Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 100

Tema: Što danas kuhate? (10. dio)

  1. #51
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj katka22 prvotno napisa
    Apricot, hvala na brizi...Zasad mi se čini da uspijevam održati tu kilažu ( 180 visine, 70 kg...) a pošto mi baš i psihičko stanje nije na nekoj zavidnoj razini, čini mi se da će otić i više kila nego što sam htjela...Jednostavno ne mogu jesti...Žderem se iznutra...Zato otvaram ovaj vaš topic ne bi li dobila malo inspiracije i apetita...
    Čudo od žene!

    Prije dva tjedna tražila dobru dijetu, danas priziva apetit...
    Je li dolje južina

  2. #52

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    cure, čitam ja vas čitam redovito jer obožavam klopu i kuhanje, ali nikako ne stignem napisati neke svoje kuhinjske favorite i egzibicije. Baš ću ovih dana isprobati mrak recept za puretinu sa zelenim i crnim maslinama + njoke od griza i palente. To je toskanski recept. Ako vam dobro zvuči, napisaću ga navečer !

  3. #53
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Anek, napiši, svaki novi recept je dobrodošao! :D

  4. #54

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    o.k., pišem..ali tek večeras!

  5. #55
    katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    785

    Početno

    Ne,ne, nema južine, bar ne trenutno, (otprilike je vani 12 stupnjeva) a kako ona dolazi i odlazi i moje psihičko stanje se mijenja s njom... a sa dijetom koju sam tražila uspjela sam skinut tih par kila koje sam i htjela skinut...A apetiti će se vjerojatno vratiti već sutra preksutra...

  6. #56

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Izbjegavala sam ovaj topic zbog gladovanja, al vratih se u stari kuhinjski ritam.

    Danas - gravce na tavce + kobase za muža (za mene samo grah).
    Sutra - krpice sa zeljem i faširanci (za mene samo faširanci).

    Zadnjih dana sve nešto razmišljam što ću peći i kuhati za Uskrs. :?

  7. #57
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    i ja si nešto mislim kad će naše forumske cukarpekarice sa idejama na svjetlo foruma, mislim cure, ne znam kaj se čeka, koliko je još ostalo do Uskrsa ?!


  8. #58

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Ne da mi se ništa puno peći, tradicija je jedino torta, koja mora biti nekaj šlagasto i lagano.
    Obično je to neka jednostavna voćna torta, ovisno na koje voće prvo u špajzi naletim.
    A obično napravim i neke lagane rolade od biskvita...

    Ostale kolače dijelim s mamom i bakom, svaka uvijek nešto nabaci. Bakina je uvijek Mađarica, od nedavno i Ministarka (to je slično Mađarici al ima valjda milijun kora i file). Mama i ja pikiramo jednostavnije biskvite.

    Našla sam dobar recept za tortu od kokica s hrpom kreme, mislim da ću je uskoro isprobati.

  9. #59
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    Ja baš razmišljam da za Uskrs napravim one kocke od banane

    A možda tortu od sira ili tortu od mrkve

  10. #60
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Ovih dana nitko ne kuha? Ja sam se bas raspalila - jucer orade u pecnici, danas sarma (ali bez mesa).

  11. #61
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    mi evo vec drugi dan imamo pro-cool-ice super su mi!

    inace, vec danima se kanim da vam napisem sta sam pravila ovih dana dok sam bila na bolovanju. pravila sam
    sitni cevab (to su komadici teletine izdinstani na luku i mrkvici),
    lazanje,
    telece medaljone s valjuskama,
    gravce na tavce,
    pilece "rezance" u saftu od cream cheese-a,
    kolacice od fasiranog mesa u paradajz sosu,
    pizzu s tunjevinom,
    palacinak-tortu,
    a mozda i jos nesto, ali se sad vise ne sjecam :D

  12. #62
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    ohoho, pa to su bile fine gozbice !

  13. #63
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    MM se ne buni, razmislja koji sljedeci virus da mi donese :D :D :D

  14. #64
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Wewa kako praviš kolačiće od faširanog mesa u paradajez sosu? To mi se čini fino.

    Ja sam jučer pravila đuveđ. Imam neki novi recept. A danas tjesteninu carbonaru.

    Evo kako sam radila ĐUVEĐ:
    Izdinsta se luk pa se stavi na dno tepsije. Gore se stavi riža(3 žlice po osobi). Na to red krompira na ploške. Gore na to red svježe paprike isječene na komade. Preliti s pasiranom rajčicom ili isječi svježu rajčicu(koje baš i nema sad pa sam ja pasiranu, dođe na isto). Na sve to se stave komadi mesa: piletina, svinjska vratina, karmenadla. Meso se prethodno namaže s vegetom, curry-em, popapri i posipa s crvenom mljevenom paprikom. Sve se to onda zalije s šalicom posoljene vode. Peče se 1,5 sat na 180°C. Pred sam kraj se na svaki komad mesa stavi malo margarina da ne bude suho.

    CARBONARA:
    Na skuhanu tjesteninu preliti malo ulja, lupiti 3 jaja, sitno sjeckanu i preprženu slaninicu i na kraju vrećicu parmezana. Ostaviti 10-tak minuta da odstoji.Brzo a fino.

  15. #65
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    kolacice (koje ja ne volim, sta cu kad sam ters) pravim ovako:
    smjesu pravim od recimo 1/3 kg fasirane junetine, narendam jednu glavicu crvenog luka, dodam malo soli, bibera, vegete i crvene paprike, malo natopljenog starom hljeba (koji iscjedim koliko mogu), moze i prezla. formiram loptice, uvaljam ih u maaaaalo prezle/brasna i przim na puteru. bitno je da ostanu okrugle.
    kad porumene malo sa svih strana, sklonim ih iz duboke tave i na onoj masnoci proprzim malo mljevene paprike, paradajz pirea i pelata, po potrebi dodam zacine (recimo bosiljak, persun, celer) i malo vode. kad saft provrije, vratim kolacice i pustim da se krckaju 15-tak minuta i voila!

    ja ih ne volim jer nisam luda za fasiranim mesom, ali MM uziva jos uz to pire i divota!

    poenta je samo da kolacici budu sto sitniji, tad su ukusniji, a mogu se jesti i bez safta, s rizotom recimo, ili ih mozes staviti u jogurt ili neki bijeli sos s bijelim lukom, varijacija je bezbroj

    a meni je djuvec ustvari sataras s patlidzanima, mada tu tvoju varijantu jedem kao no name rucak vrlo cesto

  16. #66
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    ja sam pravila priganice, pola filovala sa sirom , apola sa mesom.

    ovako:

    tijesto je sljedece

    500g brasna
    1 prasak za pecivo
    1 jaje
    oko 1/2l jogurta


    tijesto se umijesi i ne mora da stoji.Odmah se razoklagija (0,5cm debljine)i isjece na malo vece kvadrate.tatim se na jednu polovinu stavlja fila i preklopi s drugom polovinom, te se pece na vrelom ulju.

    NE UPIJU NI MALO ULJA!

    1.fila
    fasirano meso izdinstano sa lukom i zacinima

    2.fila
    komadici gaude


    jako su fine i bez file, samo se jednostavno rezu na kvadratice ili trakice i peku.

    Jedu se vruce, super su za dorucak i iznenadne goste.

  17. #67

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    white-musk
    a koje brašno staviš za tijestoštro ili glatko?

  18. #68

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    evo ja napokon pišem recept za mrak jelo; jednostavno je i brzo gotovo a totalno mljac:

    PUREĆA PRSA ZA ZELENIM I CRNIM MASLINAMA /mogu i pileća!/

    - ova količina je za 6 osoba -

    u velikoj tavi popržite 6 fileta na maslinovom ulju, ali ne do kraja, pa ih stavite na pladanj. u tavu ulijete još maslinovog i na njemu popržite jedan sitno nasjeckani luk i 2 režnja zgnječenog češnjaka.
    dodate šalicu Vermuta i pustite da zavrije, pa brzo smanjite vatru.
    pokrijte 2-3 min. pa ponovno dodate filete i sok od 1 limuna i šalicu miješanih /neočišćenih/ zelenih i crnih maslina. kuhate 5 min. ili dok ne bude gotovo..
    na kraju dodate sol, papar i šaku svježeg nasjeckanog peršina.

    Za prilog su dobre njoke, može riža, ili samo kruh i salata /napravi se fini toć pa se može umakati...mmm/
    Vermut da neki super okus ovom jelu pa ga se isplati kupiti za ovo /i tak je jeftin/, a dobro dođe i za neka druga jela....ili naprosto da ga cugneš tu i tamo

    ko isproba nek javi kako je ispalo!

  19. #69

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    91

    Početno

    pozdrav kuharicama,
    do sad nisam ni citala ove topice sa receptima( neznam ni ja zasto), ali moram priznati da ima super idea i recepata. ja vam obozavam kuhati i volim izmisljati jela tako da cu vam u narednim druzenjima napisati dosta recepata. jedino o kolacima nemam pojma.
    evo za danas nesto lagano:pita od povrca.
    tijesto: pire krumpir,mlijeko, brasno , sol (kolicina ovisi za koliko osoba radite. ja uvijek onako od "oka" stavim)

    fil:tikvice
    -paprika
    -crveni luk
    -mrkva
    -sunka(ili komadici piletine ili moze i bez mesa

    priprema:
    luk isjeckati i prodinstati, zatim dodati sunku ili meso (prethodno isjeckano nakockice).to sve prziti uz povremeno mjesanje oko 5 min .na to dodati izrendano povrce(tikvice, paprika, luk ili neko drugo . po zelji), zatim dodati sol, papar i origano.
    sve zajedno dinstati jos 3-5min.
    zatim umutiti jaje i vrhnje za kuhanje pa to pomijesati zajedno sa pripremljenim filom(povrce i meso).
    umijesiti tijesto pa ga podijeliti na 3 dijela.
    1.dio staviti na dno prethodno nauljene tepsije, pa na to izliti pola fila. onda se stavlja drugi tio tijesta pa ostatak fila i na kraju se prekrije sa 3. dijelom tijesta.
    peci 20-25min na 220°.
    kad je gotovo izvaditi iz pecnice i premazati sa vrhnjem.
    dobar tek!

    p.s.nadam se da ce vam se svidjeti recept.

  20. #70
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Tanja, to moram probati. Ja sam inace obozavatelj slozenaca iz pecnice.

    Danas sam bila specijalno vrijedna - digla se u cik zore (6.30) i prije posla skuhala rizu kombiniranu s grahom i zelenom sojom. Uz to salata.

  21. #71
    lidac2004

    Početno

    ja tek sad kuham dok malena spava....
    pileca prsa kuham sa korabom i mrkvom,pa cu korabu i mrkvu zmiksati sa malo te vode u kojoj se kuhalo da dobijem umak....pileca prsa sam narezala na manje komade....zacinila sa malo soli i vegete....i uz sve to riza....
    prvi put to radim pa nemam pojma kako ce ispasti...

  22. #72

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    ja cu danas filovane paprike i tikvice u vecoj kolicini, pa cu pola zamrznut, a pola za rucak iliti veceru.

  23. #73

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    91

    Početno

    ja cesto pravim rizu, ali ponekad kad hocu da mi rucak izgleda malo "zanimljivije" skuham rizu i pomijesam je sa : nasjeckanom sunkom, komadicima sira, jedno jaje i malo persuna. to oblikujem u kuglice , uvaljam u brasno i samo malo proprzim . uz to napravim neki umacic (moze i nesto kao sto lidac2004 danas kuha , pileca prsa).
    bude super uksno a i nije skroz obicna riza.

  24. #74
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Majo, koje paprike filujes? vidjela sam neki dan smrznute paprike za filovanje, jesi ih koristila?

    nismo ih odavno jeli a bas ih volimo (da ne kazem da su mi to odmah 2 rucka, a obicno uz to pravim i sarmu u rastici jer ide isti fil)...

    inace, danas mi kuha Mercator

  25. #75

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    412

    Početno

    Ja ti kupim svjeze paprike ili u VF-u ili Mercatoru. Smrznute mi uvijek imaju neki shmek chudni, pa izbjegavam

  26. #76
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    brigita stavljam namjensko za pite i kolace

  27. #77
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Majo, Wewa, zamrznite si u jesen paprike. Ja ih dok je još sezona izdubim i očistim od koštica pa zapakiram u vrećice i samo vadim koliko trebam tokom zime. Ništa mi ne smrdi.

    Ja sam danas radila juhu od rajčice i hladnu salatu od riže. Izmislila recept. Skuhanoj riži sam dodala konzervu tunjevine, vrećicu majoneze, skuhala zrna kukuruza i malo gore origana. Ne znam više šta bi kuhala. :/

    Jel ima neko dobar recept za soju?Imam zrnca(ne zelena već žuta) i ne znam više što bi s njom radila?

    Anchi, kako radiš grah i soju s rižom? Jel može to i sa žutom sojom?

  28. #78

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Anek, radit ću ja piceka s maslinama sutra, pa ti javim rezultate! :D

  29. #79
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    evo jedan riblji na brzinu (radila u petak):

    prodinsta se kapula (luk) na maslinovom ulju, dodaju krumpiri izrezani na kockice, pospu vegetom i zaliju vodom tek toliko da budu pokriveni. I doda se malo pomidora po želji (koncentrat, pire, pelat ili svježi- po želji i dostupnosti). Nakon 5-10 min krčkanja, ubace se fileti oslića izrezani na kockice i kuha još nekih 20- tak min. Pred kraj se ubace sjeckani češnjak i peršin i začini solju i paprom ako je potrebno. I to je to. Mrak!

  30. #80

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Joj cure, moram podijeliti s vama svoj novi recept...ustvari je recept Jamie Olivera i prefin je.
    Dakle uzmemo 2-3 mrkve, 1 veliku crvenu papriku, celer u korijenu, može i peršin u korijenu, 1 poriluk, može i karfiol....šta se nađe u frižideru. Sve se lijepo opere i samo nareže na velike komade (mrkva na pola, paprika na polovice ili četvrtine, poriluk na tri dijela....) i baci na tavu da malo 'uvene'. U međuvremenu se pileći file (puretina, kobase....) dobro napaca (malo se po površini zareže da začinu uđu), naprave se vrećice of alu folije i sve se skupa ubaci u te vrećice. Dobro se zatvore da nigdje ne curka, stavi se na pleh, ubaci u pećnicu na 200 i peče 20-30 minuta. Vrećicu nikako ne otvarati prije kraja jer će sav toć iscuriti.
    Ovo je savršeno jelo....Što je najbolje može se sve pripremiti i spremiti u vrećice i recimo tek popodne ubaciti u pećnicu....tako je napravio Jamie za svoju ženicu.....morate ovo probati, jako jednostavno i prefino!!!!!!!! A tek sa kobasama....njam njam....

  31. #81
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    pa sta je ovo niko ne kuha, niko recepte ne postira :?

    ...e necu vako da se igram...

    ivancice, sunce , aprikot, ivarice ,nani i ostale, pa hajte malo

    haj dobro, ja cu onda prva,

    ja sam danas pravila zapecenu ribu.

    Ide ovako:

    u jednu vatrostalnu zdjelu se stavi malo maslinovog ulja, tek toliko da se malo pomasti.Zatim se dno prekrije sa šnitama crnog tosta. Na tost se stavi jedan red ribljih fileta (vrsta je proizvoljna).Zatim malo spinata izmedju filetai zalije se sa mjesavinom jaja,ribane gaude , vrhnja za kuhanje i kopra. Stavi se u pecnicu i zapece . Kad se uhvati zlatna korica na povrsini onda je gotovo.

    MLJACISIMO

  32. #82
    ivarica

    Početno

    meni je problem s tim vrecicama sto ima nekih s kojima nisam zadovoljna :/ u jednima sve ispadne fino, a u ostalima nekako suho i plasticnog okusa. i sad doma imam bar tri marke vrecica i vec odavno nisam nista utrpala u njih jer se ne mogu sjetiti koje su mi te fine, a koje ce mi upropastiti rucak.

  33. #83
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Da se i ja javim kad sam prozvana 8) ,
    imate fini recept s filetima oslića danas na portalu(ako nije još, čekamo Jasenu da prikelji). Ja sam se oduševila. Tako brzo a malo drugačije, već su mi dosadila pohanja i gragade s oslićima.

    Moj današnji ručak je bio opet jedan novi recept. Sad sam ga izmislila jer više ne znam šta bih a uvijek volim nešto originalno.

    Na maslinovom ulju se preprže komadići bijelog mesa(ja sam purećeg, a može i pileće)- Apricot, počela sam se furati na tebe s tim maslinovim,čak ga stavljam i u salatu, što prije nisam . Zatim sa m nalila vode da se dinsta dok nije omekšalo. Od začina sam stavila mrvljeni suhi bosiljak i muškatni oraščić. I naravno, posolila. U posebnoj posudi sam napravila bešemel, ali ne s kravljim, već zobenim mljekom(jer ovog prvog trenutno ne koristim i nemam u kući, ali možete s kakvim želite). Znači, na ulju se poprže na svijetlo 3 kuhače (ja integralnog) brašna, doda mlijeko, ja sam i malo vode, te žličica vegete. Sve sam to onda dodala puretini i promiješala. Kao prilog sam skuhala njoke. I kupus salata, s maslinovim uljem i jabučnim octom. Baš je bilo fino. :D

  34. #84
    ivarica

    Početno

    ne mozes reci da se furas na apricot, a na maslinovom przit, samo zalijevat. na kraju.

  35. #85
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    ne mozes reci da se furas na apricot, a na maslinovom przit, samo zalijevat. na kraju.
    Mislim , ti baš moraš sve primijetiti!

  36. #86

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Ja sam nešto slično radila kao Ivančica uz dodatak šampinjona.
    Uz to široki rezanci,pohane tikvice i karfiol i prokulice preliveni mrvicama od vrhnja.Te mrvice dosta često koristim,a većina ljudi me blijedo gleda kad ih spomenem.Rade se ovako:

    u rajnglicu staviti malo ulja i kiselo vrhnje.Peči uz povremeno mješanje dok ne dobije smeđkastu boju,tada stalno miješati još 2 min dok se ne počnu raditi mrvice.Dovoljno je jednu žlicu preliti preko povrča,tjestenine ili žganaca,da jelo dobije bolji okus.Može se čuvati u frižideru u posudici desetak dana.

  37. #87

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    meni je problem s tim vrecicama sto ima nekih s kojima nisam zadovoljna :/ u jednima sve ispadne fino, a u ostalima nekako suho i plasticnog okusa. i sad doma imam bar tri marke vrecica i vec odavno nisam nista utrpala u njih jer se ne mogu sjetiti koje su mi te fine, a koje ce mi upropastiti rucak.
    Ne znam na koje ti vrećice misliš ali ja to radim od obične alu folije u roli.....do sada sam koristila dvije različite marke i isto je ispalo, nema razlike...ili ti kupuješ neke posebne vrećice... :/ :/

  38. #88
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ja sam jučer radila juhu od tikvica, pečeni krumpir i salatu.
    Ništa mesa: em što se furamo na Montignaca, em što se nikada ne nauživam krumpira.

    JUHA OD TIKVICA

    3 tikvice, za svakoga po jedna (cca 20 cm)
    1 vrhnje za kuhanje (2,5 dcl)
    kopar, peršin, papar, vegeta
    vode prema željenoj gustoći

    Tikvice skuham na pari, izmiksam štapnim mikserom, stavim u lonac, dodam sve ono što sam napisala i pustim da provri.

    Tako radim i sve ostale "zelene" juhe (brokula, mahune, grašak, poriluk...)

  39. #89
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Mmmm, mljac,mljac. Ova juha od tikvica mi se čini prefina.

    Imam vam jedan recept za gustu juhu od graška. On se jednostavno skuha, stavi u mikser sa 2 trokuta topljena sira ili npr. Buco i izmiksa. Jako je fino.

    A u kojem ti Apricot koristiš kopar? Sad po zimi ga nemam svježeg a inače ga dobijem od rodice sa sela. Jel ima suhog u trgovini?

    E da, ja sam još u moj umak za meso stavila i malo vrhnja za kuhanje, zaboravih.

  40. #90
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Sve "Kotany" - već mi ispadaju iz ladice koliko ih imam.

  41. #91
    ivarica

    Početno

    Nani, vrecice za pecenje, marke su alu fix, alu pack i slicno.
    alu je samo u naslovu, nisu aluminijske, suskave su i prozirne.

  42. #92

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Ma baci te 'gotove' vrećice i napravi ih sama od obične folije ('srebrne'). Tako će ti uvijek biti i odgovarajuće veličine!! Preklopiš, zarolaš sa strane da ti tić ne curi van i kad potrpaš sve samo zarolaj na vrhu....

  43. #93
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Šta je ovo, nitko ništa ne kuha, ili se čuvate za šunkicu ili ste još na korizmenim dijetama!

    budući da je danas Zeleni četvrtak, kad se po tradiciji jede nešto zeleno, ja ću danas blitvu s krompirom i jajima a za večeru zeleni biskvit, da sve bude u skladu s danom. :D

    Sutra postimo pa da se nasitimo i za sutra.

    Evo recept:
    ZELENI BISKVIT
    Tijesto:
    4 dl mlijeka- zakuhati
    1 žličica vegete- dodati skuhan i izmiksan špinat
    10 dag brašna- umijesiti u mlijeko
    Kad se ohladi dodavati mikserom.
    5 žumanjaka i na kraju
    5 bjelanjaka snijeg

    Peći na namašćenom papiru u zagrijanoj pećnici na 150-180°C dok gore ne porumeni. Nakon pečenja uviti u vlažnu krpu. Može se i zamrznuti sa ili bez nadjeva.

    Nadjev:
    A: Pirjane gljive, vrhnje, sir, šunka. Prije posluživanja preliti vrhnjem i zapeći.

    B: Za hladno posluživanje: svježi sir+krem sir+ vrhnje+ dodaci(kopar ili zelena svježa paprika ili kobasica ili šunka ili bosiljak ili crvena paprika, luk).

    Ja ću ovu B verziju.

  44. #94
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ja kuham juhu od koprive i zeljanicu s koprivom.

  45. #95
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Ja kuham juhu od koprive i zeljanicu s koprivom.
    Kako rediš juhicu od koprive? Mi pijemo čaj od nje i fantastičan nam je, ali juhu još nisam radila. Daj brzo recept i još sam' da pitam jesi ju svježu ubrala?

  46. #96
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ubrana je na vikendici jedne žene - tamo nema ni prometa ni životinja.

    Ubereš skroz mlade stabljike, prokuhaš, usitniš, štapni mikser, vrhnje za kuhanje.
    Drugi način je bez vrhnja već samo voda i začini, ali onda staviš malo octa.
    (Dobro ju je unaprijed blanširati i smrznuti - tako će nestati eventualni miris trave).

  47. #97

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Ivančice, ja samo pažljivo probirem po tvojim receptima, wok mi je postao najbolji kompa :D

    Danas pržim lungić, prilog su dinstane tikvice (samo maslinovo i češnjak) i bijelo zelje na salatu (s jabučnim octom i mrvicom ulja).

    Ja pečem u papiru, samo ga izrežem i zamotam, ne radim prave vrećice. Koristim ga jedino za ribu, ostalo pečem u običnom protvanu.
    :/

  48. #98
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    kod mene danas: bukovače i pileća prsa dinstano sa lukom i mrkvom,
    podlijevane sa bijelim vinom i soja umakom

    za prilog- riža

    salate nema; zaboravila kupiti


    nisam imala pojma za "zeleni" četvrtak, prvi put čujem za to, prava sam neznalica :/

  49. #99

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Andrea pocela kuhat na dzuture

    Mi danas klopamo tortilje. Nismo odavno. Od subote nisam nista kuhala. Ostalo mnogo toga od rodjendana, potom smo isli u restoran, jucer na rucak kod MM-ove sestre. Helem, pitre sam se najelaaaaaaa

  50. #100
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Andrea pocela kuhat na dzuture


    je, kak se šika !

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •