Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 100

Tema: Montignac

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ja cu jos danas zgrijesiti u subwayu, a onda krecem i ja na neku dijetu. do ljeta mi treba izgubiti 10 kila.
    ali, montignac mi ne odgovara, bojim je se, ko i one prehrane po zoni, koga god znam postao je fanatik :shock:
    Hahahahaha, bezobraznice!

Ali ja STVARNO nisam postala fanatik i jedva čekam dan kada ću si napraviti svinjsko pečenje s krumpirima!

E, ali zona... to mi je fakat koma. Sestra je nekaj, kakti, probala - i odustala. Pa tko bi, pametan, vagao (?!) svaku freakin' namirnicu???!

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ivančica se stvarno može sakriti iza breze, ali ja...
    Mora da me ova ~lex~ voli :shock:
    Ti se zezaš, jelda? :shock:
    Mukica, pomoooooooć! Posudiš mlotek?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Fakat mi idete na živce!
    Ja sam se samo dobro zakamuflirala.
    Mukica nije primijetila da sam ja 12kg teža od Lutonjice - rekla je da smo iste, samo da ja imam veće sise A Lutonjica Tvigi. Toliko o dobrome vidu!
    Mukica, pozivam te da ideš sa mnom u šoping - ako uspijemo pronaći hlače u koje ću ući, a da izgleda normalno... kupim i tebi jedne!
    ~lex~, ponuda vrijedi i za tebe.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

malo navratila i odvaljujem od smijeha
    apricot, daj se skockaj... kakva je to metla iza koje se ti ne možeš sakriti??
    tu ima i recepata za repove?!? diže mi se moj ex-vegetarijanski želučić...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

za danas imam novi repic. Bit ce ponovo juhica, ovaj puta mozda malo drugacije izvedena ali osnova od repa.

No, to samo za danas, ostatak u led. Sutra hocu opet ribu. 8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lilly, ima kakav avion da mogu stići na ručak?

ivarica

Početno

Citiraj Lilly prvotno napisa
    ja cu jos danas zgrijesiti u subwayu, a onda krecem i ja na neku dijetu. do ljeta mi treba izgubiti 10 kila.
    ali, montignac mi ne odgovara, bojim je se, ko i one prehrane po zoni, koga god znam postao je fanatik :shock:

A ti uzmi Atkinsa. :D
    Dode otprilike na isto. Montignac je cak laksi.
    ne bas na isto, ta je dokazano smrtonosna.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Cro Air je aktivan svaki dan. Javi dan pa cu kupiti tri repeka. Jao, kad stanemo oko lonca pa zahrskamo!

Nego, svaki put zaboravim spomenuti: Lex, znas li mozda kako pravila stoje po pitanju vremenskog razmaka medu obrocima? Znam da voce ne ide nakon rucka ili vecere nego da bi trebalo proci par sati ili jos bolje da voce jedes bar pola sata prije drugog veceg obroka. To mi je bilo logicno pa sam zapamtila ostalo je islo po principu uvce vnutri drugo uvce van.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A ti uzmi Atkinsa. :D
    Dode otprilike na isto. Montignac je cak laksi.
    ne bas na isto, ta je dokazano smrtonosna.

Ivka, dokazano smtronosan je tvoj humor!

Atkins rules! :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako ja ovo nisam prije vidjela :D

Evo jos jedne pozamasne mame Daklem ja sam s Annabel koristila herbalife tj poslije trudnoce i u 5 mjeseci skinula 17 kg(zdebljala se 30 u trudnoci) i vratila se na 65 i nista se nisam udebljala dok nisam ostala trudna s Noah.

S Noah 30 kg opet tj sa 94 otisla roditi. Onda spala na 75 sad se popela na 80 a herbalife ne mogu smisliti. Tako mi se ne da a bas moras pratiti da bi bilo rezultata.

Ova vasa mi zvuci bas dobro.

Ko ce mi dati savjet s cime da zapocnem i kako. Moram smrsati jer ujutro prvo mrzim sebe a onda cijeli svijet

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam zgodna i mrsava , al vas volim citat. Samo sam svratila da kazem ivarici da vjerujem u njen slab karakter i da nam jucerasni rucak u Subwayu nije bio zadnji do ljeta.
    I meni se povraca od repova 8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    I meni se povraca od repova 8)
    Uopće nisam ni sumnjala da će ti se povraćati od onoga što je meni super!

ivarica

Početno

naravno da ne moze biti zadnji kad imam jedan popunjen blokic za besplatni sendvic kojeg sam jucer zaboravila

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da li Montignac forsira umjetna sladila ili ih zabranjuje. Ja ih naime mrzim...
    Apricot, što je tako značajno 16. 4. ?

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Da li Montignac forsira umjetna sladila ili ih zabranjuje. Ja ih naime mrzim...
    Apricot, što je tako značajno 16. 4. ?
    Nit' je snijeg, nit' su labudovi.
    Ako voliš, koristi, ako ne voliš, uvijek ti ostaje alternativa - gorko ili s fruktozom.

Ja sam otkrila sladilo koje mi paše - dietor u vrećicama. Uopće nije odvratno, majke mi, eee!

Apricot, što je tako značajno 16. 4.? 8)

ivarica

Početno

mozda neka svadba
    i ja imam jednu 23.4.

maja, dotad nista od subwaya 8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Morat ću se javno prezentirati na nekoliko jezika
    Svečano obučena.

~lex~, kako riješiti problem radnog vremena?
    Doručkujem ujutro u 8 i onda bih na poslu morala ručati.
    A ja nisam Ivarica da bih kuhala u uredskoj kuhinji.
    Dakle, na poslu jedem voće (to je ručak) i onda oko 17h - večera :?

ivarica

Početno

nego si od onih koje bi se sakrivale po wc-ima? :shock:

zachatavas, a onda ces za koji dan opet kasapiti topik brisanjem?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lex, spasavam iz chaterskog okruzenja:

Nego, svaki put zaboravim spomenuti: Lex, znas li mozda kako pravila stoje po pitanju vremenskog razmaka medu obrocima? Znam da voce ne ide nakon rucka ili vecere nego da bi trebalo proci par sati ili jos bolje da voce jedes bar pola sata prije drugog veceg obroka. To mi je bilo logicno pa sam zapamtila ostalo je islo po principu uvce vnutri drugo uvce van.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Morat ću se javno prezentirati na nekoliko jezika
    Svečano obučena.

~lex~, kako riješiti problem radnog vremena?
    Doručkujem ujutro u 8 i onda bih na poslu morala ručati.
    Dakle, na poslu jedem voće (to je ručak) i onda oko 17h - večera :?
    A-haaaaaaaaa! OK onda, već sam mislila da ideš s djetetom u park pa ti je bed što nemreš kroz vrata, onakva pretila, pa ipak da malo smršaviš do onda...
    (Inače, idemo jedan dan po te tvoje hlače. Ne moraš kupiti i meni, ali ne bila ja ja, ako ti ne nađem hlače to die for u kojima ćeš tako i izgledati.)

Glede radnog vremena - MM jede ujutro doručak (stvarno puno pojede) i u principu mu bude dovoljno do nekih 12-13h. Tada pojede ili voće ili malo svježeg sira ili svježi sir s voćem (jedina iznimka - jagode, kivi sa sirom). Može i šaka suhog voća i orašastih plodova. Ja sa sobom nosam vrećicu punu suhih šljiva, cveba, marelica, oraha i lješnjaka.
    To bi trebalo biti dovoljno do njegovog dolaska kući, premda i nije, budući da se gospodin ne vraća u normalno vrijeme, već uvijek iza 19h, a nerijetko i iza 20h.
    Ako si ti doma iza 17h, tada bi ti trebalo dostajati. Probaj ne jesti iza 20h. Večera treba biti laganija. Ako je i kuhaš, bolje što jednostavnije.

Lilly, tejnks za citat, skroz sam zaboravila...

Razmak između obroka, idealan, je oko 4 sata. Voće jedi ujutro prije doručka, popodne samo ili prije ručka koji se ne sastoji od bjelančevina i masti.
    Zašto? Voće je lako probavljivo i ono samo "protrči" kroz želudac, jer želudac s njime nema nikakva posla. Ono odlazi u tanko crijevo koje ga začas probavi i apsorbira. Ukoliko ga jedemo NAKON konkretnijeg jela, ono se zadržava u želucu kad mu je pilorus već zatvoren i tamo fermentira, ometajući probavu druge hrane, a usput izgubi i većinu vitamina.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dakle, jutros sam popila kombinaciju naranča-grejp (šta kad ih više ne bude - prebacujemo se na juice)?
    Je li onda trebalo popiti te dvije žlice ribljega ulja i limun?
    Doručkovala sam sir i ABkulturu, ručat ću jabuke, "večerati" ribu.
    Nikada ne jedem poslije 17:30 (tad se toliko nakrkam da sam sita do jutra).

Jučer sam kuhala paradajz-juhu (samo sok od rajčice i voda, bez masnoće i brašna) i pekla biftek uz zelenu salatu i rotkvice. Istina je, poslije se čovjek odlično osjeća - da sam uz to hrdala krumpir, mogla bih se samo ukrevetiti!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Danas peceni listovi poliveni maslinovim i 'blitva' na pari isto sa uljem. Da bi to jeli toplo pekla i parila kad je muz stigao a njemu za prezivjeti dok ne bude gotovo dala smede sampinjone, klobuci punjeni grilanim bukovacama i stabljikama sampinjona te i oni grilani a na vrh onda hrpica miksa u kojem je feta i vrhnje te skroz na vrh jos biber.

Ne znam je li kombinacija ok posto jos nisam skuzila kako se odnose mlijeko i mlijecni proizvodi sa svim ostalim.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A sutra put biblioteke po kakvu knjigu da se ne pitam vise valjaju li mi kombinacije.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovak' - neću pisati o doručku, jer je on dosta jednoličan. Ili musli s obranim mlijekom, jogurtom, ili integralni kruh s pekmezom, ili jaja i šunka i sir. Pijemo čaj, vodu, kavovine...

Ali ručak jučer i danas...

Jučer - blanširani špinat s maslinovim uljem i sjeckanim bademima i lososovi fileti. Recept - na protvan stavite alu-foliju i poškropite maslinovim uljem. Stavite pelate bez sjemenki u 4-6 redova. Na pelate položite lososove filete. Posolite, popaprite, polijte s par žličica slatkog vrhnja i natrgajte par listića metvice i stavite na svaki filet po dva-tri listića. Svaki filet posebno pokrijte i omotajte alu-folijom i zapecite u pećnici 12 minuta na 220°C.

Danas - juhica od zmiksanog povrća, teletina ispod peke i povrće sa žara. Iznimno desert - pannacotta.

NJAM NJAM!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lex, super što stavljaš recepte što i kako kuhaš. Pričala sam mami o toj dijeti, i o tome kako i koliko si smršala, pa je i ona poludila i sad hoće da joj prenosim što pišete na forumu. Zaraza se proširila i izvan cyber space-a .
    Ona je sad 75kg a san joj je da ima 68. Kaže da bi i sa 70 bila prezadovoljna. Pozdravlja vas i moli da pišete što jedete jer nema vremena čitati knjigu i slagati jelovnik, a ja ću vam prenositi kako ide. :D

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super, Ivančica! Držim fige mami.
    Ja sam već na 68,1kg. Nisam se vagala par dana da mi razlika pri sljedećem vaganju bude veća.

Nemojte se ljutiti ako ne budem pisala što se kuha svaki dan, ali ponekad jednostavno nemam vremena/zaboravim... :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ljudi samo sam preletila po topiku i usnimila nekakve repove, i fala bogu da nisam doručkovala jer bi sad povraćala ne kužim vas ...

ha ha a ja imam 52 kile i došla sam vam samo vadit mast la lala laaaaaaaaa

(ne vjerujem kako sam nekad pokvarena...)

ivarica

Početno

a kad doruckujes, u tri popodne? (tako rade neke mrsavice koje ja znam )

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ljudi samo sam preletila po topiku i usnimila nekakve repove, i fala bogu da nisam doručkovala jer bi sad povraćala ne kužim vas ...

ha ha a ja imam 52 kile i došla sam vam samo vadit mast la lala laaaaaaaaa

(ne vjerujem kako sam nekad pokvarena...)

NEMA VIŠE PALAČINAKA!!!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a kad doruckujes, u tri popodne? (tako rade neke mrsavice koje ja znam )
    mršavice doručkuju u podne a do tada pijuckaju čaj. ručaju u pola 2 i odmah gricnu nešto slatko. gablaju u 3, 4 i 5. večeraju od 7 do 8 , pa oko pola 9 papaju kolače. onda brzo idu spavati da opet ne ogladne. zato mi se i sviđa taj vaš montinjak, možda dobijem inspiraciju za zdraviji raspored obroka.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

~lex~, nisi mi napisala kada piješ riblje ulje.

I što kad nestane agruma? Jesu li oni moratorij ili je važno da je voćni sok, pa makar kakav?

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

~lex~, nisi mi napisala kada piješ riblje ulje.

I što kad nestane agruma? Jesu li oni moratorij ili je važno da je voćni sok, pa makar kakav?
    Nisam napisala? Sori... elem, riblje ulje pij kad se sjetiš. Meni je najjednostavnije ujutro, prije soka od agruma (može bilo koji sok, jedino ne miješati mrkvu u sok), jer mi agrumi splahnu taj fuj niz grlo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nazdravlje!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ocigledno s mojim postom bila gore neveidljiva ali ajde nema veze.

Pitanje: Ja sam juce kupila Cod Liver Oil s okusom od narandze. I djeca to uzimaju po jednu zlicu dnevno.

Jel to to Lex?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uglavnom ne doručkujem samo kava i cigareta ... i ako zari ostane nešto od doručka, onda to smažem....
    a za ručak nešto slatko iz merkatora....
    a za večeru sendvič... i čokolada... i napolitanke... i ostaci zarine večere....
    i tako cijeli tjedan, a za vikend kuham ručak pa bar onda MM i ja nešto pojedemo...
    u principu, grozno... bolje bi mi bilo da nemam tetu čuvalicu koja i kuha zari, jer bih onda zbog zare svaki dan morala kuhat ručak, pa bi i ja i MM nešto normalno pojeli ... a ovako, živimo na glupostima...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lutonjice, strašno!
    Ja bih krepala da svaki dan ne pojedem nešto "sa žlicom".
    Juha, obavezno 4 puta tjedno inače sam luda.
    A doručkovati moram čim progledam - zato je Montignac za mene dobro rješenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kužiš, moja mama tako jede cijeli život, i meni je to onda normalno... ja ti nemrem gledat kak netko fakat obilno doručkuje, ili recimo kuha za večeru, meni je to totalno čudno i

ivarica

Početno

ja ili mm svaki dan kuhamo veceru :shock:
    ali, nemamo rucka, u to vrijeme smo na tri strane.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma, shvaćam kad nema ručka da se jede kuhana večera, to mi je normalno, morate jest nešto kuhano (ak niste ko mi )
    nego kad netko kuha ručak, a onda ima i kuhanu večeru, na to sam mislila

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi ne večeramo.
    Čak ni Orka ne jede ništa poslije tog "ručka" oko 17h.
    Tako da mi je potpuno jasno da si i ti usvojila prehrambene navike svoje mame.
    Ja sam nemajka - možda bi dijete ipak večeralo :/ :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ~lex~ prvotno napisa
    Danas - juhica od zmiksanog povrća, teletina ispod peke i povrće sa žara. Iznimno desert - pannacotta.

NJAM NJAM!
    a kako pravis pannacottu???

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

POTREBNO: -2
    2

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kod nas je rucak/vecera oko 18.00 i poslije toga se u principu ne jede. Jedino to je kuhano, kako radnim danima tako i vikendom. Ne mogu zamisliti da ne kuham, osim vikendom, tad volim naruciti nesto od Kineza. :D

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Ja sam ocigledno s mojim postom bila gore neveidljiva ali ajde nema veze.

Pitanje: Ja sam juce kupila Cod Liver Oil s okusom od narandze. I djeca to uzimaju po jednu zlicu dnevno.

Jel to to Lex?
    Natasa30, ma nisi nevidljiva, ali već piše s čime počinjemo dan. Voćni sok od svježeg voća, nipošto kupovni. Musli s obranim mlijekom ili jogurtom, integralni kruh sa svježim sirom ili namazan marmeladom bez šećera, kavovine, čaj, obrano mlijeko, ili doručak bogat bjelančevinama i mastima koji se sastoji od jaja, kuhane šunke, tvrdog kozjeg sira ili gruyerea i slično.

Ručkovi i večere su obično kuhani, uz iznimku brzih ručkova s nogu koji se sastoje od orašastih plodova i suhog i svježeg voća. Ako je ručak brzinski, neka ti večera obavezno bude kuhana.

Glede ulja, to je točno to ulje koje ja koristim. Proizvajalec - TwinLab.

Držim fige da ti dijeta uspije k'o i meni.

Marelice, pannacottu radim s fruktozom, umjesto šećera i mahunama vanilije umjesto vanilin šećera.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas - juhica od poriluka i brokule, celer pohan u parmezanu, kunić u slanini.

Kunića izrežite na jednake dijelove, posolite, popaprite, začinite mažuranom ili ružmarinom i uvijte u slaninu. Dodajte grančicu majčine dušice. Po mogućnosti, neka slanina bude jednako masna koliko i mesnata.
    Izrežite luk, stavite ga na dno vatrostalne posude i položite po njemu meso. Između mesa stavite izrezanu svježu rajčicu/pelate. Zalijte maslinovim uljem.
    Stavite peći na 200°C. Kad pečenje pusti sok, zalijevajte s vremena na vrijeme i pecite 30-40 minuta.

Jučer - juha od rotkvica, tikvice punjene svježim sirom, posute parmezanom i zapečene te prepelice sa žara.

Ovo prije nisam pisala jer smo jeli običnije stvari, kao npr. lešo blitvu i ribu sa žara, lešo kelj i pureće filete itd.

Zaboravim napisati kakvu salatu jedemo - obično to bude rukola ili matovilac s parmezanom i pinjolama, svježi krastavci, svježi kupus, zelena kristalka, paprike itd. Sve prilično dosadno. Jedino ponekad stavim malo fete i maslina pa bude hranjivije. Ali ne prečesto. Pogotovo ne kad jedemo ugljikohidrate za ručak. Onda samo povrće.

ivarica

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    uglavnom ne doručkujem samo kava i cigareta ... i ako zari ostane nešto od doručka, onda to smažem....
    a za ručak nešto slatko iz merkatora....
    a za večeru sendvič... i čokolada... i napolitanke... i ostaci zarine večere....
    i tako cijeli tjedan, a za vikend kuham ručak pa bar onda MM i ja nešto pojedemo...
    u principu, grozno... bolje bi mi bilo da nemam tetu čuvalicu koja i kuha zari, jer bih onda zbog zare svaki dan morala kuhat ručak, pa bi i ja i MM nešto normalno pojeli ... a ovako, živimo na glupostima...

lutonjica, ja danas kao neka mamica razmisljam o tebi dok kuham rucak (vec ga i pojela) i mislim se kako se sigurno bediras (bar koliko i ja) dok citas ovakve komplicirane recepte
    ima ih koji cijene moje, brze i jeftine recepte. ali su mi prejednostavni da bi ih ovako javno pisala
    ako hoces, mogu ti ih sloziti par, pa ces imati svaki dan za pola sata ili manje kuhan obrok.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da počinjem shvaćati... tak je teško sve to skuhat da smršaviš u procesu... Ili je možda princip da ti se ne da kuhati po rasporedu pa preskočiš obrok

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A možda moraš i sama uloviti kuniće i prepelice?
    Fakat je komplicirano.
    Ivarica, da otvorimo temu polusatnih recepata? Kod mene isto ne pali ništa čemu treba duže od toga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj ivarica, divna si
    ajde pošalji mi te tvoje recepte pa da vidimo!

btw, sad je vikend pa sam kuhala poriluk za ručak, sutra smo na ručku kod mojih, a u ponedjeljak sam pozvala frendove na ručak pa kuham sve: i juhicu i meseko i krumpiriće i salatu a takav ručak radim samo kad nekog želim ugostit, mogla bi češće pozivat ljude na klopu

a lex sam već zezala za te prepelice i kuniće, nema šanse da si tako kompliciram ručak

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja kad sa procitala ove recepte odmah sam odustala

Kakve prepelice, kakav zar

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •