-
Jasno je da sila zakon mijenja. Nije svaki roditelj isti, nije svako dijete isto, nije svaka situacija ista. Meni moja sestra kaze da sam neodgovorna ako nedam antibiotik kod upale grla, ja njoj kazem da je neodgovorna jer ga daje. I moji prodju kroz kojekakve upale bez antibiotika ko i njezin sin koji ga popije. Odgovornost je malo zesca kategorija o kojoj bi se dalo raspravljati. Na srecu ili nazalost, ukljucuje i pitanja tipa sloboda odlucivanja, pravo na informiranost neovisno o tome jesmo li strucni ili ne itd.
Ja sam se ovdje javila samo zbog toga sto se uvijek pocnu prozivati oni koji su zeljni informacija i zele odlucivati na osnovu istih. Bilo bi lijepo kad bi se i hrvatska populacija pridruzila trendu osvjescivanja i informiranja laika pa da se vise ne potezu ovakva pitanja.
Nasa pedijatrica kao ni kucni doktor se ne osjecaju nimalo uvrijedjenima ili napadnutima kad im ja-laikinja pocnem uvaljivati kojekakva pitanja i informacije. Naprotiv, ucimo jedni od drugih. A krajnja odluka je uvijek na nama. Ono sto jedan lijecnik kaze, drugi se s tim nece sloziti. To sto su oni braca po uniformi ne znaci da su klonovi. Ista stvar vrijedi i za kojekakve terapije pa cak i za cijepljenje. Sto lijecnika, sto cudi.
Pa nek vjeruje tko kome hoce.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma