Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 147

Tema: ZPB 2005/6 (21. dio)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo i mene... u svom terminu... MM je stigao pa se mogu opustiti...
    Priznajem da sam pomalo ljubomorna na sve vas s dvije bebice u avataru
    Svizac (ovo ide i TM-u : možda ste pobrkali situacije u kojima se razgovara određenim jezikom pa zato Ema brka glasove, a za neispravan 'r' mu šaljem jedan malo žuri s tim...) Ela uspije izgovoriti nekad 'r' , i to smatram jaaaako naprednim...

Inače, zna gotovo sva slova, boje, i ne prestaje govoriti, izmišlja priče o predmetima na koje nailazimo...

Prekjučer sam se malo zabrinula - bila je tužna zbog jedne lopte u parkiću koja nije bila ničija. Nikako joj to nije bilo jasno. Uzela bi loptu i nosila od jednog do drugog djeteta i pitala je li njihova lopta. Svi su rekli ''ne, nije moja'' ili bi dvogodišnjaci udarili rukom o loptu u stavu ''ne'', a moja je mala kćer nastavila pitati slijedećeg koji je stigao u parkić i bila je jako zabrinuta.
    Što će lopta sama? Zapravo je bila ljuta na nemar ostale djece prema toj lopti i cijelu večer ponavljala i pitala: Mama, čija je lopta? (Za one koji ne znaju - imamo hrpu lopti doma i prva riječ joj je bila ''mama'' a odmah zatim ''opta''. Jučer nije htjela ići u parkić, stalno je ponavljala kako svi govore ''ne, nije moja'' i sl. Onda smo izmislile priču o izgubljenoj lopti koju su Stanko i Stankica našli jer je djevojčica Ela ostavila ispod tobogana... bla ...bla Inače, puno priča izmišljamo i MM joj redovno kad nije doma priča priču telefonom... Kad hodamo, ako vidi papirić na podu kaže .... ''vidi, mama, to je smeće, tako ne treba...'' ili ako netko juri biciklom ili se penje ona dođe do njega i kaže ''pazi, polako'' Moje dijete se stalno nešto brine. pada mi na pamet jesam li možda pretjerala objašnjavajući joj da sve ima smisla, što kako treba... jer se ona uistinu brine... Jučer je naš susjed božesačuivaj bacio papirić na pod hodajući ispred nas a Ela je zastala i rekla ,, mama, nije dobar...'' jer se brine za cviječe za koje sam joj objasnila da voli kad je sve čisto i veselo raste...
    Bašmi je dobrica. Naravno da ima svoje žute minute i onda imamo kaznu kao i sanja ''bez crtića'' samo što ona ne traži par dana već kaže ''nema Pika, Ela nije bila dobra'' i imam osjećaj da je to baš i ne dira nešto... prije je palilo.
    Divljanje i razbacivanje nam se desilo samo jednom u MM-ovoj galeriji i prva kazna je bila ista i tad je upalilo, a danas je mirno rekla ''nema Pingua'' nakon što je nacrtala Jožicu na dva bijela jastuka (eko koža) kemijskom olovkom. Sama si je dala kaznu.

Eto, ovo je bilo ''ukratko''. Idemo sutra na Slavuja u Trešnju. Gledali smo Malu zelenu gusjenicu prošlu nedjelju i nije baš bila oduševljena.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    ...i nekim riječima još uvijek nedostaje prvi slog (njega izgovara Fran ).
    moram priznati da je to bio period tišine... F se probrbljeavio i obožava ponavljati dugačke i teške riječi... naravno, izgovara ih na svoj način, ali se skuži...

bili smo u ri ovaj vikend - u subotu ujutro u ičićima, bacali kamenčiće u more, pa na korzu na dječjoj maškaranoj povorci, pa popodne u kostreni opet uz more... a danas opet malo do opatije na balinjeradi...
    inače je u vožnji obožava tunele i sve ih ponavlja, ali tunej tuhobić je omiljeni...

mi isto planiramo u nedjelju do samobora... se vidimo?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dragom prijatelju Maxu želimo SRETAN ROĐENDAN!
    (s dan zakašnjenja)

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bili smo u subotu i nedjelju na trgu u Samoboru. Ema je upoznala Fifi i cijelo cvjetno drustvo i Peppu i njenu obitelj i Ninja Kornajace i razne druge likove. Super mi je bilo sto u nedjelju kad smo dosli je Svraka dosla do Eme i zvala ju poimence a Ema se zatrcala k njoj i krenula ju grliti. Ja i MM smo ostali :shock: Ali onda nam je Ema objasnila da je ona sa tetom cuvalicom upoznala Svraku u petak na otvorenju (Svraka je naime od tete cuvalice prijateljica.) Bilo nam je super. Sljedecu subotu ujutro je Jacques na pozornici i Ema vec sada samo o tome prica.

Imam vijest! :D Moram biti malo zagonetna jer tek danas idem kod doktora da potvrdi.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

svizac

mi smo u subotu bili u Samoboru (od 11-13), prošetali Trnoružica haljinu. Keti se isplesala...
    ja bi možda radije u subotu ponovo, kad je manja gužva. kad je taj koncert za djecu? mogli bi se onda vidjeti.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Svizac! :D

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

svizac
    uvijek mi je zanimljiva ta tema s jezicima i djecom - čini mi se d ase Mila dobro snalazi u svojoj trojezičnoj situaciji. Jako pazimo da nitko ništa ne miješa i ne kombinira od ta tri jezika (i ja sam fonetičarka pozdrav svizac mužiću!) tipa - ja joj pričam samo i uvijek hrvatski, tata samo i uvijek danski a tata i ja međusobno pričamo engleski i to izgleda nju previše ne dira...Mila govori hrvatski i super joj ide! izgovara sve pravilno (aja ne mogu izgovoriti "R"), osim kaj nekad izvrne red slova u riječi pa kaže npr. "zvunčik" umjesto zvučnik i tak...tati isto govori hrvatski pa ja njemu jadnom nekad prevodim a nekad kaže njemu samoinicijativno na danskom nešto - on se raspameti od sreće :D
    puse svima!!!
    nisam sigurna dal i kako cemo mi do samobora jer mila i dalje ne voli gužve ni buku... ali voli Žakov CD pa možda da se zaletimo...hm. u kolko sati je jacques?

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jacques je od 11-13 u subotu.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Svizac !
    Javi čim saznaš!

A moje je dijete izgleda počelo spavati cijelu noć.Sad to više nije izolirani incident nego već cijeli tjedan spava bez buđenja do 8,9 ujutro.Cici za uspavljivanje i ujutro za razbuđivanje ali ne više tako dugo.
    I sad mi je drago da ipak nismo išli na prisilno ukidanje dojenja jer mi se čini da je ovako nježnije puno primjerenije za njega i da ćemo prestat dojit jednog dana a da nećemo ni primjetit ni ja ni on.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Max, sretan rođendan

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

max sretan roćkas!!!
    hm, jacques od 11 do 13 - to je baš lijepi termin! baš bi mogli!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svizac :D
    Mi ipak mislimo da nećemo u subotu jer popodne nam dođu bake i dede, i bratići na ročkas. Odlučila sam ne pozivati puno dječice zbog Svena koji je ipak još mali pa da nešto ne pokupi, ali bake, dede i ekipu ne mogu izbjeći pa ćemo tako obilježiti ove godine. Njemu je ionako bitno samo da puše tortu 8)
    Tako da ako će netko u nedjelju do Samobora, mi se možda pridružimo (kažem možda jer daleko je još nedjelja pa ne znam kaj bu bilo do tada).

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo vijesti. TRUDNA SAM! Bebica je 5 i pol tjedana i jucer smo vidjeli srceko kako kuca na ultrazvuku. Dok. veli da je sve super. Termin negdje oko kraja rujna. Eto ja prestala dojiti i odmah sljedeca ovulacija primilo. Jako smo sretni ali i malo :shock: Htjeli smo ali smo se iznenadili sada kada se desilo. Meni je dosta mucno po cijeli dan. Ne povracam ali imam mucninu non-stop. S Emom nista a sada stalno.

Sto se tice Samobora mi smo i u subotu i u nedjelju na trgu. Mi se samo spustimo sa naseg brijega. Javite se ako dolazite.

Pusa

MAX SRETAN RODENDAN.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

MAX sretan rođendan!

Svizac, čestitam!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Čestitam Svizac! Baš mi je drago (nisam izdržala, pa sam rekla i MMu koji se pridružuje čestitkama i poručuje TMu, da je'l zna u šta se upušta )!
    (i ja sam imala malo jače mučnine s G2, ali ništa strašno, samo sam malo više osjetila da sam trudna)

Maxić - sretan 2.rođendan! Baš sam mislila ne fulati, a eto ipak...

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala na cestitkama. Rekla sam direktorici na poslu i super je reagirala. Koje olaksanje.

Oli- MM je presetan. Da ga citiram "Ja jos uvijek mislim da nije bas pravo vrijeme ali HE, HE, HE" i onda se krene blesavo smijati kao malo dijete kada vidi nesto sto si je zeljelo jako dugo. Jako smo sretni i znamo da ce biti teskih trenutaka ali dijete je veliko veselje.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma naravno! Znaš MMa...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

svizac čestitamo!!! fantastično!

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Svizac, čestitke na maloj mrvi!

(uskoro gotovo da neće biti obitelji s jednim djetetom na ovoj našoj temi. )

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Svizac :D !Tako sam i ja prvi mjesec nakon smanjenja dojenja (ukidanja dnevnog) ostala trudna.I mi smo bili malo iznenađeni ali veseli!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Svizac :D

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Svizac, čestitke i tebi i djuli!

Stekla sam dojam da sam puuuuno opuštenija po pitanju nekih stvari - zar stvarno mislite da bi ih trebalo ispravljati kad nešto krivo kažu. Meni su to čari dječjeg govora u kojima uživam i baš mi je bed kad skužim kako mijenja govor pa sad govori čisto nešto što prije nije znao, meni to pokazatelj kako vrijeme brzp prolazi i kako mi dijete odrasta. r=j, j=v npr.

A još imamo i pelene, čekat ću još malo, moram sama primijetiti i osjetiti pravi trenutak, sve ostalo mi je forsiranje.

Imamo 92 cm i 14,5 kg! Veeeeeeeliki smo!

Pusaaaaaaaaaaa

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svizac čestitam! Sad će one silne pelenice koje je Ema tako brzo napustila naći svoje mjesto na novoj guzi!

Ja baš mislim da ti je to sada super vrijeme za još jednu bebu... Ema će ti biti 2,5 godine, nema više pelena i super je samostalna za svoje godine tako da će vam sigurno biti puno lakše nego Oli i meni (uako smo se mi već ufurali i vrijeme brzo prolazi tako da je ovaj mali već 1,5 dana :shock: ne mogu vjerovati da je toliko prošlo!).
    Evo, ja da sam planirala, sigurno bih pričekala još koji mjesec tak da Ivor ima bar 2.5 godine jer kod njih sada svaki mjesec znači napredak.

Mi smo se malo prehladili (prvo ja, pa onda Ivor dobio temp od malo curenja nosa ), ali danas je već bolje pa mislim da će do vikenda biti ok. U subotu smo planirali malo proslaviti ročkas (bake, dede, bratići...), a u nedjelju bi onda došli do Samobora ako će biti lijepo vrijeem jer bi išla i sa Svenom, naravno.

Da li netko zna gdje ima za kupiti lijepih maski i svih onih rekvizita za fašnik? Odlučila sam u subotu Ivoru pripremiti tematski ročkas, da se svi maskiramo i da malo ukrasim stol na tu temu.

Max za ročkas
    mi se zeznemo pa čestitamo mjesec dana ranije i sad zakasnimo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Svizac- čestitam od
    I mi se trudimo, al možda ćemo morat smanjit dojenje (khm khm )
    Max- sretan roćkas! Kako je izgledala proslava? (stavi slikice)
    .....pitala ja P je li kakila danas, a ona kaže Bez b(r)ige!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Svizac- čestitam od
    I mi se trudimo, al možda ćemo morat smanjit dojenje (khm khm )
    Max- sretan roćkas! Kako je izgledala proslava? (stavi slikice)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    genijalka!
    A ja pogledam samo Ivora i još ništa ni ne pitam, a on već govori "ne, ne, ne" igura me rukom. Uopće ne znam što mu je sad s tim kakanjem :? kao da ga je sram?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    Citiraj bubica27 prvotno napisa
    genijalka!
    A ja pogledam samo Ivora i još ništa ni ne pitam, a on već govori "ne, ne, ne" igura me rukom. Uopće ne znam što mu je sad s tim kakanjem :? kao da ga je sram?
    Tako je i kod nas, obavezno- čim mi se ne da približit da provjerim onda znam da je kakila.. i tada govori da nije kakila ( a čujem je na kilometar )

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A što reći tako su predvidivi

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tko o čemu... mame o kakanju...
    F se stane uz stolić u dnevnoj, čučne, i počne tiskati... naravno prije kaže da će kakati (na tutu i wc se ne da)...
    kad završi, hoda kao john wayne, ali kad pitam jel' gotov, veli još ne, još kaka... i tako bi mogao satima... niš mu ne smeta...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    tko o čemu... mame o kakanju...
    ja bih mogla satima pričat o kakanju (al poštedit ću vas pa idem pajkit..l.noć )

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala svima na čestitkama. Rođendan se slavio 3 dana: u jaslicama ( tete su sve poslikale, baš su bili slatki), u subotu a klincima, nisam htjela da bude više od četvero djece s roditeljima i bili su mu krsni kumovi i u nedjelju bake, dede, stric i teta. Bio je odlično raspoložen čitavo vrijeme.
    Malo ste me sad prepali s smanjenjem ili prestankom dojenja i trudnoćom.
    Mi smo jučer probali foru od Zvrk da cika po noći spava, a po danu ne, a ne planiramo trudnoću još. Odvikavanje od noćnog sam htjela da bude prirodno kao kod Grge, ali par stvari je prevagnulo. Prošli tjedan sam bila na poslu na sastanku od 19-21 h i Max je 45 minuta tako jako plakao za cikom da se mm stvarno zabrinuo da ne ostane bez zraka, a njemu nije dao da ga primi i vikao mu je: odi u drugu sobu, nisi mi tata. Ne bih željela da obojica to moraju ikad više proći. S druge strane, ja jako vješto izbjegavam cijelu godinu razna putovanja koja su uglavnom trajanja 2-4 dana, ali ne znam do kad ću tako moći. Kad bi samo po danu dojili bilo bi lakše, a budući da je sve u RH, mogao bi dojiti 1. dan ujutro, pa mm bi ga mogao dovesti na jedno popodne 2. dan i 3. sam npr. već doma.
    Što se pelena tiče, još ih nosi, ali svaku večer piški na veliki WC, tako da ćemo lagano do ljeta. Sviđa mi se što i u jaslicam ide na tutu (čini mi se da se to rijetko gdje prakticira s dvogodišnjacima u jaslicama).
    I nama se Witch jako svidjela.
    Što se tiče jezika, Maxu su za sad fora pjesmice koje zna i na hrv. tipa Kad si sretan , Ringe ringe raja.
    Jako puno priča a najdraže mi je kad mi kaže mama, ti si dobra jako.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

E, to mi je čisto ludilo kad nas pošalje u drugu sobu! Na svu sreću ne iz ljutnje već kao: sad se ja tu igram i ne trebam te ovdje...

Maleni mi je pokupio upalu uha! Nemam pojma kako, iako evo i ja osjetim jutros da sam malo prehlađena... Baš mi ga je žao. Na svu sreću čini se da ga ne boli puno, a prema nalazima krvi upala je lokalna...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ivček prvotno napisa
    Sviđa mi se što i u jaslicam ide na tutu (čini mi se da se to rijetko gdje prakticira s dvogodišnjacima u jaslicama).
    P je davno krenula na tutu u jaslicama, negdje sa godinom i pol i tamo joj je tuta ok, ali doma je pomalo odustala, a i ja sam malo zakazala na tom polju.
    Od jučer opet ima temperaturu, između 37 i 38.. nosili smo urin za urinokulturu pa ćemo vidjet je l se tu nešto aktiviralo..
    Je l se vaši vole igrat s vratima? P stalno otvara- zatvara-otvara-zatvara.. uzme moju torbicu, stavi preko ramena, kaže "mama, ajde bok!" i kroz vrata (ne vanjska, nego u stanu) ulazi-izlazi..

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

a-ha! Prvo je uspio otvoriti vrata kod bake (taman su mrvicu niže nego kod nas) pa se silno i doma trudio da ih dohvati, i sad otvara-zatvara, veli "pa-pa, idem, ajd bok", onda se vrati pa veli "došao, dan". Zadnja dva dana hoda s roza sunčanim naočalama od R. kada je bila tako mala. Onda ih malo stavi na vrh glave, pa malo spusti na oči, i tako odemo na spavanje s naočalama, pa kada smo došli u mračnu sobu, a on: "Gabi ne vidi!"

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ivček, i Keti je kad je umorna uglavnom u fazi "mama će mi". I dere se katastrofalno ako MM pokuša pokriti je, staviti na WC, dati čaj, čitati slikovnicu, pričati priču... ma sve... Jednostavno kad je "ranjivija" treba mene. I nema šanse da MM uskoči.
    A dojenje i stanke od par dana - moja kuma je par puta bila na putu 5 dana, nije dojila, i čim bi se vratila nastavili bi. (Mali ima preko 2,5 god.) S negdi 2 god mu je objasnila da cika spava po noći, i to je prošlo. Dala bi mu dojit pred jutro i preko dana. Još se tako uspavljuje.

Keti se isto igra s vratima. Samo ona zna izaći i izvan kuće . Mala je opasna.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ema se isto igra s vratima. Ali kako svako jutro slusa da mama i tata idu u skolu djeci onda je ona pocela stavljati slikovnice u svoj ruksak i krene prema vratima i kaze "Idem u skolu uciti citati i pisati!"

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Grga kod bake zatvara i otvara vrata,a doma ni nemamo vrata osim na spavaćoj i kupaoni a to mu je daleko od mene kad sam u kuhinji ili boravku pa mu se ne da.On se uvijek igra blizu mene.

Ma,za dojenje,i mi bi možda prekidali naglo da nije ispalo ovako da sam ja doma pa mi nije neki problem,gore mi ga je slušat da se plače za cikom.Dnevno smo ukinuli skroz jednostavno,nije ni primjetio.Evo,sad cici za dnevno i noćno uspavljivanje i ujutro u polusnu ako mu se još ne da ustat,a ni meni.Mislim,i to bi mogli ukinut samo bih ja trebala zbrisat iz kreveta prije nego se razbudi,a to mi se malo neće

U biti,najbolje je s dojenjem da si svatko organizira kako mu paše,pa su onda sretni i mama i dijete.I ja sam u jednom momentu pukla jer su me bradavice počele jako bolit i mislila sam da ću poludit,i onda smo probali ukinut ciku po noći,pa ih je onda navlačio cijelu noć.Pa sam mu pustila da se poslužuje kad hoće,i uopće mu nismo spominjali da ne bi trebao cikat i smanjilo se samo od sebe.Ova 3 podoja u 24 sata su mi ništa,a i cike me sad puno manje bole nego na početku trudnoće.
    I moj posao je dosta lagan,nisam dugo na poslu,ne putujem,idealan posao za mamu,tako i da radim nije mi problem dojenje,a još sad od kada sam doma stvarno uživamo.Mislim da će ovako i bolje prihvatit seku ako ga ne silim da prestane dojit,ako prestane sam dok ne rodim dobro a ako ne valjda ćemo se nekako dogovorit.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svizac, Ema je rano počela bit će mala genijalka!
    Ivček - nadam se da se ne uzdaš samo u dojenje kao zaštitu od trudnoće jer naravno to ti nije neka zaštita (pretpostavljam da znaš?). Evo ja dojila na veliko Ivora, prestali po danu jer sam bila počela raditi, ali jutro, večer i noć su još bili tu i ostala trudna da si rekao keks .
    A što se tiče tog dojenja.. jasam mislila da nisam bila ostala trudna, vjerojatno bih još dojila Ivora, ali sada kada razmišljam, puno mi je slađe, ljepše i lakše se leći pored njega navečer u krevet, malo se pomaziti (gurne mi glavu u moj vrat, i mazi me rukicom po licu i govori nježno "maamaa!" ), nego da je tako ovisan o meni i to zbog cice. Najviše voli sa mnom ići spavati (i dalje, znači nema veze sa cicom), ali isto tako ga mogu ostaviti sa MM ili bakom i bit će ok. Malo će dulje trebati da zaspe, ali neće raditi scene i histerizirati. To bi mi teže palo nego samo spoznaja da više ne cica. Ne znam, eto to je neko moje razmišljanje u vezi dojenja, ali svako ima svoj izbor.
    Ivor je isto sinoć dobio temp. , curi mu nos, ali danas je već bolje. Ja sam se prehladila (isto ne znam gdje jer nigdje baš ne idem :? ) tako da ćmo mi u sub nadam se proslaviti ročkas sa bratićima i bakama i dedama.

Ivor je imao fazu kad se igrao s vratima ali on bi lupao s njima, tako da smo mu to objasnili da se ne radi pa je sad malo prestao. Ali on ima foru da se sakrije iza jastuka na garnituri u dnevnoj sobi i viče kako ide kući. I isto svima govori "bok!". To je tak slatko.. kad ide ujutro baki i dedi onda bez pitanja sve pozdrav "bok mama! bok beba Den! bok tata!" btw, tata ga vozi, ali nema veze, on ga ipak pozdravi, da se riješi muke

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mala- ja sam jutros,dok je P dojila, razmišljala što bi bilo da se P nešto zakomplicira sa temp. i da mora ostat u bolnici, kako bi bez "zizi".
    I onda sam se sjetila Ivora i da si ti to prošla, ali čini mi se da tada više niste dojili. Mislim kako je to bolje, da nije tako ovisna o njoj, tj o meni, da nema tugu što nema zizi.. al nikako da nešto poduzmemo.
    Ne vidim sebe i tandem, i mislim kako je lijepo i Svizac sve isplanirala (sa prestankom dojenja i trudnoćom), i evo Ema već u školu kreće

Kad smo mi na poslu onda P govori "mama i tata rade kune!"
    Ja je pitam nekidan šta ćemo radit (misleći čega se želi igrat), a ona reče "amo radit kune!" .Pitam je Kako ti radiš kune?, a ona počela puhat

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ivor je na žalost u protekloj godini 2 puta boravio u bolnici po nekoliko dana .
    Prvi put ono u 5.mj zbog konvulzija na Rebru (kad je imao 15 mjeseci, ja bila već trudna, a da nisam ni znala ) i tada je još dojio i moram priznati da ga je to spasilo jer ništa drugo nije htio jesti. Ostao je 3 dana tamo, i to je bio zapravo početak odvikavanja od noćnog dojenja jer tamo nije imao ciku ponoći pa im je vjerojatno plakao 1. noć ali kad je došao doma, nije više tako intenzivno cikio po noći.

I drugi put ovo sad, 7 dana prije nego sam ja rodila, kad je završio u Zaraznoj zbog rota virusa. Tada više nije dojio, mene nije vidio svih 5 dana što je bio u bolnici , mislim da je više to mene pogodilo nego njega. Isto nije htio niš jesti (zapravo nije mogao jer bi sve povratio) tako da je 5 dana bio na infuziji. Ne znam što je bolje, ali ja nisam smjela u Zaraznu jer sam bila pred porod, tako da si ne mogu ni zamisliti situaciju da je još dojio tako puno :/ .

Ali ja mislim da naši zimski cicaši više nisu u toj fazi kad bi im cika tako jako nedostajala.. da se nešto desi, i da cike više nema, vrlo brzo bi se oni priviknuli na novonastalu situaciju. Tako da se ne morate brinuti što bi bilo kad bi bilo nego uživajte u dojenju koliko to vama i dječici odgovara i ako vam odgovara

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne brinem se samo tako odjednom iznenada, nego ima temp, a druge simptome bolesti nema.. u urinu su bakterije, a već sam doživjela istu takvu priču kad su je na Šalati htjeli zadržati sa tom dijagnozom.. pa se pitam što ću sad napravit ako se ponovi priča..možda nam se eschirihija vratila.. a ništa, vidit ću šta bude..

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Oli, pusa u bubano uheko malom G2
    bubice, nadam se da će Petri samo tako proći...
    slažem se s Malom oko dojenja - svakome kako dođe i kako paše... mi dojimo vikendom i po danu koji put hoće (za spavanje uglavnom) a u tjednu zapravo samo navećer pa koji put po noći i ujutro. to je sad stvarno samo gušt i maženje, mislim. i ja, kao i ivček, izbjegavam putovanja maksimalno - samo što moja ne bi bila u hrvatskoj...i dalje ću se svojski truditi izbjeći ih
    mi smo sad u pravoj renesansi obiteljskoj s preseljenjem u naš stan :D tak nam je lijepoooo...
    a jučer mila si je obukla moje pancerice :shock: i s njima nabijala po stanu! pucali smo od smijeha! izgledala je ko neki mali terminator. onak se vucarala u njima sva ponosna s osmijehom od uha do uha - zove ih klik-klak cipele nije uzalod rođena na janičin rođendan!

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Dojenje? Dojimo non-stop. Prije posla, poslije posla, prije večere, poslije večere, za uspavljivanje, po noći (nekoliko puta) i opet iz početka. Vikendom uopće neće jesti, samo je cika u akciji i to svakih 5 minuta .

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ma,mi ne dojimo više tako puno a smanjivalo se sve postepeno,bez plača,i kad mene nema ni ne fali mu cika.Kod bake spava super i bez cike.
    A da ja moram nekud na par dana (recimo u rodilište ) mislim da bi mu više falila ja nego cika,on se cike sjeti samo kad legnemo u naš krevet i idemo spavat.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Upravo to, kada me nema ni ne traži. Kada se pojavim na vratima vodi me u svoju sobu i doji po 45 minuta i tek onda možemo doma tati. Bila sam u Zg prije mjesec dana 36 sati i nije uopće bilo problema, ni uspavljivanje, ni noćno buđenje, ništa. Možda bi trebala negdje sama na godišnji, pa da se odvikne :?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

HELP!
    Napravila sam veliku glupost i slučajno stavila Svenu hidrogen 3% (kapi za uho) u NOS!! Naravno, sav se počeo pjeniti, i na nos i na usta...
    Mislila sam da je fiziološka (iste su bočice ).
    Nitko mi se ne javlja u ordinaciji doktorice da pitam kaj da radim i jel može imati to nekih posljedica :/
    Nalila sam mu dosta fiziološke u nos da mu se to očisti i dala cicu da mu prođe kroz grlo jer nije znao jadničak kaj bi s tom pjenicom

Nisam valjda prva kojoj se to desilo (a možda i jesam?). Jel se moram zabrinuti, kaj bi vi napravile? Sigurno sam mu sad spalila sve živo i mrtvo u nosiću, i osjetljiva mu je sad sluznica. On je sad ok, spava i ne žali se.

Tnx!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mala, samo hrabro! sigurno si super napravila da si mu isprala nosić s fiziološkom i grlo s mlijekecom! pitaj doktora za svaki slučaj...glavno da Sven izgleda dobro!
    Oli i Mala, nešto vas je snašlo s uhekima i malcima...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ajme Mala - pojma nemam! ~~~~~~~~~~ da nema posljedica!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mala, probaj nazvati ovaj broj:

Citiraj anki prvotno napisa
    ne znam za baterije, ali nama je prof. iz toksikologije dao broj telefona na koji se može nazvati 0-24h ukoliko se popije, proguta, polije se s nekom kemikalijom....rekao nam je da su oni puno informiraniji od bolnica, a da čak ni u bolnicama ne znaju da ta služba postoji. nazove ih se i pročita im se deklaracija ako se radi o nečem nepoznatom i oni daju upute kako postupiti u konkretnom slučaju. navodno imaju ogromnu bazu podataka.

probaj nazvati, niš te ne košta; a broj bum napisala za ne daj bože da nekome ikad zatreba...

centar za kontrolu otrovanja
    institut za medicinska istraživanja u zg

tel: 234 8 342

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sabaleta, puno hvala!
    Nazvala sam, javila se jedna super ljubazna žena i rekla kako ne bi smjelo biti nekih posljedica ali da ipak idem pedijatru da ga pogleda.
    Onda me opet ona nazvala (valjda joj je ostao broj na telefonu) i rekla kako je još malo pogledala i provjerila i kako bi bilo dobro mu dati malo vode i ne izazvati nikako povraćanje. Eto...
    Ja ću mu dati malo više cice danas i otići kod pedice da mu pogleda nosić iako mislim da je ok jer je odspavao malo i miran je.

Tnx još jednom! Što bih ja bez vas

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •