-
Evo i mene... u svom terminu... MM je stigao pa se mogu opustiti...
Priznajem da sam pomalo ljubomorna na sve vas s dvije bebice u avataru
Svizac (ovo ide i TM-u : možda ste pobrkali situacije u kojima se razgovara određenim jezikom pa zato Ema brka glasove, a za neispravan 'r' mu šaljem jedan
malo žuri s tim...) Ela uspije izgovoriti nekad 'r' , i to smatram jaaaako naprednim...
Inače, zna gotovo sva slova, boje, i ne prestaje govoriti, izmišlja priče o predmetima na koje nailazimo...
Prekjučer sam se malo zabrinula - bila je tužna zbog jedne lopte u parkiću koja nije bila ničija. Nikako joj to nije bilo jasno. Uzela bi loptu i nosila od jednog do drugog djeteta i pitala je li njihova lopta. Svi su rekli ''ne, nije moja'' ili bi dvogodišnjaci udarili rukom o loptu u stavu ''ne'', a moja je mala kćer nastavila pitati slijedećeg koji je stigao u parkić i bila je jako zabrinuta.
Što će lopta sama? Zapravo je bila ljuta na nemar ostale djece prema toj lopti i cijelu večer ponavljala i pitala: Mama, čija je lopta? (Za one koji ne znaju - imamo hrpu lopti doma i prva riječ joj je bila ''mama'' a odmah zatim ''opta''. Jučer nije htjela ići u parkić, stalno je ponavljala kako svi govore ''ne, nije moja'' i sl. Onda smo izmislile priču o izgubljenoj lopti koju su Stanko i Stankica našli jer je djevojčica Ela ostavila ispod tobogana... bla ...bla Inače, puno priča izmišljamo i MM joj redovno kad nije doma priča priču telefonom... Kad hodamo, ako vidi papirić na podu kaže .... ''vidi, mama, to je smeće, tako ne treba...'' ili ako netko juri biciklom ili se penje ona dođe do njega i kaže ''pazi, polako'' Moje dijete se stalno nešto brine. pada mi na pamet jesam li možda pretjerala objašnjavajući joj da sve ima smisla, što kako treba... jer se ona uistinu brine... Jučer je naš susjed božesačuivaj bacio papirić na pod hodajući ispred nas a Ela je zastala i rekla ,, mama, nije dobar...'' jer se brine za cviječe za koje sam joj objasnila da voli kad je sve čisto i veselo raste...
Bašmi je dobrica. Naravno da ima svoje žute minute i onda imamo kaznu kao i sanja ''bez crtića'' samo što ona ne traži par dana već kaže ''nema Pika, Ela nije bila dobra'' i imam osjećaj da je to baš i ne dira nešto... prije je palilo.
Divljanje i razbacivanje nam se desilo samo jednom u MM-ovoj galeriji i prva kazna je bila ista i tad je upalilo, a danas je mirno rekla ''nema Pingua'' nakon što je nacrtala Jožicu na dva bijela jastuka (eko koža) kemijskom olovkom. Sama si je dala kaznu.
Eto, ovo je bilo ''ukratko''. Idemo sutra na Slavuja u Trešnju. Gledali smo Malu zelenu gusjenicu prošlu nedjelju i nije baš bila oduševljena.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma