-
Meni je Montignac malo kompliciran s tim indeksima, nikako da sve prokljuvim.
Odnedavna prakticiram trennkost, što je, načelno, dosta slična metoda, barem što se tiče pravilnih kombinacija namirnica kako bi probava bila lakša.
Pazim da ne kombiniram ugljikohidrate i proteinske namirnice (lilly, riba je također proteinska, kao i meso), radim nekoliko sati razmaka između unosa različitih namirnica.
Ne odričem se onog što volim (to mi je inače najveći minus dijeta, a ja stvarno uživam u hrani), nekad pojedem i malo čokolade. Pršut jedem samo s maslinama (one su neutralne).
Na žalost, bježim od kolača (oni su kombinacija
), a i pohanci mi fale.
Voće i/li povrće jedem kao samostalan obrok.
Dosta su dobre gljive, kao neutralna namirnica, pa ih kombiniram s povrćem ili mesom.
Pijem puno obranog jogurta, fina večera mi je onaj Kernen zrnati sir, lagan je i zasitan.
Ugljikohidrate ne jedem nakon 17 sati.
Pomalo i vježbam, stalno pijem vodu ili vodu s limunom.
Kile idu pomalo, osjećam se bolje kad se ne prežderavam. Iako, znala sam često i gladovati, organizam mi je to do sad dobro podnosio (netko mi je davno rekao da to ima veze s tim što sam Riba u horoskopu
). Sad samo pazim što jedem i biram svježe, izuzetno rijetko nešto konzervirano.
Da si smirim mozak (sve je u glavi
) kupila sam si Linia tablete i, makar ne utječu baš strašno na smanjenje apetita, barem mi je probava bolja od njih.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma