Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: s.o.s.- beba mi je premirna!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno s.o.s.- beba mi je premirna!

To traje već tjedan dana. U srijedu će mi biti 40. tjedan.
    Nikad ona nije bila neka divljakuša ali micala se normalno.
    U zadnje vrijeme osjetim ju 3-4 puta dnevno i to jako malo. Neznatno. Kao da spava cijelo vrijeme. Brine me to ful.

U petak na kontroli na SD sam rekla dr. da je premirna. Gledala mi je plodnu vodu na uzv i radili mi ctg. Sve je kao ok a u nalazu mi piše: GN porcija 2/3 članka za 1 pp prohodna. To nikad prije nisu napisali. Kaj to znači????
    Osim toga, žedna sam stalno i usta su mi suha. Jer bio neko u sl. sit? Kaj da radim?

žao mi je šta vas stalno gnjavim s nečim ali ovaj put sam stvarno zabrinuta. Već danima.
    Unaprijed puno hvala! :?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

po onome sto sam ja citala beba se umiri pred kraj trudnoce a posebno pred sami porod, sad si stvarno pred kraj i moze krenuti svaki tren, uzmi to kao bebinu meditaciju pred akciju no ako mislis da nesto bas nije u redu podji kod dr, bolje da se odes a sve je u redu nego da ne odes. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ evo malo da sve nude super!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne želim te plašiti, ali ja bih na tvom mjestu otišla ponovno doktoru, na ctg, makar i na hitnu... moraju te primiti. To je tvoje pravo. A najbolje će te smiriti kada čuješ da je sve OK!

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja isto mislim da je ok, osobito sto je osjecas par puta dnevno.
    Beba se primirila i vjerojatno i namjestila za porod.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala vam puno. Sutra u 8 idem opet na SD pa ćemo vidjet. I ja sam čitala da se beba pred porod smiruje ali ipak.. Moram se brinut. Šta ću drugo?
    Žao mi je šta vas paranoiziram ali termin se bliži plus imam kolokvij preksutra i sva sam sluđena.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

termin se bliži plus imam kolokvij preksutra i sva sam sluđena
    Što će ti to pred porod? Ajd se ti lijepo opusti, ne treba ti sada navala adrenalina. I kolokvij, i studij, i ne znam što, može čekati. Garant.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    termin se bliži plus imam kolokvij preksutra i sva sam sluđena
    Što će ti to pred porod? Ajd se ti lijepo opusti, ne treba ti sada navala adrenalina. I kolokvij, i studij, i ne znam što, može čekati. Garant.
    a svaka ti cast zeno kad pred porod imas volje ucit! ja moram priznat da te razumin sta zelis rijesit kolokvij vjv bi i ja tila da san na tvom mistu ali isto se ti lipo opusti, nece faks nigdi utec, jedan kolokvij manje vise, lako ces ti to stic, samo polako, opusti se!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma jooj!
    Trebala bi ga proć. Bar da se nečeg rešim.
    A još da vam kažem da ovaj tjedan imam osim tog još jedan kolokvij + ispit mislile bi da sam luda. I jesam pomalo.
    Ali, kad ću ako ne sad?! :?
    Kad beba dođe, neću imat vremena.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali 40-i tjedan??? :shock: Što ako dobiješ trudove na ispitu ili ti ode voda ??

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ku`š bolje
    samo će joj reći:
    kolegice, sve je u redu, molim Vas dajte index

inače, to ti je ok, beba se umiri prije poroda, ali ako ti imaš osjećaj da nešto nije u redu, samo odi na SD, pa ako treba svaki dan na CTG, nije važno, glavno da budeš sigurna da je sve dobro

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mama mia, bas sam o brojanju pokreta bebe pisala jucer mariniR (pogledaj par linkova ispod, link se zove CTG bebe ili tako nekako); pred kraj se beba smiri jer nema prostora za manevar ali broj javljanja treba biti gotovo isti kao ranije, samo je kvaliteta javljanja drugacija; pred kraj se vise osjeti trljanje, rolanje i po koji udarac dok su ranije ti udarci bili jaki. u svakom slucaju, kod zdrave bebe bi trebala osjetiti 10 javljanja u 2 sata. ti ih vjerojatno ne osjecas jer si u pokretu. najbolje bi bilo da nesto pojedes ili popijes, da se smiris, legnes na bok i pricekas dok ti se beba ne javi dovoljno puta. ja se sjecam da sam to radila pred svoj porod. ako sumnjas da se broj javljanja/udaraca znacajno smanjio, odmah otidji kod ginekologa.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

10 javljanja u 2 sata?????
    Brijem da se moja bebica nikad nije javljala tak često...

ma neznam... Pitat ću sutra doktoricu...
    hvala ti timmy

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajde kod doktora i ne zezaj se s tim stvarima.U mom slučaju je bilo obrnuto,da su bebe pred porod i tijekom poroda bile aktivnije nego inače tako da mi je nepoznanica to da se bebe umire pred porod.A kolokvij i ispit u 40 tjednu ,ko što Av kaže,reći će samo :kolegice brže,brže,index i ajte ća od mene

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mama_mia - ja vibram da sve bude ok na pregledu~~~~~~~~~~~~,
    a za kolokvij

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mama_mia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Javi šta su rekli doktori!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moja je bila izuzetno nemirna pred porod, sjecam se da mi je stomak plesao lijevo desno, a zene u bolnici se cudile, kao to jos nisu vidjele tako kasno u trudnoci . medjutim, ja sam cijelo vrijeme lezala a ti si u pokretu i sigurna sam da je to dodatni razlog sto manje osjecas bebu. javi nam se sutra nakon pregleda.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja u trecem mjesecu trebm roditi!Tijekom citave trudnoce beba mi je dosta mirna,da li je to normalno?Cula sam da je bolje da je beba zivlja,ja mislim da je moja malo lijenija ali posto mi je prva trudnoca nemam iskustva!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kolokvij u 40. tj.! luda zena! mislim, svaka cast, ali jeez... a ja se ulijenila, kao joooj, ne mogu ni citati od mucnina... a ispiti cekaju i cekaju... drzim ti fige za sve!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo mene, živa sam!
    Bila na ctg pa na pregledu i gledo me neki ludi doktor. Rekla sam mu isto što i vama a on je u pov bolesti napisao "napominje da ne osječa pokrete ploda"! Uopće mu nisam to rekla neg da je beba mirnija nego prije. I lik mi kaže:
    "Pa tebi je sutra termin. Odi U RAĐAONU na malo duži ctg..."
    :shock:

Kakva rađaona? Kakav termin? Sutra mi je jedino termin kolokvija... Ne kužim ja kak je on to izračunao ali dobro. Krenem ja tražit tu rađaonu, andrenalin me pere, luda sam bila. Mislila sam da će mi dat drip, da ću rodit ili neš slično. Dođem tamo, neka vrata a ispred njih 4- 5 tata i trudnica s trudovima čeka da ju prime. Sablasno. Imala sam neki osječaj da tko jednom uđe kroz ta vrata, više nikad ne izađe isti...

No, uglavnom, napravili mi ctg na malo boljem stroju i kao bilo sve u redu. Vraćam se dole doktoru s tim nalazom i pitam ga jel sve ok on kaže. "Ne, nije sve ok ali ctg je u redu inače bi te zadržo u bolnici." ?????????

Kak mi je mogo reč tak neš retardirano i kontradiktorno??I šta je to trebalo značit? Bila sam u prevelikom šoku od svega da bi ga pitala. Grozno. Al ajde, barem sam izašla van kroz ona vrata u jednom komadu...

I mogu sutra na kolokvij! Samo neznam kako ću uopće učit nakon sveg ovog...
    Tek sam danas ustvari postala svjesna činjenice da mogu rodit svaki čas... A ja izračunala da mi je termin za Valentinovo!? :?

E da, hvala vam na dobrim vibrama, trebale su mi.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mama_mia22 prvotno napisa
    Tek sam danas ustvari postala svjesna činjenice da mogu rodit svaki čas... A ja izračunala da mi je termin za Valentinovo!? :?
    ti ces valjda bit jedina trudnica koja je rodila prerano u - 40tom tjednu!!! aj sritno na kolokviju! ako ne rodis nocas

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Brzo ćete se maziti ti i tvoje zlato...zato se ono umirilo

Sretno sutra na kolokviju...meni je super što se i o tome brineš

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala. Javit ću vam i kak je kolokvij prošao. Predmet se zove Politički sustav Hrvatske. Jako zanimljivo štivo.
    Samo bed šta danas cijeli dan nisam mogla učiti od šokova jutros na SD. A nadobudno sam si ponjela Ustav RH u trudničku da imam šta za čitati dok čekam. Kolegice trudnice koje su sjedile pored mene pogledavaše me čudno.

A šta se termina tiče: kaj nije da trudnoča traje 42 tjedna? :?
    Svugdje tak piše pa sam si zato izračunala Valentinovo. Osim toga, znam i točan datum začeća: Osijek, 12.5.07. ???

Još jedna dobra vijest: Bebica se miče!!! Osjetim ju normalno! Već jedno sat vremena tulumari!!!! :D :D :D
    Noćna je ona ptica. Na mamu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

42 tjedna? Pa nije baš.Traje 40.Pa koji ti termin piše u trudničkoj?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Termin poroda racunas tako da zadnjoj menstruaciji dodas jos jedan tjedan i na to sve dodas 9 mjeseci i to ti je to!Sretno na kolokviju!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jao kad se sjetim političkog sustava hrvatske...meni ga je još zdravko tomac predavao...
    sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

normalna trudnoca traje izmedju 38 i 42 tjedna. Vecina poroda se desava u 39. i 40 tjednu trudnoce. Ja sam rodila 40+6, znaci skoro pa sam usla u 42. tjedan.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pisala kolokvij, rešila svih 10 pitanja (bebica mi je šaptala)!!!!!!!! :D
    Mi sad po bolonji dobivamo i još neke kao extra bodove za zalaganje i to pa sam napisala liku iza testa prijedlog da mi zaračuna još 3 dodatna boda za trud jer sam došla na termin kolokvija iako mi je termin poroda danas..

Ma bebica će kasnit još par dana 100%. Na mamu je a mama uvijek kasni..
    (samo da me sutra na kontroli opet ne pošalju u rađaonu :/ . Imam još engleski u četvrtak )

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

svaka čast

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mama_mia22 prvotno napisa
    Pisala kolokvij, rešila svih 10 pitanja (bebica mi je šaptala)!!!!!!!! :D
    Mi sad po bolonji dobivamo i još neke kao extra bodove za zalaganje i to pa sam napisala liku iza testa prijedlog da mi zaračuna još 3 dodatna boda za trud jer sam došla na termin kolokvija iako mi je termin poroda danas..
    a namsijala si me odma ujutro na taste ma svaka ti cast! aj sritno na engleskom

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala zh!
    Trebat ću više sreće sad kad odem na SD. Trta me da me doktor opet ne pošalje gore u rađaonu

aj idem da izbjegnem gužvu.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

javi jel sve u redu. ako se ne javis racunam da si ostala a u tom ti slucaju zelim porod kakav si zelis!

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da ne otvaram drugu temu, jer je slican problem, nastavljam ovdje..
    Zapravo i ja se jako plasim jer mi je bebica mirnija nego inace samo sto ja nisam pred kraj trudnoce, ja sam 22 tjedan.
    Do sada sam navikla da me prilicno lupne u stomak i to sam osjetila bas fino, cak sam neko vece i vidjela kako mi se pomjera stomak od udaraca i to pokazala MM. I tacno sam mogla da upratim u kojim periodima se to desava i navikla sam se na to. Medjutim od juce, to ne osjetim tako. Prije par dana me je tako udarala u ledja, da mi se cini da se okrenula i sada vise ne lupa u stomak nego na drugu stranu. Medjutim znate i same kako je kada vas uhvati crv sumnje, nikako da se smirim. Juce sam cijeli dan osluskivala jeli sve ok i kako nisam osjetila bebu kako sam ja navikla, bas sam se uplasila. Imate li vi iskustva sa ovim? Jeli ovo moze da znaci da se bebica okrenula pa vise ne udara gdje sam ja navikla, ili da se jednostavno malo primirila, ili nemam ni ja pojma sta. Samo znam da se jako brinem i svako misljenje bi mi dobro doslo.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj bebano prvotno napisa
    Da ne otvaram drugu temu, jer je slican problem, nastavljam ovdje..
    Zapravo i ja se jako plasim jer mi je bebica mirnija nego inace samo sto ja nisam pred kraj trudnoce, ja sam 22 tjedan.
    Do sada sam navikla da me prilicno lupne u stomak i to sam osjetila bas fino, cak sam neko vece i vidjela kako mi se pomjera stomak od udaraca i to pokazala MM. I tacno sam mogla da upratim u kojim periodima se to desava i navikla sam se na to. Medjutim od juce, to ne osjetim tako. Prije par dana me je tako udarala u ledja, da mi se cini da se okrenula i sada vise ne lupa u stomak nego na drugu stranu. Medjutim znate i same kako je kada vas uhvati crv sumnje, nikako da se smirim. Juce sam cijeli dan osluskivala jeli sve ok i kako nisam osjetila bebu kako sam ja navikla, bas sam se uplasila. Imate li vi iskustva sa ovim? Jeli ovo moze da znaci da se bebica okrenula pa vise ne udara gdje sam ja navikla, ili da se jednostavno malo primirila, ili nemam ni ja pojma sta. Samo znam da se jako brinem i svako misljenje bi mi dobro doslo.
    ja ti preporučam da nazoveš ili odeš svom dr-u i otkloniš crva sumnje.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj bebano prvotno napisa
    Medjutim od juce, to ne osjetim tako. Prije par dana me je tako udarala u ledja, da mi se cini da se okrenula i sada vise ne lupa u stomak nego na drugu stranu. Medjutim znate i same kako je kada vas uhvati crv sumnje, nikako da se smirim.
    beba se naravno okrece, posebno tako rano i mozes drugacije osijecat pokrete i u razlicito vrijeme, nekad ti se moze cinit da se ne mice a ona se zapravo mice samo ti to ne osijecas jer je zauzela neki drugi polozaj. no ako te bas muci i mislis da nesto nije u redu najbolje podji do dr. da te pregleda, tako ces bit mirna i sigurna da je sve u redu. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je sve dobro!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bebano, nadam se da je sve u redu s tvojom bebicom.
    Ma previše se brinemo. Imaju i bebe neki svoj ritam života, baš kao i mi. Ni njima se neda divljat cijelo vrijeme.

ipak, pričaj s doktoricom o svojim brigama, ona će znati šta da napravi.

p.s- još nisam rodila, ali rodit ću "ovih dana" kaže dr.
    Nadam se da ne prije petka....

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Drage moje hvala vam puno na savjetima i rjecima utjehe .
    Pricacu sa svojom dr i javim vam sta mi je rekla. Osjetila sam bebicu par puta, pa sam se malo smirila.

Mama_Mia22 sretno , zelim ti sto ljepsi, bezbolniji i brzi porod .

Velika svima!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Curke, kad god vam se cini da nesto nije u redu ili se brinete, mislim da je najbolje ici k doktoru na provjeru. U vecini slucajeva ce sve biti u redu ali zasto se muciti i sumnjati, nema potrebe. I naravno, odmah na Rodu po info i utjehu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bebano, daj popij i pojedi nesto pa lezi na bok i osluskuj i broji. Ako se beba javi 10 puta u periodu od 10 minuta do najvise 2 sata, sve je ok. Ako je ne cujes dovoljno puta, zovi svog doktora.

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Timmy, hvala na savjetu. Sada cu to da uradim. Javim se svakako kasnije.

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Uradila sam kako mi je Timmy rekla i bebac se javio nakon par minuta 3 puta, pa opet nakon par minuta jos par puta :D . Nije to intenzivno kao sto sam znala osjetiti ali se bas javlja u redovnim intervalima. Uh pao mi je kamen sa srca. Veceras cu da spavam, za razliku od sinoc . Hvala puno svima .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde super, naspavaj se.

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja vjerujem da je s vašim bebaćim asve OK ali ako ste nemirne najbolje se javiti doktoru, jer kad je mama mirna i bebici je lakše

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •