Citiraj suzaks prvotno napisa
1.....Mislim da Mujice nisi pošten u svojim 'raskrinkavanjima' plemenskih vračeva...
2.......Zašto si onda toliko ljut na cjepivo protiv hepatitisa b , zašto si oprezan s Tamiflu-om, zašto nisi oduševljen s Gardasilom,
3........zašto si protivnik (usudim se reći) zapadnjačkih neživih i acelularnih cjepiva u odnosu na našu proizvodnju???
4.... Zato što se to kosi s tvojom prvenstveno interesnom sferom!!!
5.....I dopusti mi životno iskustvo u odnosu na sve tvoje znanstvene brije...Ne možeš mi ga oduzeti ni razuvjeriti me!!!
6....Možeš me uvjeriti u to da je DOISTA u početku BILA DOBRA NAMJERA (znanstveno potkrijepljena)- koja se u sili svega i svačega u medicini, svijetu, hrani POGUBILA!!!
1..... Ja mislim da sam pošten
2..... Iz istog razloga iz kojega sam ljut na tebe i ostale gurue. Niti jedna niti druga krajnost nisu dobre. Niti pretjerivanje s cjepivima i lijekovima, niti apriori odbijanje svega.
3.... nisam protivnik zapadnjačkih cjepiva. Ali sam uvijek rekao i dalje sam u to uvjeren da je hrvatski DTP bolje cjepivo. A dodatno me naljuti kada netko pod utjecajem farmaceutskog lobija bez imalo razumijevanja onoga o čemu govori, navija za "pročišćena" cjepiva (poznat ti je taj izraz, zar ne?)... jer su zapadnjačka i pročišćena. No, ova ljutnja nije usmjerena na vas gurue, jer vi ne znate o ćemu govorite, već na doktore (pedijatre) koji tako govore.
4...... Da? Ti znaš moje interese? Jedini moj interes kojega se sada mogu sjetiti je taj da doživim to da mi djeca odrastu i da im budem od neke koristi oko čuvanja unuka prije nego što umrem. A ako usput nekoga malo prosvijetlim na forumu, to je dodatna korist od mog života, ali može i bez toga.
5..... znaš, opće je poznato da osobno životno iskustvo čovjeka određuje kako će doživljavati svijet. Ali znanost se ne smije zasnivati na osobnim iskustvima. I ne samo znanost, već neznanstveni svakodnevni pogledi na svijet bivaju taoci jednostranog iskustva, ako čovjek nije u stanju izači iz kruga koji je pokrenut osobnim iskustvom. Treba gledati stvari iz više perspektiva.
6... dobrih namjera je uvijek bilo i bit će, jednako kao i uskih financijskih interesa pojedinaca i grupacija. Ne vidim da se išta promijenilo u suštini. Opet, ako sve gledaš isključivo iz perspektive osobnog iskustva, imat ćeš dojam da su se stvari promijenile....