Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Mei tai - od kada?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Mei tai - od kada?

Iščitala sam sve topice o mei taiu i nekako mi se ne čini da sam pronašla decidirani odgovor na ovo pitanje. Marama mi je definitivno prekomplicirana - šeprtljavi sam tip. Sling mi nekako baš i nije sjeo.
    Mei tai mi se čini zgodnim jer je kao ruksak pa mi djeluje jednostavnije. E sad, mališan je star 2 mjeseca. Na Ella roo Mei taievima kažu da je za od rođenja nadalje. On što me zbunjuje je to što su na slikama nožice djeci jako jako široko postavljene. Ne znam je li to stvarno tako i smije li tako biti. Da to kupim, ili da još pričekam? Problem mi je što živimo na 3. katu bez lifta, a imamo i malu sekicu od 2 godine kojoj treba pripomoći. Ovako na rukama mi je to jako teško. Help! Hvala.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

noge moraju biti široko, to je jedini pravilan položaj

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mei tai omogućava nošenje djece na leđima, boku i prsima, te se preporuča od 5 mj. Starosti bebe.
    Ovo je sa pixiekid.com, a i meni se čini da je to OK procjena. Iako ima dosta izvora koji navode da u MT može i novorođenče. Pogledaj malo na http://www.thebabywearer.com/

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja u MT nebi nikada stavila novorodjence :/

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja cu kroz jedno 10 tjedana probat stavit svoje novorodjence u mei tai

Za malu bebu se nogice stave unutra kao kod zabice, a nogice van kad beba malo poraste, bar sam ja to tako procitala.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovaj moj je ogromna beba. Bojim se da to s nogicama unutra ne bi bila opcija za nas. Hmm... Pogledala sam onaj babywearer. Hvala.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da bi novorođenče nosili u mei tai, treba znanja i prakse.
    također, novorođenčetu treba dodatno postaviti nosiljku da nema praznog hoda, jer je izuzetno važno da je tako mala beba dobro priljubljena sa obje strane, kako ne bi bilo potrebe da na silu koristi svoje nezrele mišiće.

Dosta proizvođača se iz tog razloga ograđuje dobno.
    ono što ti ja preporučam je da sa mei tai nosiljkom krenete kada se mališan okrenut trbuhom prema podlozi, može samostalno odići u sklek sa gornjim dijelo tijela i zadržati se u tom položaju.
    to je pokazatelj da su bebini vratni mišići dovoljno razvijeni za bilo koji tip nošenja, i ne definira točmu dob djeteta, jer je motorički razvoj, ipak, više-manje individualan.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dobar savjet.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj josie prvotno napisa
    Da bi novorođenče nosili u mei tai, treba znanja i prakse.
    također, novorođenčetu treba dodatno postaviti nosiljku da nema praznog hoda, jer je izuzetno važno da je tako mala beba dobro priljubljena sa obje strane, kako ne bi bilo potrebe da na silu koristi svoje nezrele mišiće.
    ovo sam se ja pitala isto i za klokanice, iako se navodi da beba može od rođenja, ali meni to objašnjenje nije sjelo upravo iz ovog razloga kojeg si navela " da na silu koristi svoje nezrele mišiće", a nekako nemam povjerenja da mame bez pomoći i prezentacije znaju to koristiti ispravno za tako male bebe. Naime, vidjela sam već par puta u gradu male, mele bebe u kalokanicama, sve se skvrčile, cure prema dolje, mama pridržava rukom glavicu, a beba "sjedi" sva skvrčena.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo jednog linka s babywearer foruma na temu kako staviti nogice u mei tai. Linkam zato jer je proizvodjacica mei taija slikala kako ona stavlja bebu unutra (tj. nogice), a slika vrijedi 1000 rijeci. Skrolajte dolje, slikice su negdje na pola topica.

http://www.thebabywearer.com/forum/s...ht=froggy+kozy

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

za link traži logiranje....

vidjela sam da tabita ima MT-e sa prilagodljivim donjim dijelom za manju djecu kojima je preširoko (kao pasica na trenirki, ako je preširoko suziš ako je ok ne diraš to)....a da nogice budu raširene

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ukrala sam slike s "froggy" pozicijom novorodjenceta i objasnjenje i postirala ovdje (sad ne treba login):
    http://picasaweb.google.com/pino111/OtkadMeiTai

Inace, nasla sam jos jedan trik - ne znam koliko je udoban jer nisam probala - krakove koji idu oko struka, umjesto da vezete na normalni nacin, prekrizite, tako da lijevi krak ide na desnu stranu, a desni krak na lijevu stranu. To smanji bazu mei taija.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Da, i jos jedna ideja za prilagoditi donji dio MT manjoj bebi je na donji dio MT staviti gumicu za kosu tako da se malo nabere i suzi.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dobila sam na poklon mei tai, ali ga se još ne usudim koristiti.
    beba još nema 2 mj.

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni MT za novorodence nekako i nije bas najbolje rjesenje. Pricekala bih da dijete moze samo dobro drzati glavu

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Postavit ću ovdje pitanje.
    L će sada 5 mj. Velika je beba i stvarno jako ''čvrst''.
    Pretpostavljam da možemo u mei tai, jer negdje sam pročitala da kada se dijete polegnuto na trbuh odigne ručicama, spremno je za mei tai.
    Taj dio smo savladali, ali problem je što on NE ŽELI imati tako raširene nogice. LJuti se i nikako ne uspjevamo zavezati se
    Dali je netko imao takav problem i kako ste ga riješili?
    Ili mi je još premali za takvo nošenje?

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kahna,
    Evu od rođenja nosim u marami i slingu i vjerujem da bi nam prelazak na Meitai bio bez problema. Naravno prva 2 proizvoda na sva usta preporučam svima, ali imam 2 prijateljice čija iskustva nošenja u slingu završavaju svaki putmalom katastrofom. Od jedne curica od početka ne želi biti uopće na njoj okrenuta prsa od prsa naego od prvog dana čak i spava na mami na svojim leđima. Od druge curica vrišti čim ju staviš u tu poziciju sa raširenim nogicama. Prvo je mislila da ona ne namješta dobro sling pa sam ja probala jer imam više iskustva s takvim nošenjem. Mala je poplavila u sekundi od deranja, amoja zaspe kao anđeo za 3 minute u slingu. Nije da te obeshrabrujem , ali možda da ga probaš staviti na bok gdje mu je položaj raširenih nogu nekeko ipak prirodniji?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

EvaMONA hvala, ali mi smo riješili problem :D .
    Iznjela sam ga i na topicu mei tai i tamo sam dobila riješenje, a zaboravih se i ovdje javiti .

Ja mei tai svežem na labavo, stavim L unutra i onda zategnem.
    I to mu nije nikakav problem.
    Prvi puta kad sam probala tako, oduševio se.
    :D Baš sam happy kaj se nosimo.

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eto sto sam nasla nekom drugom forumu:
    Mei tai potice iz Kine i tamo se nosilo u njemu i novorodence. Samo oni sivaju MT po mjeri i cim dijete naraste, naprave mu veci MT. Tako nema problema sa presirokim djelom izmedu noga.
    Obicno MT koje moze se kupiti su sivene za vecu djecu. Neki preporucuju MT tek kad dijete pocne sjediti

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja svoju mišicu nosim u mei tai-u prije nego li je napunila dva mjeseca, a to mi je omogučilo ovo:

anchie76 obrisala link jer krisi pravila oglasavanja

Pa sam ja smo ove trake stista i tako sužila mei tai. Sada joj to sužavanje više ne koristim.

A čitala sam po stranim stranicama da se maloj bebi nožice mogu staviti i unutar mei tai-a pa mislim da onda širina mei tai-a i ne igra nikakvu ulogu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam svoje cure nosila u mt od 3 mj.

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj natreen prvotno napisa
    A čitala sam po stranim stranicama da se maloj bebi nožice mogu staviti i unutar mei tai-a
    A kako bi to trebalo izgledati?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •