Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Iznenadila nas Zubić vila :/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Iznenadila nas Zubić vila :/

DOđem po dijete danas u vrtić, a on bez gornje jedinice! Taj zub je on prošle godine nabio na kadi i potamnio je pa mu ga je zubarka izbušila i ostavila da mu čuva mjesto za trajni zub. Jeo je danas krušku i zub pukao, ostao mu korijen, a zubarka nam je danas bila ujutro, sutra bude popodne. Njega, srećom, ništ ne boli i ne smeta mu. Kaj mogu u međuvremenu do sutra napraviti (osim čekati)?

Osim toga, kaj Zubić vila obično nosi klincima?? (Jel se pika ako nema zubića u zamjenu, nemam pojma gdje je završio??)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ostavite joj malo mlijeka i keksić da gricne
    Nama je bila već 3 puta, prva dva puta donijela neke legače, a poslije je bila "škrtija" pa samo 20 kunića i čokoladu

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam dal zubić vile nose i kad pukne zub ili samo kad ispadne sam od sebe

probaj ju nazvat

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivar je iscupao zub u vrticu i onda ga izgubio pa sam mu ja rekla da zarola malo papira i tako prevari zubic vilu
    ne trebam uopce reci kako su me neke napale

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

novce pod jastuk

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kao dijete majke agonstika te dijete socijalizma -rođena 71- iz koje mitologije i tradicije je došla ta zubić vila?

I jel vjerovanje u istu rašireno među pučanstvom, pa da se pripremim za Markove zube?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    kao dijete majke agonstika te dijete socijalizma -rođena 71- iz koje mitologije i tradicije je došla ta zubić vila?

I jel vjerovanje u istu rašireno među pučanstvom, pa da se pripremim za Markove zube?
    pripremi se ...

mi smo počeli s djedom mrazom / božičnjakom i svetim nikolom... onda je otkrila svetu luciju (slatkiši), uskrsnog zeca :? , zubić vilu...

možda je bilo još povoda za pljačku (ne sjećam se ), ali pamtila ih je tako dobro i tako precizno - da sam ja morala vodit evidenciju ko od njih kada "dolazi"...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a-ha!

stavit ću zube o klin dok podmirim sve te dažbine!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

č=ć

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas nema zubic vile nego neka bosanska fora s ostavljanjem zuba na tavan, pronalazenje istog od strane misa i onda kao mis donese djetetu neki poklon. (mislim barem da je bosanska, prijatelji i rodbina iz Bosne ovo prakticiraju)
    Nego, vidim spominje se zubic vila za gomilu zubi. Ja mislila da se ovo izvodi samo kad je prvi zub u pitanju. :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za prvih nekoliko, ne za svih 20

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma probat ću proći bez toga, mada čisto sumnjam....

podložan je glasinama i reklamama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko je to nekoliko? Kako da djetetu objasnim zasto moze za treci, ali ne i za sesti? Neki proracunati mis....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neces joj trebati nista objasnjavati, proci ce je
    nije pravilo, kod nas je bilo tako, skuzio valjda da mu se ne isplati glumamat naivnost za tako sitnu lovu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da tu treba biti dosljedan,ili svi ili ništa

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

N je očekivao za svih 20 :shock: pa smo ga razuvjerili jer je vila mala i nije baš tako bogata...
    Bio je tužan jer je prva dva zuba braco istresao iz kutijice, pa smo ih nepažnjom usisali, onda smo morali imati reprizu za treći zub u jeftinijoj varijanti

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    mislim da tu treba biti dosljedan,ili svi ili ništa
    za prvi moraš... a onda "ili ništa" dosljednost pada u vodu

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Računam si sve nešto, ak za svaki zubić dobije medvjeda to je sto kunića na rate - podnošljivo!

Danas cijelo popodne nagledavam tu rupetinu (imala sam osjećaj da će biti sad plića kad je pukao, ali ko da se produbila :? ) i ove krnje koje su mu ostale, već mu idem na živce. U biti sam nervozna i jedva čekam sutra popodne da odemo kod zubarke. :/

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi smo dali samo za prvog 50 kuna, jer je već drugog zaboravila staviti pod jastuk

inače smo mm i ja odlučili za ostale po 10 kn

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maria, uzmi u obzir da imam troje djece.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a da zatučemo tu zubatu vilu ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izgleda da cu ja ipak ostati kod misa i prvog zuba.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

poslije ionako zaborave na to

prvo je uzbudljivo, drugo je bila sretna a tri dana sam ju ispitivala zašto ga je zaboravila staviti pod jastuk

i na kraju ga nije stavila

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Re: Iznenadila nas Zubić vila :/

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    pa mu ga je zubarka izbušila i ostavila da mu čuva mjesto za trajni zub.
    Oprost, ajd mi , molim te ovo objasni. Kako mu je izbušila?
    Meni je klinac ( 18 mj) slomio zubić (odlomio se dio), stomatologica mu sad premazuje. U stvari se ne zna koliko je živac oštečen, pa čekamo da li će potamniti..
    Zašto mu je bušila?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Veki prvotno napisa
    Meni je klinac ( 18 mj) slomio zubić (odlomio se dio), stomatologica mu sad premazuje. U stvari se ne zna koliko je živac oštečen, pa čekamo da li će potamniti..
    Zašto mu je bušila?
    Zubić je par dana nakon što ga je nabio na rub kade potamnio pa sam zvala zubarku da je pitam što s tim. Ona je rekla da dođemo kako bi mu ona izbušila rupu od vrha prema korijenu za slučaj da dođe do upale kako bi se drenirao kroz tu rupu jer je zubić ionako odumro.

Datum pristupanja
    May 2004

Zašto mu je bušila?
    Zubić je par dana nakon što ga je nabio na rub kade potamnio pa sam zvala zubarku da je pitam što s tim. Ona je rekla da dođemo kako bi mu ona izbušila rupu od vrha prema korijenu za slučaj da dođe do upale kako bi se drenirao kroz tu rupu jer je zubić ionako odumro.

Aaaaaaaa, fala na objašnjenju

P.S. Je l' se vidimo u knjižnici na maškarama?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Aaaaaaaa, fala na objašnjenju

P.S. Je l' se vidimo u knjižnici na maškarama?
    Naravno, naravno! :D

Samo da stavim epilog na situaciju - bili smo kod zubarice jučer, ona je rekla neka korijen ostane kako bi čuvao mjesto trajnom zubu, izbrusila mu je šiljčiće i to je to, a njega bih željela pohvaliti kak je bio super, bio je miran, otvarao usta i bili smo gotovi za minutu!

U cijeloj toj situaciji mi je najbitnije to da on bez straha i problema ide kod zubara.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Otkud se pojavila ta vila? Zast je nije bilo u nase vrijeme kad su ispadali zubi? Ja sam samo vjecito slusala (od okoline) o nekim pricama kak se zub zaveze koncem, pa za kvaku, pa povuces vrata.... NI spomena nikakve vile a o poklonima da ni ne pricam

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Otkud se pojavila ta vila? Zast je nije bilo u nase vrijeme kad su ispadali zubi? Ja sam samo vjecito slusala (od okoline) o nekim pricama kak se zub zaveze koncem, pa za kvaku, pa povuces vrata.... NI spomena nikakve vile a o poklonima da ni ne pricam
    i u mojem djetinstvu isto kao i kod tebe.. :/ ja se sijećam da mi je netko (mislim baka) zavezala končić za zub i za vrata od kuhinje i onda smo čekali da netko (ne sjećam se više tko) dođe i otvori vrata...Bože moj užasnog li straha ...normalno da sam hodala za vratima....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uh na vađenje zuba s koncem i vratima se i danas naježim.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa dobro onda tko je donio sad tu Zubic vilu? Jel to americka fora, ili cija? Ak cu se vec morati praviti da to postoji, da barem znam otkud vjetar puse

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da je u moje vrijeme i bilo zubić vile ne bi niš dobila jer sam sve svoje zube pojela skupa s jabukom

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lilamili prvotno napisa
    da je u moje vrijeme i bilo zubić vile ne bi niš dobila jer sam sve svoje zube pojela skupa s jabukom
    Moj je, izgleda, svoj pojeo skupa s kruškom . Kaj je najveća fora, on uopće nije rekao teti u vrtiću da mu je pukao zub, nego je to ona malo kasnije primijetila.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Kod nas nema zubic vile nego neka bosanska fora s ostavljanjem zuba na tavan, pronalazenje istog od strane misa i onda kao mis donese djetetu neki poklon. (mislim barem da je bosanska, prijatelji i rodbina iz Bosne ovo prakticiraju)
    Nego, vidim spominje se zubic vila za gomilu zubi. Ja mislila da se ovo izvodi samo kad je prvi zub u pitanju. :?
    Da, fora je bosanska. Mi smo živjeli u stanu, pa nije bio tavan, nego se zub stavljao pod jastuk, a miš bi u noći (moja se mama dizala u 6 da se spremi na posao) došao i zub zamjenio za poklon. Sad kad razmišljam, tad mi ni malo nije bila gadna činjenica da mi miš baza po krevetu i zavlači mi se pod jastuk, valjda sam sa 5,5 godina već znala u čemu je pravi fol (mada znam da mi je bilo čudesno kad bi našla to nešto, što nije u opće bilo veliko ni skupo, meni je važno bilo da se iznenadim). U glavnom, nije bilo za svih 20, možda za prva 3-4, nakon toga mi više nije bilo zanimljivo.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    možda je bilo još povoda za pljačku

Nas zubic-vila jos ne pljacka, bogme ni uskrsni zeko, ali kako sad ide u vrtic (dok je ranije bila izlozena lopovima koji su nam bili poznati , bojim se da ce pljackaski pohodi uskoro liciti na one od Ali-Babe i 40 hajduka.

Taman kad se oporavimo od NG, opljacka nas Befana (6.1.) i maskara (zadnji utorak karnevala). :shock:

Anyway, kad sam zivjela u UK sjecam se da je frendicinom sinu ispao zub; "tradicija" je nalagala da zub stavi pod jastuk, nocu dodje tooth fairy, uzme zub a ostavi novcic ili neki sitan poklon u zamjenu za zub.
    Postoji i slikovnica, "The Tooth Fairy".

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    ja se sijećam da mi je netko (mislim baka) zavezala končić za zub i za vrata od kuhinje i onda smo čekali da netko (ne sjećam se više tko) dođe i otvori vrata...
    I ja se toga sjecam.
    Samo mene nije bilo strah, kuzila sam da je to nacin da klimavi zubi ispadnu van... A i uvijek sam dobila nesto
    Doduse, ne pod jastuk, i ne od Zubic-vile, nego onak, vise kao isplata na licu mjesta u kesu :Elly-kao-mala-zadovoljno-trlja-ruke-smajlic:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •