Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: mast/krema za bradavice

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno mast/krema za bradavice

Bok, da li se netko sjeća na kojem topiću su bili detalji o tome s čime mazati bradavice (radi pripreme za dojenje), gdje to kupiti i po kojoj cijeni, hvala curke.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krema je gratis. naime, nikakva priprema bradavica za dojenje nije potrebna

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja mažem. Sa DM ovom babylove. Mislim da košta desetak kuna.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Svojim milijekom ili zgb melemom.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

prije se savjetovalo mazat bradavice ovim ili onim, ili ih trljati rucnikom nakon tusiranja (skviiik)

nije potrebno nicime mazati.
    kada krene mlijeko, preporucuje se mazati bradavice svojim mlijekom nakon podoja i susiti na zraku.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a meni je pomogla Pure lan krema, malo je skuplja, u ljekarnama ima za kupit, ali je super, nije ju potrebno ispirati, bradavice bi mi se obnovile jako brzo, i mazala sam tek kad sam pocela dojit, ne prije.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

purelan krema ti je najhvalitetnija i najprirodnija,nakon mlijeka majčinog,naravno

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali tek kad počne dojenje, i tek ako se desi neki problem.

zg melem se ne preporuča jer se mora ispirati prije podoja

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Stoma prvotno napisa
    preporucuje se mazati bradavice svojim mlijekom nakon podoja i susiti na zraku
    ovo je sasvim dovoljno. ipak, u slučaju soora potreban je oprez pa se bradavice ne mažu mlijekom.

smatram da nije potrebno unaprijed ništa kupovati jer vam možda neće biti potrebno. pričekajte kad krene dojenje pa ćete se možda iznenaditi kako vam ništa ne treba za uspješno dojenje jer sve ide kao po špagici. ako pak ne bude tako, lako ćete kupiti što vam treba

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala cure, meni je patronažna sestra rekla još u 8 tj. da si kupim nešto za bradavice :shock: , glavno da nisam nešto preskočila, znači ne treba za sada ništa, hvala

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nama su na tečaju reklo ništa mazat, čak naglasili i da par tjedana pred termin ne pretjerujemo s gelovima za tuširanje na grudima. mlijeko i samo mlijeko, rekle dr

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja samtram da ne treba micim mazati osim ako su izrazito suhe (kao moje). Ja ih mazem melemom a kasnije namjeravam onim iz dm-a jer se ne treba ispirati prije dojenja. Nama pedijatrica jucer na tecaju rekla da je najbolje s mlijekom (majcinim) ali da si ipak ponesemo neku kremicu inabrojala je hrpu proizvoda

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ona kremica iz DM-a je zakon i za bradavice, ali i za ispucane usne.
    Ali samo ako osjetiš iziritiranost, a ako je sve o.k. zaista ti ništa neće biti potrebno.
    Ja sam je koristila na samom početku jer su me malo peckale bradavice, a kasnije sam izbjegavala bilo što.
    Dodatne prednosti su joj što se ne mora ispirati prije podoja i što je jeftina.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Purelan, zakon!

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja ću u svakom slučaju ispirati bradavice prije podoja, jer ne mogu zamisliti da stavim bebi u usta tu maščobu.

Ali ne kužim ova mišljenja, ne treba, nije potrebno... pa možda nekom je a nekom nije.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nisu to samo mišljenja. Kremica iz DM-a i Purelan su čisti lanolin, koji je jestiv i zato se ne treba ispirati prije podoja. Uostalom, nećeš staviti tonu masti na bradavicu i staviš je nakon podoja, tako da do sljedećeg podoja nešto koža upije, nešto ostane na odjeći.
    Problematične su kremice koje sadrže mirise i ostale kemije.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj blondie prvotno napisa
    Ja ću u svakom slučaju ispirati bradavice prije podoja, jer ne mogu zamisliti da stavim bebi u usta tu maščobu.

Ali ne kužim ova mišljenja, ne treba, nije potrebno... pa možda nekom je a nekom nije.
    Zasto je bitno koristiti nesto sto se ne mora ispirati? Zato sto ce vam bradavice od dojenja najvjerojatnije biti iziritirane i mozda cak i bolne, i onda ih jos dodatno ispirati - moguce da vam to nece uopce biti ugodno i da cete naglo shvatiti zasto stalno preporucamo nesto sto se ne mora ispirati Druga stvar zasto nije dobro ispirati - ako ste stavili neku kremu koju ne zelite da dijete pojede, onda se ta krema nece oprati vodom (jer je masna), znaci morate koristiti sapun da biste je oprali. A sapun ce vam jos jace isusiti kozu i uciniti je sklonijom pucanju.

Ukoliko ispirete i samo vodom, voda koliko god blaga bila ipak donekle isusuje kozu (nije isti ph koze i vode, ne?). I ukoliko su vam bradavice iziritirane, nece vas oduseviti dodatno isusivanje. Zato je majcino mlijeko idealno za premazivanje nakon podoja

I nemojte ni sada u trudnoci bradavice prati sapunom/gelom za tusiranje itd.. Vise nego dovoljna je samo voda. Bradavice imaju zlijezde koje odrzavaju vlaznost i stite bradavicu, ako koristite sapune isusujete kozu previse i narusavate prirodni balans i onemogucujete tijelu da se samo pripremi za dojenje

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Anchie thanx!
    Ma ja ću u svakom slučaju koristiti kremu koja se ne mora ispirati- kupila sam tu DM-ovu, ali kako ju već sad tu i tamo namažem tako je masna i odvratna da sam zato rekla da ne mogu zamisliti to staviti bebi u usta.
    Sa Lunom nisam s ničim mazala. Imala sam par dana napuknuća ali brzo su prošla i samo sam ih premazivala sa svojim mlijekom.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sa Lunom nisam s ničim mazala. Imala sam par dana napuknuća ali brzo su prošla i samo sam ih premazivala sa svojim mlijekom.
    Upravo tako

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

da ne dizem novi topic..ovo mi se nekak cini da bi moglo spadati tu....

svrba me bradavice ko lude i lagano mi se ljuska koza na njima :/
    nekak me sve podsjeca na soor koji sam imala dok sam dojila, ali mi je nevjerojatno da se sad opet pojavio (ne dojim vec 1,5g)

ima li netko iskustva?
    kak sam trudna nije mi do mackanja antigljivinima i slicnim stvarima...opet cu pocet intenzivno po acidofilima i ukinuti slatko pa vidjet jel pomaze, vise onak preventivno...
    bilo kakvo razmisljanje pomaze jer mi se ne trci doktorima za svaku sitnicu

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

otkrila sam u cemu je rijec
    cice rastu
    naime, mackam se cijelu zimu po nogama jer mi je suha koza. al cice nisam ni taknula, sve po devizi, nije mi nikad ni trebalo pa sta cu sad poceti (osim kod jednog toples ljeta, ali to je OT )
    to sto su mi narasle u mjesec dana za skoro 2 broja grudnjaka meni mudrici nije palo napamet da bi mi moglo smetati ili ne-daj-boze malcice rastegnuti kozu. pa kaj, vec su jednom bile tolike
    i tak, cim sam ih namackala svrbezi je nestalo..

Angelina Bell avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Purelan, zakon!
    Potpisujem!
    Meni je definitivno pomogla.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni su u rodilistu rekle sestre, nakon sto su mi bradavice gadno ispucale, da koristim melem. Ova iz dm-a je dobra ali navodno da beba moze odbit sisu zbog okusa tj. mirisa dok s melemom to nije slucaj. Pa sam ja koristila melem i prezadovoljna sam.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    prije se savjetovalo mazat bradavice ovim ili onim, ili ih trljati rucnikom nakon tusiranja (skviiik)

mazati bradavice svojim mlijekom nakon podoja i susiti na zraku.
    zamisljam si ih kao ves objesene na strik i ne mogu se prestati smijati
    ja sam vec sanjala da dojim i kao ide sve super. nadam se da ce tako biti... kako kod zivotinja sve super funkcionira, a nas zna zezati...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Meni su u rodilistu rekle sestre, nakon sto su mi bradavice gadno ispucale, da koristim melem. Ova iz dm-a je dobra ali navodno da beba moze odbit sisu zbog okusa tj. mirisa dok s melemom to nije slucaj. Pa sam ja koristila melem i prezadovoljna sam.
    melem
    jesu ti rekle da treba prije podoja isprati bradavice?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja mažem. Sa DM ovom babylove. Mislim da košta desetak kuna.
    i ja mažem s ovom, nije skupa, a super je

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    Citiraj koksy prvotno napisa
    melem
    jesu ti rekle da treba prije podoja isprati bradavice?
    i, ne samo što ga treba ispirati već i... ono što omekšava grubu kožu na petama, što li tek napravi od najnježnije i najosjetljivije kože na bradavicama? bojim se da ih još dodatno omekša i učini podložnijim ozljedama.

ili mlijeko ili prelan (čisti lanolin).
    oboje isključivo nakon poroda.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni su jucer savjetovali nakon tusiranja lagana masaza s rucnikom i masaza bradavica kriskom limuna jer limun ocvrscuje bradavice.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hm, masaža limunom? :?
    pa ne znam baš. Zamišljam kako to negdje peče, posebno ako je koža malo iziritirana...

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj jacman prvotno napisa
    masaza bradavica kriskom limuna jer limun ocvrscuje bradavice.
    Heh, da kvotam Nietzshea - ono sto te ne ubije, ucinit ce te snaznijim...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa mislim, savjetnice su već nekoliko puta naglasile da u trudnoći nije potrebno ništa, a nakon poroda, tek ako postoji potreba, čisti lanolin.
    kakvo trljanje, kakvi limuni

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

purelan.
    dušu dao.
    on je također 100%tni lanolin.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, purelan je čisti lanolin, ali se ne zove tako u svakoj apoteci.
    ima i dm neku 100% lnolinsku kremu i možda i neki drugi proizvođači, pa zato napišemo da mora biti čisti lanolin, kako god da se zove.

limun...?...
    ne znam...
    vjerojatno bi i šmirgl-papir ogrubio bradavice, ali čemu?
    zašto maltretirati kožu bez potrebe, pa to je naše živo tkivo.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

vjerojatno bi i šmirgl-papir ogrubio bradavice, ali čemu?
    zašto maltretirati kožu bez potrebe, pa to je naše živo tkivo.
    božesačuvaj šmirgl papir.
    meni su isto prije odlaska u bolnicu rekli dam oram trljati bradavice...
    a beba si ih je zapravo sama smekšala...bar mi se tako čini.
    i ja povremeno namažem, jer su mi zguljene bradavice i koža oko njih, onako isušena, ispucala, koda sam mlatarala cicama nasred sibirske pustopoljine

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni su jucer savjetovali nakon tusiranja lagana masaza s rucnikom i masaza bradavica kriskom limuna jer limun ocvrscuje bradavice.
    Svašta će ti još ljudi u životu savjetovati. Nadam se da nećeš baš svima vjerovati. :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kad kažete čisti lanolin, može li to biti onaj u rinfuzi iz apoteke?
    Kupila sam ga kako bi lanolizirala vuneni cover, ali ako može poslužiti i za mazanje bradavica u nevolji - super!
    (Inače sam 100 grama platila 10 kuna, mislim da je to najjeftinija varijanta)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

PURELAN!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kužim - purelan.
    Ali, može li mi netko obajsniti u čemu je razlika između čistog lanolina koji se prodaje u ljekarni po cijeni od 10 ili 15 kuna za 100g i Purelana kojeg ima u dvije varijante "...7 grama i košta 23,81 Kn +PDV ili od 37 g košta 45,89Kn +PDV. ..." (info iz jednog teksta s portala)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Frana ne znam odgovor, jer imam jedno drugo pitanje.

Sada sam 18+3 i kako se mazem svaki dan sa DM-ovim uljem svaki drugi predem i preko bradavica jer sam primjetila da su mi strasno suhe. Vec nakon 2 puta ta ispucanost je nestala. Da li mogu tako i do kada?

Hvala Vam na odgovoru!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Fana prvotno napisa
    Kužim - purelan.
    Ali, može li mi netko obajsniti u čemu je razlika između čistog lanolina koji se prodaje u ljekarni po cijeni od 10 ili 15 kuna za 100g i Purelana kojeg ima u dvije varijante "...7 grama i košta 23,81 Kn +PDV ili od 37 g košta 45,89Kn +PDV. ..." (info iz jednog teksta s portala)
    ne govorim iz vlastitog iskustva, jer nisam koristila i jedan i drugi. Mogu samo reći da pretpostavljam da je razlika u pripremi i odabiru sastojaka. Imaš bademovo ulje za 20 kuna, a imaš i za 120... Pitanje je kako je obrađeno, jesu li sačuvani svi sastojci, bla, bla. Eh sad, ako nemaš osjetljivu kožu, onda možda ni nećeš osjetiti razliku, a ako imaš, možda će ti koža reagirati.

Znam da sam na jednom predavanju o prirodnoj kozmetici čula da npr. ovce od čije vune dobivaju lanolin (to se dobiva tako, ako se ne varam, možda sam nešto pomiješala), ne smiju biti oprašivane protiv nametnika (buba i ostalog) nekim kemikalijama, jer to sve završi u vuni, odn. lanolinu.

Sigurno se plaća i brand, da se razumijemo, ali evo, pretpostavljam da bi u tome mogla biti razlika- otkud osnovni sastojci, kako su tretirani, dobiveni itd. Kažem, možda ti razliku nećeš ni osjetiti. A možda će netko reagirati nekim osipom ili tko zna čime, ako ne koristi baš najčišći sastojak.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Susjeda je isprobala tretman limunom i kaze da ovaj put nije imala nikakvih teskoca s bradavicama. Meni su prvi put bradavice bile u strasnom stanju pa sam sad voljna proci i kroz limun, a poslije mogu dati izvjesce je li djelovalo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Susjeda je isprobala tretman limunom i kaze da ovaj put nije imala nikakvih teskoca s bradavicama. Meni su prvi put bradavice bile u strasnom stanju pa sam sad voljna proci i kroz limun, a poslije mogu dati izvjesce je li djelovalo.
    drugi put nije imala problema najvjerojatnije zato što je bilo - drugi put.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    Svašta će ti još ljudi u životu savjetovati. Nadam se da nećeš baš svima vjerovati. :/
    Baš.

To isto je i meni mama tupila.

A onda se sjetila kak je imala problema s dojenjem, bradavicama is svim mogućim..

Ja sam lijepo poslušala savjete iz tekstova s portala i samo sam se lagano brisala (tapkajući) nakon tuširanja i niš nisam trljala, gnječila ni gnjavila svoje bradavice. Ma ne bih ni mogla jer su mi bile jako osjetljive.
    Kad je krenulo dojenje, nisam imala nikakvih problema osim onih klasičnih poteškoća s početka dojilačkog staža (kad boli, dok se ne navikneš na bebino sisanje, pa i ona početna iziritiranost koja brzo prestane). Samo sam prvih par dana mazala s nekom kremicom (mislim (kršitelj koda)ova baš za bradavice) i čim nije bilo iritiranosti prestala sam. Samo poslije podoja malo mlijeka razmažem po bradavicama i pustim da se osuši. Nikakvo pranje ni ispiranje prije ili poslije podoja. Normalno tuširanje i to je to.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    a meni je pomogla Pure lan krema, malo je skuplja, u ljekarnama ima za kupit, ali je super, nije ju potrebno ispirati, bradavice bi mi se obnovile jako brzo, i mazala sam tek kad sam pocela dojit, ne prije.
    Potpis od a-ž.
    Mene je ona spasila, stvarno se isplati svaka kuna.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja ću si za drugi put apsolutno pripremiti tu kremu (Purelan) za bradavice. Naime, imam loše iskustvo s prvog poroda. Mlijeko mi je nadošlo tek 4-5 dan, do tada su mi Ivana stavljali na cicu, on bi (jadničak mamin, bio je gladan ) vukao, a ono - ništa. Tako mi je poslije jednog "podoja" bradavica bila toliko uništena da je jedan komadić (znam da je odvratno i čitati) visio na stranu (ne moram ni govoriti koliko me to boljelo). Sestra je rekla da takvo što još nije vidjela, a ta ista sestra mi je savjetovala melem ( ) koji sam prije podoja brisala tako da su mi bradavice bile još više iziritirane. Uopće ne znam kako bih pregrmila to razdoblje da nisam koristila one šeširiće. Uza sve to, podrška u bolnici je bila katastrofalna - nemate mlijeka, loše, loše, dobio je samo xy grama..., a ja sve očajnija. Ali zato smo doma moja srećica i ja došli na svoje - nikakvih upala, ragada, mastitisa. Uspješno dojili do 30 mjeseci. I da, majčino mlijeko pomaže, njime namazati bradavicu poslije podoja, ali ja to u bolnici nisam mogla jer, kao što sam već napisala, mlijeka nije bilo.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što se tiče razlike između Purelana i lanolina koji se prodaje u apotekama,
    nazvala ja apoteku.
    Tamo su mi rekli da se bradavice mogu mazati s njihovim lanolinom, ali da ne bi smio ići na ranice i da bi ga trebalo obrisati s bradavica prije dojenja - tako da nula bodova!
    (Nisam uspjela baš detaljno ispitivati, ali pretpostavljam da nije dovoljno čist)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče razlike između Purelana i lanolina koji se prodaje u apotekama,
    nazvala ja apoteku.
    Tamo su mi rekli da se bradavice mogu mazati s njihovim lanolinom, ali da ne bi smio ići na ranice i da bi ga trebalo obrisati s bradavica prije dojenja - tako da nula bodova!
    (Nisam uspjela baš detaljno ispitivati, ali pretpostavljam da nije dovoljno čist)
    Ne bih se pouzdala u savjete ljekarnika na temu lanolina. Niti jednog ljekarnika do sada nisam cula da je s odusevljenjem reagirano na lanolin. Vecinom su to ovakve reakcije :shock: kad spomenes za sto ti treba.

Cisti lanolin (bez kemijskih dodataka) kupljen u ljekarni je ok za bradavice. Ne mora ga se ispirati niti brisati s bradavica. To je preporuka svjetske lige za dojenje (cijim preporukama se mi vodimo). Jedino sto taj lanolin zna biti malo cvrst, pa uzmete malo medju prste i omeksate trljanjem prstiju i onda stavite na bradavice.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U tom slučaju, imamo dakle 2u1 proizvod. Malo na cice, malo na vuneni cover

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U tom slučaju, imamo dakle 2u1 proizvod. Malo na cice, malo na vuneni cover
    Vidis, vidis

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Možete mazati i zmijskim znojem, al kad malo čudo prvi put prione, vidjet ćete sve zvijezde! Možda bi ribanje čeličnom četkom pomoglo! Ja sam se iznenadila kako beba može jako stisnuti. Cijeli život postupamo sa bradavicama nježno i pažljivo, a onda ih odjednom netko žvače i nateže ko da smo ih dobile na lutriji. Šalim se, naravno, dojenje je predivno iskustvo i mi uživamo u njemu već 8 mjeseci i ne mislimo prestati tako brzo. Samo mislim da mazanje kremama unaprijed nema nekog smisla. Puno je važnije informiranje o dojenju, da se znate nositi sa situacijama kako se redom javljaju: što kad dođe mlijeko, kada treba masirati, izdajati, kako staviti bebu na prsa...jer nisu sve sestre u svim rodilištima raspoložene za pomoć mladim mamama. Ja sam u rodilište nosila bepanthen mast, ali nije mi trebalo.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •