Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Neti pot- posuda za nos

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Neti pot- posuda za nos

Ako je netko gledao Oprah show neki dan (bila je reprizirana), dr. Oz je govorio o Neti pot posudi http://www.netipots.us/, koja čisti nos, sinuse, i pročišćava, tako da se smanjuju alergije, iritacije, prehlade, upale...

Ja znam nekad imati problema sa sinusima, upale, česte prehlade, a MM ima proljetne alergije i opasno smo se zagrijali za ovu posudu ne bi li malo olakšali tegobe, ili ih se potpuno riješili.

Zvuči zanimljivo, lako, jednostavno, bezbolno...., al pitanje jel u hrvatskoj ima toga za kupiti?

Ima li netko od vas ovu posudu i kakva su iskustva?

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

imam ja. odlićna je stvar.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

odlična.
    ja imam plastičnu, poklonio mi je prijatelj. razmišljam o tome da si kupim pravu, keramičku ili metalnu. meni je riješila manju upalu desnog sinusa u dva dana.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam keramicku. Kupila sam je kod svog joga ucitelja.
    Sam postupak ciscenja nije bolan. eventualno za pocetak neugodan osjetljivijim ljudima ili ako se drzis u krivom polozaju pa ti ode fizioloska u grlo, onda moze biti malo neugodno.
    Ja je koristim svakodnevno, kao dio jutarnje toalete.
    Neki je koriste samo kod prehlada, zacepljenosti uslijed alergija ili kod glavobolje.

U svakom slucaju preporucujem!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kud curi voda?

jel odvratno ?

jel tko povraćao ?

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

di ima za kupit u zg dal netko zna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U jednu nosnicu, kroz sinuse i kroz drugu nosnicu van.
    Nije odvratno, jedino moze malo peckati ako u vodu stavis previse soli (pokusava se napraviti neki omjer slican fizioloskoj... meni je preskupo koristiti fiziolosku za ovo).
    Ja nisam povracala i ne znam nikog tko je povracao.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a kako voda "zna" kod terba ići ?

mislim čitala sam ja upute, ali brate ja bih se zadavila

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne bi se zadavila. Ja sam jednom probala, kasnije mi se vise nije dalo, a i rijesila sam svoje sinusne probleme drugacije.
    Inace, za to uopce netrebaju nikakve posebne posude. Uzmes keramicki cajnik. Ako nemas ti u vitrini, ima sigurno il majka il tetka il baka.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ne bi se zadavila. Ja sam jednom probala, kasnije mi se vise nije dalo, a i rijesila sam svoje sinusne probleme drugacije.Inace, za to uopce netrebaju nikakve posebne posude. Uzmes keramicki cajnik. Ako nemas ti u vitrini, ima sigurno il majka il tetka il baka.
    reci kako
    ja sam dosta sredila inhalacijama fiziološkom, ali još to nije to, svaka viroza me pukne po sinusima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj marta prvotno napisa
    Ne bi se zadavila. Ja sam jednom probala, kasnije mi se vise nije dalo, a i rijesila sam svoje sinusne probleme drugacije.Inace, za to uopce netrebaju nikakve posebne posude. Uzmes keramicki cajnik. Ako nemas ti u vitrini, ima sigurno il majka il tetka il baka.
    reci kako
    ja sam dosta sredila inhalacijama fiziološkom, ali još to nije to, svaka viroza me pukne po sinusima
    X

Ja nakon ispiranja osjetim kratkotrajno tj 10- minutno olakšanje, a onda bude sve isto.
    Osim toga, isperem samo nosne hodnike, a nikako sinuse.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prestala sam konzumirati mlijeko, med i jos neke druge stvari koje izazivaju dodatno lucenje sluzi. Meni su u djetinjstvu rekli da imam nekakvu kombiniranu alergiju (mozda i nije tako, al karton su mi izgubili - dakle nemam pojma koja je bila dijegnoza). Svaka prehlada i alergijska reakcija je zavrsavala na sinusima, a moji roditelji su obilno doprinosili istom gurajuci mi uvijek toplo mlijeko s medom...

Imala sam i jedan "klik" u glavi, ne mogu to drugacije opisati, ali negdje u studentskim danima mi je dosadilo bit bolesna. Htjela sam ruzit naokolo, a kao trebala sam se paziti zadimljenih i prasnjavih prostora (a zivjela u domu), hladnoce (a mrzila kape jer sam ih uvijek morala nositi). I jedan dan mi je puko film i odlucila sam da sinusitisi vise nisu pozeljni, i prestala paziti i pocela ruzit naokolo po volji i zelji. Tad su se smanjili na 2-3 godisnje.

Onda mi je i to dosadilo, pa sam sve zaostatke rijesila klasicnom homeopatijom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hvala Marta.
    Ja kape niti ne nosim. Prije dva dana sam išla s mokrom kosom na posao (toliko o brizi). Mlijeko popijem u kavi, a med ne jedem.
    Preostaje mi homeopatija.
    Djeluje li ona ako ne vjeruješ?

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme, i mene bi ovo zanimalo (za mm-a, ima problema velikih sa sinusima i alergije).

pridruzujem se zaineresiranima za kupnju, zna li netko gdje ima???

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

kupili mi preko e.baya sinoć, 30$ sa poštarinom i hendlingom, plastična sa 30 vrečica soli. iako kad se to potroši, najbolje je korisiti običnu fiziološku otopinu kupljenu u apoteci od 500 ml, ne trba se onda misliti o mješavini....

javim kad stigne.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mene ovo zanima. Rado bih probala.

Poslije prvog poroda dobila sam alergije na sve i svakodnevno moram ispirati sluznicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ne treba ti fizioloska, niti posebna sol.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, ovdje se moze kupiti u RH.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    A što onda staviš u vodu?
    Daj please opiši malo kako ti to radiš. Imam doma keramički čajnik pa bih s njim probala.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    A što onda staviš u vodu?
    Daj please opiši malo kako ti to radiš. Imam doma keramički čajnik pa bih s njim probala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koristim toplu vodu (do tjelesne temp.).. iz plinskog bojlera (da nije ustajala voda, znaci, ako je strujni bojler, onda radije hladnu iz spine pa ugrijati) i zlicicu obicne kuhinjske soli (mislim da je moja posudica od nekih 4 dl pa na nju ide 1 zlicica).
    Dobro promijesam i koristim.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

da al kažu da treba optimalna količina soli u kombinaciji sa vodom, a to jednostavno fiziološka ima pa se ne trebaš brinuti sa mješavinom. isto tako i sa običnom soli, treba se znati kolika količina treba ići na određenu količinu vode.

al sol MORA ići, i dr. Oz je to napomenuo, jer obična voda ne valja. i isto tako mora biti mlaka voda, jer hladna iritira.

da sam znala da će toliko biti zainteresiranih, mogli smo ih naručiti više pa da platimo jednu poštarinu :/ eto idejaza druge cure

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Hvala Marta.
    Ja kape niti ne nosim. Prije dva dana sam išla s mokrom kosom na posao (toliko o brizi). Mlijeko popijem u kavi, a med ne jedem.
    Preostaje mi homeopatija.
    Djeluje li ona ako ne vjeruješ?
    Djeluje. Ali nemoj otici nekom kolegi koji se usput bavi klinickom homeopatijom nego odi nekom iskusnom klasicnom homeopatu. I budi spremna na to da lijecenje moze potrajat, pogotovo ako probleme vuces jos iz djetinjstva. Mislim, to je bar logicno, ukoliko duze vremena imas neki problem, treba i vise vremena da ga se rijesis.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tea prvotno napisa
    da al kažu da treba optimalna količina soli u kombinaciji sa vodom, a to jednostavno fiziološka ima pa se ne trebaš brinuti sa mješavinom. isto tako i sa običnom soli, treba se znati kolika količina treba ići na određenu količinu vode.
    Nije frka ako je mrvu vise ili manje soli.
    Da radis jala neti kriju u terapeutske svrhe, svakodnevno, jako bi skupo doslo koristiti fiziolosku, a istovremeno vrlo jednostavno mozes odrediti koja slanost je ok (probas liznuti jednu i drugu, kupovnu i svoj omjer koji napravis i na koji se naviknes s obzirom na svoju posudicu).

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najsličnije FO dobiješ da staviš 9 gr soli na litu vode

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

litru

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

najbolje je more

BB, jel mogu djeca? i ima li razlike plastika i keramika? (osim težine)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogu djeca, ako zele poslusati u koji polozaj postaviti tijelo da se tekucina ne slijeva u grlo nego da ide kroz pravi put. Moja jos nije htjela probati.
    Plastika-keramika, ne znam, ja osobno ne volim plastiku pa bih je i ovdje izbjegla, ali za ucinkovitost, vjerujem da nema.

a70v, hvala na info, ja sam do sad uvijek otprilike isla i onda probala liznuti vodu pa po okusu znam koliko mi je blaga otopina.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala ti BB puno na linku za narudzbu

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

:D :D

stigla nam je!

plastična, ultra lagana, mala, može u mašinu i 30 vrečica sa soli sa malom žličicom.

probala sam ju nad kadom, i nije mi baš pošlo za rukom iz početka, al kasnije je krenulo. osjećaj nije niti malo neugodan, čak nije ni približno groznom osječaju kad se napijemo-nagutamo mora. cijeli dan poslije ispiranja imam super osječaj u nosu, baš neka čistina i prolaznost. ovih dana su me sinusi ubijali! nakon toga sam ispuhala nos i sve super! čak je i Nika iz radoznalosti probala, al se valjda prepala kako joj je krenulo u usta, pa je odustala. al nakon par ispiranja, što nas bude više gledala, to mislim da će prije i ona sama to raditi

BB, kako treba nagnut glavu, skroz u vodoravan položaj, ili treba ju treba pod nekih 45 stupnjeva?
    malo mi je ulazila u usta (ništa strašno), pa bi mi onda opet curila, pa bi mi se onda voda zadržala u nosnici.
    ispraksirat ću se, al me sad interesira točan položaj glave!?

i koliko treba za jednu nosnicu, pola posudice ili cijelu posudu?? :?

eh da, još jedno pitanje: jel otopina soli i vode mora uvijek biti friška, il se toga može zamutiti u nešto pa da stoji u kupaonici da ne mješam svaki dan ja sebi, mm sebi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izmedju 45 i 60 stupnjeva, malo u stranu, onu u cijoj nosnici je posudica.
    Treba cijela posudica u istu nosnicu.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

samo mi još odgovori na ovo
    eh da, još jedno pitanje: jel otopina soli i vode mora uvijek biti friška, il se toga može zamutiti u nešto pa da stoji u kupaonici da ne mješam svaki dan ja sebi, mm sebi...
    :?

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jeftina varijanta - keramički set posuđa moje kćeri kupljen u Nami, košta 50-ak kuna, a čajnik je taman ko neti pot.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sa trakturom....

a volila bi ovo imat.

bacam se u nabavu! i definitivno preporucam svima koji imaju sinusnih-problema...

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Takva lavaža nosa i sinusa se koristi i u medicini (iako bi bilo poželjno češće nego se zaista spominje) a radi se s onom pumpicom kao za polijevanje pečenja (naravno takvo što u kuhinji imaju ljudi poput Ane Ugarković ali mislim da ste shvatile na što mislim)..takvo nešto bi se moglo nabaviti u apoteci ili trgovinama s med opremom.
    Imam prijateljicu koja je riješila problem dugogodišnjeg rinitisa i sinusitisa sličnom yoga metodom ali ona koristi neki posebni konopčić koji ugura u jednu nosnicu a onda izvuče kroz drugu pa povlači amo-tamo..no to treba naučiti na tečaju yoge...zaboravila sam točan naziv te yoge ali znam da sadrži zanimljive tehnike među kojima je meni "simpatično" čišćenje probavnih organa gutanjem gaze koja se onda ISTIM putem vadi van.
    Kažu ljudi da se preporode!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo probali s nekom drugom posudom, ali smo skužili da mora biti vrh posude takav da ulazi u nosnicu bez problema, ali opet da ne bude preuzak - odnosno mora zatvoriti tu nosnicu u koju se uljeva.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Mi smo probali s nekom drugom posudom, ali smo skužili da mora biti vrh posude takav da ulazi u nosnicu bez problema, ali opet da ne bude preuzak - odnosno mora zatvoriti tu nosnicu u koju se uljeva.
    da i ja sam na kraju kad sam kupila Neti pot otkrila da se u jednom katalogu može nabaviti nešto (ne slično po izgledu) al vrlo funkcionalno i jednostavno za primjenu umjesto Netice. Još više vode stane, i nastavak je idealan za sve nosnice, a u biti koristi se u totalno druge svrhe. sad svima koji ne mogu naručivati sa ebaya spominjem ovu varijantu.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja za to koristim onu pumpicu za izvaditi šmrklje iz nosa beba, napunim je vodom, zatvorim, polako pritiskam vodu u nosnicu i stvar riješena!

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vrlo funkcionalno i jednostavno za primjenu umjesto Netice. Još više vode stane, i nastavak je idealan za sve nosnice, a u biti koristi se u totalno druge svrhe. sad svima koji ne mogu naručivati sa ebaya spominjem ovu varijantu.
    Ajd spomeni i meni

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

šaljem pp

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

šaljem pp