Citiraj Zorana prvotno napisa
Znaci, itekako. Daj, molim te, dodji kod prosjecnog pedijatra i malo ga priupitaj o sastavu cjepiva ili nekog lijeka koji te zanima. Nedavno se kod nas pisalo o 14 vrsta sirupa za kasalj i kontroverzi koja ih prati, kao uostalom vecinu ostalih proizvoda ovakve vrste. Nisam sigurna, potrazit cu u arhivi, mislim da je spomenutih 14 vrsta i povuceno s trzista. (ne znam o nazivima jer to ne kupujemo) Istih onih 14 vrsta koje su lijecnici i sakom i kapom propisivali djeci i odraslima. Isti oni lijecnici koji znaju ili bi barem trebali znati. :/ I onda kad dodje neupuceni, blentavi laik koji je informaciju skupio na netu i kaze nesto ili pita za informaciju, sikanira ga se jer nije doktor i jer nema pravo pitati, a kamoli nesto konstatirati.
1. nisam nikoga sikanirala. napisala sam jednostavnu i ociglednu cinjenicu.
2. svakodnevno koristim lijek kojem je jedna od nuspojava koma i smrt, ali eto, nemam bas izbora. mozda sam zbog toga dodatno osjetljiva na dobronamjerne savjete koji su posljedica informacija dobivenih samo guglanjem.
majka koja je vec dala Tamiflu (za koji, ponavljam, nisam napisala da je bezopasan, niti smatram da je moje misljenje o tome uopce relevantno za ikoga) ne treba apokalipticna upozorenja, niti osude. ona je VEC dala lijek. ako netko ima lose iskustvo (ili znanje o tome, poput mujice), u redu je da ga napise. ali ako je samo cuo/guglao, ne vidim svrhu prepucavanja i osudjivanja doticne majke i lijecnika, te ocjene da se radi o placebo efektu (?), te otrovu. ni na koji nacin ne pomaze nikome.