Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Alergičan na bananu i jabuku???!!!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Alergičan na bananu i jabuku???!!!

Nisam mogla vjerovati! Danas smo bili na pretragama na Klaićevoj, mali milion pretraga iz krvi, prick testovi, stolica, urin i UZV abdomena. Poslao nas dr Jadrešin. Na prick testovima pozitivan na jabuku, bananu, jaje, pšenično brašno i kikiriki. Naravno da su mu testirali samo 10-ak namirnica, jer ne bi sve ni stalo na njegovu rukicu. Alegologica preporučila da izbacimo te alergene potpuno iz prehrane. Sad čekam još mišljenje dr Jadrešina. Ali, zanima me, šta da mu dajem u zamjenu za pšenično brašno? A umjesto jabuke i banane? Pa, to su gotovo prve namirnice s kojima se započinje dohrana....Dosad je jeo sve moguće, obožava jesti, super napreduje, veselo i normalno dijete. Još sam u šoku i ne mogu to vjerovati. Šta god da uzmem da mu dam jesti danas, sjetim se da ima u sebi neki od ovih 5 alergena. Ako mu sve to izbacim, s čim da zamijenim? Pa, dijete će mi smršavjeti. A, kako se ponašati s prehranom u vrtiću? Strašno, baš su me šokirali danas... Znam da nije to najgora stvar na svijetu, ali ipak me unazadilo...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kukuruzno brašno, palenta, riža
    kruška, šljiva

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kupila danas kukuruzni kruh. Šipak, ima u njemu vjerojatno svega više nego kuk. brašna. Zanima me prvenstveno za kruh ili neke kolačiće. Pedica rekla niti zobeno, raženo i slično brašno isto ne, samo kukuruzno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kupovni kukuruzni kruh je mješan s bijelim brašnom :/
    trebala bi sama raditi kruh ...

u biti imaš palentu i rižu
    s njima se mogu raditi kolači, ne klasični, ali su slatki

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hermina kad idete kod jadrešina?
    traži njega za savjet s prehranom...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj M. je bio alergičan na jaja, pšenično brašno i orašaste plodove. Da te utješim - alergije na jaja i brašno su nestale same od sebe do navršene 3. godine, baš kao što su nam svi govorili, ostali su jedino još orašasti plodovi (ali bez njih se zaista može).
    Umjesto pšeničnog brašna koristili smo bezglutensko ili sojino jer na soju nije alergičan. Pekli smo kruh od bezglutenskog, jeo je rižine krekere (tzv. "stiropor"), u variva sam također stavljala bezglutensko ili sojino brašno, a često sam ih zagustila samo s krumpirom. Od pahuljica je jeo cornflakes (samo uvijek treba provjeriti sastav!), a tjesteninu smo kupovali bezglutensku. Čak i keksiće smo mu znali nabaviti bez glutena, u Mercatoru, Billi ili Gei (kod njih je najbolji izbor svega). Kad smo išli u goste, skuhala bih mu nešto što se može i hladno jesti (npr. rižu s nekakvim povrćem i nasjeckanom piletinom) i nosila sa sobom. Kolače sam radila bez jaja i s bezglutenskim brašnom i vjeruj mi, kad se navikneš nije uopće tako strašno. Mada sam sad sretna što su te alergije nestale pa može bez problema jesti sve i svugdje.
    Drži se i misli pozitivno, vjerujem da će i vama proći kao što su i nama

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

jao draga bas mi je zao,ja nemam iskustva u tome tak da ti nemrem pomoci ali vjerujem da ce ti se curke javit,a kak si skuzila da mu nes smeta il ste isli ovak na sve te pretrage?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma, išli smo kod gastro zbog čestih povremenih kašastih stolica, skoro proljevastih, pa između ostalog na sve moguće testove na alergiju i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hermina
    I moja je šmizla na bezglutenskoj djeti
    (bez pšenice,raži, zobi i ječma).
    Kad se navikneš i nije tako strašno.
    Puno ljudi s time živi.
    Mi kupujemo u bio & bio tjesteninu, kukuruznu krupicu,
    rižine kekse, rižino brašno.
    Postoje i specijalna brašna koja se mogu kupiti u apoteci
    a idu i na recept.
    Dobro čitaj deklaracije!
    U hrenovkama, salamama i još mnogim
    proizvodima ima pšeničnog brašna a da
    ljudi ni neznaju.
    Uguglaj celijakija i pronaći ćeš brdo toga.
    Ja sam isto relativno friško u svemu, ali ako kako mogu pomoći šalji pp
    A možeš nam se i pridružiti www.celijakija-istra.hr/mi.html

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anne prvotno napisa
    Postoje i specijalna brašna koja se mogu kupiti u apoteci
    a idu i na recept.
    Anne, ta brašna idu na recept samo kod celijakije, kod nas je bila u pitanju alergija - kao i kod hermine - i nismo imali pravo dobiti ih.
    Sve ostalo što si napisala apsolutno potpisujem!
    I da, oprez, Franckova palenta sadrži pšenično brašno, iako ne piše!!! Točnije, tako je bilo prije par godina, to je podatak koji sam dobila od udruge oboljelih od celijakije.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mama sanja upravu si, ma nisam ni razmišljala
    da nemaju dijagnozu celijakije jer mene uvijek frapira
    skupoća tih "posebnih" namirnica kao da oni koji ih moraju
    koristiti to rade iz luksuza :/

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: Alergičan na bananu i jabuku???!!!

Citiraj hermina prvotno napisa
    Nisam mogla vjerovati! Danas smo bili na pretragama na Klaićevoj, mali milion pretraga iz krvi, prick testovi, stolica, urin i UZV abdomena. Poslao nas dr Jadrešin. Na prick testovima pozitivan na jabuku, bananu, jaje, pšenično brašno i kikiriki. Naravno da su mu testirali samo 10-ak namirnica, jer ne bi sve ni stalo na njegovu rukicu. Alegologica preporučila da izbacimo te alergene potpuno iz prehrane. Sad čekam još mišljenje dr Jadrešina. Ali, zanima me, šta da mu dajem u zamjenu za pšenično brašno? A umjesto jabuke i banane? Pa, to su gotovo prve namirnice s kojima se započinje dohrana....Dosad je jeo sve moguće, obožava jesti, super napreduje, veselo i normalno dijete. Još sam u šoku i ne mogu to vjerovati. Šta god da uzmem da mu dam jesti danas, sjetim se da ima u sebi neki od ovih 5 alergena. Ako mu sve to izbacim, s čim da zamijenim? Pa, dijete će mi smršavjeti. A, kako se ponašati s prehranom u vrtiću? Strašno, baš su me šokirali danas... Znam da nije to najgora stvar na svijetu, ali ipak me unazadilo...
    hermina, žao mi je, da, nije najgora stvar na svijetu, ali nemoj to zanemariti. svakako upozori tete u vrtiću! izbaci alergene iz prehrane, bar privremeno, jer reakcija na njih može biti gadna, moja se mama skoro ugušila uslijed reakcije na kikiriki (ne želim te plašiti, samo upozoriti). postoji i kukuruzno i rižino brašno, probaj npr. krušku umjesto jabuke.... postoji mogućnost da se te alergije i povuku, moj je D. primjerice na prvu bananu (sa 7,5 mj.) imao reakciju u vidu osipa oko usta, dala sam mu opet za tri tjedna i sve je bilo ok. isto tako na prvi smoki (imao je više od dvije god) koprivnjača po vratu i tijelu!poslije više nikada. išli na testove na srebrnjak i on je alregičan na grinje i to jakoo, ali na hranu ništa (za sada). eto, treba paziti, za kratko ćeš se vrijeme informirati i biti će ti puno lakše. samo hrabro
    malom miceku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •