-
GENIJALNO - KUPUS KIFLE
e ovako, na početku, uvijek uspijeva, čak ih je jedna kod mene na poslu, koja baš i nije na ti sa kuhanjem ispekla, i donijela par komada.... ostavljate dojam da ste iz one stare austro-ugarske škole, vrsna kuharica itd. pa kaže:
(nema veze sa kupusom, kad ih ispečete vidjet ćete zašto se tako zovu)
KUPUS KIFLE
- 1 kg brašna,
-1 svježi kvasac,
-1 dcl šećera,
-3 dcl mlijeka,
-3 dcl mlake vode,
-1 dcl ulja,
-1 žlica soli.
zamijesiti tijesto i ostaviti da se diže. kad se digne, razdijeliti na 3 dijela, razvaljati svaki dio što tanje, jedan po jedan,( tj. jedan razvaljaš, drugi stoje u lopti i čekaju svoj red) u obliku pravokutnika, s tim da je onaj širi dio što širi, i filuj nadjevom;
1 margarin umutiti mikserom sa 3 žutanjka, 2 žličice soli, 4 žlice brašna i 1 vrhnje.
namazati tijesto nadjevom, i zarolati u štrudlu, i (jako važno) rezati tanjurićem ali ne da imate kockaste kifle nego više u obliku trokuta, da režete u koso, prvo od gore prema lijevo, ostane dolje "slobodno" oko 2 cm, pa idete tanjurićem gore prema desno šire, dobijete jastučić koji je dolje uži a gore širok, i tako redom, nadam se da sam dobro objasnila, jastučić je dolje širok oko 2-3 cm a gore oko 5-6 cm. slažete u tepsiju, namažete jajetom i pospete sezamom ili kimom.
i tako drugu i treću štrucu
reže se tanjurićem, jer da se reže nožem, kifle bi se sve "raskeljile" , razvuklo bi se tijesto, i iscurio bi nadjev. ovako lijepo tanjurić malo umočite u brašno i - deri. fino se lista kad se ispeče, ali mi nemamo vremena za to študiranje, jer kifle nestaju brzinom svjetlosti.
probajte, ja to idem sad peći, kao što rekoh, ovo je genijalno
dobar tek!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma