Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: HITAN SAVJET O KRVARENJU

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno HITAN SAVJET O KRVARENJU

Rodila sam prije nekih cca 6 tjedana i još uvijek krvarim. U zadnja 2 dana krvarenje je iz tamno-crvenog i smeđeg prešlo u svijetlo-crveno, prozirno crveno.Na pregledu ginekologica je rekla da nebi smjela krvariti i poslala me na UZV koji idem obaviti u pon. A čini me se da ću do tada izluditi pa me zanima vaše mišljenje i vaša iskustva. Inače poslije poroda sam očišćena. Uglavnom,dali se trebam zaista zabrinuti?

ci

Početno

Ja sam rodila prije 8 tjedana i prije 4 dana sam napokon prestala krvariti.

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja sam dva mjeseca krvarila, sve je bilo ok.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

meni su rekli da je krvarenje individualno i da se šest tjedana uzima kao neki prosjek. Meni je to trajalo isto malo duže ali su me utješili time da sam rodila veliku bebu (laura je bila 4360/53) da je samim time posteljica bila veća, više raširila maternicu sa kojom je onda na većoj površini bila povezana i da je duže krvarenje koje pomalo prestaje normalno.

Datum pristupanja
    Oct 2007
    56

Početno Re: HITAN SAVJET O KRVARENJU

Citiraj YENA prvotno napisa
    Rodila sam prije nekih cca 6 tjedana i još uvijek krvarim. U zadnja 2 dana krvarenje je iz tamno-crvenog i smeđeg prešlo u svijetlo-crveno, prozirno crveno.Na pregledu ginekologica je rekla da nebi smjela krvariti i poslala me na UZV koji idem obaviti u pon. A čini me se da ću do tada izluditi pa me zanima vaše mišljenje i vaša iskustva. Inače poslije poroda sam očišćena. Uglavnom,dali se trebam zaista zabrinuti?

i ja imam identičan problem: očiščena poslije poroda, sad je prošla 4 tj i od smeđeg iscjedka mi je krvarenje prešlo opet u svijetlo crveno. imam osjećaj ko da sam dobila mengu. moguće? ili? savjeti i iskustva su dobrodošli

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dosta je bitno čuvati se u vrijeme babinja.

ja sam oba puta gotovo prestala krvariti i onda je opet obilno krenulo. drugi put bio j carski rez i ja sam se prepala i otišla ginekologici koja mi je nakon pregleda rekla da je sve u redu ali je naložila mirovanje.

ako te strah odi na pregled. bit ćeš najmirnija.

Datum pristupanja
    Oct 2007
    56

Početno

iskreno, baš se i nisam čuvala..pošto sam imala lak porod i nisu me rezali , šivali jer nisam ni pukla bila sam sretna da mogu napokon normalno funkcionirati poslije mirovanja u trudnoći pa sam od prvo gdana leteća i eto mi sad! malo sam usporila al neke osnovne stvari moram napravit, btw. još krvarim

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Čini mi se da sam pročitala u knjizi Ine May Gaskin da ako u babinjama krene svijetlo crvena krv koja nije gusta to znači da se mama previše napreže.. Znači, uspori i zalegni pa bi trebalo proći.

Datum pristupanja
    Oct 2007
    56

Početno

e baš je takva: svijetlo crvena! usporila sam...

Datum pristupanja
    Oct 2007
    56

Početno

e baš je takva: svijetlo crvena! usporila sam...

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ako sam dobro shvatila, danas ideš na uzv? To bi trebalo raščistiti eventualne nedoumice, ali ako je stvarno problem u tome što si u prevelikoj brzini, onda će krv riješiti jedino kočenje i ubacivanje u nižu (a možeš i eksperimentirati pa povuć ručnu.. ). U svakom slučaju, javi kaj ima!

Datum pristupanja
    Oct 2007
    56

Početno

ne, ja idem na pregled tek drugi petak,onda će biti 6 tj od poroda i nadam se da će do onda prestat . zvala ja gina i rekao je da ako nemam temperaturu i ne pojačava se krvarenje da je to sve u babinjama normalno :? al ako počne obilno da dođem. i tak to...

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

A tako. Onda ostaje preventivno odmaranje. Ali pokušaj to stvarno shvatiti vrlo ozbiljno. Zalegni i ne diži se ukoliko baš ne moraš (bebu pokušaj zabavljati dok ležite na krevetu, pišanje samo kad moraš, hrana samo na brzak). Moralo bi se popraviti vrlo brzo (ali se isto toliko brzo i vrati ako ponovo prebrzo skočiš na noge).

Babinje su poseban period, kad bi se mama trebala brinuti za bebu, a svi drugi za mamu. Uživaj u tom periodu i dopusti si mir i ljenčarenje.

I da, ja ne mislim da je to krvarenje nešto posebno opasno, ako i ne usporiš, kroz neko vrijeme će krvarenje ipak stati jer će se tijelo (ipak) uspjeti oporaviti. ALi, ako ti tijelo kaže da si mu prebrza, pa poslušaj ga 8)

Datum pristupanja
    Oct 2007
    56

Početno

ne da je nebi htjela usporit i više odmarat ali imam još jedno dijete od 5,5 god. koji je gladan ko vuk kad stigne iz vrtića a nema mi ko pomoći oko ručka, starci rade, muž radi....pa me nervira nered, pa je tu veš, peglanje itd, šta ćeš kad sam si uzela za zadatak da ja sve moram napravit jer ja to najbolje znam. beba mi je najmanji problem al se znam zamisliti kaj da završim u bolnici: sve bi se izorganiziralo i bez mene, nije da sam baš nezamjenjiva

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Točno. A i gledaj to ovako, par dana nek i bude nered i prljavo. A ti se u međuvremenu oporaviš pa si opet ona stara. Pa slijedećih par godina moš pospremat kolko hoćeš

Datum pristupanja
    Oct 2007
    56

Početno

ma od danas ostavljam sve u neredu, jedino bi mi mogli doći gledat bebu a ja bum onda umrla od srama nadam se da će se najavit. a neznam i zakaj sad nisam u krevetu kad mogu nego tu visim na kompu, kaj buš kad tu nađem sve kaj me zanima..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam dosta krvarila nekih 6 tjedana pa se malo smirilo pa opet još 2 tjedna. Bila sam se stvarno prepala pogotovo kad sam čula da neke žene krvare nekih 10-ak dana a ja potamnila cijelu zalihu vir-a iz grada na duže vrijeme

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ja sam s tim krvarenjem nadoknadila svih 9 mjeseci trudnoće bez menge A dosta sam mirovala.
    Moja ginekologica me pregledala i zaključila da ipak prejako krvarim pa mi je dala lijek i brzo je prestalo. Teško je ovako znati što je previše i predugo :/

Datum pristupanja
    Oct 2007
    56

Početno

A kakv lijek se to daje? jel se smije dojiti uz njega?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Čini mi se da su bile Ergotil kapi, dojila sam uz njih (ali mislim da se izlučuje u mlijeko), pojačavaju stiskanje mišića maternice.
    Molim da me dopuni neko ko zna više, pogotovo o negativnim stranama...sjećam se da sam nešto čitala ali ne mogu sad to naći..

Evo što kaže proizvođač:
    SVOJSTVA I DJELOVANJE

Ergotyl je polusintetski derivat ergometrina, prirodnog alkaloida žiška (Secale cornutum). Od svih prirodnih i polusintetskih alkaloida žiška, on djeluje na maternicu najbrže i najjače. Pojačava njeno ritmičko stezanje, povećava učestalost kontrakcija i tonus mišića maternice. Takvo djelovanje lijeka osobito je izraženo u trudnoći i puerperiju. Ergotyl djeluje dulje od ergometrina, a njegov učinak je izrazitiji. Ergotyl počinje djelovati odmah: kod intravenske primjene pouzdano odmah, kod intramuskularne nakon dvije do pet minuta, a kod peroralne, kontrakcija maternice započne već pet do deset minuta poslije uzimanja lijeka. Ergotyl je uterotonik velike terapijske širine te je stoga idealan lijek za aktivno vođenje trećeg porođajnog doba (ljuštenje posteljice). Pravovremenom uporabom ovog lijeka čuva se ritmička aktivnost maternice poslije poroda. Tako se smanjuje rizik pojave kasnijih atonija, gubitka krvi i krvarenja poslije poroda.
    Ostalo:
    http://isite10.isite.com.hr/default....00409150000059

Datum pristupanja
    Oct 2007
    56

Početno

u petak konačno idem ginu pa javim novosti, hvala svima na odgovorima i slobodno pišite ak se još kakvog savjeta sjetite

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne bih htjela plašiti, ali ja bih svakako to provjerila i prije zakazanog termina. Ako si bila očišćena odmah nakon poroda to nije najpouzdaniji znak da si očišćena do kraja. Jedina sigurna metoda je gledanje na UZV, a to se ne može obaviti direktno nakon poroda i kiretaže zbog obilnog krvarenja. Nakon kiretaže krvarenje traje do 10 dana, a menstruacija se ne pojavljuje 6 tjedana od poroda. Svako mijenjanje boje krvi, a naručito prelazak u svjetliju boju ja bih odmah provjerila kod ginekologa na UZV.
    Nisam nikakve medicinske struke nego ovo govorim iz vlastitog iskustva. Kiretirana nakon poroda, krvarenje dugo trajalo i nakon 6 tjedana krv počela svjetliti. Završila sam na još jednoj kiretaži jer prvi puta nisu dobro očistili. Temperaturu nisam imala, samo bolove koje sam prepisivala babinjama.
    Nemoj se ljutiti ako sam te sada svojim iskustvom zaplašila, nije mi namjera, ali eto sutra svejedno ideš na UZV pa ćeš sve vidjeti. Sretno

Datum pristupanja
    Oct 2007
    56

Početno

ne plašiš me Dorotea,svejedno nije mi dobar nalaz. gin me pregledao vaginalno pa onda na uzv sa sondom i veli mi: znači bila je eksploracija posteljice? a ko ju je radio? a ja nemam pojma jer su me uspavali a kad sam se probudila samo su sestre bile oko mene. e sad on samo ponavlja hm i gleda sa tom sondom i na kraju veli da mu je to sve čudno i da me šalje u bolnicu.pitala sam ga dal je moguće da je usprkos eksploraciji ostalo nešto unutra al on veli da je posteljica ostala ja bi imala temp. bolove i da bi to smrdilo jako tak da nebi bilo to al da mu je nalaz čudan(imala sam feeling da mi neće reći al da zna kaj bi moglo biti) i nek to oni u bolnici pogledaju i da bu mi trebalo raditi kiretažu, da bude to poslano na analizu :shock:
    i još sam ga pitala ak pričekam još malo dal je moguće da će krvarenje prestat i da se to kaj on vidi može povući al rekel je nama šanse, moram u bolnicu

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Fatamama jako mi je žao. Idi odmah u bolnicu i riješi to. Uh stvarno ti ne želim prepričavati svoj slučaj da te ne bih prestrašila, ali ako ikako možeš porazgovaraj sa liječnicima koji će ti raditi kiretažu i inzistiraj da ti ju rade sa UZV-ov odnosno da odmah na UZV prate što rade i jel dobro čiste ili se bar nemoj dati istjerati iz bolnice dok ti ne naprave ponovni UZV. Digni frku, trebali bi te ovog puta dobro očistiti. Ako još što trebaš pitati možeš slobodno i na pp. Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2007
    56

Početno

eto mene, samo da javim. stanje još uvijek isto. dao mi gin neke tablete da izazovu mengu pa se nada da će s mengom i to iz maternice izići. držte fige! ako ne uspije moram na kiretažu, a beba mi dobila vodene kozice....

Datum pristupanja
    Oct 2007
    56

Početno

eto mene, samo da javim. stanje još uvijek isto. dao mi gin neke tablete da izazovu mengu pa se nada da će s mengom i to iz maternice izići. držte fige! ako ne uspije moram na kiretažu, a beba mi dobila vodene kozice....

Datum pristupanja
    Oct 2007
    56

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Haj ja sam rodila prije 16 dana i sada skoro da više i ne krvarim da li je to normalno?Vidim da cure imaju problema s tim!Valjda je to individualno? :?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

malo podizem temu. iako sam se malo "utjesila" citajuci da ima jos cura koje dugo krvare, svejedno mi je nekako bed. ja sam par dana nakon poroda pocela manje krvariti, sve je djelovalo idilicno, onda sam pocela opet jace i svjetliju krv, a to traje jos uvijek, evo 4 tjedna. plus to, imam neke bolove u donjem trbuhu na stranama, kao da me bole jajnici. bolovi su povremeni, i nisu prejaki.

posto mi se nikako neide kod gin jer ne zelim da mi rosta po vagini, evo me ovdje pa da vidim ima li jos koga s ovakvim iskustvom..

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tako je otprilike bilo i meni, ak se mogu dobro sjetiti do nekih 6 tjedana

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam krvarila nekih 5 tjedana i to različitim intenzitetom. Nekad manje a nekad više. Primjetila sam da sam jače krvarila kad je mala bila više na cici jer se tada maternica jače kontrahira. Nakon što je krvarenje prestalo potpuno, nakon 10 dana sam ponovno prokrvarila i to je trajalo 5 dana, baš kao M. I mislila sam da je, ali sam pravu dobila tek nakon 6-7 mjeseci pa mi je gin. rekao da ova prva nije bila M. :/

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam s prvim krvarila 45 dana i tri dana poslje dobila mengu, s drugim sad je 7 dan i ja lagano prestajem krvarit, samo smede pranje, pa mi je to malo cudno. jel to normalno tak brzo da zavrsi?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tak sam i ja prestajala i onda se vratilo krvarenje u punom sjaju, te traje jos i danas. a moze biti i da odmah prestanes. bus vidla. ja mislim da je sve ok ako te nista ne boli i ak se dobro osjecas.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure ja isto imam problemčić. rodila sam prije 2 mj,pravo krvarenje je prestalo oko 5,6 tjedana nakon poroda. prije tjedan dana počeo mi se opet pojavljivat krvavi iscjedak baš crvene boje,i sa dosta malih sluzavih komadića. nadam se da mi nije ostalo nešto posteljice,jer kad sam rodila ginić je pogledao posteljicu i rekao da je čitava...nadam se da je bio u pravu. nije da krvarim tj to ne curi već primjećujem na wc papiru. jeli moguće da je to početak menge? dojim bebu pa mi se čini malo rano da sam dobila nakon 2 mj :? :?

u ponedjeljak idem ginu na kontrolu za svaki slučaj .... ali vas molim do tad i za vaša mišljenja.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moje laičko mišljenje je da ti je to menstruacija. Malo je neobično da dolazi tako rano no svakako nije nemoguće. Mislim da je puno, puno manje šanse za tim da ti je posteljica ostala jer bi u prvom redu ginekolog to kod poroda primjetio, drugo, predugo bi bilo da nemaš nikakvih simptoma, već su te bolovi trebali sastaviti ili barem temperatura opaliti, treće prevelika je pauza da nisi ništa krvarila između lohija i ovog iscjedka.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

u dorotea baš si brza,hvala ti! zvala sam svoju mamu,ona kaže da je sasvim moguće da je to menga jer da mi je posteljica ostala vjerojatno bi jako krvarila i imala temperaturu. mene samo zabrinjavaju ti zgrušani mali komadići u tom iscjedku... jel tako zna izgledat menga nakon poroda?

a baš sam se veselila da neću dobit tako brzo jer dojim.... brrrrrrrrr

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je tako izgledala menga nakon poroda, samo što sam ja svoju dobila puno kasnije, 7 mjeseci nakon poroda. ali prošla sam zaostajanje posteljice nakon 6 tjedana, kiretažu i ostale radosti i znam kako to izgleda. to su bili dani i dani konstantnih i neizdrživih bolova i odkidanja kičme, a doktori su se iščuđavali kako to da nisam imala temperaturu. na kraju je krv samo potekla iz mene u potocima. tako da ovo što ti opisuješ kod mene apsolutno ne izaziva nikakve asocijacije na zaostanak posteljice. no kako rekoh, ja sam samo laik. sretno na pregledu

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

sad ću se pravit malo pametna..
    svaka žena je individua i drugačije reagira na različit događaje i okolinu..tako je i s dojenjem, sigurna sam da je menstruacije bez obzira na dojenje,ja sam dojila pa sam dobila nakon 2 mjeseca..
    iako postoji mogućnost uslijed seksa ako je došlo do pazi ovo jače penetrcije reakcija maternice ja lagano krvarenje..to nijr ništa strašno zna se dogodit i u tijeku trudnoće..
    iako bi ja rekla da je menstruacija ,prva bude tako malo čudna,žarke crvene boje ponekad s komadićima. činjenica je da je maternica čudotvoran organ..sretno kod ginekologa i bez straha..strah nas pokopa..

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure hvala vam na odgovorima. kičma me ne boli,nemam nikakve bolove, jedino sam se noćas probudila sva znojna pa mislim da su hormoni u igri..pretpostavljam da je menga,niš ne curi jako pa možda i nije to ona prava menga već više nekakva "bi - ne bi" menga

od seksa to krvarenje nije jer seksa nije ni bilo još nakon poroda

ja se dobro osjećam pa sam sigurna da nije ni posteljica u pitanju-.. nadam se da će sve bit ok na pregledu!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Naravno da će sve biti ok...javi nam šta kaže gin..

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

i kako je prošao pregled?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nisam ga uspjela obavit jer je jako bila gužva kod gina a sestrične koja radi kod njega nije bilo da me malo progura preko reda. ali svakako ću ga obavit ovaj tjedan. iscjedak je stao... možda čak i nije bila menga....

javim novosti!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nisam ga uspjela obavit jer je jako bila gužva kod gina a sestrične koja radi kod njega nije bilo da me malo progura preko reda. ali svakako ću ga obavit ovaj tjedan. iscjedak je stao... možda čak i nije bila menga....

javim novosti!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo i mene s pitanjem.
    Rodila 3.3., krvarila 3 tjedna normalno pa stalo, opet počelo 4.4. trajalo 7-8 dana pa stalo, simptomi menge i krvarenje 24.4. trajalo 10-12 dana pa stalo, opet kao menga 4.6., trajalo 5-6 dana, pa opet 17.6. prvo smeđi iscjedak pa crevena krv.
    Nakon 6 tjedana sam bila na pregledu i doktor je rekao da je sve uredu.
    Dan prije ovog zadnjeg krvarenja sam radila trbušnjake, pa neznam jeli to povezano.
    Pored svega toga dojim.
    Ima li netko sličnih iskustava?
    Zna li netko nešto o tome?
    Neznam dali da se javim doktoru ili je to normalno, tako puno krvarenja?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •