Citiraj apricot prvotno napisa
Morat ću se javno prezentirati na nekoliko jezika
Svečano obučena.

~lex~, kako riješiti problem radnog vremena?
Doručkujem ujutro u 8 i onda bih na poslu morala ručati.
A ja nisam Ivarica da bih kuhala u uredskoj kuhinji.
Dakle, na poslu jedem voće (to je ručak) i onda oko 17h - večera :?
A-haaaaaaaaa! OK onda, već sam mislila da ideš s djetetom u park pa ti je bed što nemreš kroz vrata, onakva pretila, pa ipak da malo smršaviš do onda...
(Inače, idemo jedan dan po te tvoje hlače. Ne moraš kupiti i meni, ali ne bila ja ja, ako ti ne nađem hlače to die for u kojima ćeš tako i izgledati.)

Glede radnog vremena - MM jede ujutro doručak (stvarno puno pojede) i u principu mu bude dovoljno do nekih 12-13h. Tada pojede ili voće ili malo svježeg sira ili svježi sir s voćem (jedina iznimka - jagode, kivi sa sirom). Može i šaka suhog voća i orašastih plodova. Ja sa sobom nosam vrećicu punu suhih šljiva, cveba, marelica, oraha i lješnjaka.
To bi trebalo biti dovoljno do njegovog dolaska kući, premda i nije, budući da se gospodin ne vraća u normalno vrijeme, već uvijek iza 19h, a nerijetko i iza 20h.
Ako si ti doma iza 17h, tada bi ti trebalo dostajati. Probaj ne jesti iza 20h. Večera treba biti laganija. Ako je i kuhaš, bolje što jednostavnije.

Lilly, tejnks za citat, skroz sam zaboravila...

Razmak između obroka, idealan, je oko 4 sata. Voće jedi ujutro prije doručka, popodne samo ili prije ručka koji se ne sastoji od bjelančevina i masti.
Zašto? Voće je lako probavljivo i ono samo "protrči" kroz želudac, jer želudac s njime nema nikakva posla. Ono odlazi u tanko crijevo koje ga začas probavi i apsorbira. Ukoliko ga jedemo NAKON konkretnijeg jela, ono se zadržava u želucu kad mu je pilorus već zatvoren i tamo fermentira, ometajući probavu druge hrane, a usput izgubi i većinu vitamina.