Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Candy Alise perilica sušilica plići model_ne kupujte

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Candy Alise perilica sušilica plići model_ne kupujte

Osim ako vam ne smeta da je centrifuga upravo nevjerojatno bučna - svako ko je u stanu iznenadi se kad počne radit i pita "šta je to'???!!!" Prije mi nije bilo baš važno jer ne centrifugiram kasno navečer, ali sad kad će doć' dijete i jest, valjda će se cura naviknut na te decibele. Buka je upravo nevjerojatna i ima neki podzvuk kao da avion rula po pisti, doslovno. Evo sad zvala Candi servis Pruegelhof koji nam je prije servisirao naš stari model Candi Alise sušilice/perilice i bili smo s njima masu zadovoljni i čim sam rekla "centrifuga" oni odmah "zvuči ono kao kad avion polijeće - s tim se ne da ništa napraviti. Mislim - stvarno je bučno, vjerujte. Inače je jako zgodna jer je plići model i stane i u male kupaone kakva je naša i inače radi OK - centrifugirano ispada super. Probala sam smanjit jačinu centrifuge, ali zvuk ostaje isti - avion koji rula po pisti i zvuk je užasno jak - čak i sveki, kojoj ništa ne smeta, čudila se kako to može bit zakonito da neki kućni uređaj proizvodi toliko buke (a nije usisivač). Mislim da je ovo jače od najjačeg usivivača, ne znam s čime usporedit osim s avionom.

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Isto vrijedi za Candy Grando 8 kg.

Odjednom sam, kad je prvi puta centrifugirala, osjetila onu neugodnu tjeskobu u želucu...kao kad polijeće avion.
    Pavlovljev refleks valjda

Kako bilo da bilo, na 1400 okretaja odradi savršeno, izvadi dušu iz rublja

No u svakom slučaju, manje neugodno nego zvuk, (nekakvo lupanje) koji je proizvodila stara, isto Candy.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imam taj plici model, ali samo perilica. Tiho centrifugira, KADA centrifugira . Odnosno, veliko komade. npr. posteljinu jednostavo nece centrifugirati. Moram ocijediti rucno, vratim u masinu i onda centifugira. Takodjer, neka uopce nece centrifugirati malo vesa na onom programu kojim se pere 1.5kg na 30 minuta.

Inace, to mi je zamjenska, odnosno priej sam imala preilicu i susilicu Candy koja se stalno kvarila, pa sam dobila ovu kao zamjenu. Jedva cekam da si za par godina kupim neku drugu marku.

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je osim zvuka, odlicna. imali smo prije nje gorenje, mijenjali je nakon 2 god bas zbog loseg centrifugiranja, izlazilo mokro i dugo se susili, a nije bas ni ta bila tiha. i moja mama ima tu ali onaj stariji model u super joj je, evo vec osmu godinu i nijedan kvar.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

samo jedna riječ

Bosch

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a druga rijec: skupooo

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

treća riječ - jaaakoooo!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma meni se cini da cu iduci put radje izdvojiti za Miele, i biti mirna nadam se 10g, nego mijenjati perilicu svake 2g. A ipak nije 5x skuplja.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A da bude još bolje - ja svježe kupila dva "rulajuća aviona" - jedan za more, drugi za ZG - kao da mi budu isti pa da ne ćoram po manualima i još su tako plitki, a svi WC-i mali. Sa svime sam zadovoljna, jedino gadno buči. I prije sam imala tu Candi Alisse, ali nije toliko baš bučna bila i nekako mi je prirasla scrcu, plus je ekipa iz servisa Pruegelhof OK - ovo je nešto nevjerojatno da je to kao proizvođač pustio van kao OK za prodaju. Zvuk je fascinantan - totlano "vežite pojaseve, polijećemo".

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ma meni se cini da cu iduci put radje izdvojiti za Miele, i biti mirna nadam se 10g, nego mijenjati perilicu svake 2g. A ipak nije 5x skuplja.
    Mile je zakon, pere ko stotinu prakljača

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ina33 pa mislim razumijem da si ih zvala, a ako je baš nova, znači kupljena i prala jedno par puta, ja bi im sjela na kosti dok mi je ne zamjene jer "mi se susjedi bune", bila policija!

Joj, što mi idu na živce ttakvi uređaji kretenski. Misliš da si kupio nešto i na kraju dođe ti da plačeš.
    Ja bih najrađe tražila da mi svaku stvar skuplju od 100kn probaju u trgovini, pa makar vukla svoj veš i čekala pranje 2h (stojeći!)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma, moja je Electrolux i isto buči avionski.

Na topicu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ight=invert%2A

Virgo je napisala:
    Ja moram izreklamirati novu vešmašinu moje mame...ako želite imati apsolutnu tišinu pranja (osim pri uzimanju vode i radu pumpe, što se ne može izbjeći) i to takvu tišinu da se čuje samo rominjanje pjene u bubnju dok nečujno vrti..proizvođač Candy, ali obavezno mora imati invertni motor!..top model jest, cca 4500 jest...ali u životu tako nešto tiho...nisam vidjela ni čula. Samo taj jedan top model ima invertni motor, ostali imaju elektronsku regulaciju koja žviždi kao kad polijeće mlaznjak.

Naučila da sljedeći put tražim invertni motor - i to je sve. Sigurna sam da i Candy ima takvih. Samo što ti to nitko u dućanu neće spomenuti.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa
    samo jedna riječ

Bosch
    X

s tim da je moja sa sušilicom, sušilica je crkla nakon 5 godina svakodnevnog, ali doslovce svakodnevnog, sušenja. sad ju moram popraviti a perilica i dalje radi super.

što se tiče bučenja, mašine za veš su mi sve do sada bile ok, ali zato gorenje perilica suđa uska od 45 cm, potpuno integrirana, model tamo negdje iz 2000.-te ima kretenski da ne može biti kretenskiji alarm kojim objavljuje da je prestala prati - mislim, alarm je stvarno kao da netko obija zlatarnu, eto otprilike. pa onda pozovi nekog u goste, a da ne govorim kako se MM ni nakon 2 godine nije naviknuo, svaki put bi skočio, svaki dan, "ajme šta je sad?" . naravno, imali smo ju samo 2 godine.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

trebala sam prije procitat ovaj topic
    ja sam isto kupila Candy i uzasno je bucna. i kad pere i kad vuce vodu a o centrifugi da ne pricam. svi imamo istu asocijaciju - avion!! a moze i space shutle

sto je najgore moja stara ima istu i ona mi ju je preporucila, samo sto njoj masina stoji u posebnoj prostoriji izvan kuce pa ne cuje te strasne zvukove :shock:

a kod mene u stanu nema spavanja kad se pere ves..bolje da sam kupila neku obicnu jeftinu za 1000 kn...bila bi definitivno tisa!!

a i centrifuga je dosta jaka pa mi zguzva ves

moja preporuka da se ne kupuje!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I mi je imamo, i također centrifuga sa zvukom leti nebu pod oblake. Nekako smo se već navikli
    Ali zato ima kilažu pranja i sušenja 5+5, i to nam je odlično došlo za mali prostor kupaonice, gdje nemamo mogućnosti uzimati samostojeću sušilicu. Samo nam je kombinirana dolazila u obzir.
    Uzimanje perilice/sušilice s kombinacijom 5+2.5kg nije nam dolazila u obzir. Nekako mi zvuči nepraktično vađenje pola bubnja robe da bi se ona polovica mogla osušiti, čekanje da se ista osuši, stavljanje one druge polovice robe, ... ne, hvala.

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    je, je pere Hund, al pere i Mile...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

8)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajd kad se svi hvalite imam i ja taj mlaznjak. i to onu 5 pere 5 susi. uglavnom razmisaljm sad kad sam kupila susilicu i stavila je na balkon da vratim natrag bosh-ovu koju sam smjestila u drugi stan. samo ne znam kako nagovoriti MM, jer ivimo na 3 katu, a nemamo lift :/ . e da mi smo izbacili nocno pranje od kad imamo ovaj mlaznjak. pere samo pod dnevnim svijetlom

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad kad čitam ovo za Candy perilicu/sušilicu plići model :shock: ... a bila mi je prvi izbor. Zapravo, bila mi je skoro pa jedini izbor, jer kombiniranih perilica/sušilica, a da su duboke 45 cm ni nema drugih. Ima još neki Blomberg, tako nešto, otvara se odozgor, što mi isto baš nije praktično, i to bi bilo to.
    Ako netko zna još za kakav plitki model - pliz, pliz, neka javi!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Ma, moja je Electrolux i isto buči avionski.

Na topicu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ight=invert%2A

Virgo je napisala:
    Ja moram izreklamirati novu vešmašinu moje mame...ako želite imati apsolutnu tišinu pranja (osim pri uzimanju vode i radu pumpe, što se ne može izbjeći) i to takvu tišinu da se čuje samo rominjanje pjene u bubnju dok nečujno vrti..proizvođač Candy, ali obavezno mora imati invertni motor!..top model jest, cca 4500 jest...ali u životu tako nešto tiho...nisam vidjela ni čula. Samo taj jedan top model ima invertni motor, ostali imaju elektronsku regulaciju koja žviždi kao kad polijeće mlaznjak.

Naučila da sljedeći put tražim invertni motor - i to je sve. Sigurna sam da i Candy ima takvih. Samo što ti to nitko u dućanu neće spomenuti.
    Puno hvala, sad znam lekciju, jedino je pitanje jel' ih stavlja u ove pliće modele jer kad ideš u pliće modele nema baš toliko izbora.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Sad kad čitam ovo za Candy perilicu/sušilicu plići model :shock: ... a bila mi je prvi izbor. Zapravo, bila mi je skoro pa jedini izbor, jer kombiniranih perilica/sušilica, a da su duboke 45 cm ni nema drugih. Ima još neki Blomberg, tako nešto, otvara se odozgor, što mi isto baš nije praktično, i to bi bilo to.
    Audrey, ako ti nije bitna buka onda go for it, inače je dobra, mi smo baš isto morali ić na plići model u obje kupaone što je prilično suzilo izbor, još smo htjeli da bude i sušilica, plus sa starim modelom Candi Alisse smo bili zadovoljni - nije bila posebno bezšumna, ali ništa nas nije moglo pripremit na OVO - buka je fascinantna, ne može se pričat u drugom dijelu stana dok centrifugira, ako nisu pozatvarana sva vrata. Problem je stvarno što je ne možeš uključivat kasno navečer jer će se susjedi bunit, još ne znam kako je kompatibilna s bebom u kući - buka je uistinu impresivna.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

I moja (Candy Smart SS Activa) je space shuttle wannabe.
    Kad sam je prvi put čula kako centrifugira, doslovce sam očekivala da će odletjeti uvis. Pomislila sm da je nismo odblokirali ili nešto, pa sam panično zvala servis. :shock:

Ali... Budući da sam zahvaljujući njoj mogla ostaviti kadu u mojoj mini kupaonici, oprošteno joj je.
    Čujem ja uredno u noći susjedovu Miele-ricu, što ne bi i on moju Candy-jevku.

Nego, jel ja to dobro čitam; Candy ima perilicu/sušilicu 5 plus 5 kg a da je dubina 45 cm?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A je l' spašava stvar ona debela guma iz bauhausa
    od par cm šta se stavlja ispod perilice da ne čaga pa samim
    time i ne proizvodi toliku buku.
    I mi imamo candy 5+5 ali nije toliko bučna ili mene to moj sluh vara

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anne prvotno napisa
    A je l' spašava stvar ona debela guma iz bauhausa
    od par cm šta se stavlja ispod perilice da ne čaga pa samim
    time i ne proizvodi toliku buku.
    I mi imamo candy 5+5 ali nije toliko bučna ili mene to moj sluh vara
    Ma, ne poskakuje (toliko), nego iz mašine dolazi taj neki avion-zvuk. Ova nije 5+5, nego 5+2,5 (5 pere, 2,5 suši).

A propos ostalih - ma, nema te mašine koju ja u tišini noći neću čut dva kata poviše mene, ali ova moja - brate, skanadalozna, i ne pada mi napamet da centrifugram kasno u noć.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moram još, kad me stvarno fascinira... Dakle, ne mogu nać mobitel i ono zovem se s fiksnog na mobitel da vidim di u stanu mobitel čući. Inače, mobitel ima prilično glasan zvon. Ona centrifugira - bitka je izgubljena, nema šanse čut' di se mobać' skrio...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa moja ne centrifugira tako jako. Mislim, zvuk je kao da polijece avion, ali nije preglasno.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kod mene i kod susjede polijeće mlažnjak...obje Candy.
    Uz to kad izbaciju vodu ima zvuk mljevenja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Audrey, hvala!
    Ovo što tebi nije praktično, meni je jedino moguće, a živjela sam u uvjerenju da ne postoji.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tinars, sad sam malo guglala, jest Blomberg, ima je kupiti u trgovinama Elipso, zadnji put kad sam gledala koštala je oko 4 i pol tisuće. To je zasad jedina kombinirana perilica/sušilica koja se puni odozgo na našem tržištu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mene je sad ozbiljno zaintrigirao taj zvuk. Voljela bih ga čuti, onako iz znatiželje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj filipova mama prvotno napisa
    Mene je sad ozbiljno zaintrigirao taj zvuk. Voljela bih ga čuti, onako iz znatiželje.
    Eh... Problem, dakle, nije SAMO u tom podzvuku avionskog motora, nego u JAČINI - to su takvi decibeli, sveki inženjerka misli da je nemoguće da je to zakonski dozvoljeno, ali gotovo sad, papala maca, šta ću se sad s Candijem dopisivat, a ionako nemam baš neke alternative, već je dugo koristim itd. - mora bit plići model, ne volim ove koje se pune odozgo jer ne mogu nanizat stvari na njih i tako da - polijeći, miško, vežite pojaseve, šta se može 8). Samo sam htjela iznijeti iskustvo da je kod tog konkretnog modela Candi Allise perilica + sušilica, 5+2,5 kg, model CSW 105 to realan problem, pa "factor it in" u vašu eventualnu odluku kupiti ili ne.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja imam Candycu 6kg 1200 okretaja centrifuga. jedva smo se naučili na taj zvuk entrifuge, zatvorimo vrata i odemo gore na kat spavat, a svekrvi sam rekla da bu po ljeti poludila, jer je 10-ak metar od naše kuće njena i naša kupaona gleda prema njenoj spavaćoj.
    a kaj me najviše smeta kod nje je kaj mi nije uzimala skroz prašak iz druge rupe (onaj stari ariel) ovaj novi da.
    kad smo zvali servis rekli nam nema pomoći molim, nema pomoći pa to čudo smo platili prije 1,5 god 4.500 kn.
    i još nekaj, male čarapice mi zapnu između stakla i gume od vrata i ne mrdnu cijelo pranje dok je ne zaustavim i izvadim. koma
    sve u svemu to je jedini aparat u mojoj kući s kojim nisam baš zadovoljna.
    jedino kaj super pere i centrifugira, a to i je najvažnije...valjda
    imala staru Candycu i bila oduševljena, zato i kupila ovu i evo mi sad na

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Riješenje za male čarapice su one mrežice za pranje u koje potrpaš te male stvarčice pa u mašinu. Mislim da mrežica ima za kupiti u dućanim gdje se prodaju čarape. Ja sam svoju dobila sa platnenim (kršitelj koda)ovim blazinicama za prsa.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Suzizana prvotno napisa
    a kaj me najviše smeta kod nje je kaj mi nije uzimala skroz prašak iz druge rupe (onaj stari ariel) ovaj novi da.

....

jedino kaj super pere i centrifugira, a to i je najvažnije...valjda
    imala staru Candycu i bila oduševljena, zato i kupila ovu i evo mi sad na
    E, ovo s drugom rupom i kod mene, jedino što sam ja mislila da ja to nešto krivo radim jer mi se ne da čitat manual, sad ulijevam prašak samo u lijevu rupu, koristim novi ariel (vidiš, mogla bi s njim ponovno probat).

Je, isto i kod mene - sa starom Candi Alisse sam bila baš zadovoljna i zato sam kupila ovu. Nemam primjedbe na kvalitetu pranja (ali, mislim da ne bi niti s jednom mašinom), ali buukaaa, majko mila, ja mislim da to ne bi smjelo tako po nekim normativima... ili bi uz nju trebalo prodavat one žute slušalice koje imaju radnici po avio pistama.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moram dignut i obavijestit da sad, kad se beba rodila, čak i nije tako strašno - smanjim centrifugu s 1000 na 600 i beba se na taj zvuk ne budi :D !

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Moram dignut i obavijestit da sad, kad se beba rodila, čak i nije tako strašno - smanjim centrifugu s 1000 na 600 i beba se na taj zvuk ne budi :D !
    baš sam htjela pitati kako Ana podnosi buku

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ću malo OT

Ajme ina33 koja preslatka čupavica

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ću malo OT

Ajme ina33 koja preslatka čupavica

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ovo ce bit nasa nova:
    http://www.bijela-tehnika.hr/iskalni...8326&zadetek=0
    vec joj se veselim
    iako me i stara dobro sluzila, 7 godina bez ijednog kvarenja. I jos radi.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa
    samo jedna riječ

Bosch
    potpisujem!

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa kako ti osuši kad smanjiš centrifugu na 600? :shock: Mi imamo perilicu i sušilicu odvojene....sušilica je Gorenje i jako smo zadovoljni....ali za sušenje treba centrifugu na mašini staviti najmanje na 800. I bila nam je na 800- i tada je rublje sušila 2 i pol sata...sada kad smo stavili na 1000 suši najviše sat i pol. Mogla bi vjerojatno sušiti i na 600, ali ne mogu zamisliti koliko bi to onda trajalo Vjerojatno bi mi se veš prije vani osušio nego u sušilici

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Citiraj Deaedi prvotno napisa
    X

Ali miran si barem 20 godina. Isto stoji za perilicu za sudje. Moram je otvoriti da vidim jesam stvarno ukljucila jer je pretiha.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Pa kako ti osuši kad smanjiš centrifugu na 600? :shock: Mi imamo perilicu i sušilicu odvojene....sušilica je Gorenje i jako smo zadovoljni....ali za sušenje treba centrifugu na mašini staviti najmanje na 800. I bila nam je na 800- i tada je rublje sušila 2 i pol sata...sada kad smo stavili na 1000 suši najviše sat i pol. Mogla bi vjerojatno sušiti i na 600, ali ne mogu zamisliti koliko bi to onda trajalo Vjerojatno bi mi se veš prije vani osušio nego u sušilici
    Mislila sam za pranje - centrigura na 600 dok pere - OK ispadne, roba je relativno OK centrifugirana. Funkcije sušilice zasad rijetko koristimo.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

E onda uz te bučne mašine ni slučajno ne kupujte usisivač Gorenje CYCLONIC.
    Je da odlično usisava, nema kesica ali je buuučan - a jel ciklon il' nije Ispočetka mi i nije smetalo ali sad mi okreće utrobu dok usisavam. :shock:
    OT odličan za UZV razbijanje kamena u bubregu

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mislila sam za pranje - centrigura na 600 dok pere - OK ispadne, roba je relativno OK centrifugirana. Funkcije sušilice zasad rijetko koristimo.
    Ma znam da misliš na centrifugu na mašini...i ja mislim na tu centrifugu. Jer u uputama od moje sušilice piše (a i logično je) da će se bolje iscjeđen veš brže i osušiti

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da malo podigne i da ne otvaram novu temu, evo ja sam postala ponosna vlasnica Candy Alise plićeg modela.
    Prvi put sam ju pustila da pere 'na prazno', onda veš na 30, osjetio se onako malo miris novoga. Međutim, kad sam prala na 90 i kad sam koristila sušenje, znači programe gdje se razvija visoka temperatura, nešto bi počelo jako smrditi, onako smrad između spaljene gume i mačje mokraće. Ali, nekako sam mislila još je nova, to je možda tako u prvih par korištenja.
    Dosada sam izvrtila jedno 40-tak pranja i par sušenja, i situacija je ista - kad perem na 30 ne smrdi, kad perem na 60 ili 90 ili sušim smrdi za povraćati. Teško mi je povjerovati da je to onaj normalni smrad sušilice o kojem se pisalo na forumu i za koji postoje mirisne maramice za sušenje. Je li se to meni nešto 'prigara' (ali što a da već nije nakon tolikih pranja pregorilo) ili je to ipak normalno ?
    Ajmo, iskustva i savjeti pliz.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •