hermina prvotno napisa
Nisam mogla vjerovati! Danas smo bili na pretragama na Klaićevoj, mali milion pretraga iz krvi, prick testovi, stolica, urin i UZV abdomena. Poslao nas dr Jadrešin. Na prick testovima pozitivan na jabuku, bananu, jaje, pšenično brašno i kikiriki. Naravno da su mu testirali samo 10-ak namirnica, jer ne bi sve ni stalo na njegovu rukicu. Alegologica preporučila da izbacimo te alergene potpuno iz prehrane. Sad čekam još mišljenje dr Jadrešina. Ali, zanima me, šta da mu dajem u zamjenu za pšenično brašno? A umjesto jabuke i banane? Pa, to su gotovo prve namirnice s kojima se započinje dohrana....Dosad je jeo sve moguće, obožava jesti, super napreduje, veselo i normalno dijete. Još sam u šoku i ne mogu to vjerovati. Šta god da uzmem da mu dam jesti danas, sjetim se da ima u sebi neki od ovih 5 alergena. Ako mu sve to izbacim, s čim da zamijenim? Pa, dijete će mi smršavjeti. A, kako se ponašati s prehranom u vrtiću? Strašno, baš su me šokirali danas... Znam da nije to najgora stvar na svijetu, ali ipak me unazadilo...