ne mora uopće biti takoMožete mazati i zmijskim znojem, al kad malo čudo prvi put prione, vidjet ćete sve zvijezde!
mene ni prvi, ni drugi put dojenje nije ni najmanje bolilo, jedva da sam ga osjećala
ne mora uopće biti takoMožete mazati i zmijskim znojem, al kad malo čudo prvi put prione, vidjet ćete sve zvijezde!
mene ni prvi, ni drugi put dojenje nije ni najmanje bolilo, jedva da sam ga osjećala
Ispravan polozaj je taj koji omogucuje da dojenje "ne boli". Ako mama doji i vidi sve zvijezde, e onda je to znak da nesto ne stima i da bi trebalo nesto popraviti (najcesce polozaj djeteta na dojci).
meni je baka (!) rekla da bi ja trebala poceti ispirati bradavice u nekakvoj bor-vodici... nemam pojma sta je to, rekla sam joj, bako, kad je to bilo, kad si ti dojila...!
nego, ja poslije svakog tusiranja mazem trbuh i cice s uljem (bademovim, ili nekim njemackim, ekstra za trudnice, sve prirodno) protiv strija, pa to kak mazem dodje i do bradavica. sad me zanima, mozda bi njih trebala izbjegavati, da ne dodje to ulje do njih? mislim ne znam, sta bi bilo, al eto, da vas priupitam.
mene takodjer prvi podoj nije niti najmanje bolioLutonjica prvotno napisa
bradavice nije potrebno mazati niti u trudnoći niti poslije poroda. cure su sve napisale ranije na ovom topicu. samo da ti skrenem pažnju da mazanje grudi (i bradavica) nakon poroda može odbiti bebu od dojenja ukoliko ulje ili krema imaju miris. tvoje mlijeko i čisti lanolim, prema potrebi, sasvim su dovoljni za bradavice.manal prvotno napisa
Mali je od početka pravilno sisao, nikad nisam imala oštećenje bradavica. Jednostavno mi je taj podražaj bio prejak i trebalo mi je dva dana da se bradavice naviknu na nove senzacije. I moje bolničke cimerice su stenjale prva dva dana, tako da vjerujem da to nije rijetkost.
bor vodica je borna kiselina
otrov
katastrofa
ali to se prije preporučalo za dezinfekciju
kao, mama mora dezinficirati cice prije nego ih stavi bebi u usta
(ne znam da li bi plakala ili se smijala na to)
Meni je patronažna na grupi za dojenje preporučila Bepanthen mast. Koliko sam shvatila, to je lanolin i b vitamin i jestivo je, to jest, ne treba se brisati s cica prije podoja.
Bepanthen mast treba oprati s bradavice prije podoja, pise i u uputstvu
ja mažem bradavice sa kremom koju rade u mojoj apoteci baš za bradavice, neznam točno sastav. ja izvlačim bradavice sa (kršitelj koda)ovim niplettama jer su ravne, pa su u početku bile dosta iziritirane, a krema mi je super.
Ispričavam se na dezinformaciji, tako mi rekošeemily prvotno napisa
![]()
malo OT, ali da ne stavljam novi post: ja mislim da imam madeze na bradavicama. smeta li to za dojenje? mislim ako se (ne daj boze) jave neke ranice... ?
mehanička trauma ne uzrokuje pojavu melanoma. općenito nisu opasni madeži manji od 5mm (ako gumica na olovci površinom prekrije madež).manal prvotno napisa