Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Bolna dojka

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Bolna dojka

pozdrav,
    boli me lijeva dojka (prvo u određene dane ciklusa, a sad više nema nekog pravila).odlučila sam se naručiti na uzv, ali moram opet čekati određen dan ciklusa, sad me je već stvarno strah jer će to biti tek za 2 tjedna pa moram čekati dotad.
    bol je na dodir i ima neka kvrga koja po mojem pokriva cijelu dojku , a mm tvrdi da ih je više.
    zanima me dali je netko to imao i kakav je bio ishod uzv jer se tješim onim da rak dojke ne boli(barem ne prvih 8 god).

inače bol je slična onoj kad sam dobila upalu prilikom dojenja.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mene boli (isto lijeva) kad imam pms, a i za vrijeme menstruacije. Nekad cak od ovulacije pa sve do zavrsetka menstruacije.
    medjutim, ja imam jako izrazene vene na grudima, pa cesto mislim da me one bole. A uzv mi je pokazao nekoliko uvecanih linfnih cvorova, nastalih nakon problema sa dojenjem. Ja sam se nekoliko mjeseci izdajala onom velikom izdajalicom na struju (dobila u bolnici recept za to), pa su mi vjerovatno buknule od toga i ostale. Tako doktor misli.

A grudi su ti pune linfnih cvorova, mlijecnih zlijezda..., tako da sam Bog zna sta ti gnjecis
    Zato nepipaj jer ti se to moze upalit, ali otidji na pregled cisto da budes sigurna

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Bila sam nedavno na uzv iz istog razloga, riječ je o normalnoj strukturi dojke koju, kaže dok, ima 30 posto žena, uglavnom je to grudasto tkivo ravnomjerno raspoređeno, kod mene je zbijeno na lijevom donjem dijelu i jaaaaako boli na dodir, bez obzira na dio ciklusa.

Inače, rekla sam mu to da sam čula da karcinom ne boli, rekao je da to odbacim. UGLAVNOM, ne boli.

Dobila sam neki gel kojim mažem svaki dan od prvog dana ciklusa.

Vjerujem da je i kod tebe, s obzirom na godine, dojenje i nedavnu trudnoću, ista priča.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bila na uzv istim povodom prije dva tjedna. lagana mastopatija, sve pet. isto bol i kvrga koja mijenja veličinu ovisno o danu ciklusa, nekad ju čak nisam ni mogla pronaći. doduše, kad sam se naručivala pitala sam za ciklus i rekla mi je dokica da nema veze koji je dan, možda zato jer mi je radila color doppler

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

joj cure hvala vam, puno mi je lakše kad ovo čitam

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo samo da javim , bila sam na uzv i stvarno nema veze koji dan i bile ste u pravu nema ničega i doktor kaže da je to normalno, ali da još treba provjeriti sve sa ginekološke strane.

ok sad mogu mirnije spavati!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ASTRA molim te daj mi napiši kako se zove taj gel!

hvala ti!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

da ne otvaram novu temu, znači može se na uzv dojke i dok se doji?

ja bih se naručila, ali sve kao čekam prestati dojiti, ali ne čini se da će to tako skoro biti

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hop!

Kod koga se prvo javiti kod boli u dojci? Kod obiteljskog liječnika opće prakse ili ginekologu?

Daje li pregled ultrazvukom pouzdane rezultate (imam par loših iskustava s UZV pregledima u obitelji pa...) ili je bolje napraviti neki drugi pregled?

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Kod obiteljskog liječnika opće prakse ili ginekologu?
    Mene su oboje gledali :shock: . Pa sam napravila UZV u privatnoj poliklinici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •