Citiraj dorotea24 prvotno napisa
Citiraj maxovamama prvotno napisa
Ma istina je da drugačije počnemo razmišljati kada su klinci bolesni. Imam sreće da moji nisu. Samo, ja se tim pitanjem bavim od njihovog rođenja. Homeopatijom im pomažem kod svih tegoba i kod jačanja imuniteta. Tu vidim svu mudrost.

Osim toga, zdrava prehrana ne znači da su pojeli voće i povrće.
Za to treba izdvojiti puno vremena. Dnevni i tjedni unos je bitan i naravno što manje slatkiša, sokova, montea i danonina.
Znači, dijete treba pojesti cjelovite žitarice, mahunarke, zeleno lisnato povrće, ako voli meso (mi samo bijelo), namirnice što manje obrađene, bez puno dodataka i raznih vegeta. Ja ne koristim ništa što je zapakirano u vrećicu, nikakve namaze i majoneze, čokolina i pudinge. Kruh pečem sama, uz dodatak raznih sjemenki.Teško je, jer nemamo vremena koliko bi htjeli, ali radije iskoristim vrijeme za pripremanje zdravog obroka, nego za peglanje.
Pa tako hodamo okolo zdravi i zgužvani.
ali ako je dijete češće bolesno nemam ništa protiv nekakvih dodataka dohrani koje mu mogu pomoći. Dok je bio zdrav nije dobivao ništa.
OK, tvoje dijete, tvoj izbor. Ja mislim da mu dodaci prehrani neće pomoći, nego naškoditi dugoročno gledajući.