Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: koja dijeta uz PCOS

Datum pristupanja
    May 2005

Početno koja dijeta uz PCOS

Drage forumašice !

Da li netko od vas zna koja bi bila naj bolja dijeta za mene s obzirom
    da ima PCOS a pouzdano znam da se zbog toga strašno debljam . dvije godine endokrinolog mi je prepisao Gluformin radi inzulinske rezistencije koristila sam ga godinu dana i uspijela istopiti 10 kg. (sa 83 na 73). U trudnoći sam dobila 13 kg . Par mijeseci nakon poroda uz dojenje sam skinula pet kila no na žalost to mi se sve i vratilo nakon što sam prestala doiti.
    Ovih dana bi trebala ići na kontrolu kod endokrinologa pa ču njega pitati što bi mi on preporučio , zaista mi je želja doći na težinu sa faksa kada sam imala 63 kg .

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: koja dijeta uz PCOS

Citiraj vlatkapeno prvotno napisa
    Drage forumašice !

Da li netko od vas zna koja bi bila naj bolja dijeta za mene s obzirom
    da ima PCOS a pouzdano znam da se zbog toga strašno debljam . dvije godine endokrinolog mi je prepisao Gluformin radi inzulinske rezistencije koristila sam ga godinu dana i uspijela istopiti 10 kg. (sa 83 na 73). U trudnoći sam dobila 13 kg . Par mijeseci nakon poroda uz dojenje sam skinula pet kila no na žalost to mi se sve i vratilo nakon što sam prestala doiti.
    Ovih dana bi trebala ići na kontrolu kod endokrinologa pa ču njega pitati što bi mi on preporučio , zaista mi je želja doći na težinu sa faksa kada sam imala 63 kg .
    Gle mislim da treba promjeniti navioke a ne ići na dijetu, osobno mi je super pomogla knjiga FitforLife, konzultiraj i lječnika!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koliko si visoka ?

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Vlatka i kod mene dijagnosticiran PCOS, a inače sam veteran što se dijeta tiče ali od njih sa davno odustala. Nikakve koristi osim mučenja a na kraju ti se sve vrati. Pročitala sam gomilu toga vezano uz nutricionizam i fiziologiju probavljanja hrane, skladištenja energije i njenog iskorištavanja i mogu ti reći da Montignac metoda nekako obuhvaća većinu načela pravilne ishrane. Sad sam u čekanju prvog IVF-a ( a i sama znaš kako to djeluje na živce pa samo vrebam hranu) + PMS + prestala pušiti i svejedno sam istopila 4 kg u mjesec dana, što bi bilo nekako optimalno (znači -1 kg tjedno)!
    Probaj i mislim da se nećeš razočarati. To je mijenjanje navika i znači da bi se toga trebalo doživotno pridržavati ali kad se ušaltaš uopće ti ne fale stare navike, dapače!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svakako neka s niskim glikemičkim indeksom - Atkins je prilično ekstreman, ali Southbeach i Montignac su blaže.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Montignac ili zona!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •