-
JA sam otvorila topic!
Ponukana Rocheovom donacijom 50 doza Tamiflua svim dječjim odjelima za hitan prijem nakon smrti onog dječaka navodno od gripe!
Nisam rekla ni da bi dala djetetu Tamiflu (iskreno zaboravila sam da taj lijek uopće postoji).
Što se tiče nuspojava, kada se uzme papirić iz kutije najobičnijeg npr. paracetamola može se pročitati hrpa nuspojava. Farmaceuti moraju napisati sve i svašta, jednostavno da se ograde. Što je "ozbiljnija" bolest za koju je lijek predviđen duži je i popis nuspojava. To je logično!
Ja sam jedna od onih koja ne trči za svaku sitnicu pedijatru, pokušava slijediti vlastite instinkte i zdrav razum, moleći se pri tom da uvijek uspijem na vrijeme prepoznati granicu svojih intuitivnih sposobnosti.
Antibiotik nikada neću dati djetetu bez da tražim prethodnu krvnu sliku. Neću skidati temperaturu ako je ispod 39.
Cjepim je!
Ali kada sam se našla u situaciji da dijete ima temperaturu 40,5, koja ne pada ni uz ibuprofen ni hladne obloge, ni masažu... i to sve u bolnici, antipireza provedena od strane medicinskog osoblja... i kada dr. zapravo ne znaju šta joj je.... vjerujte, dala bih sve šta doktori predlože pa tako i Tamiflu... A, nek se nitko ne uvrijedi, onoga tko bi se u takvim situacijama, u golemom strahu od neizvjesnosti i strahu za djetetov život postupio drugačije, smatram neodgovornim!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma