Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: trudnoća nakon operacije slijepog crijeva

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno trudnoća nakon operacije slijepog crijeva

drage moje
    evo pripremala sam se za trudnoću, obavila sve ginekoloske preglede kad mi se upalilo slijepo crijevo i podhitno su me operirali.
    sad vec ima mjesec dana i oporavak se dobro odvija.
    ono sto mene zanima: nakon kojeg vremena od ove operacije (rađena je obicna operacija) mogu razmišljati o trudnoći?
    a da mi se ne bi slučajno nešto sa šavovima dolje poremetilo.
    ako netko ima neko iskustvo, molim vas da me uputi!
    puno hvala

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mislim da ti je najsigurnije pitati liječnika. Puno manje brige. Vjerojatno bi trebala pričekati neko vrijeme (par mjeseci) da to sve dobro zaraste, da se ne bi plašila ili nedajbože imala jake bolove u trudnoći.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

puno hvala na odgovoru.nadam se da ce to sve biti sto prije jer se bas veselimo bebi u kuci...

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Julijana, ipak ti pitaj lijecnika, a ja ti mogu jos samo reci da je moja prijateljica operirala slijepo crijevo u 9. tjednu trudnoce, i nije imala nikakvih poslijedica, ni ona, ni dijete, koje sada vec ima 12 godina.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam imala tešku operaciju slijepog crijeva prošlo ljeto (puklo je, cijela trbušna šupljina mi je bila puna bakterija, izrezali su mi cijeli trbuh, pa se rana upalila...) i kako smo namjeravali imati još djece ja sam sve doktore pitala kad smijem na iduće dijete - i kirurga, i na viziti i na kontrolnim pregledima... Svi su mi rekli da trebam pričekati bar godinu dana. I nakon godinu dana - ja trudna. Sad sam u 31 tjednu i sve teče normalno (Osim gadnog ožiljka koji se zasad rasteže dovoljno). No moja operacija je bila fakat teška, mislim da ti ne moraš čekati tako dugo.
    Svakako pitaj doktore.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala vam na odgovorima. ici cu na kontrolu kod svoje doktorice ubrzo pa cu ju tocno pitati. malo mi je krivo sto je sad bas to slijepo crijevo doslo prije bebe i nakako sam tuzna. ali sta je tu je.
    sva srece moja operacija nije bila jako teska iako mi doktorica i dalje ne da raditi jer je rekla da se boji da ne dobijem bruh.
    sretno s trudnocom i bebom.
    p.s. moj muz se sali i kaze da mi šav od operacije izgleda bas sexy kao da sam se borila s kapetanom kukom. ha ha!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moja kuma je operirala sa 10 tj. trudnoće slijepo crijevo, dalje se sve odvijalo ok.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo pitala sam liječnika pa samo da i vi znate ako će vam trebati.
    doktorica opće prakse i internist su rekli da se nakon operacije pričeka ipak 2-3 mjeseca da unutarnji šav dobro zaraste!
    evo cure!
    pozdrav

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja ti mogu prenjeti svoje iskustvo....

Operirana u 6.mjesecu trudnoće (rez je preko trbuha- od iznad pupka pa skroz dolje do gaćica)- izvađen mi lijevi jajnik....
    Sad, svi znamo da u zadnjim mjesecima trudnoće trbuh najviše raste...i meni se od tada u najmanju ruku poduplao. A sa rezom nemam baš nikakvih problema. I kako je moj doktor rekao- očekuje se prirodan porod.
    Tako da ne vidim zašto bi se išta nakon operacije moralo čekati, barem kada je rez u pitanju :/ Pogotovo što prvih par mjeseci trudnoće trbuh skoro ništa ni ne naraste

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Znam da je prošlo dosta vremena od kad je ostavljena vaša poruka, ali baš me zanimalo nešta vezano za trudnoću poslije operacije. Naime, u 3 mjesecu sam operirala pupčanu herniu, rez ima 9 šavova i od pupka je prema gore, a planirali smo trudnoću. Ne bih dugo čekala(imam 37 godina), imam dvoje dječice 14 i 9 godina i oboje sam rodila na carski rez. Zanimalo me baš, koliko da čekam (kirurg mi je rekao da mogu na jesen zanijeti) i kako taj ožiljak podnosi rastezanje? Kod Vas sam dobila i više od odgovora. Nadam se, da je sve kod Vas prošlo ok . Pozdrav Vam

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam operirala slijepo crijevo 3 mjeseca prije nego sam zatrudnila, rez je dosta velik, ima 6 savova. S tim da, kad su mi vadili konce, jedan sav je popustio, rana se otvorila i zbog toga mi je malo pukla koza ustranu, taj dio se rastegnuo tj. krenula je kao jedna deblja strija ali je stalo na neka 3 cm. Ostatak reza se isto malo povecao ali nista strasno. Sad, 4 godine kasnije, opet sam trudna ali mislim da se rez vise nece siriti...bar se nadam...

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam operirala slijepo crijevo 3 mjeseca prije nego sam zatrudnila, rez je dosta velik, ima 6 savova. S tim da, kad su mi vadili konce, jedan sav je popustio, rana se otvorila i zbog toga mi je malo pukla koza ustranu, taj dio se rastegnuo tj. krenula je kao jedna deblja strija ali je stalo na neka 3 cm. Ostatak reza se isto malo povecao ali nista strasno. Sad, 4 godine kasnije, opet sam trudna ali mislim da se rez vise nece siriti...bar se nadam...
    Eto hvala Vam na informaciji, lakše je kad se razmjene iskustva.Mene je baš nekako zabrinjavao taj rez, koji je po sredini stomaka i pitala sam se kako će se on rastegnuti, da ne daj Bože popuca po šavovima, ali kad čitam Vaše iskustvo, vjerujem da će i kod mene sve proći ok.Pričekati ću još 2-3 mjeseca i pokušati ću tada zatrudniti.Želim Vam sreću do kraja trudnoće i naravno, poslije s Vašom bebicom. Pozdrav!

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Drage moje ja sam prije 9 dana imala operaciju slijepog crijeva u 18 tj trudnoće . Radena je klasična zbog opasnosti za bebu . Psihički je pakao i bolovi su za usporedbu sa paklom ali nista nije teško kad je sve uredu sa bebom. Ovo pišem čisto da druge trudnice ako se nadu u sličnoj situaciji znaju da su naše bebe jake i veliki borci . Meni kirurg nije mogao nista obecati, dao mi je riječ da će napraviti sve sto moze . Zato moja Marla sad " skače" po trbuhu i najsretnija sam

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Možda se netko zaleti na temu i pomogne mi savjetom...

Imam veliki rez na trbuhu, okomiti dosta iznad pupka, pa sve do stidne kosti, uz to veliki ožiljak od drena (zbog apscesa), operacija je bila davno 2002 g
    sad sam u 23 tt i ožiljak mi se počeo mijenjati, nabubrio je, kao da je naotečen..ne izgleda baš dobro

Mogu li nekom posebnom kremom poboljšati elastičnost..kako su se vaši ožiljci "ponašali" u trudnoći

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •