Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: 5.mjesečna beba i često noćno cicanje, što sad?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno 5.mjesečna beba i često noćno cicanje, što sad?

Mi smo jučer bili kod pedijatrice, beba mi s 5 mjeseci ima 7,35 kg i 67 cm. Dobila je oko 350g u tri tjedna od zadnjeg vaganja. Usput sam spomenula da se malena u zadnjih 10 dana češće budi noću i ne smiri se dok ne dobije papati, recimo svakih 1-2-3 sata, kako kada. Do sada su nam noći bile bolje, jela bi oko 20, oko 02, pa oko 06h, a ovo sad često buđenje pripisivala sam nervozi pred izbijanje zubića.

Pedijatrica je rekla ni pet ni šest nego "beba vam je gladna" i trebate joj prije spavanja napraviti flašicu s izdojenim mlijekom i rižinim pahuljicama.
    Ne znam što da mislim.

S jedne strane, kako to da po danu nije gladna nego traži papati u prosjeku svaka 4 sata, a i lijepo napreduje i zdrava je i zadovoljna. S druge strane, pojavila se sumnja, jer su mi cicke u zadnje vrijeme kao ispuhane, ovim čestim cickanjem naizgled nije navukla ništa više mlijeka, a podoji su nam jako kratki, za 5 minuta već okreće glavu. Ja sam mislila da joj je dosta, međutim nakon ovog sam joj sinoć probala ponuditi i drugu i lijepo je pojela i nju. Samo što se tu noć opet jednako često budila.

Čak i da želim poslušati pedijatricu, nisam sigurna da bih izdojila koliko bebi treba za obrok jer mi izadajanje nikako ne ide. Jedino da cijeli dan po malo izdajam i sprema za večer. Ne znam što da radim...

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Samo ti daj maleckoj svaki puta sisati kad traži i sve će biti u redu. U ovo doba se može očekivati i skok u razvoju pa možda stoga traži češće (no i to često kod vas je rjeđe nego naš uobičajeni ritam od po 1,5h sa 10 mjeseci ). Tako da ne brini, ne može biti prečesto.
    A grudi ti više nikad neće biti kao na početku dok se ponuda i potražnja nisu ustalile. Tako da je i to normalno.
    A što se pak riže tiče, zaista mislim da bebi nije potrebna. Beba će si za nekoliko dana navući onoliko mlijeka koliko joj treba.
    Ono što možeš učiniti da produžiš podoje na jednoj strani tako da beba dođe do masnijeg mlijeka (ako misliš da je potrebno) su kompresije. Ovdje možeš naći tekst, a ovdje i ovdje filmiće koji prikazuju kako se to radi. A ako beba i nakon kompresija djeluje gladna, ponudi joj i drugu stranu.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tako se ponašao i moj tin kad je ušao u peti mjesec, na vagi nije donio puno (po mom mišljenju, odokativno mu vidim po robici), jako je često sisao i to baš po noći. i onda je prestalo. ne spava ni sad 2 tjedna nakon toga cijelu noć ali od 19-7 se budi oko 3-4 puta.
    sisao je jako kratko.... ma baš sve što ti kažeš. po meni ako je beba zadovoljna...
    samo ti njoj daj da doji na zahtjev

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Moguce je da se beba nucila zaspivati cicanjem pa se pri svakom budjenju (normalna faza kod svakog spavanja) ne zna drugacije uspavati nego s cicom. Zato vjerojatno ni ne doji koliko inace, nego samo malo, tek toliko da je ponovno uljulja u san. Ima o tome u knjizi Kako uspavati dijete bez plakanja. Ako se normalno ponasa, piski i kaka, tesko da je gladna...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da vidiš što tek dvogodišnjaci, pa i stariji /u mom slučaju i četverogodišnjaci/, rade noću , a ne da nisu gladni nego...

Po mom iskustvu, djeca od nekoliko mjeseci su daleko budnija noću nego novorođenčad.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

uf! baš se i meni to počelo dešavati. već dvije noći za redom imam osjećaj da je stalno na cicki. nisam baš pridodavala važnosti , a i nije mi teško jer spava sa mnom u krevetu pa samo dignem majcu i zaspim čini mi se prije nje

znači to bi mogao biti i skok- ajd fala Bogu da i to doživim- do sad su svi prošli neprimjetno. a kad bolje razmislim i ovaj bude prošao tako jer bum ga prespavala!
    8)

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bi rekla da je nocno nacicavanje pitanje zubica ili neke viroze.

veliki 'thumb down' za pedijatricu

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moja se tako svako malo nacicava, a ima 13 mjeseci

Charli, bez brige, i bez pahuljica i sl.stvari prije spavanja.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

meni to izgleda kao tipični skok u razvoju,
    a beba si ne može navuči mlijeko ako joj ne daš da doji kad želi i koliko želi.
    Savjet pedijatrice je ni više ni manje nego jedna velika nebuloza,
    pa ako je dijete i gladno zašto bi jelo na flašu ako je cika dostupna

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kako ja dojim uz nadohranu, moj uskoro sedmomjesečni bebač dobije navečer bočicu AD. Svejedno, noću se često budi i intenzivno sisa. Mislim da to nema veze s glađu. Dijete traži blizinu majke, i sika mora bit uvijek na raspolaganju, makar da se samo "lizne".
    Rješenje problema: co-sleeping

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apsolutno se slazem s curama, samo vi dalje dojite

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala na podršci
    Dojimo kad god hoće, a inače ne uspavljuje se na cici nego vrlo lijepo zaspi u kinderbetu (jer ja ne idem spavati u 8 ), i spava tako do prvog buđenja kad papa i tek onda ostane kod mene u krevetu do jutra. Tako da nije navika uspavljivanja...

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ah, sad vidim sa nas ima još pa mi je lakše

N je od samog početka spavala cijelu noć, zbudila bi se oko 6,30-7h ujutro, posikila i nastavila nanati do 9h. Sa 5 i po mjeseci se počela buditi, prvo 2x na noć a onda se broj buđenja brzo povećao. Stigli smo do prosjeka od 4-8 buđenja. Svaki put sikimo i na siki se uspava. Na siki se uspavljuje oduvijek, zapravo bez sike zaspe samo u autu

Prvo sam buđenja pripisivala skoku u razvoju (al ga nismo ni osijetili....), onda nervozi zbog zubića (ali zubićima ni traga ni glasa...) pa sad više nemam pojma :?

Trenutno ja bolesna, febra 39 me trese već treći dan i priznajem da me ovo noćno buđenje stvarno iscrpljuje, još ako se doda da sam od onih kojima kad oduzmeš noć grizu

Al kako kažete, proći će....

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moram priznati da mi je lakše kad znam da moja bebač nije jedini koji se često budi po noći, u 9 mjeseci bile su samo dvije noći koje je skoro pa prespavao, budi se vrlo vrlo često, čak i svakih sat vremena ili češće.(oduvijek se uspavljuje na sisi, osim u kolicima i autu)
    Noćas je bilo super, samo 3-4 buđenja, nadam se da će tako i ostati.
    Čak sam počela razmišljati o odvikavanju od noćnog sisanja, al nekako ne mogu, žao mi.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I kod nas identična situacija, 5 mjeseci, česta noćna buđenja koja do nedavno nisu bila, po danu doduše cikimo po 10-15 minuta do 'okretanja glave'...
    Ja se ne zabrinjavam, doji koliko doji, dobar, zdrav, veseo, meni sve štima.

I tako nam se prava dohrana uskoro smiješi prema tome sve je ok

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

pozdrav svima, mi smo novi ovdje!
    do sad sam samo čitala i upijala savjete ali malo me lupila kriza pa pišem. sad je sve ok kad ovo čitam, ali već sam se bila zabrinula šta je s mojom bebicom (4 mj) da se u zadnje vrijeme budi svakih sat i pol, a prije je tako lijepo spavao. probudi se s plačom i odmah mu dam sisati ali već nakon par minuta on spava. valjda se ne najede dovoljno pa je zato tako, po danu je bolje. okolina znate i sama kakva je (slabo ti je mlijeko itd...) pa vas pitam, dali je to normalno? mislim da je tako stalno gladan, izgubim se kad je koja sika na redu, strah me da se ne smanji proizvodnja mlijeka.... toliko smo se trudili dojiti, nije valjda da ću sad pogriješit negdje?
    u biti samo trebam malo potpore...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

To što je beba češće na siki može dovesti samo do toga da se proizvodnja mlijeka poveća, nikako da se smanji.
    A što se češće budi može biti iz puno razloga, skok u razvoju, grčevi, vjetrovi, možda kakva sitna prehladica, prevruće/prehladno, žulja nešto i ko zna šta sve ne.

Možda samo poželi da provjeri da li si tu

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa
    mislim da je tako stalno gladan, izgubim se kad je koja sika na redu, strah me da se ne smanji proizvodnja mlijeka.... toliko smo se trudili dojiti, nije valjda da ću sad pogriješit negdje?
    u biti samo trebam malo potpore...
    Kod dojenja - sve je normalno Većinom su takvi noćni izleti faze.
    Samo imaj na umu da 2-3 sata daješ istu stranu a za smanjenje ne brini - što češće sišete, mlijeka će biti sve više. Samo slušaj svoju bebu. Ja sam se već puno puta osvjedočila da je moja beba po tom pitanju pametnija od mene.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

nadam se da je samo faza, noćas je bilo već bolje :D
    i dalje zaspe brzo ali spavao je duže pa valjda nije gladan.
    stvarno zna više nego ja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •