-
je, tako je, samo se meni čini da sam stavljala manje margarina, možda čak i pola kocke, jer uz sve to, vrhnje, margarin, šećer, orahe, istini za volju, to bi bila prava kalorijska bomba. nije da nije dobro, i ne pravi se često, ali ....
ma nisam dugo to pravila, znam da sam jedno dva puta, htjela sam napraviti nešto drukčije od onih pužića koje kupimo u pekari, i koji su mi nekak presuhi,
nekak si sad mislim, ako se namaže nadjev, tko kaže da se mljeveni orasi i šećer ne mogu jednostavno samo posipati po tome ? svejedno će se peći sve skupa, prelit će se sa mlijekom i dobiti na sočnosti? nisam to pravila sigurno godinu dana, i ovo bi sigurno pojednostavilo cijeli postupak, jer kad se namaže prvi nadjev, onda se drugi nadjev baš i ne bi dao lako mazati. mislim da ovome ništa ne fali
da, isto se zarola u štrudlu, i umjesto jastučića, reže se normalno sa tanjurićem na debljinu od nekih 2 cm, i onda se lijepo stavi dolje vodoravno, kao mala bosanska pita, ne da stoji "uspravno" kao one kifle, nego vodoravno, jer i da stavimo okomito, onako tanke bi se srušile.
i kad je skoro pa gotovo, onda se lijepo izvadi tepsija i preko kolača se lijeva to vrelo zašećereno mlijeko, to malo stoji vani, da se upije, i nazad u rernu. tri-četiri minute, da se malo malo zapeče, i van
to sam si ja sama smislila, kombinirajući klasični recept za pužiće (nikad pravila, samo čitala), i ovaj recept za kupus kifle.
ma, kad sam skužila ovo tijesto, pada mi na pamet svašta što bi se moglo sa tim. evo i ovdje mi se čini da sam vidjela recept za pogaču, ja je inače pečem za uskršnji doručak, obično tijesto za bijeli kruh, i maže se maslacem, planiram napraviti sa ovim tijestom i nadjevom, samo mi se čini da ću smanjiti količinu margarina, možda baš kao i ova ovdje pogača na topicu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma