Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: ustajanje kao uvjet

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno ustajanje kao uvjet

neka me netko uputi, nisam nasla cjelovit tekst, a koliko sam uspjela iscitati iz ovih topica za prelazak u sjedalicu 9-18 potrebno je:

1. min 9kg
    2. godina dana??
    3. samostalno ustajanje??

prva dva imamo (valjda - jos se moramo vagnuti ), ali od ustajanja nista, iako vec samostalno hoda... di to pise da je bitno samostalno ustajanje i zasto?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali evo danas sam i ja razmišljala o tome kad ćemo napokon u novu sjedalicu... u nadi da će se Viti više svidjeti... ali nakon što sam malo škicala
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=33174 odlučila sam odgoditi prelazak na novu sjedalicu do daljnjega!!!

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Minimalni uvjeti su:

- 9 kg
    - samostalno ustajanje

Ne moze u vecu ak fali koji od ta dva.

Ako samostalno hoda, kako se ne ustaje?

Ovdje mozes procitati u brosuri sve o tome - http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=25036

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nika thanks!

[quote="Nika"
    Ako samostalno hoda, kako se ne ustaje?
    [/quote]

a ne znam, jednostavno nije jos posteno savladao cucanj i ne zna doci u cucanj iz sjedeceg polozaja. njemu se uvijek u svemu zurilo pa neke faze preskace covjek se lijepo ustane uz namjestaj i onda se pusti i hoda gdje si je vec zamislio... tek je prohodao tako da ce valjda i taj cucanj uskoro doci.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mamabanana prvotno napisa
    covjek se lijepo ustane uz namjestaj i onda se pusti
    To je to :D
    Digne se samostalno, bez da ga ti povuces za ruke ili nesto slicno ... namjestaj mu sluzi kao neki oslonac.

Vidi ovo
    Citiraj autosjedalice.info prvotno napisa
    Dijete obično ispunjava ovaj uvjet oko prve godine života, kada se može samostalno dići iz sjedećeg položaja u uspravni položaj - bez ili uz pridržavanje uz neki predmet (npr. stol). Vodite računa da mogućnost djeteta da hoda "vođeno za ručice" nije ispunjenje zadanog kriterija, ako ono samostalno ne može napraviti pokret dizanja!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma joj, mamabanana, krivo si ti shvatila. Na samostalno ustajanje se i misli na to kaj tvoj momčić radi, da se potpuno samostalno može dovesti u stajaći položaj. A to kaj se već i pušta i hoda, piiiiiih, di ćeš bolje!

To dizanje iz čučnja dođe kasnije, mojoj Jani je uspjelo par puta, ali još malo mora očvrsnuti.

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a jesam ja blesaca iz buhe napravila slona
    sva sreca da postoji forum

inace, gledala sam one filmice i stvarno se ni ja ne bih zurila s sjedalicom u smjeru voznje, ali kad stvarno u ovu sad jedva stane... izraubat cemo ju jos dokle god ide, ali morat cemo se preseliti u vecu.

jel zna tko dal se ona od bebe confort kombinirana da dugo voziti u smjeru suprotnom od voznje?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jel zna tko dal se ona od bebe confort kombinirana da dugo voziti u smjeru suprotnom od voznje?
    moze se, mislim do 15 mjeseci, ali ovisi kako ti sjeda u auto u suprotnom polozaju. nama ne stoji dobro kad je u tom polozaju, a kad je u smjeru voznje ok (honda accord), tak da bas i nije ispunila svoju funkciju.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a jesam ja blesaca iz buhe napravila slona
    sva sreca da postoji forum

inace, gledala sam one filmice i stvarno se ni ja ne bih zurila s sjedalicom u smjeru voznje, ali kad stvarno u ovu sad jedva stane... izraubat cemo ju jos dokle god ide, ali morat cemo se preseliti u vecu.

Preporuka od Bebe Confort-a za kombiniranu AS Iseos Safe Side je da se beba vozi obrnuto od smjera vožnje do 13 kg, ali se može koristiti okrenuta u smjeru vožnje od 9 kg (tako piše u uputama i na njihovom webu).
    Lucija ima 12 mj., teška je 8300g, dugačka 77cm (znam joj mjere , jer smo baš danas bili kod pedice) i bez problema se vozi obrnuto od smjera vožnje (tako se vozi već od svojeg 7. mj.). Nadamo se da će se tako voziti dok nedostignemo 13 kg (još moramo puno papati da nabacimo tih cca 5 kg).....osim ako joj nebude tjesno za noge kad dostignemo 9kg.

Nadam se da ti je ovaj info od koristi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •