Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: povrat poreza

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno povrat poreza

ako mi netko može pomoći, pola prošle godine sam radila a pola bila na čuvanju trudnoće tj. bolovanja zbog komplikacija. kak sad to ide s prijavom poreza i moram li nešto dobiti/tražiti od hzzo-a po pitanju papirologije ili?
    hvala

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nisam tamo našla odgovor na pitanje koji papiri s hzzo-a mi trebaju i da li mi uopće trebaju. dakle zato sma pitala, reko možda se netko već informirao oko toga.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sorry, mislila sam da ima.
    ne znam ti točno odgovorit, ali možda mogu malo pomoć - ja sam prije dvije godine bila 4 mjeseca na bolovanju zbog sudara i nisam od hzzo trebala ništa posebno tražiti. sve je već bilo evidentirano na izlistu koji sam dobila od firme za prijavu poreza. pretpostavljam da je isto i za komplikacije, bolovanje je bolovanje.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: povrat poreza

Citiraj marka99 prvotno napisa
    ako mi netko može pomoći, pola prošle godine sam radila a pola bila na čuvanju trudnoće tj. bolovanja zbog komplikacija. kak sad to ide s prijavom poreza i moram li nešto dobiti/tražiti od hzzo-a po pitanju papirologije ili?
    hvala
    ne trebaš ništa tražiti od hzzo-a, samo ćeš od poslodavca dobiti potvrdu o isplaćenim plaćama i uplaćenom porezu i prirezu. Temeljm nje, eventualno drugih potvrda o isplaćenim plaćama te osobnih odbitaka sastavljaš poreznu prijavu.

Inače, molim te da sav info o porezima potražiš na nekom od već otvorenih topica, a ovdje ti je link na jedan od njih.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Re: povrat poreza

hvala
    Ja sam u istoj situaciji i dobila sam potvrdu od hzzo-a o isplaćenom iznosu, preko njih, koju su mi rekli da priložim uz ovu karticu od firme.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

zeljkaa, tu potvrdu si tražila da ti daju ili su oni to poslali?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Otišla u socijalno, tam gdje predajem doznake, i tražila potvrdu koju mogu priložiti uz karticu iz firme. Ne znam jel je to potrebno, al ja sam ju dobila pa ću ju dati teti koja mi ispunjava prijavu za povrat i vidjet šta će ona reći...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Marka99, sigurna sam da ti nikakva potvrda o isplaćenoj porodiljnoj naknadi nije potrebna. Jedino, ako plaćaš dopunsko osiguranje, onda trebaš dobiti potvrdu o uplaćenim premijama dopunskog osiguranja, ali to je sasvim drugi dio priče i šalju se automatski.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zna li netko jel ove godine ima onaj obrazac (mislim da je prošle godine bilo na stranici erste banke?!) u excellu u koji samo upišeš podatke, pa ti sve sam izračuna.
    Ja imam spremljen onaj od prošle godine i samo sam ga isprintala i takvog predala bez problema, ali ne znam jel isti i za ovu (iako kažu da je sve ostalo isto).
    Ako netko zna, molim link.

Hvala!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sorry, evo nađoh na drugom topicu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod mene isti slučaj. Kad sam pitala tetu na poreznoj, rekla je da ne trebam nikakve potvrde za onaj dio godine kad sam primala naknadu za komplikacije. Neka samo napišem u napomenama da sam od tad i tad na komplikacijama.
    Mislim da se na koplikacije ne plaća porez pa onda nemaš ni što prijavljivati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •