Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Zinnat i beba od 7 mjeseci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Zinnat i beba od 7 mjeseci

Jucer smo zavrsili sa bracom na hitnoj (na Salati) zbog temperature 38,5 koja se 2 dana nije dala nikud. buduci da mi starija kci prvih godinu dana nije nikada imala povisenu temperaturu, moram priznati da sam se malo i prepala jer bracek ima tek 7,5 mjeseci.

vadili krv, pa se on nikako nije htio popiskiti u vrecicu i nakon 4 sata nacicavanja (ne zeli bocicu niti nista osim cice, probali smo mu cak davati vodu na sportski cep ali sve je ispljuvao van) na kraju pristali da mu uvedu kateter jer se vec blizila ponoc i on je vec zaspao a popiskio se nije.
    konacna dijagnoza - uroinfekt. dobili Zinnat. medjutim, vec prvu zlicicu je u potpunosti ispovracao (teta u apoteci nas je na to upozorila).
    i kako sad da mu dam taj lijek a da ga ne ispovraca? ima li smisla "maskirati" ga u neku vocnu kasicu?

drugo, u nalazu krvi zeljezo mu je bilo totalno nisko, dr. je cak mislila da je nesto krivo u nalazu pa je trazila da to ponove jos jednom. malo su me sasuli "kamenjem" zbog dojenja (mislim, bezveze) - kao, ja sam kriva kaj mu je zeljezo nisko.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

traži drugi antibiotik
    mora biti još neki koji djeluje na tu bakteriju

reci da je dijete povraćalo

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nema smisla maskirati. Zinnat mi je jedan od najodvratnijih, zagorča svaku hranu i sok i sve što dotakne.
    Ali moja R. ga pije bez problema.

Međutim sigurna sam da ima paralelka.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

umiješala sam ga u cijelu! voćnu kašicu i prolazilo je ako nije bila baš sita.
    isto tako dobre rezultate imam i sa (opet) cijelim! jogurtom. hoću reć, zinnat je toliko ogavan da ga moraš razblažit sa puuuuno nečega pa ide nekako. žao mi je, kužim te totalno, kod nas je isto bilo povraćanja u mlazevima
    na koncu, lizni ga malo na prst pa probaj.... blju.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Svakako traži zamjenski antiobiotik, A. su htjeli zadržati na infuziji koliko je strašno povraćala na Zinnat (nije mi jasno kako mogu proizvesti nešto tako ogavno namijenjeno djeci )

SIM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako povraća od antibiotika HITNO traži drugi.
    Mi dajemo sa špricom u obraz i odmah puno vode no doc nam je rekla da se Zinat da dobro maskirati sa sokom od marelice.
    I željezo mu poćni odmah davati nek ti pedijatar da sirup.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, danas smo ovako napravili:
    u spricu sam izvukla potrebnu dozu i onda je mic po mic dodavala na zlicicu nakon sto sam na zlicu stavila malo kasice od kruske. nije povratio.

u svakom slucaju, danas idemo kod nase pedijatrice pa cemo vidjeti sto ona kaze.

probala sam ga, i meni se zeludac digao. gdje nece bebi od 7 mjeseci...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam ga razblažavala svojim mlijekom i gurnila bi žličicu malo dublje, stavila prst između usnica.. znam, zvuči kao zlostavljanje, ali jedino tako nije pljuvao...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj SIM prvotno napisa
    Ako povraća od antibiotika HITNO traži drugi.
    Mi dajemo sa špricom u obraz i odmah puno vode no doc nam je rekla da se Zinat da dobro maskirati sa sokom od marelice.
    I željezo mu poćni odmah davati nek ti pedijatar da sirup.
    Željezo se ne daje dok traje infekt, to samo pogoduje infekciji. Tek kad ozdravi krenuti sa željezom.

Zinnat je oduran, ali nema parelele.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Svaki antibiotik pijemo pomoću šprice koja nema onaj nastavak za iglu pa ju uguram što dublje u usta, a da ne izazovem podizanje želuca, naravno cika je uvijek gola i nakon svakog srka sirupa ide guc-dva mlijeka!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i mi dobili Zinnat jer škripi dok diše al nije upala pluća, grlo i uši čiste...

teta u apoteci ništa nije rekla o razrjeđivanju, MM pročitao upute i dolio vode...jel to sad problem?

tak se može dat sa nečim pa mislim da ta voda neće škodit...

piše još da se upotrijebi u roku 10 dana od priprave suspenzije...kako da znam kad su ga smućkali tamo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa

teta u apoteci ništa nije rekla o razrjeđivanju, MM pročitao upute i dolio vode...jel to sad problem?

piše još da se upotrijebi u roku 10 dana od priprave suspenzije...kako da znam kad su ga smućkali tamo?
    Svaki sirup se pripremi u trenutku kad dodjes po njega.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

još jedno pitanje....

pedica rekla 1 žlica svakih 12 sati....a žlica u sirupu ima 2,5 ml

malac ima 10300...jel to ok il je previše?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pa otopili su ga u ljekarni kad ste došli podignuti vode, dakle 10 dana od tada. Sad kad ste dolili još vode ne znate koja vam doza treba, jer je sirup previše razrijeđen. Odite po novi recept, a tog bacite, nema koristi od davanja poddoziranog lijeka.

Puna ravna žličica je 5 ml, 2,5 ml je pola žličice.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

podignuti vode = podignuti sirup, naravno.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

thanks...sutra ih zovem da vidim jesu li to napravili ili nisu, jel neki mi kažu da su ih pitali hoće li koristit odma ili ne...pa ako su reki da da su onda razrjeđivali

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pa ako su razrijedili sirup u apoteci onda je tekuć došao doma
    ako nisu, trebao je biti u prahu u onoj bočici

(valjda nisam nešto pobrkala, tako sam ja dobila klavocin jednom)

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj sin od 3 god isto pije Zinnat a fuj jest gadan.
    Juče i danas sam uspjela s nekim džudo zahvatom i šprica uz obraz.
    A večeras je otišao ranije spavati i zaspao za 5 minuta :shock: :shock: :shock: a on nikad nije otišao sam spavati i uvijek leži 1-1.5 h dok zaspe.
    Sad mu trebam nekako dati sirup a muka mi kad znam da će urlati i bebu probuditi. Nisam probala razrijediti jer mu dajem dvije žličice.

Ljekarnici uvijek razrijede sirup s vodom i koliko treba. A u uputama piše da se već izdvojena doza može razrijediti s vodom ili sokom.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

željezo pada u infektu tako da to ne mora biti realna vrijednost
    trebalo bi ponoviti nalaz kada prođe infekt

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ipak smo zeznuli, al otkud smo mogli znat.....dobili smo novu bočicu (i nisam ništa pitala, žena opet ništa rekla nije, a MM htio provjerit jer je bio uvjeren da sam ja zaboravila da mi je rekla )....

Mihael ga pije bez problema....doduše on još dosad ništa odbio nije ...a odvratan je sirup...

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ipak smo zeznuli, al otkud smo mogli znat.....dobili smo novu bočicu (i nisam ništa pitala, žena opet ništa rekla nije, a MM htio provjerit jer je bio uvjeren da sam ja zaboravila da mi je rekla )....

Mihael ga pije bez problema....doduše on još dosad ništa odbio nije ...a odvratan je sirup...
    Nura ga je uredno svaki put povraćala, pa ga je pedica zamjenila Klavocinom

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mene je pitala jel itko u obitelji alergičan na penicilin ili klavocin....a moj tata je popio bočicu klavocina i ništa nije bilo, a na drugu je postao alergičan pa mu je dala Zinnat....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •