Pomislih zasto ne bih napisala neku od klopica koje sam do sada pravila za veceru.

Znate one pljosnate hrskave mahunice? Koliko znam nisu od graska niti od graha jer kada narastu vece samo postanu tvrde, zrnca unutra ne narastu da bi bila plod (koliko znam).

Anywayz, u jednoj uspjesnoj kombinaciji bacih te mahunice oprane i ocjedene ali ne i posusene na vreo wok. Pucale su i derale se da se culo do kraja ulice (mozda je dobro posusiti ih nakon pranja ) a ja sam prvo bacila veliki poklopac na njih a poslije hrabro mjesala i prebacivala po woku. Kad su se stisale nekon jedno 4 mjesanja dodala sam im tikvicu na kockice, dva puta prebacila ovamo onamo i onda dodala oguljene pomidore iz konzerve ali sa sto manje soka. Nisam htjela da bude juhica. Onda jos bosiljka i oregana, so i sta vec. Uz to sam pekla ribu. Malo mi se pomjesalo, mozda je bila tuna, mozda list. Kako god, zapamtila sam i sa sjetom prizeljkujem opet.

Uspjesna juhica, zapravo corbica je bila od govedeg repa, bez kocki (brrr, ne volim!). Kuhao se rep sa celerom, pasternakom ili kako bi se to vec zvalo i jednom velikom mrkvom (prvih dana dijete, jos ne znali da mrkva ne ide, ali bih je svejedno opet stavila jer nismo bas tirani sami sebi ) + so i zrnca bibera.

U procjedeno dodala izrezan kupus, kuhala pa onda dodala jos raznog povrca i kratko kuhala tako da je jos cvrsto. Onu kuhanu mrkvu zgnjecila i ubacila pa pomislila zasto ne i celer i pasternak. Bilo jako dobro.