da li je netko od vas kod prehlada i viroza provao ovo:
http://www.alternativa-za-vas.com/citrofit.html
i da li se to može koristiti za djecu?
da li je netko od vas kod prehlada i viroza provao ovo:
http://www.alternativa-za-vas.com/citrofit.html
i da li se to može koristiti za djecu?
Imam jedno pitanje... Obzirom da sam nova u majčinstvu i nisam toliko iskusna ko neki, ako slučajno netko zna.. Dijete mi je staro 2 mjeseca i stalno ga muči šlajm i nikako da ga izbaci do kraja... Ispovrača se i bude dobro neko vrijeme (dan do dva) i ponovno se vrati na staro... Da li postoji nekakav čaj koji bi ga natjero da to izbaci iz sebe li neka druga metoda!!!!!
Kapaj mu biljeli sljez u nos, a možeš u dati malo i da pije tog čaja( treba biti blaži za piti)
lana74 evo ja redovito uzimam citrofit čim osjetim neku prehladu, grlo, mogu samo reći duboki naklon, ne znam više šta bi bez njega. Maloj sam ga počela davati s 3 i pol po 3 kapi, jer djeca do 12 god. uzimaju onoliko kapi koliko imaju godina. Mali ima 2 god. i evo jučer sam mu prvi puta kapnula 2 kapi u sok, jer više ne znam šta da radim s tim curenjem iz nosića.
To mu i dajem (bijeli sljez) da pije i kapam mu u nos ali nije mu nešto baš pomoglo jer ima jako puno šlajma i nikako ga izbaciti.. Evo jučer je ispovraćo sve kaj se dalo ispovraćati, joj, tak mi ga je bilo žao, ali je dobro kaj je ispovraćo i dosta toga šlajma ali ga još ima.. I sad mu dajem Bisolex kapi i čini mi se da mu pomaže jer nema više onog hroptavog zvuka!!
ja za sebe redovito koristim citrofit - čim osjetim neki pad imuniteta, a pogotovo ako se radi o prehladi, kašlju, bilo kakvim infekcijama........i bilo čemu sličnom - i antibiotik nisam (uz svo moguće nespavanje i užasan imunitet) pila godinama.
nedugo me izvukao od jednog opakog kašlja kad mi je klinac dofurao pneumokok iz vrtića - on je nažalost završio na antibiotiku, ali ja, srećom, nisam, koliko god mi je imunitet bio oslabljen uslijed nespavanja i dvoje bolesne djece
starijem ga već neko vrijeme dajem, pogotovo kad su tako neke beštije u pitanju - čisto za podizanje imuniteta u manjim dozama jer je prestrašno progutati nešto tako gorko, a i bojim se da mu ne poždere sluznicu, a mlađem sam jutros dala par kapi u soku jer opet kašlje, čisto da vidim reakciju jer ne znam primjenu kod tako male djece (14 mj.)
Da li se taj postupak može primijeniti na 22mjesečno dijete? Ima li potencijalne opasnosti? A može se npr. isto kapat običnu fiziološku s onom najobičnijom kapaljkom (tak da je djetetu glava prema dolje) i pustiti da 'djeluje' par trenutaka pa ispuhati? Sigurno može, al eto pitam za svaki sl., ne da mi se više davati onolike novce za Sterimar/Aqua Maris itd. :/darva prvotno napisa
što da joj napravim kako bih pomogla? ima 13 mjeseci i evo pokušava jadna spavati- nos curi, sve grglja jer se slijeva niz grlo. Pa se onda zagrcne, trgn se i zaplače... teška mi je na mom trudnom somaku, a horizontalno tek ne može disati!
Posljednje uređivanje od zekana : 08.06.2014. at 22:18
stigla i temperatura38,4. Nos i dalje curi,baš je bila besana noć... a ja na njenu temperaturu samo plačem..
To je valjda kombinacija neispavanosti, slabosti na njen očaj i još kad nas je dočekala temperatura ujutro... ma da se raspadneš od nemoći. Cijelu je noć na meni spavala u tom polusjedećem položaju i budila se gušeći se u sluzi iz nosa. Evo sad smo od doktora, antibiotik, kapi za nos, kapi za uho također. Sva je jadna, mica moja mala, izgubila se u svom umoru i malo joj jesu pomogle kapi dok je uspjela zaspati. Apetit joj je nula, samo hoće popiti svoju mliječnu dohranu. Ah, znam ja da je to često kod male djece, samo sam osjetljiva kao i svi.
Daje li netko sljez (i kako)? Čitala sam da je on dobar u čišćenju sluzi.
Podižem!
T je krenuo u vrtić prije 3 tjedna...a evo već tjedan je doma i kašlje, kiše, šmrće. Temp. nema. Bio na inhalacijama 3x ( u procesu smo kupovanja inhalatora Omron). Mene zanima KAKO da ga privolim na svakodnevno čišćenje nosa? sada to radimo 2-3x dnevno; prije vrtića smo rijetko to radili jer ni nije bio bolestan tj. nije bilo potrebe. I sada to izgleda preprestrrašno...on se dere, baca po krevetu, urliče- a znam da ga ništa ne boli usisavanje nosa. MM ga drži nogama, rukama a ja ordiniram...ako uspijem. ZNAM da je to neophodno svakodnevno raditi, ali na ovakav način...nema šanse. Inace, T je troipogodišnjak..pričamo, objašnjavamo, glumimo, nudimo, ali za sada samo urlikanje dobivamo.
Pomozite!!!
Evo i nas na toj temi.... 4 dana curi nos.... Ujurto bude iscjedak zelenkast.
Dr prepisala torbex kapi za oci koje slobodno mogu maloj kapnuti u nos
Sad citam da su to antibiotske kapi. Ima tko iskustva s time?
Sad joj je malo pocelo i oko suzit i stvara se kao gnoj odnosno dosta "sluzi" ima u oku
Ja imam iskustva s time i to mi izgleda kao konjuktivitis
Temp je blago povisena. 37,4
Evo i nas,malenome curi nos , ocu mu olaksat i stavit kapi ali nema šanse kad ih vidi poludi imam kapi u spreju i kad pritisnem prsne svugdi samo ne u nosić , Šta drugo mogu napraviti da mu olaksam?
Cure, trebam savjet s obzirom da je vikend... Moj mišek ima 8 i pol mjeseci. Zakurio je u ponedjeljak po noći, kroz dan smo skidali temp. čepićima i od večeri nije rasla. Nosić mu jako curi, sinusi začepljeni (imamo nosni aspirator na usisavač). Temp. je od tada bila samo jedan dan (jedno mjerenje) 37 C. Kašlje, sad češće i sad je baš maloprije zaplakao, skoro da nema glasića, promukao jeMolim vas za iskustva i savjet da li da idem sutra s njim u bolnicu (nedjelja je pa zato) ili da čekam do pon.? Nema temperaturu pa me to tješi, ali opet, čudno mi je da se ne smiruje, ipak je to od ponedjeljka aktualno :/
A kakav je kašalj, produktivan ili suh?
Kako se inače ponaša?
Ima li apetita?
Suh, ponašanje je dobro, malo je nervozan, ali nije malaksao i sl. Jede slabije, ali pojede ipak nešto, pije ok. Čudnije mi je njegovo spavanje jučer popodne od 3 sata, inače nije nikada spavao dulje od 45 min (i to je uspjeh).. Plače kao da ga muči nešto, možda su i zubići paralelno :/
...i napisala sam da nosić jako curi. Ne curi više uopće, curio je samo prvi dan, ali sinusi su puni. Čuje se hroptanje kad diše, ako uspije prodisati kad mu nakapam fiziološku.
I mom sinu cuti nos, zelembaći. Baš ga muči već nekoliko dana. A danas je imao i temperaturu 39,4.
Inače, vadimo balaće usisavačem. Ali me zanima bih li trebala možda probati i operil ili nešto slično? Koja je točno funkcija, djelovanje operila?
Ah da, mali ima 1 g.
Nemoj operil, to je prejako za tako male. Mi smo bas kad bi bilo kritično odnosno kad bi nosic bio skroz začepljen kapali efedrinom ali on ide na recept. Inače samo puno fiziološke i izvlačiti usisavačem.
Da, to čišćenje nosića djece sa aspiratorom uz pomoć usisavača je spasonosna smišljotina. Prva informacija izaziva averziju, jer ususavač povezujemo sa prljavštinom, ali kada sam vidjela kako to radi, podsjetilo me na tretmane u lječilištima. Dok bi stavljali tu cjevčicu djeci u nos, rekli su im da govore "čok-čok-čok". Sada ne znam da li to pomaže kod rezultata čišćenja ili ima ulogu da okupira dijete.
moj je evo već skoro tjedan dana bolestan, najprije temperatura a kasnije je krenuo jaki kašalj i stalno začepljen nos, ja mu očistim sa usisavačem ali ubrzo se opet zaštopa, kapamo i tobrex jer mu je bilo jako zeleno i gusto ali jučer mu je malo išla i krv iz nosa i jutros nakon kapanja opet vidim, valjda mu nisam nos ozljedila s tim usisavanjem jer se jako koprca i plače dok to radimo. Uz to neće ništa da jede osim sise i ja se preksutra vraćam raditi pa sam malo zabrinuta šta će onda, ima 16 mj