Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: trbuh tvrd kao kamen

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno trbuh tvrd kao kamen

Drage moje,dugo se nisam javila,što ne znači da Vas ne čitam svaki dan.Uglavnom je sve dobro.Dugo nisam krvarila i doc kaže da se posteljica polako pomiče prema gore.I dalje mirujem,ništa teško ne radim po kući,jedino obavim najnužnije.Naime sad me malo brine nešto drugo.Nekoliko puta dnevno i to svakodnevno trbuh mi se strašno stvrdne.Nije baš ugodan osječaj.Točno osjetim u tom trenutku veliki pritisak i trbuh se napne a onda nakon nekoliko trenutaka polako popušta.Idem opet na pregled u petak pa ću pitat doc,a do tada pitam Vas za Vaša iskustva i mešljenja.Nisu to valjda trudovi?Inače u 25 tj.sam.
    Veliki pozdrav svima!!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zvuči kao B-H kontrakcije!
    Super za posteljicu, ja sam imala slično stanje i sad se potpuno povukla s ušća.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vjerojatno su bh kontrakcije. Mene su na identičan način počele loviti oko 21. ili 22. tjedna.
    S vremenom se navikneš pa ih više ni ne doživljavaš 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga, jesu trudovi, ali lazni, vjezbenicki . Pisali smo dosta o Braxton Hicks kontrakcijama, stavi u pretraznik ili ih uguglaj, dobit ces tonu informacija. Ne plasi se, oni se normalni u trudnoci.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja to imala. Nije niš strašno. Uživaj i čuvaj bebicu

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

to i ja imam...samo kad me uhvati onda mi i srce počne lupati :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i kod mene je vec duze vrimena tako ima mozda jedno 3-4 tjedna a sad sam u 28.tjednu
    pozdrav

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    Za to pitaj dr. ali mislim da i to nije niš zabrinjavajuće. Krv nam u trudnoči kola dvaput brže kroz tijelo pa je to vljda zato. I meni je znalo tak kucat

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    To i još mi se nekako zamagli na trenutak u glavi. Nije baš ugodno.

Ali 100% su ti to B-H kontrakcije. I super ti je učestalost. Nekoliko puta dnevno je o.k. Ne valja ako su prečeste.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je posteljica isto dosta nisko, i beba je nisko. Ali od kad su mi počele BH kontrakcije, sve zajedno ide gore. Jednostavno se pomiče.
    U zadnja dva tjedna je razlika velika, nemam više pritisak na mjehur, mogu se laganije sagnut, a i kod sjedenja manje moram "raširit noge" .
    Znam da je to isto period kad se maternica počme razvijat van područja male zdjelice, ali jednostavno imam osjećaj da su je BH konrakcije "izgurale" van.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je doc u ponedjeljak rekao da je sve u redu dok ih nemaš više od 10 u 24 sata. Onda se javiti doktoru i on ti prepiše ili magnezij ili normabel za opuštanje mišića.
    Ja sam imala dvije u nekoliko dana. Prvu nisam ni skužila da je to to, a drugu jesam jer sam netom prije pročitala malo o tim kontrakcijma.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je to bilo počelo u 31. tjednu ali ne tako jako. i onda me jedan dan jako stezalo i trbuh mi je bio tvrd ko kamen i onda sam nakon 3 dana rodila, a rodila sam u 39. tjednu.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja cu cure poludit sa tim bh kontrakcijama....mene peru vec 3 tjedna,a u zadnjih tjedan dana svaki dan samo navecer kad se legnem....sinoc su bile neizdrzive,a i primjetila sam da su mi te bh kont.postale sve pravilnije ,nekako im se vremenski razmak skracuje i postaje pravilniji....
    vec sam luda...jutros je netko u obliznjoj pekari provalio da sam rodila,i svi me zivi poceli zvat

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja sam u 32 tj i danas mi trbuh cijeli dan napet,prije se događalo da se napne pa popusti,ali ovo nikad.neznam da li se brinuti ili je to normalna pojava!? malo mi je teže bilo i hodati danas,doslovno osjećam težinu u trbuhu(što inače nisam)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

je draga,sve ti je to normalno...meni je isto tak...
    znaš nekad je napet od kontrakcija,a nekad se samo bebač nekak ugnijezdi da doslovno napuni cijeli trbuh...
    sad već znam razlikovat koje je kaj...
    ak imam pritisak na mjehur znam da se to bebač ugnijezdio...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo danas je opet sve ok može biti da je bebač jer nisam mogla od mjehura izać iz stana!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i ja sam imala sličnih problema u trudnoći, često mi je bio tvrd trbuh a istovremeno poprimi kockast izgled...ali sve je bilo u redu

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da to su ti B-h kontrakcije naviknut ćep se na njih, tvoj dok ih čak mođe primjetiti na ctg- u ako te stavi na njega!

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne želim širiti paniku no evo moje iskustvo: takve senzacije dakle stvrdnut trbuh počela sam osjećati sve češće onda gotovo neprekidno u 34. tjednu pa otišla docu. Utvrdio da sam se otvorila i kako su to ipak nezanemarive kontrakcije. Završila na partusistenu u bolnici 10 dana i doma još 2 tjedna ležala uz uzimanje lijeka. Rodila drugi dan po prestanku uzimanja lijeka u 38. tjednu.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam u protekloj trudnoci od 20 tjedna neprestano (zaista konstantno) imala tvrd trbuh. Nikakvih daljih komplikacija nije bilo - niti me k'o pregled'o bilo kako. Babica je istina pitala jel' me to zabrinjava - a kako nije dalje nismo ni spominjali.

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Podizem ovu temu jer imam jedno pitanje. Ja sam u 35 tj i desi mi se isto tako da mi se stvrdne stomak, bas onako bude napet. Ok to mogu prihvatiti da su BH kontrakcije ili da se bebac tako namjesti da zategne stomak. Medjutim bila sam kod dr na kontroli prije par dana i ona je opipala stomak i na kraju rekla kao "posto vam je stoma malo tvrdji, trebate svako vece piti po jedan apaurin". Posto jos radim, kao kada dodjem s pola, da se to vrijeme dok sam kuci, bas ono fino opustim. Nemam pojma sta da radim, ja bas sve te savjete ljekara ne prihvatam odmah nego volim cuti i druga misljenja. Ima li neka od vas iskustva sa ovim?? Da li da pijem apaurin ili ne? Jedna mi prijateljica kaze da stomak i bolje da je tvrdji i kao zasto da pijem apaurin, ona misli da nema potrebe da se misici previse opuste :? . Malo sam kofuzna..

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam čak mislila u 35 tj. da sam dobila trudove i da ću roditi, pa su me zadržali na odjelu 2 dana i nakljukali normabelima (isto kao apaurin). Prestalo mi je zatezanje, spavala sam i bilo mi je bolje. Otpustili me s odjela čak mi nisu rekli niti da ih nastavim uzimati, a na odjelu si mi davali 3 puta po 2 mg.
    Sad sam u 38 tj. recimo da još uvijek imam kontrakcije svakodnevne (1-2 sat dnevno) ali bar znam da je sve u redu (nisam se počela otvarati).

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala puno L&L onda cu i ja piti, tako jedan dnevno kao mi je Dr rekla. Ma ja sam se vidis (posto nemam pojma ) bas uplasila da cu se poceti otvarati ako pijem apaurin :? . A kada sam smotana, ne znam nista a nebih zeljela da se ranije porodim.
    Hvala jos jednom.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Meni je isto trbuh stalno tvrd, pogotovo zadnjih mjesec dana, sad sam u 36 tj. Spomenula sam doktoru, on me pregledo i kak nisam ni najmanje otvorena nije to dalje ni komentiro.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja imam tvrdi trbuh od 20 tjedna, a osim toga i povremeno kontrakcije. Čitala sam da tvrdi trbuh nije dobar za bebe jer ona tada dobiva manje kisika i hrane :? . Moj dr. ne pridaje neku posebnu pažnju mom trbuhu jer se ne otvaram, a on smatra da to sve ovisi o prijašnjoj građi (ja sam imala dosta izražene trbušne mišiće i niti malo mesa oko struka) :D . Zanima me je li zna itko išta o ovoj teoriji da tvrdi trbuh nije dobar za razvoj bebe. Inače, moja beba prema uzv spada u mršavije bebe iako se jako zdravo hranim i pretpostavljam da su svi protoci uredu jer dr. nikada nije komentirao ništa vezano za to.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bok i ja imam taj simptom.u 28 tjednu sam i trbuh mi je teži i tvrđi što me neki dan uplašilo da nisam mogla hodati od straha, mislila sam da ču roditi.na ginekoligiji su me vaginalno pregledali i Ctg i sve u redu,što znaću te kontrakcije.i beba mi se više okreće.....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hello,
    i ja imam BH kontrakcije i nije ugodan osjecaj kad ti se stvrdne stomak ali potvrdjujem teoriju da je normalno imati do 10 takvih u jednom danu....rekao mi doktor..Naime,boravila sam prosli tjedan u bolnici jer sam bila otvorena, paaa me zashilo pa sam 8 dana bila na partus sistemu i tako dalje....ja sam recimo primjetila ako sam malo aktivnija i ne odmaram se dovoljno da mi odmah pocnu kontrakcije a kada mirujem nema ihhhh.....ovo mi je druga trudnoca..u prvoj sam takodjer imala kontrakcije samo ih nisam znala prepoznati pa sam se isto tako pocela otvarati ali puno kasnije i u puno manjoj mjeri....u 7.mjesecu trudnoce bila sam otvorena pola prsta i svako 4 tjedna se otvarala po pola prsta...pila sam tada onaj zloglasni Prepar i Ormidol za lupanje srca....na kraju je sve super ispalo jer sam na porod dosla 6 prstiju otvorena...dan prije termina i rodila bez po muke.....ali u ranijoj trudnoci te kontrakcije nisu bas sala i otvaranje pogotovo...iskusila sam to na svojoj kozi i sad sam se zabetonirala na kauc i ne mrdam jer u bolnicu mi se ne vraca....a kome se vraca...savjet,sto god vam nije jasno,sto god vas brine...CIM PRIJE nazovite ili posjetite svog ginekologa,oni su tu da vam pomognu...a ne da se pitamo sta ako ovo sta ako ono....bilo bi lipo kad bi se i meni od kontrakcija podigla posteljica jer ovako hodam okolo ko po jajima a da ne govorim koliki mi je pritisak dolje i koliko cesto idem na wc.......ufff....al rekla sam , stisnit zube ....sve je to za bebicu.........puno pozdrava, glavu gore i hrabro naprijed..............

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •