Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Pomoc nemoguca glavobolja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pomoc nemoguca glavobolja

Dakle dodje mi da glavom udaram od betonski pod koliko me boli. Nikakve tablete ne pomazu. Nista.Boli ko ludo. Manta mi se u glavi a Annabel mi je dobila gripu pa sam na izmogu snaga jer nisam ni spavala jer ona kuri vec od sinoc i danas cijeli dan. \

Mislim da ja nemam gripu jer nemam nikakve druge simptome osim glavobolje a i ja sam se cjepila. Sad ako mi jos Noah pokupi gripu nista od operacije drugi tjedan. Epidemija gripe udarila naveliko po Torontu.

Ali dajte neki ljek ako znate za glavu. Prirodni jer sam sve kemije vec isprobala i nista ne pomaze. Ubicu se majke mi sama sa njih dvoje i ovom glavoboljom. Zna li ko sta dobro jer mi ocigledno ;predstoji jos koja neprospavana noc.

ivarica

Početno

suosjecam
    ja sam pred dva tjedna svoje odlezala, temperaturu mi je mogao spustiti maxflu, ali nista nije pomoglo protiv glavobolje i kostobolje, bas nista. 5 dana i 5 noci.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nataša,ja povremeno imam luđačke glavobolje,stavljala sam si hladnu ( iz zamrzivača) krpu na glavu i prestajalo je

ne znam jel medicinski ok,al je meni pomoglo

Šaljem ti pusu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj Maria71, nemoj to raditi :shock: Nije to zdravo, makar pomaze kratkorocno
    Natasa, stvarno ne znam sto da ti kazem, mene povremeno uhvate takve ludjacke glavobolje i jos nisam pronasla metodu da otklonim bol. No, probaj si glavu dobro umotati salom, da je utoplis. Nema veze sto si u kuci. Meni je to pomagalo kratkorocno, te bih legla u zamracenu sobu.
    Prstima masiraj slijepoocnice. Onako lagano, kruznim pokretima.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je uvijek pomagalo masiranje mjesta između palca i kažiprsta na ruci. To mi je netko prije par godina preporučio i stvarno funkcionira.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivka sta je Maxflu?

Da legnem. Ja nemogu da sjednem od Annabeline fibre.

A hebate da moze glava vako bolit. Majke mi mozak oce na oci da mi izadje.Kad malo kao zadrmam glavu imam osjecaj da se sve pomjera(i ono malo mozga sto imam ).

Sad sam nakupovala nekih flu medicina pa cu se nadrogirati.Sta mi drugo preostaje. Masiranje mi nis ne pomaze jedino da uzmem dva kamencica i lupam sljepoocnice. Mozda da probam ovo sa salom sto Ori pise. Ma budem ja probala i ovo sa hladnim. Ma sve samo da ne boli ovako ludo.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Vidim da živiš u Kanadi...s obzirom da sam migreničar dugogodišnji, jedino što mi pomaže je Advil, 2 kom.Ukoliko imaš pulsirajuću bol lagano stisni mjesto gdje je bol najjača i prekrij krpom i umiri se u mračnoj prostoriji.
    Znam kako je

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Natasa, prvo IZMJERI TLAK!!!!

Ako je visok pravac doktoru po lijekove, nemoj se nikako s tim zezati.

Ako je nizak - kava, slano i puno vode.
    Meni je nedavno (od niskog tlaka me bolila) pomoglo 2 čaše vode i boravak 5 minuta na ledenom balkonu (s cigaretom, ali to ne preporučam).
    Ako imaš migrenu probaj utopliti ruke (cijele podlaktice).

Od alternative probaj neko mentolasto ulje (metvica, eukaliptus i sl) na sljepoočnice - ali to može i pogoršati ako je migrena.
    Od kemije probaj skombinirati paracetamol i voltaren.
    Jesi li možda zanemarila hranu? Pojedi nešto lagano i slatko! A onda za sat vremena normalni obrok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

manjtanje je u stvari problem sa tlakom a nisak izaziva i slabost i osjecaj mucnine(imas li i problem sa vidom?).
    mozda nije glavobolja nego jaka migrena ( ako imas ogromnu potrebu da budes u hladnoj mracnoj prostoriji bez ikakvog zvuka ispod jorgana)
    isto tako ta jaka bol moze biti i pucanje neke krvne zilice i zato je najbolje da odes u ljecnika na snimanje glave, vadenje krvi i mjerenje tlaka.ni jedna bol u glavi nije bezazlena . sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inace imam nizak tlak.

Ma ja bi pitala da idem na snimanje jer me po nekad prepadne koliko to boli. Grozota. Ali cekam da prvo sva djeca prizdrave i da sve prodje ovo s Noah pa cu onda. Iako nemam pojma da li ce me htjeti poslati. Ali definitivno sam juce bila grozno(danas je nesto bolje). Vozila sam Noah u vrtic popodne jer Annabel bolesna a meni nije do zivota pa sam kontala nek se on ide malo poigrati na tri sata ali dok sam vozila ono sve kao duplo vidim, ma ne duplo nego vise mutno.

Hvala cure

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo da vidis duplo tj mutno je bas ono sta sam te pitala i meni se cini (nisam doktor al imas iste simptome kao i ja) da imas migrenu a pretpostavljam da se ne bavis sportom pa ce ti ljecnik to preporuciti ( pretpostavljam ne zato sta te znam nego sta kazu da sportisti nemaju problema sa niskim tlakom)

dobit ces ljekove ( ja sam izabrala akunpukturu i treniranje) i sta vise treniras to ti krv bolje cirkulira do mozga i manje ce te boliti glava.
    i da... svaka ta jaka glavobolja je korak blize do slagiranja :/ jer se one i pojavljuju kad mozak ne prima sve ono sta mu je dovoljno.
    zaboravi cokoladu,vino i sir. to izaziva migrenu.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja si prvo izmasiram (sama, al možeš i nekog drugog zamoliti) vrat i ramena - često je problem u cirkulaciji.
    Zatim odem u toplu kupku i obično poduzmem neku od meditacija - obično pomogne.

I na kraju - lijek u biti za sinuse, kao neko eterično ulje, ali meni pomaže kod svih glavnih bolova. http://fidifarm.over.net/php/print.p...es/sinusan.php To je za inhalaciju, al ja se fino izmasiram po sljepočnicama, čelu, iza uha, ma gdje treba. Fino hladi, a miris pridonosi opuštanju i glava prestane boljet....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

suosjećam potpuno
    godinama imam grozne glavobolje, što od promejene vremena, od niskog tlaka, nervoze, umora... i baš su takve-mozak hoće da iskoči!
    čim ti nešto u organizmu nije kako treba-glava boli, to i sama znaš. najbolje je otići na pregled, a do tada ovo su moje kućne čarolije:
    -najbolje je odmah popiti neku tabletu, jer poslije nema efekta, kad se bol pojačava
    -utrljam malo lavandinog ulja na čelo i to te, ako ništa, malo umiri (meni masaža cijele lubanje samo pogoršava)
    -jaka limunada ili kamilica
    -žustra šetnja
    -puno vode (možda si pila nedovoljno vode?)
    -nešto toplo pojedi

nadam se da će ti što prije proći!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super si me Fortuna sad isprepadala

A nista pitat cu svog doktora sljedeci put kad ga vidim.Hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da nije migrena?????
    Moj brat ima strasne migrene s vremena na vrijeme i jedino sto mu pomogne su Analgin kapi. Izbrojim mu oko 30-tak kapi i relativno ga brzo prođe. No, svaki organizam je drugaciji.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni isto pomaze Advil - i to dva odjednom. Ali ovdje ima u ljekarnama za kupiti nekakva traka za staviti uko glave (na razini cela, kao one trake sto ti drze kosu kad igras tenis). To se drzi 5 minuta i navodno prode glavobolja. Nisam provala, ali kazu da super funkcionira - ali 3 trake 10eura :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •