Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 107

Tema: Krstenje

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Krstenje

Jeste li i kad ste krstili svoje bebice? Mi smo u subotu imali krstitke sa puna 4 mj. Nisam htjela prije jer mi se nije dalo malu bebicu vuc po zimi u hladnu crkvu. Ovako je on to sve pratio sa zanimanjem.
    Jedino sto mi se istinski zamjerilo je hrpa obitelji na okupu i naravno bake, prabake i tete prepune "korisnih" savjeta. Skoro su mi ga nahranili s tortom dok nisam gledala...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi smo kad je mala imala 3 mjeseca, svekrva pozvala 60 ljudi . mi nismo htjeli svadbu pa je rekla da smo joj to dužni.

iskreno nitko od naših prijatelja nije došao jer nisu bili u stanju od tolike rodbine, a i moja rodbina u stanju od njegove, tak da ko da nije bilo naše djete u pitanju.

ali eto barem sam kumu odabrala

Datum pristupanja
    Jan 2008
    70

Početno

prvo smo s pet mjeseci,drugo s sedam a treće koje sad ima 5mj.ćemo poslije usksa jer još malo pa će korizma a razlog zadnjeg odgađanja je to kaj ćemo poslije slaviti u restoranu a ima nas puno i neću da mi se beba od mjesec ili dva guši u dimu i navlači po rukama

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

žuža, ista stvar. Čekamo da prođe korizma, da dodže lijepše vrijeme......

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi smo sa misec ipo da nas ne uhvati velika hladnoca i na kraju je to ispao najhladniji vikend prosle jeseni al bilo je dobro, samo najuza obitelj, nas 13 na rucku i bas smo gustali

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi malca krstili na njegov 3. minjak....bilo 100 ljudi (najuža rodbina).....ljepo se zabavili, popričali, isplesali, malca svi iznosali...bilo je 07.07.2007.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo naseg sincica krstili kad je imao 2,5mjeseca.
    Bilo nas je 30-ak u jednom restoranu,bio je peti mjesec,stvarno nam je bilo odlicno.
    Sva sreca sto mi nitko u obitelji nije takav pa ga nisu nikad pokusali nahranit s nicim.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sa mjesec i pol, dok je jeoš topla jesen jer smo slavili ui predvorju a nemamo grijanja.. Bilo 60 ljudi skoro svi frendovi.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nismo i nećemo. razgovarala sam sa svećenikom kad je imao 6 mj i toliko me se dojmio da ga ni neću krstiti

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

S 5 mjeseci. I opet bi u isto vrijeme. Bio je dovoljno velik da podnese svu tu gužvu, a još uvijek mali da bude anđelčić....

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi ćemo N krstiti nakon Uskrsa-tada će imati 4 mj.
    Btw. smije se krstiti u korizmi, ali ne smiju biti vjenčanja

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo šeficu krstili s 2,5 miseca.
    i sad kad se sitim koja je bura taj dan puhala i kako je bilo hladno prođe me jeza.
    bila nam samo najuža rodbina, znači starci, braća i kumovi.
    mala je tad prvi put prispavala tokom dana duže od 15 minuta u komadu - puna 3 sata.

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo Niku krstili sa 4,5 mj. i to u korizmi.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sa mjesec i pol- ljeti,
    poslije mise u restoran u prirodi, dan prekrasan, klopa mrak, prostora za drugu djecu kao u priči....
    Greta je prespavala cijeli ručak, bilo nas je 25- najuža rodbina

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi smo je krstili s 2.5 mjeseca, bio topao dan, poslje otisli kod nas na veceru, samo roditelji. Bilo je vise nego super. Djete se smijalo cijelo vrijeme

Datum pristupanja
    Jan 2008
    70

Početno

Citiraj Ana29 prvotno napisa
    Mi ćemo N krstiti nakon Uskrsa-tada će imati 4 mj.
    Btw. smije se krstiti u korizmi, ali ne smiju biti vjenčanja

znam da se smije ali bez slavlja

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi smo karla krstili kad je imao 3 mj, a ja se nisam mogla odlučit koju frendicu da zovem za kumu pa je on imao 3 kume :D

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    mi smo karla krstili kad je imao 3 mj, a ja se nisam mogla odlučit koju frendicu da zovem za kumu pa je on imao 3 kume :D
    kak se to može?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo u subotu imali krstitke. Meni je bilo jako lijepo i svecano! Obred mi je bio dirljiv, a proslava zgodna. Obitelj se okupila a to uvijek volimo. Proslavili smo u jednom restoranu.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo S krstili kad je imala mjesec dana, htjeli smo da bude sto prije krstena a bilo nas je strah hladnoce! bilo nas je 30tak i ona je cijelo vrijeme spavala!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Oba krstili smo sa 6-7 tjedana, posije krštenja nas tridesetak je otišlo na ručak u restoran. Imam sreću pa su i jedan i drugi blaženo spavali u onoj buci. Naravno, ono kratko vrijeme budnosti proveli su na rukama teta.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Netreba zboravit da je krštenje sakrament a ne samo ceremonija i ručak u restoranu....isto tako je i sa svećenicima....ako se po njima bira (dal je svećenik fora ili je zadrti prdonja kakvih ima) hoće li dijete bit kršteno il ne onada ga bolje i ne krstit.....jer sakrament je sakrament bez obzira ko ga dijeli...
    nama je župnik rekao da može i sa mjesec dana da je bojle što prije....
    prije se djecu krstilo vrlo rano jer je bit da ak se bebi kaj desi da ima krštenje to je najbitnije....
    meterologija i obleka nisu bitni

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi isto čekamo da prođe korizma, tada će imati 2 mjeseca. Ja sam isto za to da se djeca što prije krste

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo Ivu krstili sa 1 mj. i nešto sitno dana. U našoj matičnoj crkvi, krstio ga je naš bivši kapelan i bilo je krasno

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    Mi isto čekamo da prođe korizma, tada će imati 2 mjeseca. Ja sam isto za to da se djeca što prije krste
    Djeca se smiju krstiti u korizmi, ali ne mogu biti vjenčanja.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

prvo djete sa 2,5 mj.,drugo sa 4.drugi put je bila korizma.
    nakon krstenja bili smo u restoranu na veceri,samo kumovi,roditelji i mi,bez ikakve velike feste,ali je bilo lijepo.
    i za vrijeme obreda i vecere obojica su bili budni,zaspali tek kad smo se mi slastili s tortom.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja još nisam, inače smo ja i m nevjernici ali smo mislili krstiti malu pa kasnije njoj prepustiti izbor. Inače živimo u sredini takvoj da će se vjerojatno htjeti uklopiti bar u mladim danima. Sad joj je 8 mjeseci. Što mislite (vi koji imate iskustva sa svećenicima) da li će je htjeti krstiti?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    S 5 mjeseci. I opet bi u isto vrijeme. Bio je dovoljno velik da podnese svu tu gužvu, a još uvijek mali da bude anđelčić....
    bas ovako. imali smo rucak u nas kuci, oko 30ak gostiju, maleni je cilo vrime spavao kraj nas. bilo je odlicno.
    s curom slicno ali nju smo malo ranije krstili, mislim s tri ipo mj.

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Istina, evo mi smo se baš jučer krstili, s 4 mjeseca starosti. Cermonija je bila jako lijepa, nas ukupno desetak i nakon krštenja smo otišli kod nas doma na klopicu i mamine kolače Obiteljski, lijepo i intimno

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ja još nisam, inače smo ja i m nevjernici ali smo mislili krstiti malu pa kasnije njoj prepustiti izbor. Inače živimo u sredini takvoj da će se vjerojatno htjeti uklopiti bar u mladim danima. Sad joj je 8 mjeseci. Što mislite (vi koji imate iskustva sa svećenicima) da li će je htjeti krstiti?
    I ja sam nevjernica, MM nije, ali naravno da to nisam spomenula sveceniku. Krstit ce ju sigurno, ne vidim razloga zasto nebi. Ja sam krstena s 8 god. jer mi je tata bio u partiji.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Znam da mogu, no više nam odgovara početak 4.mjeseca

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi smo sad 1. ožujka, znači može se u korizmi. Mali ima 9 mj, pa bi neki rekli da smo to kasno obavili, ali je on, za razliku od dvije male bebe koje su u isto vrijeme krstili i koje su sve prespavale, u svemu sudjelovao prilikom obreda.

mali mrav avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo svojeg mališana krstili s ravno mjesec dana. Većinu mise je prespavao, a sam obred "muški podnio" bez ijednog kme.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi planiramo krštenje isto nakon Uskrsa, L. će imati nešto više od 3 mjeseca.
    Zna li netko može li muška osoba biti kum ženskom djetetu?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Rhea prvotno napisa
    Znam da obrnuto može, pa onda vjerojatno može i ova kombinacija!!!

... mi smo Vitu krstili s nešto manje od mjesec dana

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moja kćer ima kuma.
    i stvarno ne vidim kakve bi veze trebao imati spol :?

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Rhea prvotno napisa
    naravno da može! samo se neki svečenici drže pravila da svaki kršteni kum ili kuma mora imati sve sakramente (osim vjenčanja).

mi smo Karlu krstili sa par dana- sila prilike, Niku smo krstili 40 dana nakon rođenja, a Ines smo morali čekati mog brata da se vrati sa broda jer mu je žena bila kuma i moja šogorica (dvije kume - dvije tete, dvije šogorice ) i zato smo ju krstili nakon 6 mjeseci, inaće bi bilo ranije. I opet smo ju krstili na simboličan datum, na vodokršče, tj. Sveta tri kralja.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    moja kćer ima kuma.
    i stvarno ne vidim kakve bi veze trebao imati spol :?
    Ma ne vidim ni ja, ali ne znam da li postoje nekakva pravila o kojima ja nemam pojma, pa zato i pitam

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

pravila su jedina da mora kum ili kuma imati sve sakramente i da nisu u smrtnom grijehu!! to je jedini uvjet.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Korado još nije kršten a ima 10 mjeseci. Naravno da ću ga krstiti ali neznam još kada. Inače ni ja ni MM nismo baš neki vjernici i oboje smo kršteni samo i to kad smo imali oko 10 godina. Vremena ima. Bila sam se malo raspitati i kod svakog svečenika su druga pravila. Kod jednog roditelji moraju biti vjenčani u crkvi i oboje moraju imati sve sakramente a kumovi moraju biti i muško i žensko i isto sve sakramente. Kod drugog pravila ne vrijede za roditelje ali za kumove da. A i cijene se razlikuju. Koliko ste vi platili krštenje?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni je svecnik rekao da se krstenje ne placa, samo da poslje mozes dat "dobrovoljni" prilog. Dala sam mu 200 kuna i to mu je dosta za tih par minuta posla.
    Mada je, u pravilu, obicaj da kum placa krstenje ali nas je malo skrt pa ga nisam uopce htjela "opterecivat"

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moja kcer isto ima kuma a sin kumu

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

potpuno je svejedno kojeg je spola kum/kuma i kojeg je spola dijete
    bitno je da kumovi imaju sakramente, jer oni (zajedno s roditeljima) pred bogom daju zavjet da će dijete odgajati u vjeri
    zato ne shvaćam zašto ljudi krste djecu ako se deklariraju kao nevjernici? čemu krštenje onda ako se dijete neće odgajati u vjeri?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Znam da nije bitno kojeg je spola dijete ali kod nas je takav običaj da mora biti kum i kuma i da moraju naravno imati sve sakramente. Nisam rekla da sam nevjernik nego da nisam baš neki vjernik i idem u crkvu ali jako jako rijetko. Odgajat ću ga u vjeri. Krštenje se kao ne plača ali postoje njihovi cjenici gdje je krštenje 600 kn (dobrovoljni prilog). Što se tiče običaja kod nas roditelji plačaju. Kod svakog svečenika je drugačije i u svakoj župi.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    zato ne shvaćam zašto ljudi krste djecu ako se deklariraju kao nevjernici? čemu krštenje onda ako se dijete neće odgajati u vjeri?
    kako ne kužiš, pa radi slavlja i poklona

nama naš svečenik naravno nikad nije htio ništa naplatiti, ali smo mi uvijek odnjeli tortu i novce isključivo kao vlastiti dobrovoljni prilog i nije mi žao. a to da postoje cijenici mi se doslovno gadi ( i oni koji to naklapaju, i ti svečenici -u koliko to doista postoji)

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Tea prvotno napisa
    pravila su jedina da mora kum ili kuma imati sve sakramente i da nisu u smrtnom grijehu!! to je jedini uvjet.
    x

moj zabac ima kumu

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ovih dana iščekujem porod a krštenje planiramo vrlo brzo, naravno ovisi kako će proći porod i moj oporavak ali unutar nekih 4-8 tjedana od rođenja djeteta

ja sam apsolutno za čim ranija krštenja i ne želim puno hodati okolo s nekrštenim djetetom, ne znam meni je to bitno

što se tiče proslave, nemamo puno rodbine tako da će biti naši roditelji, brat MM, kumovi i par prijatelja, cca nas 20-tak i najvjerovatnije će biti u restoranu radi jednostavnije organizacije ali nikakav poseban dernek

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Tea prvotno napisa
    kako ne kužiš, pa radi slavlja i poklona
    ja proglasim majmunovo i slavimo, a bome dobijemo i poklone

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo ćupi krstili kad je bila mjesec i pol dana stara!
    bilo je dvadesetak ljudi, lijepo vrijeme, bili smo doma!
    krštenje je bilo u toku mise i nekako si mislim da je možda bolje obaviti to posebno od mise jer kraće traje!
    doma je sve bilo ok jer sam ju gotovo cijelo vrijeme nosila u marami, em je spavala em mi se nije dalo da ju svi nosakaju po toj vrućini!
    i bilo je ok!

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo i jakova i Saru krstili sa mjesec i po dana.Za Jakova smo imali ručak kod njegovih, a sa Sarom smo ipak otišli u restoran. Oboje su kršteni poslije mise i to mi je nekako draže. I oboje imaju i kuma i kumu ( tako je nekako kod nas običaj..).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •