Mi smo jučer bili kod pedijatrice, beba mi s 5 mjeseci ima 7,35 kg i 67 cm. Dobila je oko 350g u tri tjedna od zadnjeg vaganja. Usput sam spomenula da se malena u zadnjih 10 dana češće budi noću i ne smiri se dok ne dobije papati, recimo svakih 1-2-3 sata, kako kada. Do sada su nam noći bile bolje, jela bi oko 20, oko 02, pa oko 06h, a ovo sad često buđenje pripisivala sam nervozi pred izbijanje zubića.
Pedijatrica je rekla ni pet ni šest nego "beba vam je gladna" i trebate joj prije spavanja napraviti flašicu s izdojenim mlijekom i rižinim pahuljicama.
Ne znam što da mislim.
S jedne strane, kako to da po danu nije gladna nego traži papati u prosjeku svaka 4 sata, a i lijepo napreduje i zdrava je i zadovoljna. S druge strane, pojavila se sumnja, jer su mi cicke u zadnje vrijeme kao ispuhane, ovim čestim cickanjem naizgled nije navukla ništa više mlijeka, a podoji su nam jako kratki, za 5 minuta već okreće glavu. Ja sam mislila da joj je dosta, međutim nakon ovog sam joj sinoć probala ponuditi i drugu i lijepo je pojela i nju. Samo što se tu noć opet jednako često budila.
Čak i da želim poslušati pedijatricu, nisam sigurna da bih izdojila koliko bebi treba za obrok jer mi izadajanje nikako ne ide. Jedino da cijeli dan po malo izdajam i sprema za večer. Ne znam što da radim...