Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: zadržavanje mokraće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno zadržavanje mokraće

imam problem E. ima 6 godina i zadržava mokraću tako dugo dok već stvarno nemože hodati. sjedne na pod i počne se derati da ju brzo nosim na wc.

izludit će me s tim.pitam je svakih pola sata dal mora ići na wc ali odgovor je uvijek isti. ujutro kad se probudi ona nikad ne mora ići pišati ide tek oko 11 , pa jedanput popodne i natjeram je navečer kad ide spavati.

stvarno više neznam što da učinim, da je vodim kod doktora ?

može koji savjet, lijepo molim!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

koliko sam ja cula jer sam se raspitavala za taj problem kod urologa zbog jedne djevojcice: to moze biti opasno jer se stvaraju tlakovi i mokraca vise nema kamo i vraca se u bubrege i pri cestom zadrzavanju moze se javiti VUR ili refluks odnosno kanali se instinkivno prosire, to je onaj koji nije dobiven rodenjem vec stecen... a i nimalo lak zbog borbe s bakterijama... i kao treba na vrijeme reagirati, ipak mislilm da vecina djece to ima kao fazu i prode bez posljedica, poslat cu ti na pp broj telefona od jedne poliklinike tek toliko da se savjetujes...
    sretno, nadam se da ce brzo proci!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Adrijana66 puno se zahvaljujemo, hvala!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

e da... i jos nesto... moj prijedlog je da wc pretvorite u privremenu malu igraonicu, na jednu policu stavite njegove najdraze igracke ili zalijepite slicice najdrazih likova il uvedete nagradivanje...
    jer obicno se djeci neda jer je to nuzda a ne zabava...
    pa ono pjesmice usput il ne znam sta...

ucinite prostoriju da ce se dijete rado tamo zadrzavati... child friendly...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sorry, cura je :D
    njezine najdraze igracke

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i s mojom curom su oduvijek natezanja oko pišanja
    da se nju pita ne bi se popišala od popodne
    ujutro se natežemo, pred spavanje se natežemo
    i stalno tupimo da će dobiti upalu, da ne valja stiskati, ali nikako
    istina rijeko kad napravi ko tvoja cura, obično to obavimo prije nego je tako jako stisne, ali se znalo desiti da joj pobjegne koja kap kad se baš jako zaigra i ne ode na wc
    nekad i potkupljujemo sa čokoladom, nije dobro, ali nekad stvarno neman živaca
    bolje je kad ide u vrtić jer onda ujutro obavi, jer nema teorije da bi se popiškila u vrtiću, dođem po nju i idemo doma ona kaže da joj se piški, kažem nek se popiški u vrtiću, pa ćemo onda ić doma, neće, ide samo na svoj wc (to je na mene :/ )
    nisam ti pomogla, samo da znaš da niste jedine

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi imamo isti problem, a nama je 3 godine. Nekad se desi (ako je preko noći skvasila pelenu i ne pije previše tokom dana) da ne piški do 4 sata popodne. Baš sam se par puta mislila, može li biti da joj bubrezi ne rade dobro. Mada zapravo ona trpi. Igra se, skakuće sa noge na nogu, sjedi i klati se tamo-vamo i kaže "ne preba mi tuta". Onda ja smišljam razne kreativne i manje više domišljate načine da je namamim. Najbolje pali kad je odvedem u wc bez predhonih pitanja i najava. Ona će se pomokriti i ako nije tražila, a ja mislim da je već vrijeme da bi mogla (preventivno prije izlaska iz kuće). Ali me baš to trpljenje, i stalnu brigu oko toga da li treba ili ne, smeta i ide mi na živce. Još me sad Adrijana66 zabrinula sa ovim mogućim posljedicama

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kako se naš problem odužio, i kulminirao ekstremnim nemokrenjem od nekih 12-tak sati (samo jednom), posavjetovala sam se sa pedijatricom i ona nas poslala da uradimo nalaz urina. Sve je super, s tim da su našli "malo cal. oxalata". Ja znam da su mojoj sestri kod nalaza kalcijevih oksalata u urinu spominjali pjesak u bubrezima. Može li kod nas ovih malo kalcijevih oksalata biti posljedica dugog nemokrenja, ili je situacija alarmantnija?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i mi smo radili nalaz urina i također ima Ca oxalat, doduše nisam doktorici napomenula zadržavanje mokraće pa neznam dali je povezano, ali je rekla da nije zabrinjavajuće i da izbacim cedevitu iz upotrebe

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •