potpisujem šta roza kaže.
    I baj d vej, moj mališa opet danas u 6 - laku noć svirači. A ja sam se odlučila ne nervirat.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

podizem topic, i valjda cu dobro kopirat postovesa ovog: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=55094:

tonina:
    Zanima me stavljate li dijete spavljati preko dana u krevetić u neku određenu uru da bi steklo naviku ili kada vidite da mu se spava?
    Neki mi govore da krivo radim jer je stavljam spavati kad vidim da je kriza.
    Onda ide na ciku jer bez nje nema šanse da zaspe.
    Svi mi nešto govore da krivo radim,da se tako nikad neće ostaviti cice i da neće steći naviku spavanja ako je ne stavljam spavati u neko vrijeme i da bi se tako naučila zaspati bez cike?
    zhabica:
    a kolika ti je beba? moj ima skoro 4 mjeseca, ja isto sad razmisljam jel bi trebala nesto forsirat i stvarat rutinu. kod nas nema nekih pravila, kad primjetim da mu se spava, a ima tocno znakice po kojima skuzim da je kriza, stavim ga na siku i tako najcesce zaspe, nekad i nije gladan a pospan je pa ga ljuljuskam u narucju i pjevusim mu i zaspe, tako je preko dana, al nema nekih strogih pravila, recimo da spava malo duze (45 min - 3 sata nekad) jednom ujutro i jednom popodne. navecer je slicno, ili sika u krevetu lezeci, ili na rukama ako nije gladan. iako sve ovo opet ima neka pravila al ih ja ne namecem nego pratim kako se on ponasa i sto mu pase.
    mali karlo:
    moj mali ima 17 mj i još nema rutinu niti ću mu je uvodit jer kako da ga legnem npr. svaki dan u poden kad se on jučer probudio u 8 ujutro a danas u 10. Ja svoje dijete nikad nisam probudila ali znam neke koji su uveli "režim" i djeca im idu leć u podne i u 2 se dižu, ali ne moraju oni zaspat u podne i ako zaspu i 1,30 nema veze u 2 se dižu, tj. njihova majka ih budi. Meni je to tako glupo
    vissnja:
    Nađa ima skoro 9 meseci i tek od nedavno ima kao neku rutinu. Ali to nipošto nije neko određeno vreme u toku dana nego npr. ovako: posle jutranjeg buđenja prvo spavanje je nakon otprilike 3h, znači ako se digla kao danas u 8h oko 11h je uglavnom spremna za spavanje. Ali danas je MM kod kuće i oni su se u to vreme zaigrali, pošto je raspoložena ja nisam insisitirala i uspavala sam je oko 11:45
    Drugo i treće spavanje su u razmaku od 2.5h i tu tačno mogu u minut da je uspavam i ona će se isto u minut probuditi za 40 min. I to je to.
    Pratim je a i ona se prilagođava nekom našem dnevnom planu. Ne forsiram ništa, glupo mi je. Ni ja ne spavam svaki dan u isto vreme, niti jedem niti bilo šta radim na sat.
    tonina:
    Mojoj je curici 6 mj.Evo jutros je uhvatila nervozaja na ciku i kad je počela spavati stavim je u krevetić na što se ona rasplakala i razbudila i više je nisam htjela stavljati na ciku i tao uopće nije ništa odspavala a i kad zaspe spava 20tak minuta i to uglavnom 3 put po danu
    leonisa hoces sad tamo stavit link?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

OK DEFINITIVNO ĐUMBUS OD TOPICA UOPĆE SE NE SNALAZIM PA ĆU JA POSTAVIT SVOJ PROBLEM, NARAVNO SPAVANJE.
    NE MOGU VJEROVATI KOLIKO DJECA MOGU BITI RAZLIČITA. MOJE DIJETE OD 4,5 GODINA POSLIJE RUČKA SPAVA DUŽE NEGO MALA OD 11 MJESECI ČITAV DAN.
    KAD ODSPAVA SAT VREMENA U KOMADU NEZNAM DI MI JE KRAJ.
    OBIČNO ĆORI 2X PO POLA SATA I ONDA JE CENDRAVA KO GUZICA JER JE NENASPAVANA.
    IMA NETKO NEKI "LIJEKIĆ" ZA SPAVANJE. OSIM DA LEGNEM KRAJ NJE I GURAM CICU ČIM OTVORI OČI(TAKO MOŽEMO DRAPIT DVA SATA ALI VIKENDOM KAD JE TATA DOMA)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj darsim prvotno napisa
    IMA NETKO NEKI "LIJEKIĆ" ZA SPAVANJE. OSIM DA LEGNEM KRAJ NJE I GURAM CICU ČIM OTVORI OČI
    Ja ovo praktikujem od kad se rodila I još nisam našla drugi lek. A nisam uspela niti da joj produžim dnevno spavanje. A šta ćeš, nekim bebama izgleda ne treba puno sna (ali treba mamamaaaaaaa).

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno spavanje

mislim da nije dovoljno govoriti o duljini dnevnog spavanja, jer ako netko spavanja manje noću, logično je da će dulje spavati danju

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gle, ovo je zgodno:
    http://www.babycenter.com/0_chart-ho...d-need_7645.bc
    meni puno pomaze, jer je moja M blize ovoj tablici nego recimo onome sto pise u razvojnoj mapi... po onome bi trebala spavati 16 sati iliti 6 sati danju. Mos mislit

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

bokić,
    ne mislim nikoga bedirati, ali mi smo (bar za sada!) sretnici po tom pitanju. Naša cura (3 i pol mj. uskoro) spava i danju i noću. Toga sam se zapravo najviše pribojavala u trudnoći pa sam se nagutala knjiga o spavanju i uspavljivanju beba...mada je teorija jedno, praksa drugo a i beba od bebe se razlikuje. Eto, posrećilo nam se. Nakon kalvarije prvih mjesec dana kada doslovno oka nismo sklopili, spavamo navečer od 8. (Imamo rutinu; papanje, igranje,kupanje poslije 7, malo se mazimo-ako izdrži i spavanje. Navijemo glazbu, stavimo dudu, ispričamo pričicu i laku noć...ako me pozove, ja odmah dođem i ponovim sve to) Po noći se budi 2 puta za sisu, ali odmah natrag zaspi. Dižemo se poslije 7, pratimo tatu na posao, pijemo kavu, doručak... i poslije 9, pol 10 opet na spavanje u svoj krevetić (glazba, duda...) potegne si do 11.
    Naučila je sama zaspati i to mi je super. Postaje užasno nervozna ako je ne stavim na spavanje u krevetić. Ranije bih je znala ostaviti u dnevnoj ako bi tu zaspala, ali bi se stalno budila...ovako je super. Shvatila je da je krevetić za spavanje i probudi se skroz dobre volje.
    onda opet ide spavat oko 2 i poslije 5. Spava nekad 45 min. nekad sat, sat i pol...kolko joj treba

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e,da! mi se ne uspavljujemo sisom već papamo odmah kad se probudimo...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

curly mama,
    ne mislim ja tebe bedirati ali i moja zlatica je s 3 mjeseca spavala kao anđeo, čitavu noć i tijekom dana 3x.
    onda je malo porasla, dudu nikad prihvatila, čopila u ručicu mamin čuperak i bez njega se ne može zaspat.
    sva sreća pa je sitna pa je nosanje koliko toliko podnošljivo. mislim ono, bilo bi strašno da ima 10 kila.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Iz iskustva nekih mama u mom okruženju proizlazi da neke bebe u dobi od 3 mjeseca pa do nekih 8 vrlo često jako kratko spavaju danju 20min-30min max.(moja je definitivno jedna od takvih).
    Kažu da se to kad su bebe malo starije popravi i da onda puno duže spavaju po 2 h u komadu danju. :/
    Da li je to točno? Ako je, jedva čekamo taj period.

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj darsim prvotno napisa
    curly mama,
    ne mislim ja tebe bedirati ali i moja zlatica je s 3 mjeseca spavala kao anđeo, čitavu noć i tijekom dana 3x.
    onda je malo porasla, dudu nikad prihvatila, čopila u ručicu mamin čuperak i bez njega se ne može zaspat.
    sva sreća pa je sitna pa je nosanje koliko toliko podnošljivo. mislim ono, bilo bi strašno da ima 10 kila.
    Tako znači...misliš da su dani spavanja uskoro iza nas...?
    Ah...vidjet ćemo.
    Ja sam je sad već 3x išla provjerit diše li. Spava mi od malo poslije 1 i još se nije probudila. Prespavala je sunčani dan...(sve sam je čekala da se probudi da se svi skupa odemo malo prošetati!).
    Spavala je normalno (kao i obično) po noći... i ono spavanje od 9 do 10,30 je odgulila...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

curly mama,
    u pravilu, poanta je da nema pravila.
    možda ćeš ti biti jedna od onih sretnih mama koja ima spavalicu.
    ja sam više sreće imala s dariem, on ima 4,5 godina i uredno ga moram budit popodne, nakon minimalno 2 sata sna a i duže.
    ne moram ni napominjati da tako veliki dnevno više spava nego mala.
    inače svaka čast na djetetu koje želi zaspat samo.
    moji nisu nijedan takvi, a ja nisam imala srca provodit svoju volju.
    bravo svaka čast, održite to

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Več duugo spava 2xdnevno ali danas je 1x i sada me zanima šta mi je pametnije,bolje,zdravije :?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ima 11 mj i spava 2,5h u komadu i još pola sata popodne 8)

________

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Luka će sutra napuniti godinu dana i tek zadnja dva mjeseca ima neki ritam dnevnog spavanja, spava otprilike 3 puta dnevno po sat, sat i pol

ali prije.... ako smo uhvatili sve skupa kad zbrojim sat i pol ( u naletima po 10,15 i 20 minuta) to je bilo super

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma da, to se sve mijenja i ide navrat nanos. Moja je s mjesec dana spavala 6h dnevno i to ne u komadu! Bili smo (zbog nečeg drugog) kod neurofizijatra, mozak za pet, sve ok. Sad ode oko 8 na spavanac i ako imam sreće, 2-3 cicanja do 5-6 i to ona polusnena. Ako nemam, dizanje, nadohrana, nunanje itd.

Po danu zadnjih tjedan dana ujutro odrapi dvije ture po sat i pol al sa sisom na izvolte i to mi je MRAK jer prije nije spavala nego dva puta po 15min. Ostatak je bilo cendranje. Molim Boga da ovo što duže potraje, sad je samo popodne u crvenom sa živcima.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Malo podižem topic.
    Trenutno sam na sto muka. U zadnje vrijeme Slatkica često ne uspijeva zaspati preko dana (jurca po krevetu i cici). Zna biti budna od 8:00 do 21:00, a nekad zaspi oko 17:00 u bicikliću, odspava pol sata i naravno da je i dalje cendrava. Jasno mi je da ju zbunjuje kaj nema neki stalan raspored (radim nekad ujutro do 13:00, a nekad od 13:00 do 19:00, nikako ju ne uspijevamo uspavati bez cice, tako da dok radim popodne ona jednostavno ne spava preko dana). Da, ima tek 18 mjeseci.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kod nas uvijek bilo po broju sati i broju spavanaca danju ko iz knjige. Kakve su bile noći, to je druga priča, al tu sam i sama kumovala...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •