Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Razdvajanje trbušnih mišića

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Razdvajanje trbušnih mišića

Jeste li primjetile da su vam u trudnoći trbušni mišići razdvajaju? To jest da oko pupka nema mišića nego mekano tkivo?
    Čitala sam dosta o tome kad sam krenula s vježbama u trudnoći, ali sam se svejedno uplašila kad sam to primjetila na svojem trbuhu.
    Uglavnom, dižem se ja s kauča, pušem, dahćem, napinjem trbušne mišiće, pogledam u trbuh, a kad tamo sve "ušiljeno", trbuh stisnut sa strane, a na sredini kao vrh krova. Ne znam jesam li dobro objasnila

Kako se drži vaš trbuh?
    Hoće li se to vratiti u normalu nakon poroda?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sve si dobro objasnila.Vratiti će se u normalu nakon poroda a vjerovatno će te nakon poroda u rodilištu posjetiti fizioterapeutica koja će ti točno izmjeriti koliko su ti se razmaknuli trbušni mišići i preporučiti ako ćeš trebati nositi steznik.
    Kad sam ja rodia svim rodiljama kojima su mišići razdvojili za više od 2 prsta (2 cm) su preporučivali nošenje steznika.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tučica prvotno napisa
    Sve si dobro objasnila.Vratiti će se u normalu nakon poroda a vjerovatno će te nakon poroda u rodilištu posjetiti fizioterapeutica koja će ti točno izmjeriti koliko su ti se razmaknuli trbušni mišići i preporučiti ako ćeš trebati nositi steznik.
    Kad sam ja rodia svim rodiljama kojima su mišići razdvojili za više od 2 prsta (2 cm) su preporučivali nošenje steznika.
    meni je došla fizioterapeutica odmah drugi dan po porodu ali mi nije uopće ništa mjerila ni gledala trbuh, nego samo općenito me malo "provježbala" jer sam bila SC i dala neke upute za kasnije... :?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Emira, i ja sam rodila na carski i samo mi je pregledala trbuh i s prstima izmjerila razmak.
    To očito ovisi od bolnice i fizijatrice i kakvu gdje imaju praksu.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni nitko ništa nije mjerio, ali kako sam se u životu bavila jednim vidom sporta, sama sam to primijetila i nisam se uplašila jer, poznavajući sebe, ja ću raditi na tome i 12 sati dnevno da se sve dovede u red!!!

Ali, mislim da sam gadno pogriješila kada sam si, isti dan nakon poroda, sama stavila steznik jer sam si tako, po mojem mišljenju, totalno ulijenila mišiće.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koliko vam je trebalo da se ti mišići vrate natrag na mjesto?
    I naravno, koliko truda i znoja?

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni se nije vratilo. Jako su se razmaknuli + rodila sam carski. Tek odnedavno mogu spavati na trbuhu a da se ne osjećam kao da su mi crijeva ispala van (prije trudnoće mi je to bila najdraža poza).

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni su trbušni mišići razdvojeni 3prsta, i nosim pojas...i mogu vam reći da mi se svaki put kad ga stavim smanji bol u mišiću i u predjelu kičme i kuka...
    Rodila sam CR na sv.Duhu.....
    i fizijatrica mi je došla odmah 2.dan i pogledala mi trbuh koji je bio razvaljen ..Sinčina ga je dooobro razvalio

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Meni se sve vratilo i nakon drugog poroda. Ali uz svakodnevno vježbanje, kao i prije poroda.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj maxovamama prvotno napisa
    Meni se sve vratilo i nakon drugog poroda. Ali uz svakodnevno vježbanje, kao i prije poroda.
    Please može opis vježba koje si radila.

I kako same vidite da li su vam mišići razmaknuti ili ne?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovo sam pročitala u knjizi "Vježbe za trudnice" (Vojvodić Schuster):

leći na leđa koljena svinuta
    podići glavu i ramena (kao da krećemo raditi trbušnjak)
    staviti kažiprst i srednjak na područje iznad pupka
    ako osjetimo "rupu" - mišići razdvojeni

VAŽNO: ako su mišići razdvojeni više od 2 cm treba izbjegavati trbušnjake sa zakretanjem ulijevo ili udesno

Ja sam u 34. tjednu i mišići su mi definitivno razdvojeni. Ne treba mi taj test da skužim. To se vidi u bilo kojem položaju kad napnem trbušne mišiće.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Cure, koje vježbe raditi da se ponovo spoje razdvojeni trbušni mišići????

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Razdvojeni nego šta. Najbolje se primjeti kad proviri nogica, pa se pojavi malena grbica, a ja je onda milujem. I moj mazić to voli. U opće se time ne opterečujem.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Priska prvotno napisa
    Cure, koje vježbe raditi da se ponovo spoje razdvojeni trbušni mišići????
    Ja ne znam da li su moji bili razdvojeni, mislim da nisu. Ali svakodnevno trčanje + trbušnjaci će sigurno riješiti problem. Ali redovito, bez preskakanja. I po mogućnosti, bez večere.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Fana prvotno napisa
    Ovo sam pročitala u knjizi "Vježbe za trudnice" (Vojvodić Schuster):

leći na leđa koljena svinuta
    podići glavu i ramena (kao da krećemo raditi trbušnjak)
    staviti kažiprst i srednjak na područje iznad pupka
    ako osjetimo "rupu" - mišići razdvojeni
    Na jednom mjestu u knjizi kaže da se mjeri razmak između lijeve i desne strane te "rupe" a na drugom mjestu je slika iz koje bi se dalo zaključiti da treba mjeriti uzduž. :/
    Koje je na kraju točno? Po prvom, moji su mišići ok (manje od dva prsta), a po drugom imam razmak od 4 prsta!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pa u svakom slucaju, razmaknuti ili ne, mislim da je tjelovjezba super stvar

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U mojoj knjizi kaže mjeriti razmak između lijeve i desne strane, dakle poprečno a ne uzdužno. A to mi nekak i logično, jer tamo nije prije bilo razmaka, a može se stvoriti - npr. kao kod mene. Kad malo napnem trbuh, tamo se javi i ispupčenje uzduž trbuha u toj širini.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

da mišići se razmaknu, ja sam rodila prije 2 godine i još uvijek su razmaknuti...imam rupu, u određenom položaju mogu napravitid a mi trbuh izgleda kako piramida. ali isto tako od poroda nisam niti jedan trbušnjak napravila... :/

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I meni su jos uvijek razmaknuti, a proslo je 2 godine od porodjaja, a nije da nisam nešto vježbala, al isto tako sam i kile nabacila... I cim napnem trbusne misice u lezecem polozaju, trbuh mi izgleda ko piramida...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pretpostavljam da treba izbjegavati vježbe prilikom kojih se trbuh tako ispupči?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •