Tražila sam malo ali nisam našla, kako se kreativno igrati s djetetom od 9,5 mjeseci?
Ponekada se osjećam totalno glupo pored nje, jer ne znam što više da se s njom igram.
Zanima ju cijeli svijet, ima previše energije koju ja ne mogu pratiti, sve živo oponaša, što me veseli ali i plaši jer se bojim što ako usvoji nešto krivo. Mislim da nisam dovoljno kompetentna, da nekako joj premalo dajem, da je zatupljujem. Imam osjećaj da bi se trebala s njom igrati na taj način da razvijam njenu inteligenciju i mozak, a ne da se prema njoj ponašam kao prema maloj bebici koju je ona već prerasla, i tako ju unazađujem.
Zadnja dva dan se prvi put više od 30min igrala sama, ali ja mislim da bih i ja trebala sudjelovati i da nije u redu da ju na taj način zanemarujem.
Obično pjevamo, smijemo se, igramo malo igračkama, škakljemo i šetamo vani...ali ja vidim po njoj kada me pogleda, ako ju nasmijem ili joj se pridružim igri na podu, da ona hoće još, smije se vrišteći i gleda me kao da hoće da ju ja zabavim, iznenadim.
Stvarno bih bila zahvalna na konkretnim primjerima kako da se igram s njom, osim da me vuđe za kosu i igramo se điha-điha, njoj je samnom dosadno, brzo joj dosadim, pa počne plakati, a ja se premorim nakon nekoga vremena. Više mi ništa ne pada na pamet pošto je još mala za slikovnice, crtiće (koje malo pogleda na TV-ali to je kratko).
Ne bih željela da mi dijete postane pasivno i počne samo buljiti u TV-e.
Zna li možda netko kakvu dobru knjigu s igrama za malo djecu, didaktičku igračku(ima kolutove)......konkretan primjer igre.....
Igrate li se vi sa svojim bebicama? trudite li se da kroz tu igru i nešto nauče, a pritom se i zabave, i da vas to totalno ne iscrpi?
JA STVARNO IMAM VEEELIKU ŽELJU KREATIVNO, INSPIRATIVNO, EDUKATIVNO I S PUNO LJUBAVI IGRATI SE SA SVOJOM BEBICOM, SVAKI SAVJET JE DOBRODOŠAO. HVALA.

Odgovori s citatom
).
, učim je papa.... odavno se igramo kako se glasaju životinje, ali joj nikada nisam pokazivala kako koja izgleda, već sam samo ja imitirala, napravila sam joj prije par mjeseci zvečke od praznih bočica soka i jogurta, napunila sam ih tjesteninom, rižom i kunama i to obožava, više nego kupljene igračke, neko je to tu spomenio i meni je to super ideja.