-
evo da i ja podijelim svoje iskustvo sa vama:
moja mala će skoro 5 godina, u vrtić je krenila sa tri...problemi sa curenjem nosića počeli su sa polaskom u vrtić..prije toga nismo imali nekih većih problema sa nosićem niti smo do tada ikad popili antibiotik...
prvu godinu vrtića nos je također konstatno curio i tri puta je to završavalo upalom uha za koju smo svaki put popili antibiotik. drugu vrtičku godinu nos je također stalno curio (nema zelembača - pretežno prozirna slinica) tu godinu imali smo 4 upale uha...jedan bris nosa pokazao je stafilokok, to smo izliječili i svi naknadni brisevi su bili ok. nikad nismo imali upalu grla. uglavnom osim ovih briseva radili smo i test na eozinofile i test na alergije iz krvi i to je bilo sve ok. bili smo kod nekoliko otorinaca. jedan je rekao da je treći krajnik u pitanju iako ga nije pogledao iznutra (dijete vrlo rijetko hrče, samo se boji ispuhati nos pa po noći zna disati na usta)..jedan otorinac je rekao da je možda treći krajnik a zadnji otorinac da je to čisto virozno jer je vezano za vrtić...naime kad mala nije u vrtiću nema apsolutno nikakvih problema sa nosićem ni upalama uha :? ..eh da mjerili smo i tlak u uhu i to je bilo ok...
ovu treću godinu vrtića (nadala sam se da će biti bolje) od 03.09. do danas joj nosić curi....nema šta nismo koristili od fizioloških, operil po par dana, prošle godine smo koristili i neke homeopatske pripravke u vidu spreja za nos i u biti nikakve konkretne pomoći od svega toga ?!
(jedino što nismo uspjeli dobro izvesti ovo sa špricom pa voda ne izlazi kroz drugu nosnicu već se vrati u grlo)....
mrzim ovo kad joj je ne mogu pomoći a znam iz prijašnjih godina da ćemo radi nosa opet završitit sa upalom uha i antibiotikom!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma