Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Viteški turnir u Sv. Heleni, 23-24.05.2009.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Viteški turnir u Sv. Heleni, 23-24.05.2009.

Ovih dana sam saznao da je 23.-24.05.2009 (ovaj vikend) viteški turnir u SV. Heleni i sad razmišljamo bi li išli (dosad smo bili samo na jednom, u Stubici, pred 3-4 godine, i preklani na srednjevjekovnim danima u Koprivnici).

Molim vas koji ste već bili u SV. Heleni da mi kažete kako vam je bilo prijašnjih godina!

(program ovogodišnjeg izdanja je na http://www.vitezovi-zelingradski.hr/...atid=4:novosti)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi idemo! :D

MM jedva čeka fotografirati, a stariji katapulte.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi isto idemo, vec dugo nam je u kalendaru.
    Al nismo jos odlucili sto cemo i koji dan gledati.

Ima kakvih prijedloga, ovo nam je prvi takav turnir

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Onda se možda i sretnemo, Nixon

:D

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo zvuci mraaaak:

21,00
    Noćna opsada grada, gađanje vatrenim strijelama i vatrenim kuglama, noćna borba Vitezova

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moje iskustvo sa dosadašnjih turnira je da sve lijepo zvuči kad je najavljeno, no u praksi obično ispadne podosta diletantski ... Stubica nam je svojedobno bila tak-tak,a Koprivnica je bila dobra jer je bio okolo cijeli sajam tako da smo najmanje vremena proveli sa "viteškim aktivnostima".

A osim toga, subota 15-17h (kad je glavnina događanja) mi po ovakvom vrućem vremenu zvuči pomalo samoubilački - ima li hlada tamo, zna li tko?

Mi se još nismo dogovorili, no ako idemo, idemo u subotu popodne. Večernja zbivanja su isto ok, dapače, no ovaj put ćemo ih propustiti zbog više sile.

Uostalom, moram prvo pitati vedrana kaj on misli, obzirom da je sada u legićima i auto-moto sličicama ne znam jel su mu vitezovi uopće fora. :?

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

marko je opsjednut vitezovima i ja sam planirala ici najvjerovatnije u nedjelju. sad kad tatek spomene ovu vrucinu i to sve ne znam jel mi se isplati :/ na kraju ce mozda biti preznojen iscrpljen i nervozan.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi nismo niakda bili ali po slikama mi izgleda kao da su sva zbivanja na nekoj livadi, a to nas ne privlači. Mi ćemo se strpiti do sljedećeg vikenda i onda pravac Karlovac na Dane vlastelinstva

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mi smo bili preklani,lani nismo.Sve se stvarno događa na livadi,nije baš super zbog vrućine, ali zbog sveg ostalog stvarno je doživljaj. Svi su obučeni u srednjovjekovnu odjeću,band svira hitove iz 1500-te, na sajmu osim nekih starih zanata tipa kovač, postoje štandovi gdje se kupuju vradžbine za ovo ili ono,igračke isljučivo drvene,neki stari kolači,npr gibanica od koprive,vožnja u kolima...Svud uokolo hodaju tipovi u oklopima s mačevima,bajne djeve s kriglima ili netko vodi konja - stvarno dobiješ dojam da si TI iz krivog vremena.a ne oni.Moj sin je uživao,jedva čekam subotu,sad je još veći,pa se nadam da će mu biti lijepo

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo bili i bilo nam je lijepo (o detaljima možda kasnije, sad ne stignem), fotke su na http://picasaweb.google.de/vanja1903/TurnirSvetaHelena#

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo bili u subotu i osjećala sam se vrlo ''srednjovjekovno'' - gužva, prašina, znoj i smrad (moj vlastiti ). Nema veze, bilo nam je stvarno super, klinci su uživali, a bome i mi - jahala sam konja prvi puta u životu - dala sam se nagovoriti od trenera, gađala lukom i strijelom; klinac je, osim u jahanju i mačevanju, uživao i u inkvizicijskom mučenju, a svidjele su nam se i viteške borbe, sajam, điđe-miđe i sve.

Najviše od svega mi se svidio entuzijazam tih ljudi koji nije splašnjavao unatoč paklenskoj vrućini (preznojila sam se prvi puta kad sam ih vidjela u teškim oklopima na +30° C), nitko nije bio gunđav, niti je prigovarao, bili su jako simpatični, živopisni, nasmijani, ljubazni i zafrkantski raspoloženi.

Sad bih ja za dva tjedna u Stubicu

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam napisati - tatek, super su ti fotke!!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mi smo bili u subotu i sve mu je bilo VAAAUUUU!Kupili mač i štit,vozio se na ringišpilu,onom u košarama....Pa kad vidiš tu silnu dječju sreću nije bitno i da je bilo +50

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Od prijatelja koji su ostali do mraka čuli smo da je noćni spektakl sa napadom vatrenim strelicama i kuglama bio WOW, kao i prethodno žongliranje bakljama!

(na žalost, mi smo morali ranije doma ...)

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo bili u subotu popodne, super je bilo!
    cjelokupnoj atmosferi je doprinijela i ispuhana guma koja nas je docekala kad smo se isli vratiti doma, i uzbudljivo mijenjanje kotaca, dizalica, sarafljenje, itd. koji dan!
    steta sto nismo mogli ostati na nocnom spektaklu, neroditelji su htjeli ici na koncert kitchme pa je prevagnulo ono sto je njima bilo bitno

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    i mi smo bili u subotu popodne, super je bilo!
    cjelokupnoj atmosferi je doprinijela i ispuhana guma koja nas je docekala kad smo se isli vratiti doma, i uzbudljivo mijenjanje kotaca, dizalica, sarafljenje, itd. koji dan!
    steta sto nismo mogli ostati na nocnom spektaklu, neroditelji su htjeli ici na koncert kitchme pa je prevagnulo ono sto je njima bilo bitno
    A kak se nismo vidjeli tamo???
    Pa nije bilo baš sto tisuća ljudi, a i motali smo se uokolo satima ...

Mi smo došli oko 15:15, a otišli oko 19:15.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bravo tatek, super si na fotkama dočarao atmosferu!
    I mi smo bili u subotu, a par zanimljivih fotki koje je snimio MM možete vidjeti ovdje.
    I da se pohvalim - gađala sam lukom i strijelom i zadnja (peta) strelica je završila točno u centru centra 8)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ima nas još koji smo bili (iako kratko, na povratku s grunta) pa se nismo vidjeli. Možda iduće godine... Zaboravili smo fotoaparat, zapravo nismo ga ponijeli, jer nismo planirano išli na turnir, ali svratili jesmo.

Inače, više volimo Dane renesanse u Koprivnici. Za ovu godinu obećali smo djeci da ćemo gledati i noćnu bitku, pa kud puklo...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    Bravo tatek, super si na fotkama dočarao atmosferu!
    I mi smo bili u subotu, a par zanimljivih fotki koje je snimio MM možete vidjeti ovdje.
    I da se pohvalim - gađala sam lukom i strijelom i zadnja (peta) strelica je završila točno u centru centra 8)
    Baš su ti lijepe MM-ove fotke! :D

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mama sanja i tatek super su fotke!

a za one koji su propustili ovaj turnir podsjetnik da je stubički 6.6.
    http://www.viteski-turnir.com/

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo bili u nedjelju kasno popodne
    bili smo i prosle godine, bilo je vrlo slicno.
    zgodno za pogledati, prosetati, pomirisati, povesti s u kolima...

ali po meni, kad vidis jedan viteski turnir, vidio si ih sve

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tatek, bubimira, hvala!

Peterlin, kad su Dani renesanse?

U Stubicu, nažalost, vjerojatno nećemo moći ići , a program djeluje jako zanimljivo.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A da, što se tiče linka na fotke, ne dajte se zbuniti ako ne vidite odmah slike s turnira, vjerojatno će MM večeras nakrcati u galeriju tonu novih fotki (s jednog drugog događanja), pa će turnir završiti na drugoj ili trećoj stranici .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    Tatek, bubimira, hvala!

Peterlin, kad su Dani renesanse?

U Stubicu, nažalost, vjerojatno nećemo moći ići , a program djeluje jako zanimljivo.
    Ranijih godina bili su u prvom ili drugom tjednu rujna. Ove godine još ne znam, vjerojatno u isto vrijeme. Od svih tih viteških priredbi mislim da je baš njihov termin zadnji.

Za razliku od Helene, ovdje ima i drugih sadržaja (lani je u dopodnevnim satima bila smotra starih vojnih i policijskih postrojbi na glavnom trgu, slikali su se u svojim atraktivnim uniformama, a kasnije je na Bašči (ostaci gradskih zidina, danas isto blizu samog centra grada) veliki sajam i raznovrsni program - bitke, glazba i drugo. I ima fine starinske papice, bez krumpira i paradajza (tj. samo pretkolumbovski meni, he he he). Super nam je bilo!

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ide li netko u stubicu?

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel netko bio prijasnjih godina u Stubici? Imate kakve savjete i preporuke (tipa, gdje parkirati..). Ne poznamo Stubicu pa ce nam svaka informacija dobro doci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •